Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

sistem de sonorizare, sfaturi

scenic1988
post 5 Jun 2009, 19:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

fiind dj si cautand mai mereu calitatea sunetului de 2 luni de cand am cumparat masina ma tot gandesc la un sistem de sonorizare potent la ce ma refer cand zic asta : claritate ,bass curat etc..am un woffer ce mi l-am confectionat singur acum 3 ani cand mi-am luat prima mea masina darr.....laguna nu prea este o masina din care sa sara watii eu o vad ca pe o limuzina (inca) si ma gandeam la ce boxe as putea monta in lacasurile de 13'' ale lagunei mam gandit la cabase si la un cd player aferent marcii insaa nu prea am gasit ,nu as vrea sa stric configuratia bordului montand eu stiu ce kenwood sau mai stiu eu ce vreau sa merg p clasic dar sa fie ok dumneavoastra dragi lagunisti ce miati recomanda ?sa caut in continuare un sistem cabase de la cd player pana la boxe sau sa schimb boxele si sa pastrez carminatul 5000 ,dar stau si ma gandesc eu degeaba as schimba numai boxele daca cd playerul va ramane acelasi pentru ca el tot 15 w sau 20 w sau cat are va scoate luminati-ma va rog multumiri

--------------------
Renault Laguna II 1.9 DCI - B 99 UBS 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gheorghita88
post 5 Jun 2009, 19:46
Post #2

Membru autentic

From: pitesti

in primul rand schimba toate boxele
cauta sa iti insonorizezi usile(prin interior, pe fata de tabla)

5 Jun 2009, 19:48:
am un woffer ce mi l-am confectionat singur acum 3 ani cand mi-am luat prima mea masina darr.....laguna nu prea este o masina din care sa sara watii eu o vad ca pe o limuzina
incearca unul mai mare eu am un difuzor de 400w reali pe care vreau sa il pun

This post has been edited by gheorghita88: 5 Jun 2009, 19:48

--------------------
renault laguna 2 grandtour 2002 1,8 16v
+
scenic1988
post 5 Jun 2009, 19:51
Post #3

Membru incepator

eu miam confectionat un woffer dintrun difuzor de bass de la dynacord are in jur de eu stiuu poate undeva in jurul a 700 de rms poate si mai bine biggrin.gif da antifonarea stiu nu ma gandesc fara antifonare dar tiam zis nu vad inca laguna ca p o masina de pustan smile.gif) o vad ca p o limuzina tin sa repet biggrin.gif

--------------------
+
gheorghita88
post 5 Jun 2009, 20:54
Post #4

Membru autentic

atunci lasa masina asa nu ii mai fa nimic, cumpara dijuzoare de firma de dimensiunea celor originale si un mp3 bun, mp3 de firma la care te mai costa 200 lei comenzile pe volan
la urma laguna e o masina eleganta, sport, clasica sau cum vrei sa o folosesti eu zic ca laguma e o masina la care modelul nu se demodeaza dar trebuie sa o tinem la zi cu dotarile(mp3 praguri spoilare etc)

--------------------
+
tiberiutimisoara
post 5 Jun 2009, 22:10
Post #5

Membru incepator

pai mp3 ??? hah pt fidelitate pune pick up tongue.gif deci cd player e ok ... bass prea mult nu i fidelitate iara ... trebuie sa fie echilibrat - din cate stiu eu un audiofil apreciaza MEDILE care de multe ori lipsesc sad.gif ... deci foloseste google pt un palyer ok .. . (preferinta mea ciudata este un amplificator curat ... niste boxe si un ipod appel ul are sunet curat chiar si la mp3 ... loc mult ... )
bafta

--------------------
reanult laguna 2 2002
+
scenic1988
post 5 Jun 2009, 22:59
Post #6

Membru incepator

eu si maine daca vreau mam dus si iam pus clarionul am un mp3 player foarte bun darr......configuratia bordului unde se duce?

tiberiu da apreciezi mediile care intradevar lipsesc dar si bassul acela fin si curat care te loveste exact cand nu te astepti D:
si ca tot venii vorba de claritate un cd-audio facut cum trebuie bate la fundulet un mp3 si orice piese mp3 luate de pe suport apple sau orice alt gadget credema biggrin.gif

--------------------
+
naighba
post 6 Jun 2009, 09:51
Post #7

Benzinar din mosi stramosi

From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr)

