Scartait enervant la rotirea volanului
![]() ![]() ![]() |
Scartait enervant la rotirea volanului
mimo |
![]()
|
||
![]() eBroky Group: Members Posts: 205 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Renault Kadjar / 2019 / 1.3 tce / 140 cp
Megane Estate II.2 / 2006 / 1.5 dci /
- B-100-PYC
|
|||
Renaultouille |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 384 Joined: 8 October 07 From: Bucuresti / Rm. Valcea ![]() |
la ce te referi cand zici scartait....scartait de la roti cand iei curbe sau din volan?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
2004 Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
|
|
mimo |
![]()
|
![]() eBroky Group: Members Posts: 205 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
In coloana de directie se aude scartaitul, in afara masini se aude din bielete sau caseta nu stiu exact. Nu se aude de la roti acest scartait.
|
--------------------
Renault
- B-100-PYC
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu este problema asta??
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=865...=scartait+volan Un SEARCH face minuni cateodata.... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mimo |
![]()
|
QUOTE(Renaultouille @ 15 Jun 2009, 02:31) QUOTE(cj98czh @ 15 Jun 2009, 09:50) Nu este problema asta?? http://www.reno.ro/index.php?showtopic=865...=scartait+volan Un SEARCH face minuni cateodata.... Salut, Nu este de la panglica. Scartaitul vine din zona casetei si a bieletelor. Asa am crezut si eu prima data ca e de la panglica dar nu e de acolo. In plus fata de acel scartait de la directie mai am si la pedala de ambreiaj. Acesta se manifesta dupa ce merg ceva cu masina si este incins motorul. La rece nu se manifesta scartaitul. |
--------------------
Renault
- B-100-PYC
|
|
mimo |
![]()
|
Am rezolvat.
Am dat peste doi mecanici de treaba de la Autocobalcescu care lucreaza si in particular. Au aproape toate sculele necesare si chiar garaj. Mi-au bagat vasilina in stare solida si scartaitul a fost eliminat. Daca aveti nevoie de schimbat ceva la megane vii recomand cu placere. Sunt foarte seriosi si nu sunt jepcari. |
--------------------
Renault
- B-100-PYC
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
La mine se aude un țăcănit cand răsucesc volanul total stânga, sau total dreapta... țăcănitul se aude chiar în capătul cursei, când volanul este deja răsucit aproape la maxim... după țăcănit, mai merge răsucit un picuț, apoi ajunge la capăt.
se aude de fiecare dată, fără nici o excepție... Aveți ceva idei? Am citit celelalte posturi, dar văd că nu a mai scris nimeni despre așa ceva... Mersi fain. This post has been edited by supremeon: 20 Jun 2009, 10:43 |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
QUOTE(supremeon @ 20 Jun 2009, 08:26) La mine se aude un țăcănit cand răsucesc volanul total stânga, sau total dreapta... țăcănitul se aude chiar în capătul cursei, când volanul este deja răsucit aproape la maxim... după țăcănit, mai merge răsucit un picuț, apoi ajunge la capăt. se aude de fiecare dată, fără nici o excepție... Asa face si a mea de vreo luna. La mine e zgomot de scartait de plastic plastic chiar inainte de a ajunge la capat de cursa in partea dr.+ huruit specific de detensionare arc. Se aude doar cand fac parcari, directia nu are nici cel mai mic joc. Suspectez flansele. Daca si la tine e acelasi lucru, e un alt topic despre flanse (sa nu fim off aici ![]() E ciudat ca flansele le-am schimbat in august anul trecut si masina in principiu a circulat 90% in afara tarii si am facut abia 12.000km. Asa proaste sa fie piesele astea de origine?La pret sunt duble fata de aftermarket. Ma asteptam sa fie mai fiabile, dar... |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
mimo |
![]()
|
QUOTE(supremeon @ 20 Jun 2009, 09:26) La mine se aude un țăcănit cand răsucesc volanul total stânga, sau total dreapta... țăcănitul se aude chiar în capătul cursei, când volanul este deja răsucit aproape la maxim... după țăcănit, mai merge răsucit un picuț, apoi ajunge la capăt. se aude de fiecare dată, fără nici o excepție... Aveți ceva idei? Am citit celelalte posturi, dar văd că nu a mai scris nimeni despre așa ceva... Mersi fain. Acel zgomot este de la flanse. Si la mine se manifesta pe partea stanga. Se poate schimba doar rulmentul si este cam 100 ron. |
--------------------
Renault
- B-100-PYC
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
@pitzy_is: Zgomotul ca de arc destins(la parcari,cu volanul miscat pe loc) a aparut si la masina mea de cand abia o cumparasem.Au trecut mai bine de doi ani iar zgomotul mai apare din cand in cand dar nu am avut nici-o problema cu flanse ,bieletele et c
Cand am intrebat la service mi s-a spus ca zgomotul apare datorita miscarii(culisarii) unui contact la volan... |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
cata70 - Nu vorbesc despre zgomotul de functionare al coloanei... Zgomotul (in cazul meu) se aude afara si mai putin in habitaclu.
