Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cureaua de distributie - cum o verific?, Nu stiu unde sa ma uit

ionutmanole
post 19 May 2009, 08:16
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Roman, Neamt

Cureaua aia care se vede cred ca e cea de alternator. Probabil cea de distributie e in carcasa aia de plastic, dar totusi mi se pare ca e cam putin loc acolo.... chiar nu-mi dau seama unde trebuie sa ma uit. Care ma poate ajuta pt ca nu vreau sa imi dau seama care e atunci cand cedeaza:(

--------------------
Renault Laguna 1 1994/1.8 RT - NT 07 EZY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 19 May 2009, 08:18
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Nu ai cum o verifica. Ai dubii in privinta vechimii - schimb-o cat mai repede cu putinta!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
ionutmanole
post 19 May 2009, 08:24
Post #3

Membru autentic

Nu stiu cand a fost schimbata. Eu am luat-o din germania si avea 125.000 km, am mai facut eu 8000 pana acum. In mod normal la cat se schimba distributia? De asta am intrebat daca se poate verifica ca e posibil sa fi fost schimbata deja (am omis sa intreb cand am luat-o:()

--------------------
+
M i h a i
post 19 May 2009, 08:29
Post #4

Carte de service nu avea?daca ai luat masina din Germania.. Sau proprietarul a omis sa faca reviziile....daca nu a dat cartea wacko.gif ...In mod normal se schimba la 60.000 km sau 4 ani....dar in afara intervalele sunt altele..daca vrei sa nu risti schimba cureaua..

This post has been edited by MHY: 19 May 2009, 08:29

--------------------
------ ------ ------
+
cridaia
post 19 May 2009, 09:31
Post #5

Membru autentic

From: Sannicolau Mare, Timis

QUOTE(R19/16v @ 19 May 2009, 08:18)
Nu ai cum o verifica. Ai dubii in privinta vechimii - schimb-o cat mai repede cu putinta!
*

ai perfecta dreptate....... wink.gif

--------------------
Volkswagen Passat - Break 2009 - BlueMotion - TM 98 BUZ
+
ionutmanole
post 19 May 2009, 09:37
Post #6

Membru autentic

si cam cat ma ajunge sa o schimb (distributia + manopera). In afara de curea tre sa mai cumpar si altceva? Si totusi distributia este sau nu cureaua aia lunga care se vede?

--------------------
+
dj_party
post 19 May 2009, 09:45
Post #7

Membru

From: Timisoara

Acest subiect s-a mai discutat http://reno.ro/index.php?showtopic=135565&hl=distibutie
Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie. cool.gif

--------------------
renault laguna 1 1999 1.6 16v b 107cp
+
Mar|Us
post 19 May 2009, 11:24
Post #8

Membru autentic

Schimbarea distributiei nu e un capat de tara. Daca totusi vrei sa mergi cu masina linistit pe drum eu zic sa mergi s-o schimbi. Cu ocazia asta, schimba-ti si toate filtrele si pompa de apa.

--------------------
Renault Laguna 2 2003 / 2.2 dCi
+
ricochet2
post 19 May 2009, 11:28
Post #9

Membru autentic

Nu e capat de tara. Dar, paranoic cum sint (si ghinionist la culme), mi-e tare frica sa nu dau peste un ciumpalac de mecanic care sa faca ceva gresit acolo. Da, schimbarea unei distributii implica riscuri, la fel ca operatia de apendicita, chiar daca sint simple ambele. Dar, la fel ca in cazul operatiei de apendicita, trebuie facuta, altfel consecintele sint dezastruoase.

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
cj98czh
post 19 May 2009, 11:41
Post #10

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

ionutmanole - sa schimbi distributia nu este scump dar nici ieftin... depinde cine si unde faci schimbarea.... in schimb pretuol este foarte mare in cazul unei reparatii rezultate din ruperea curelei de distributie...

Este lege faptul ca la orice second achizitionat i se schimba distributia, uleiul si absolut toate filtrele...asta ca sa nu ai probleme mai tarziu....mult mai costisitoare..

Vezi ca la interval de 4 ani, producatorul spune ca, trebuie schimbat lichidul de frana, cel de racire si cel de servo... daca nu stii cand au fost schimbate iti recomand sa le schimbi si pe alea..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
ricochet2
post 19 May 2009, 11:53
Post #11

Membru autentic

Si placutele de frana si o revizie generala si asa mai departe. Si ajungem aproape de pretul unei masini noi...

