Ambreiaj
![]() ![]() ![]() |
Ambreiaj
cread |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|||
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Banuiesc ca a fost ambreiajul foarte uzat + forja ta l-ai casapit de tot.
Off topic: un 1.5 dci cu 4 ocupanti dolofani prinde 180km/h? lasa-ma sa ma indoiesc. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- Numar de numar
2003 Privilege Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
cread |
![]()
|
Sincer atat arata ceasul. A consumat 10l/1ookm si nu am reusit sa trec de 4000rpm. Oricum inteleg ca eu l-am stricat.
This post has been edited by cread: 9 Jun 2009, 17:50 |
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
qwertyuiop |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 22 March 09 From: Buc ![]() |
tu l-ai stricat nu altu ... asa am patit si io am mers cu 150-160 constant vreo 70 km si dupaia a inceput sa patineze ambreajul , da acuma nu mai are nici pe dreq si-a revenit , la mine viteza normala la 115 cai e 130km/h
|
--------------------
-
-
-
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
totusi faptul ca are masina doar de o saptaman ma face sa ma indoiesc ca era ok ambreiajul, si eu am mers pe autostrada cu 170 constant 200 km si nu a avut nimic. Si nu vad de ce ar avea, ambreiajul se uzeaza la debreiere & turatie mare in special.
This post has been edited by ghertzoi: 9 Jun 2009, 19:06 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
cread |
![]()
|
Aha.!!! Deci de-acum incolo subtire 130-140. Cel mai mult imi place consumul: 1000km cu 55l motorina mers mai mult in afara capitalei , dar si urban , + ceva centura +4 drumuri la Targoviste [asta nu mai mi-a aratat bordul ci pompa de motorina].
9 Jun 2009, 19:44: De o sapatamana o am eu .E facuta in 2004 si inmatriculata in 2006 de primul propietar , eu fiind al doilea ,70500km. PS: se pot verifica km ?? Multumesc. This post has been edited by cread: 9 Jun 2009, 18:44 |
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
ambreiajul se duce in special daca faci cerculete, derapaje, etc. la viteza mare nu ar trebui sa aiba probleme. am facut cu masina mea de multe ori A1 si A2 cu 160-170 constant si nu am nici o problema. parerea mea este ca ambreiajul era deja uzat. poate la viteza aceea ai fortat un pic motoru dar nu ambreiajul, decat daca ai fi schimbat vitezele ca nebunul, fapt de care ma indoiesc.
|
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
2005 pe viitor BMW Z8...sper
|
|
qwertyuiop |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 22 March 09 From: Buc ![]() |
probabil era defect ambreiaju de cand ai luat masina , trebuia sa te uiti mai atent mai ales ca e vreo 10 mil . km ii poti verifica fie pe tester fie in cartea masini daca are facute reviziile la renault , si la mine face figuri ambreaju da nu il schimb pana nu cade de tot
|
--------------------
-
-
-
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca tu ai mers numai cu a 5-a cum vrei sa se strice ambreiajul? Acesta se uzeaza la schimbarea vitezelor asa cum a spus si [b]ghertzoi/b].
Uite poate te ajuta sa intelegi mai bine problema: si Tind sa cred ca la semafor stai cu piciorul pe ambreiaj, solicitand-ul. This post has been edited by mihai_dorin: 9 Jun 2009, 19:58 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
cread |
![]()
|
Nu stau cu piciorul pe ambreiaj la semafor. Cu masina asta am facut 1000 de km cam in 10 zile si a fost ok .Problema a aparut duminica ,cam la 40 de km de vama in Bulgaria, pe la 130/h a sarit brusc peste 4000rpm si viteza a scazut pina la 70/h .Am oprit si nu a mai plecat sub nicio forma desi intra in viteza. Am venit pe platforma la Bucuresti si azi mecanicul mi-a zis ca inclusiv volanta e albastra . Cand am oprit iesea fum si mirosea a ferodo.
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
chelule |
![]()
|
![]() membru fara par Group: Members Posts: 611 Joined: 9 April 09 From: Brasov ![]() |
mie mi-a crapat rulmentul de presiune, la propriu, dupa un drum brasov - barlad, mers la jar, ca ma grabeam foarte tare, inainte de barlad i-am dat 190-200 km/h, cam vreo 15-20 minute, in rest 140-160. cand am intrat in barlad si am incetinit, la prima schimbare de viteza a crapat si n-am mai putut sa bag in nicio viteza.
la service mi-au spus ca discul si placa de presiune sunt ok si n-au trebuit schimbate, am schimbat doar rulmentul, am mai facut 6000 km si totul e ok, la inceput mi-a fost teama ca o sa ma lase discul pt ca nu l-am schimbat |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2
- BV-11-CHE
2005
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mihai_dorin @ 9 Jun 2009, 20:57) Omul a spus clar ca are masina de o saptamana. Si daca ar fi cum zici tu, tot nu cred ca ar putea "crapa" asa repede. Cel mai probabil masina a fost "manarita" de fostul proprietar in vederea vanzarii. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Aveti idee daca ambreiajul este hidraulic la megane diesel?Asa mi-a spus un mecanic, desi nu prea cred(vroiam sa-l reglez, mi se pare ca tine cam sus).
|
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Comanda ambreiajului este hidraulica la toate Megane 2 si nu se regleaza.
