Proiectoare de ceata, becuri/schimb de becuri
![]() ![]() ![]() |
Proiectoare de ceata, becuri/schimb de becuri
twingo_buc |
![]() ![]()
|
||
![]() fost twingar Group: Members Posts: 883 Joined: 4 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
1.1 75CP 2008 MOTION fost twingar si fost TDI-st
|
|||
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Intrebare de 1000 de puncte:
AI CITIT MANUALUL DE UTILIZATOR? PS Este tot pe acest form. Uite un link. http://www.reno.ro/Renault-Twingo-Manual-p...t46371-s60.html Eventual vezi un manual de Logan si unul de Solenza - presupun ca principiile de schimbare a becurilor sunt similare (daca nu chiar la fel). This post has been edited by bubu782001: 14 Apr 2009, 12:56 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
twingo_buc |
![]()
|
sincer sa fiu? nu
![]() This post has been edited by twingo_buc: 13 Apr 2009, 21:27 |
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
daca tot o faci, poate faci un tutorial cu schimbarea becurilor, cu poze si comentarii ca pe viitor alti colegi care nu se pricep, sa faca referinta la el.
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
twingo_buc |
![]()
|
schimbul becurilor de la proiectoarele de ceata:
-se va ridica masina pe o rampa, elevator sau cine o face acasa pe bordura (evitati folosirea cricului) - se roteste capacul din spatele proiectorului de ceata si se va trage fortat afara. - se scoate mufa becului aflata sub capacul scos (sa nu se confunde cu acea mufa exterioara de langa proiector) - se desface siguranta metalica (asemanatoare cu cea de la becul farului) - se scoate becul si se va inlocui cu unul nou. TIPUL BECULUI PENTRU PROIECTOR ESTE H1. VERIFICATI INAINTE DE A CUMPARA BEC NOU CE TIP DE BEC VA TREBUIE, ACEST LUCRU FIIND INSCRIS PE FUSTA DE METAL A BECULUI. Nu uitati ca intai sa scoateti mufa becului si dupa aceea siguranta metalica de prindere, iar la montare intai se va pozitiona becul si siguranta metalica ca la final sa puneti si mufa acestuia, astfel evitand sa puneti in contact becul cu alte suprafete. Sper ca am fost destul de explicit. O zi buna tuturor Pentru schema tuturor pieselor din masina lasati un ID de Y! messenger. am pus la farurile de ceata becuri albe H1 cumparate de la PETROM cu 40 lei setul destul de multumit de cum lumineaza si de aspect. pt faruri, recomand osram night breaker H4 cu o lumina alb-galbuie f puternica si care nu deranjeaza ceilalti participanti la trafic, dar si foarte bune pe timp de ceata, iar pe drumuri neiluminate sunt perfecte This post has been edited by twingo_buc: 14 Apr 2009, 15:51 |
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Deoarece accesul la capacul de protectie si la siguranta de mentinerea becului pe soclu este extrem de greoi si mai ales pentru faptul ca becul nou trebuie montat intr-o stare de perfecta curatenie, eu am preferat sa demontez mai intai proiectorul din bara de protectie a masinii, operatie care s-a dovedit a fi mult mai simpla.
Pentru demontarea proiectorului din bara, folositi o cheie tubulara de 10mm sau o surubelnita torx pe masura suruburilor uzuale de pe masina (suruburile care prind cele doua planse de bord, manerele interioare de deschidere usi, manerele cotiera, etc) cu care se desurubeaza surubul aflat sub proiector asa cum este indicat prin sageata neagra. Dupa demontarea surubului, proiectorul trebuie eliberat din prinderea sa de pe bara de protectie, facuta prin intermediul a doua urechi in forma literei "L" culcat, aflate la partea superioara a proiectorului. Pentru eliberare, proiectorul trebuie ridicat in sus dupa care se trage in afara barei asa cum este indicat in poza prin sagetile rosii. Pentru mai multa siguranta recomand folosirea ambelor maini astfel: cu o mana se cauta din exteriorul barei pozitia superioara de eliberare a proiectorului din locas, iar cu cealalta mana prin interiorul barei se impinge usor in afara proiectorul...care-i dreapta si care-i stanga depinde de voi cum sunteti - stangaci sau dreptaci. De acum incolo urmeaza efectuarea operatiilor descrise de twingo_buc, operatii care se pot executa mult mai usor acum si in conditii de igiena corecte. Remontarea proiectorului se face in ordinea inversa ordinii operatiilor descrise mai sus. This post has been edited by tunderbird: 28 Apr 2009, 20:49 Attached thumbnail(s) proiector.JPG ( Size: 94.02k ) Number of downloads: 1888 |
--------------------
Dacia
Dacia
- B 13 ABC
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
twingo_buc |
![]()
|
"pup iu" ca sa zic asa. si uite un tutorial complet ;;) e f bine ca ai postat si tu asa ca intr`un fel sau altu nu toti au posibilitatea de a urca masina pe ceva inalt. o seara buna
![]() |
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu-i cam aiurea sa ridici masina si sa te bagi sub ea ca sa schimbi becurile de la proiectoare?
Iti spun eu ca da ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Dacia
- B 13 ABC
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
twingo_buc |
![]()
|
io m`am bagat usor sub ea si dupa ce m`am prins mi`a luat cam 30 de minute de le schimb....oricum abele metode sunt binevenite, fiecare cum poate
![]() |
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
cand aveai becurile arse, ti se mai aprindea martorul verde din bord?
|
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
tunderbird |
![]()
|
Da.
|
--------------------
Dacia
Dacia
- B 13 ABC
|
goransplit |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 25 June 08 ![]() |
Buna,cine stie sa imi zica cum se monteaza cablu de la proiectorul stanga(sofer) la cel din dreapta?Am gasit in bara de protectie ceva cleme albe in partea superioara,l-am dus pe acolo dar tot a ramas foarte lung,mai bine de 20 de cm in plus,care atarna.mersi
|
--------------------
renault
twingo
1999,metropolis easy we've got the jazz
|
|
goransplit |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 25 June 08 ![]() |
deci?nu o ajuns nimeni la cablu asta sa ii vada cursa?
|
--------------------
renault
twingo
1999,metropolis easy we've got the jazz
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Daca nu ai proiectoare afla ca ala din stanga, cu mufa aia rotunda intra intr-un ALT cablu care se duce la ambele proiectoare
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
DirtlockHomes |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 24 June 13 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Cu ocazia "ceturilor" de zilele astea am observat ca nu imi functioneaza proiectoarele. Am Twingo de 2 zile ( asta e alta poveste ![]() Martorul luminos din bord functioneaza. Atat cel pentru proictoare cat si pentru stopul rosu de ceata din spate. Tot ce m-a dus capu' sa fac a fost sa verific sigurantele. Si....surpriza... in locul unde diagrama indica siguranta pentru proiectoare nu sunt acele "picioruse" sau lamele in care face contact siguranta. so...ceva ajutor...ce-mi scapa ![]() multumesc |
--------------------
Renault
Twingo Lazuli Edition (1.2 16v - 75 cp)
- B 56 JSY
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:47 |