Solutia = FLAC
Fisierele .flac au o calitate net suerioara mp3-ului. Unul din cele mai cunoscute playare care suporta aceste fisere este IPOD-ul.
Poti cauta AUDIO BOX pentru Renault:
http://www.renault-laguna.com/forum/audio-...-box-t1486.html
(nu am gasit un link mai bun tongue.gif )
Am vazut la un prieten care a pastrat instalatia originala pe un Golf5 folosind "cutiuta" magica...si fisiere .flac. Se aude super si pastrezi si toate comenzile originale alea masinii...Ipod-ul poate sta lejer in torpedo.
Pentru difuzoarele din portiere...cauta ceva de 13cm cu putere mai mare ... din cate stiu eu...astea originale Cabasse au vreo 15 wati.
Pentru Bass...un tun de bass decent si o statie pe masura va rezolva problema. Dupa cum cred ca stii...nu ai iesire de statie pe instalatia originala dar poti folosi o "jucarie" foarte interesanta. Nu stiu exact cum se numeste...eu am gasit la un magazin de alarme/casetoafane in Bacau. E o "cutiuta" care se cupleaza pe una din iesirile originale ale casetofonului (spate.stanga + spate.dreapta) si are 2 iesiri. Una scoate exact acealasi semnal (spate.stanga + spate.dreapta) nemodificat...nedistorsionat si una care scoate semnal pentru amplificator (2 mufe RCA). Am dat cca 750 de mii lei vechi pe ea.
Singura problema ar fi puterea si claritatea pe care o poate scoate Cabasele original pe noie boxe din portiere...daca nu e satisfacatoare poti cauta un inlocuitor de casetofon...dar va trebui sa cauti i o alta "audio box"...ele fiind facute pe marci de masini...modele de casetofon.
Daca nu...poti folosi un amplificator mai destept...care sa iti amplifice si difuzorele din portiere. Aici singura "problema" fiind cablajul mai delicat...dar nu imposibil.

Bafta !!! tongue.gif

--------------------
Renault Laguna 3 GT 2.0T 4Control 2008
Laguna 2001 1.8 16v - Privilege
Clio 2002 1.4 16v - Privilege
Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial
Solenza 1.4 MPI - Clima
+
antifizic2
post 6 Jun 2009, 10:40
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

boxe de calitate mai mult decat decenta

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi - B-57-LXF 2004
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
Yutcaru
post 6 Jun 2009, 12:52
Post #9

Membru autentic

From: Timisoara

Vad ca esti stiutor in ale muzicii ( Dj ) si asta e bine.Sa-ti dau un sfat,daca vrei claritate ( bass,medii,inalte ) cauta boxele Hertz,sunt echilibrate perfect din toate puntele de vedere.
Sunt putin mai scumpe ( undeva intre 350 - 600 lei ) dar sunt ok,merita toti banii.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP - TM 24 GBY 2001 Expression
+
Fratzica
post 6 Jun 2009, 13:10
Post #10

Zen

Group: Moderatori

poti sa iti pui si mama boxelor, daca nu ai portierele insonorizate, sunt degeaba. Iar pentru bass iti poti lua un sub mic compact de 8'' sau 10''.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
PMG_tr
post 6 Jun 2009, 14:37
Post #11

Membru autentic

From: Turnu Magurele

bun, insa vin si eu cu o intrebare..insonorizarea usilor cum se face,acasa biggrin.gif ? daca imi poate descrie si mie cineva aceasta operatiune, materiale etc. Multam

--------------------
Renault Laguna 2 1,9 DCI 74kw - TR-04-CWY 2003 expresion
NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
+
Fratzica
post 6 Jun 2009, 14:51
Post #12

Zen

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
scenic1988
post 7 Jun 2009, 06:49
Post #13

Membru incepator

naighba stiu despre ce vorbesti pt sub am avut p scenic montata o smecherie daia de la stinger numai ca eu am montato direct la cd player in spate va multumesc pt sfaturi acum ma duc sa dorm am avut o noaptee lungaa

--------------------
+
gheorghita88
post 7 Jun 2009, 16:10
Post #14

Membru autentic

scenic1988 ce ar fi sa incerci tu cu un egalizator k daca esti dj gasesti varianta ok cu inaltele bass etc.

--------------------
+
tiberiutimisoara
post 10 Jun 2009, 21:40
Post #15

Membru incepator

tare ,clar ,putere ... alege BOSE - o sa fi uimit . si la pret e putin piperat dar faci investitia pt ani buni BOSE - bate cam tot chiar tot ma refer la jbl magnat etc ... da clad cd ul bate mp3

--------------------
reanult laguna 2 2002
+
scenic1988
post 10 Jun 2009, 22:35
Post #16

Membru incepator

tiberiu bose da si nu este foarte adevarat ce zici tu ca bate jbl magnat etc dar inclin intre bose si focal si este foarte grea decizia insa nu asta e marea problema cd-playerul este problema care ieri ma dezamagit profund canta 1 min si dadea mesaj HI-TEMP si intra in radio asteptam o juma de ora dadeam pe cd iar dupa 1 min intra in radio ........off:( acum dragi lagunisti nu as vrea sa fiu nesimtit dar pe megane sedan luat anul trecut in noimebrie nou nout sunetul e mult mai batos bass claritate nu stiu ce mp3 player are ce difuzoare dar un alt baiat cu un megane sedan mai vechi ma intrebat ai woffer pe ea?bine ca in rest laguna ii da clasa dar la sunet .......ca linie de sunet de fabrica e mult mai ok meganeul (sa nu zic de octavia care a rupt plamanii in mine binee nici chiar asa dar ma uimit )