This post has been edited by 19vik: 10 Jun 2009, 01:23 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
eu am mers constant cu 150-155 toata autostrada A1, cu varfuri de 160 si o incercare de a vedea cat duce masina (ajuns la 170, dupa care am incetinit ca aveam un tir in depasire pe banda 2). ambreiajul nu a avut nici o problema...n-are treaba viteza cu care mergi ci felul in care schimbi vitezele...
acum...cum ai reusit 180? ai 1.5 dci 100 cp sau 82 cp. ca la cel de 82 ma indoiesc ca ar ajunge la 180 cu atatea persoane in masina (v. max la 1.5 82 cp e 170...) |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
- B-XXX-LGF
2011
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Eu fac Bucurestiul cam la 2 luni si pe A2 ii dau 170 constant si nu am probleme din astea. Eu stiam ca se poate schimba cand "schimbi"vitezele nu cand mergi cu a 5-a fara sa schimbi.
Off. Dobitocii de romani ieri faceau reparatii pe A2 spre Buc, pe banda 2, si semnalizate reparatiile cam cu maxim 50m inainte, eram sa iau niste indicatoare de lucrari... Eu stiam ca de asta mai sunt panourile alea electronice sa-ti si zica daca banda e in folosinta si nu in lucrari, dar.... pana la tarile cu apa calde mai avem vreo 100 de ani. |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu cred ca a fost manarita de fostul proprietar... Este exclus sa-ti cada ambreiajul de la forja. Poate doar daca ai tinut piciorul pe ambreiaj in timpul mersului, dar chiar si asa primul simtom este de patinaj si de-abia dupa aceia cade(oricum in timp).
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Lucrarille alea la autostrada sunt de fix 1 luna de zile si duminica cand te intorci in bucuresti ai parte de o coada de masini de vreo 40km.Unu acum vreo 2 saptamani nu cred ca a vazut semnele si a intrat cu solenza pe acolo.Si-a rupt toata puntea fata cu tot cu roti
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- Numar de numar
2003 Privilege Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
Mihai_Purcaru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 9 June 09 ![]() |
pt "cread":si eu am un 1.5 dci din 2006.Prin decembrie mi-a picat ambreiajul din senin fara sa o forjez sau chestii de genul...am fost in service cu ea si nici pana astazi nu am aflat motivul...cert e ca nu mi-a mai facut figuri.Bafta!
|
--------------------
megane
megane coupe
- PH-84-PUR
2006
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Faza este nesimtirea cu care sunt semnalizate cu 50 de m inaintea "utilajelor", care erau 3 masini de dimensiuni mici. Pe mine m-a prins fix in depasire si am franat, cel de pe 1, s-a bagat pe banda de urgenta si trebuie sa-i multumesc acest lucru si asa le-am ocolit daca nu luam cateva semne si d-ne fereste ma opream intr-o masina parcata.
Binenteles era si o masina de pol intre acestea 3 cu un dobitoc care dormea in loc sa faca si el ceva. Scuze de off-topic, dar poate mai sunt utilizatori ai forumului si se duc spre Buc si sa nu ajunga in situatia prin care am trecut. |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
poti sa mergi cati km vrei tu cu viteza de varf constant ca ambreiajul nu are nici o problema. In momentul in care tu ai luat piciorul de pe pedala el a cuplat complet si nu mai are treaba. Kitul ambreiajului la tine avea problema la tine si s-a nimerit sa cedez exact in momentul acela din pura coincidenta.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
cread |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri. Am fortat si eu , a fost si el probabil abuzat, nu schimb vitezele aiurea si nu voi mai depasi 150/h .La 180/h am ajuns cu pedala lipita de podea, pur si simplu am vrut sa vad cat poate, cu un Patrol de 7 locuri am ajuns la 165/h pe A2 , dar ala a tinut atunci , i l-am prajit cu alta ocazie [era din 1999].
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
gigi_kent |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 2 September 07 ![]() |
Salutare. Intrebare de 50 de puncte. De ce face click/pocneste pedala de ambreiaj la capatul cursei?
![]() |
--------------------
Renault
Megane II Sedan 1.5dci
- is
2007 www.cartefunciara.com
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
asa patesc si eu cu acel click - cineva a scris in alt topic similar cu acesta si spunea ca in zona unde se prinde cablul de pedala a dat cu nu stiu ce spray W si a incetat sa mai pocneasca - cam asta ar fi solutia
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
mie mi-a zis nenea de la serus ca acel click ar fi nu de la nu stiu ce contacte... n-am fost atent, dar asa facea de cand am luat-o si am zis ca e normal.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Pedala de ambreiaj are doua contacte: unul se anclanseaza la apasare si se elibereaza celalalt si invers in momentul cand eliberati pedala... de aici se aud acele click-uri. Este normal si se aud la toate masinile. Puteti sa dati totusi cu WD40 dar efectul nu tine prea mult. Succes...
![]() By the way: de unde cablu daca comanad este hidraulica. ![]() This post has been edited by solidconvert: 10 Jul 2009, 14:48 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 17:34 |