Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accident pt neacordare de prioritate, dar..., dar fara semn de cedeaza

mardeias
post 5 May 2009, 19:18
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Ma tot roade un gand. Am avut un accident in bucuresti intr-o intersectie. Eu ma indreptam catre casa, mergeam incet vreo 30 - 40 km/h. M-am gandit ca scap de trafic si s-o iau pe o scurtatura (plus ca nu mai vroiam sa intorc masina, in fine) Si merg eu asa pana ajung in intersectia cu pricina. Indicator pe partea dreapta cu obligatoriu inainte sau la dreapta. Ok .. pana aici toate bune si frumoase ca eu aveam de gand s-o iau inainte. Reduc viteza ma uit in dreapta si merg inainte. Precizez ca strada cu care ma intersectam nu avea o continuitate liniara adica strada din stanga mergeai pe ea si trebuia sa faci putin dreapta ca sa mergi inainte. Dupa ce m-am asigurat avident ca din reflex intorc capul si ma uit si in dreapta. Eram in mers cu viteza mica. Vad venind tare o masina cu pozitiile aprinse. Atat am apucat sa vad ca instant am pus frana. Se aude scartul meu, ma opresc si vad namila de masina indreptandu-se spre mine si BUF. Era un jaguar. Se ridica omu din masina suparat (evident) si sare la mine ca nu vad semnul de....si cand se uita la semnul de la strada mea nu vede semnul magic de cedeaza trecerea. Se blocheaza 2 secunde si se uita repede la indicatorul de pe strada pe care venise el. Era de prioritate! Eu nu aveam cum sa vad acel semn decat daca veneam din sens opus. Deoarece era o dubita care nu permitea acest lucru. Era parcata o dubita rosie si in dreapta la vreo 20 metri de intersectie. Omu isi da seama ca practic n-am nici o vina si se scuza ca el credea ca eu accelerez si el urma sa ma ocoleasca prin spate. Oricum sa opresti o masina de peste 2 tone e destul de dificil. La politie se uita nenea garcea intr-un caiet si zice ...sunteti vinovat nu ati acordat prioritate. Eu cum domne nu era nici un semn de cedeaza. Vine garcea si uite semnul. Semnul era pe strada din dreapta la 30 de metri de intersectie. Adica eu trebuia sa vad semnul ala cand ma uitam in dreapta si sa ma prind ca este pentru mine. Raspunsul a fost ca da...ca aia care au asfaltat nu au stiut unde sa-l puna. A sarit si tipu cu jaguaru ca domne si eu daca veneam nu vedeam semnul. Gaboru a raspuns ca el nu vrea sa aibe probleme cu societatea de asigurari ca un jaguar e fff scump si daca era un cielo sau un logan mai zicea dar asa...Si eu am ramas cu permisul suspendat evident. Parerea dumneavostra? Acum deh mi-am luat permisul de mult dar asa ca idee...ma tot macina chestia asta.

--------------------
Renault Megane Estate 1.5 dci 2006 Expression + optiuni
Renault Megane Estate 1.5 dci 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 5 May 2009, 19:24
Post #2

Ok, n-ai văzut semnul, deduceai că e o intersecție nedirijată - prioritate de dreapta. Înțeleg că Jaguarul a venit din... dreapta... deci...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
mardeias
post 5 May 2009, 20:27
Post #3

Membru incepator

Jaguarul a venit din stanga. Am zis ca m-am asigurat in dreapta am ridicat piciorul de pe frana si am intors capul si spre stanga din reflex si apoi am franat brus cand am vazut jaguarul care venea cu viteza.

--------------------
+
C a t a l i n
post 5 May 2009, 20:29
Post #4

Sus scrie invers...

QUOTE(mardeias @ 5 May 2009, 20:18)
... Reduc viteza ma uit in dreapta si merg inainte ... Dupa ce m-am asigurat avident ca din reflex intorc capul si ma uit si in dreapta. Eram in mers cu viteza mica. Vad venind tare o masina cu pozitiile aprinse...
*

This post has been edited by MAERSK: 5 May 2009, 20:31

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
jaf
post 5 May 2009, 20:37
Post #5

Membru din mijloc

From: Cluj-Napoca

il macina gandurile si nu o mai realizat ce scrie.. tongue.gif o scris clar ca SI IN.. adica nu poti spune am fost in Arad SI IN Arad.. biggrin.gif