--------------------
+
bogdyMND
post 19 May 2009, 12:26
Post #12

Membru autentic

Chiar dc vezi cureaua nu poti sa-ti dai seama de uzura. Eu am pus cureaua veche pe langa cea noua, si chiar nu am facut diferenta, decat ca cea veche era mai prafuita.

--------------------
Renault Laguna 3 2.0 dci - 150 - 4Control
+
ionutmanole
post 19 May 2009, 12:50
Post #13

Membru autentic

Am fost la un magazin de piese auto si m-am interesat de pret.... cureaua cu 2 role si pompa de apa m-ar ajunge cam 860 RON (pieses cu calitatea fabricantului); pt piese cu calitate normala ar fi putin mai ieftin. Acum ma gandesc unde as putea sa o schimb si sa am siguranta ca nu-mi face mecanicul "buleala". Am inteles ca pt a schimba distributia la Laguna le trebuie o presa speciala sau ceva de genul asta. Stiti prin zona mea (stau in Roman) vre-un service bun si cam cat m-ar ajunge manopera?

--------------------
+
ricochet2
post 19 May 2009, 14:33
Post #14

Membru autentic

La mine pe filtrul de aer e un abtibild in care scrie ca distributia a fost schimbata la 70 mii km, in Germania. Acum masina are 94 mii. Sa schimb sau sa mai merg ?

--------------------
+
zet105
post 19 May 2009, 15:16
Post #15

Membru autentic

Inafara distriburia se schimba intre 90k-100k vorbesc de un citroen xsara 1.6i.Am intrebat personal la o reprezentanta citroen.
Banuiesc ca la reno cam tot asta ar fi intrevalul.E posibil sa fi fost schimbata dar pentru un somn mai linistit poti sa o schimbi desi costa.Nu uita de pompa de apa.
Pe mine mana de lucru m-a ajuns 300 ron.
Total kit de dist ,pompa apa,curea alternator,antigel undeva la 1200ron.

De presa speciala nu cred ca e nevoie.Trebuie urcata pe elevator si suspendat motorul sau ceva de genul.Cel putin asa a lucrat mecanicul care a schimbat la mine distributia.Mai mult a lucrat pe sub masina decat pe deasupra.
Daca la mine in capatul Romaniei am gasit un mecanic care sa se bage la distributie cred ca si in Roman trebuie sa gasesti.

This post has been edited by zet105: 19 May 2009, 15:19

--------------------
reno Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012) -- - ----
+
ricochet2
post 19 May 2009, 15:46
Post #16

Membru autentic

Daca ridica prea tare motorul, ma gandesc ca se pot uza suportii si apar trepidatii, se strica ambreiajul, poate cutia, cine stie ce mai. Cum poti stii daca mecanicul lucreaza corect ? Dai cu banul si speri sa nu ai ghinion.

--------------------
+
zare
post 19 May 2009, 19:19
Post #17

Membru autentic

From: oradea

am intrebat ieri in Oradea la un magazin pt.distributie 700 lei,cu pompa,apoi mai vine manopera,ramane de vazut cu mecanicul.curele germane si role ,pompa ceva Made in England.

--------------------
renault laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300 Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
+
CJ-27-BGM
post 19 May 2009, 21:40
Post #18

Membru autentic

From: Klausenburg

Cureaua ce se vede este cureaua de accesorii. Daca iti permiti este bine sa o schimbi si pe aia. In cartea masinii la 1.6 16V si la 1.8 16V scrie ca distributia se schimba la 100 000 km. La noi e bine sa o schimbi la 60 000 din cauza prafului si regimului de functionare diferit de cel din vest. Eu am schimbat-o in toamna si am iesit undeva la 700 ron piese +manopera. E bine sa o schimbi la un service autorizat ca am mai auzit de unii care si-au schimbat distributia " in spatele blocului" si pe urma au avut doar probleme. Daca tot o schimbi schimba si pompa de apa, role.