Cred ca huruitului arcului care pare sa se destinda in socuri e din cauza rulmentului flansei, iar zgomotul de plastic la bracare maxima ... e posibil sa fie de la corpul de plastic al flansei care o fi crapat din cauza ca s-o fi blocat rulmentul. Asta e parerea mea, nu am fost inca pentru asta in service si nici nu am ridicat-o sa ma uit cu atentie. This post has been edited by pitzy_is: 20 Jun 2009, 18:38 |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
QUOTE(mimo @ 20 Jun 2009, 17:04) Acel zgomot este de la flanse. Si la mine se manifesta pe partea stanga. Se poate schimba doar rulmentul si este cam 100 ron. Stii, se aude asa de cand am cumparat-o... eu am presupus ca e datorita faptului ca rotest eu total, si ca nu ar fi normal sa rasucesc volanul total, sau ceva de genul... nu am intrebat nimic la service... |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
achim_alexandru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 June 10 ![]() |
QUOTE(mimo @ 19 Jun 2009, 19:55) Am rezolvat. Am dat peste doi mecanici de treaba de la Autocobalcescu care lucreaza si in particular. Au aproape toate sculele necesare si chiar garaj. Mi-au bagat vasilina in stare solida si scartaitul a fost eliminat. Daca aveti nevoie de schimbat ceva la megane vii recomand cu placere. Sunt foarte seriosi si nu sunt jepcari. Imi spuneti si mie unde ati bagat vaselina , ca am exact exact aceleasi simtome ca la dvs. Bicorp 2004 , scartait la viraje pe loc in mers , exact sunetul de cauciuc cand scartaie pedala de ambreiaj Multumesc Alex |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2004
|
|
megae_xat |
![]()
|
![]() Never drive faster than your guardian angel can fly! Group: Members Posts: 41 Joined: 17 February 12 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(achim_alexandru @ 20 Jul 2010, 18:22) Imi spuneti si mie unde ati bagat vaselina , ca am exact exact aceleasi simtome ca la dvs. Bicorp 2004 , scartait la viraje pe loc in mers , exact sunetul de cauciuc cand scartaie pedala de ambreiaj Multumesc Alex Pana la urma unde sa pus acea vaselina .. azi am vazut ca si eu am acelasi simptom cu scartaitul gen cauciuc .... !!! |
--------------------
Renault
Megane II
2004 Privilege
- B 11 XAT Renault Megane 2.1, 2004, 1.6 16V, 115 CP, Privilege, B 11 XAT
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Am citit topicul si va intreb fiindca nu am gasit ceva asemanator.
Mai intai va spun ca nu este din panglica fiindca am schimbat-o de vreun an jumatate. Zgomotul asta mi-a aparut acum o saptamana. Cand rotesc de volan DOAR STANGA se aude de undeva de la volan ca si cum ar freca cauciu pe cauciuc, un scartait. Unde as putea sa mai verific pe la volan ? 14 Oct 2013, 20:52: Specific faptul ca zgomotul de cauciuc pe cauciuc se aude numai cand rotesc volanul spre stanga la mersul inapoi si inainte, mai pronuntat se aude cand plec de pe loc si fac virajul stanga sau la o viteza mai mica. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
SanKraN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 9 February 15 From: Bucuresti ![]() |
Salut, si eu aceeasi problema la rotirea volanului se aude acel scartiait din spatele volanului, a aparut dupa ce am urcat pe o bordura mai dur umpic si se pare ca zgomotul se accentueaza, poti Mimo sa ma pui in contact cu oamenii care ti-au rezolvat tie problema ? sau stie cineva alt fix ? multumesc!
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 1.5 dCi / 50kw 68CP
Gri Metalizat |
|
CataOlar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 5 December 06 From: Oradea ![]() |
Salut.
In ultima vreme ( 2-3 sapt ) am inceput sa aud si eu un scartait mai gros in zona volanului /coloanei de directie. Este un scartait metalic ( asa il percep eu ) care da senzatia ca se torsioneaza ceva in caroserie. Se aude cand trec peste denivelari mai mari si cand invart de volan, dar nu atat de pronuntat. Se aude de asemenea de afara cand ma las pe aripa stanga fata. Din ce am citit pe forum nu prea mi-e clar ce ar putea fi: flanse, amortizor, bucsi caseta de directe... Va multumesc. |
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
Confort Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
|
|
SanKraN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 9 February 15 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CataOlar @ 31 Aug 2015, 20:31) Salut. In ultima vreme ( 2-3 sapt ) am inceput sa aud si eu un scartait mai gros in zona volanului /coloanei de directie. Este un scartait metalic ( asa il percep eu ) care da senzatia ca se torsioneaza ceva in caroserie. Se aude cand trec peste denivelari mai mari si cand invart de volan, dar nu atat de pronuntat. Se aude de asemenea de afara cand ma las pe aripa stanga fata. Din ce am citit pe forum nu prea mi-e clar ce ar putea fi: flanse, amortizor, bucsi caseta de directe... Va multumesc. Salut, eu zic sa schimbi flanse amortizor si bucse cadru motor si masina e ca noua. |
--------------------
Renault
Clio 3
2007 1.5 dCi / 50kw 68CP
Gri Metalizat |
|
CataOlar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 5 December 06 From: Oradea ![]() |
Multumesc pentru sfat. O voi duce in curand in service si o sa le cer sa verifice tot ce tine de directie / rigidizare, ca mai sunt cateva chestii care nu mi se par a fi ok pe acolo.
|
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
Confort Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
|
|
topacid |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 25 March 14 ![]() |
Salut, am si eu problema cu scârțâintul direcției după ce se încălzește motorul. Aveți idee de un mecanic care știe ce și cum și poate rezolva?
|
--------------------
Renault
Megane II Break
2003
- BC 07 KEE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 15:35 |