ON teoretic ar trebui sa actionezi in instanta administratorul drumului.. dar nu stiu daca ai rezolva ceva.. si eu am avut un accident intr-o curba deosebit de periculoasa nesemnalizata.. sfatul militianului a fost sa dau in judecata administratorul drumului.. ca vezi doamne sa imi recuperez daunele.. am dat intr-un sant si am trecut de un gard blush.gif dry.gif

This post has been edited by jaf: 5 May 2009, 20:43

--------------------
trotineta tri roti 2012 ful vidaut chiele
"ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
+
C@talin
post 5 May 2009, 21:19
Post #6

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

baga contestatie serios .Era bine daca puteai sa faci niste poze cu un politist legist ceva,ca sa nu zica ca sunt pozele modificate and shit.

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
argon
post 6 May 2009, 06:45
Post #7

Mesaj semiautomat

sunt curios, ipotetic vorbind, la o trecere de nivel cu calea ferata, cand te afli pe sine, daca vezi trenul venind spre tine, pui frana fix in fata lui, sau accelerezi? huh.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
DannyY
post 6 May 2009, 07:17
Post #8

Marele plictisit

"Vine garcea si uite semnul"

N-ai vazut semnul, asta este, ai fost vinovat. E clar ca de acum vei fi mult mai atent.
Nu cred ca merge cu contestatia. Oricum daca ti-ai luat deja permisul inapoi inseamna ca a trecut de mult termenul de 15 zile in care sa contesti ceva.
Se poate intampla oricui, dar nu trebuie sa dam vina pe altii ca n-am vazut noi un semn.

As avea totusi o intrebare: de ce te-ai uitat INTAI in dreapta? Unu: Chiar si ca pieton te uiti intai in stanga. Doi: era un sens unic (aveai obligatoriu inainte sau la dreapta), deci toti veneau din stanga. Din dreapta n-ar fi trebuit sa vina nimic.

Danny

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
mardeias
post 6 May 2009, 09:25
Post #9

Membru incepator

Imi cer scuze...m-am uitat intai in dreapta si apoi in stanga. M-am uitat intai in dreapta pt ca am zis ca era o intersectie mai ciudata. In dreapta era strada, in stanga daca ma uitam imediat era o casa. Peste vreo 10 metri venea si strada din stanga. Semnul era pus pe strada perpendiculara pe a mea la 10-15 metri de intersectie. Pentru mine chiar daca vroiam sa-l vad era imposibil datorita unei dubite parcate. Iar la faza cu calea ferata...evident accelerezi dar este o alta situatie. Eu dupa ce m-am asigurat din dreapta am continuat drumul stiind ca pot merge (teoretic) linistit. Am vazut o masina venind repede spre mine si avand viteza mica am franat. El a crezut ca accelerez si a tras de volan dreapta sa ma ocoleasca prin spate. Daca mergea drept eventual si cu putin stanga sa ma ocoleasca nu ma lua. Asa a intrat in roata mea din fata. Pentru cei din bucuresti este vorba de intersectia radu voda din zona lizeanu. Acum semnul de cedeaza este pus unde trebuie.
Acum "argon" ai si tu dreptate intr-un fel. Dar aveam un logan pe atunci 1.4. Eram in treapta a 2-a pe 20 km/h 25 sa zicem. La viteza asta in treapta 2 nu ai cuplu. Acum ma gandesc ca eu chiar daca acceleram pana isi dadea seama masina ca trebuie sa se urneasca nu faceam decat sa mult lovitura de pe roata pe usa mea ceea ce nu era deloc convenabil. Acum astea sunt discutii ipotetice. Am aproximativ 80k km la activ si nu pot spune ca sunt profesionist. Daca a trecut cineva prin asa ceva si a scapat poate ne spune si ramane undeva acolo in subconstient la o adica intr-o situatie creierul sa reactioneze altfel. Toate cele bune!

--------------------
+
DannyY
post 6 May 2009, 10:05
Post #10

Marele plictisit

Aha...acum are sens.

Cand a venit politistul, semnul era in continuare acoperit de dubita? Daca da, puteai sa mentionezi acest lucru in PVCC si sa contesti sanctiunea. Cred ca aveai sanse de reusita.

Ca un spirit de gluma: eu am vazut semnul, dar din cauza unei dubite n-am vazut masina smile.gif ... am facut sport 1 luna...

Danny

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 21:10
Dacia