--------------------
Renault Laguna 1999 1.6 16V - CJ 27 BGM
+
Johnny78
post 20 May 2009, 23:01
Post #19

Membru autentic

From: Bucuresti, Jud. Bacau

@ionut manole
Schimba distributia cat de repede posibil
nu cred ca la tine pompa de apa e pe cureaua de distributie deci nu ai de ce sa o schimbi. Spor!!!

--------------------
Renault Laguna 2.0 1994/Business - BC 99 AEB
De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
+
cridaia
post 21 May 2009, 07:26
Post #20

Membru autentic

din ce stiu eu, la motoarele de 1.8 pompa nu este pe distributie, dar la anul lui de fabricatie..... huh.gif

--------------------
+
just_illusions
post 21 May 2009, 08:03
Post #21

Membru autentic

.... eu stiam ca la modelul meu, pompa de apa e actionata de cureaua de distributie !
.... pana la urma cum e ? blink.gif

--------------------
Renault Laguna 1999 / 1.8 16v / - TM 11 YNF
+
cridaia
post 21 May 2009, 08:33
Post #22

Membru autentic

QUOTE(just_illusions @ 21 May 2009, 08:03)
.... eu stiam ca la modelul meu,  pompa de apa e actionata de cureaua de distributie !
.... pana la urma cum e ? blink.gif
*

la modelul tau, sigur nu este pe distributie....la asta ma refeream, la cele mai vechi nu stiu sigur, adica la phase1

--------------------
+
adi_cody
post 21 May 2009, 13:14
Post #23

Membru incepator

la phase 1 pompa de apa nu este actionata de cureaua de distributie!Este chiar usor de schimbat distributia,nici nu trebuie ridicata masina de la sol,nu trebuie nici presa nici motoru nu trbuie ridicat fortat,numai suportul motorului care e langa distributie trebuie dat jos si pus un cric sau ceva sub motor sa nu atarne,la mine am schimbat-o eu pentru ca ma ocup si de reparatii,am lucrat ca mecanic 2 ani!Ai nevoie de curea si doua role(rola intinzatoare si de gidaj)plus na-r fi rau sa ii schimbi si cealalta curea de la alternator,pompa de apa,servo si daca ai clima(asta e acea curea lunga)!Sa se uite mecanicul si la rulmentul pompei de ulei,probabil trebuie si accea schimbata(la mine de exemplu nu a trebuit).Kit-ul te ajunge undeva la 750-850 ron(calitate buna)si 70-80 ron cureaua cealalta tot asa!La mine in judet(covasna)schimbarea distributiei e undeva pe la 250 de ron.Cum au zis si baieti mai sus daca iti permiti schimba toate consumabilele,dacu nu pe rand cum poti!Succes!!!

This post has been edited by adi_cody: 21 May 2009, 13:29

--------------------
RENAULT LAGUNA I 1995/2.0 i RXE/ - CV-04-HYH
+
traffictours
post 21 May 2009, 13:54
Post #24

Membru autentic

Group: Validating Reno
From: Bucuresti

eu am schimbat distributia la velsatis dupa 6 ani si 85000 km. cureaua arata impecabil, dar nu poti sa vezi o eventuala mica fisura, crapatura care 'evolueaza' rapid si se rupe cureaua. asa ca la fiecare second cumparat, se schimba cel putin cureaua(si rolele, ca si astea se pot gripa cand ti-e lumea mai draga)

--------------------
BMW - -
+
johnnyfx
post 28 May 2009, 22:43
Post #25

Membru incepator

[quote=adi_cody,21 May 2009, 13:14]
la phase 1 pompa de apa nu este actionata de cureaua de distributie!Este chiar usor de schimbat distributia,nici nu trebuie ridicata masina de la sol,nu trebuie nici presa nici motoru nu trbuie ridicat fortat,numai suportul motorului care e langa distributie trebuie dat jos si pus un cric sau ceva sub motor sa nu atarne,

la mine la phase 1 a ridicat-o pe elevator la 1 metru jumate si a lucrat pe dedesubt dar nu a pus nimic sub motor desi era dat jos suportul de motor huh.gif ..am schimbat rola intinzatoare si cureaua de distributie si de accesorii..acum am un rontait la relanti la cald..stie cineva de ce?cum verific daca e bine pusa la punct distributia?
laguna 1 ph1 motor 2.0 l 8 valve motor F3R..help!!!

--------------------
renault laguna 1996 - 2.0 RT
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 21:30
Dacia