This post has been edited by scenic1988: 10 Jun 2009, 22:35

--------------------
+
Fratzica
post 10 Jun 2009, 22:58
Post #17

Zen

QUOTE(tiberiutimisoara @ 10 Jun 2009, 22:40)
tare ,clar ,putere ... alege BOSE - o sa fi uimit . si la pret e putin piperat dar faci investitia pt ani buni  BOSE - bate cam tot chiar tot ma refer la jbl magnat etc  ... da clad cd ul bate mp3
*

Alege Bose ca sa ce? Bose nu produce sisteme audio auto aftermarket. Ei lucreaza direct cu producatorii auto. Poate doar la dezmembrari sa gasesti niste difuzoare date jos de pe masini.

Cat despre pretul putin piperat? Putin piperat fata de ce? Iar restul producatorilor audio nu se rezuma la jbl si magnat.

scenic1988 zi-ne ce bani ai disponibili si ce asteptari ai de la sunet si vei primi un sfat competent nu rachete de-astea gen Bose & Co.

Ca o parere personala, din cate sisteme am vazut pana acum, difuzoarele cu cel mai bun raport pret/calitate se gasesc la Helix si DLS. Focal si Hertz mi se par cam supra-apreciate. Dar repet, insonorizarea e baza, dupa aceea vine amplificatorul si ultimele pe lista sunt difuzoarele.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
scenic1988
post 10 Jun 2009, 23:12
Post #18

Membru incepator

bai bani sunt 1500 2000 de roni pentru inceput .....dar stand acum ma gandeam oare nu incape un dvd in bord ?biggrin.gif si sincer dintre tot ce ai zis mai sus doar focal si helix sunt ok biggrin.gif restu stiu ce nebunelii sunt iar desppre bose am auzit rar dar am auzit de bine insa nu as fi inclinat spre asa ceva grea decizie smile.gif)

--------------------
+
Fratzica
post 10 Jun 2009, 23:23
Post #19

Zen

bose produce sisteme OEM auto si pentru casa.

La 2000 roni ai putea lua cam asa ceva:

HU: Clarion DZX588RUSB
Boxe: Helix E135
Woofer + Amplif boxe: GZTB 25ACT

Astea sunt pana in 2000 Ron
Mai trebuie sa iei un kit de cabluri si sa te ocupi de insonorizare.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
scenic1988
post 11 Jun 2009, 00:17
Post #20

Membru incepator

hu am deja
kit cabluri have it (2 seturi chiar )
woffeer + puternicul lui amplif
ce miar mai terbui
boxe +amplif boxe
si poate poate un dvd ?

insonorizarea orcum incep cu ea doar nu st nebun sa o las asa biggrin.gif

--------------------
+
Fratzica
post 11 Jun 2009, 00:19
Post #21

Zen

ce HU ai?
ce kit de cabluri ai?
ce woofer/amplif ai?

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
scenic1988
post 11 Jun 2009, 00:27
Post #22

Membru incepator

posibilitati pentru dvd biggrin.gif acum nu stiu daca cele insirate vor incapea in acel spatiu :-s :
http://audiolab.ro/dvd-playere-auto/dvd-pl...-vme9122ts.html

http://www.be-loud.ro/produse/DVD_-_TV_Aut...OVOX/VME9020TS/

http://www.be-loud.ro/produse/DVD_-_TV_Auto/Kenwood/DDX5022/

http://www.be-loud.ro/produse/DVD_-_TV_Auto/Kenwood/DNX7200/

11 Jun 2009, 00:35:
hu clarion cap de serie iulie 2008 am uitat seria si alte specificatii din pakate

kit cabluri bineinteles hifonics luat de curand am dat vreo 450 de ron si un dietz dar nu prea ma bazez

woffer custom made biggrin.gif surprize surprize (cand lam avut in logan in 4 luni de folosire la o intensitate destul de mare pt ca nu am insonorizat a inceput sa se crape vopseaua dupa portbagaj :| same on me )

amplif pt woffer JBL GTO 14001

This post has been edited by scenic1988: 11 Jun 2009, 00:35

--------------------
+
Fratzica
post 11 Jun 2009, 00:39
Post #23

Zen

pai zi-mi si mie exact ce componente ai ca sa stiu ce ar merge cu ele.

cablurile dietz sunt mai bune decat hifonics.
wooferul de care e?

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th August 2025 - 18:20
Dacia