uleiul la motoarele pe benzina, cand se face schimbul
![]() ![]() ![]() |
uleiul la motoarele pe benzina, cand se face schimbul
basarabmarian |
![]()
|
||
![]() Basarab Marian Group: Members Posts: 17 Joined: 1 July 08 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna III
- CT 03 BAS
2009
|
|||
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
La motorul de 2.0 si 140CP, intervalul de service (inclusiv schimbul de ulei) este un an sau 20000km parcursi, care vine primul.
Inclin sa cred (cu posibilitatea de a ma insela pt ca e un motor turbo) ca la 170CP sa fie acelasi interval sau cel mult cu vreo 5000km mai putin, adica la 15000km parcursi. Pot sa intreb saptamana viitoare in service. Stima. This post has been edited by dili: 26 Mar 2009, 14:39 |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
csorin66 |
![]()
|
![]() Membru fabricat in Romania Group: Members Posts: 504 Joined: 22 September 08 From: Ploiesti ![]() |
basarabmarian, perioadele la tine sunt la 15.000km, ulei eu am bagat elf exellium nf 5w-40, am inteles ca ar fi mai bun decat elf evolution ptr benzina (iti recomand sa faci schimbul de ulei la 10.000km), mergi la un service si o sa-ti spuna exact ce trebuie schimbat la nr. de km pe care-i are masina sau spune-ne cati km are masina ca sa te ajutam( adica sa ma uit prin manualul meu sa -ti spun)
Ulei iti intra 5,4 litri la motorizarea ta This post has been edited by csorin66@yahoo.com: 26 Mar 2009, 16:27 |
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
2016/Initiale/Paris ''Viata trebuie savurata, nu suportata''
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
basarabmarin, vezi ca in pagina a 2-a a forumului laguna III este un topic cu manualul de utilizare in limba engleza e un link
http://nui.jouve-hdi.com/810_2_ENG_B91/res...NU810-2_ENG.pdf |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
csorin66 |
![]()
|
![]() Membru fabricat in Romania Group: Members Posts: 504 Joined: 22 September 08 From: Ploiesti ![]() |
Lui i-ar fi mai util cel de intretinere in care sunt trecute perioadele de revizii, eu am un scaner si as scana cateva pagini cu ce il intereseaza pe el dar nu ma pricep sa le postez aici.
|
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
basarabmarian |
![]()
|
![]() Basarab Marian Group: Members Posts: 17 Joined: 1 July 08 From: Constanta ![]() |
Va multumesc mult , Masina are 21000 km si are prima inmatriculare in sept 2008.
Sa inteleg ca si filtrele se schimba tot din 15000 in 15000? Nu are nici un istoric cu privire la vre-un servis ori schimb. Va multumesc inca o data |
--------------------
renault
laguna III
- CT 03 BAS
2009
|
|
csorin66 |
![]()
|
Filtru aer, filtru ulei si uleiul le schimbi la fiecare revizie. De unde ai cumparat masina? ne-ai facut curiosi, pret ,dotari,ect
Nu am manualul in casa, il tin in masina, maine daca nu uit o sa-l i-au in casa sa-ti spun mai multe despre motorizarea ta. This post has been edited by csorin66@yahoo.com: 26 Mar 2009, 20:15 |
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
basarabmarian |
![]()
|
Masina inca e inmatriculata in olanda, am achizitionata ieri 25 martie.
Ca dotari are tot mai putin trapa, senzori parcare fata( are doar spate ), in rest are tot. csorin66 multumesc pentru raspunsuri si astept poate reusesti sa-mi dai maimulte detalii despre revizii. |
--------------------
renault
laguna III
- CT 03 BAS
2009
|
|
ciobanucos |
![]()
|
![]() shodan Group: Members Posts: 186 Joined: 15 July 07 From: Bucuresti ![]() |
cel mai simplu e sa te duci la service renault si cam atata. Ce model este? Nu exista nicaieri motor de 2.0 170cp benzina. Toate au 140cp. So... let's think again....
AM cautat asta pe renault franta, danemarca, renault.com..... nu cred ca este vroba de Laguna GT...asta are 2.0 16v 205 cp... poate are un tuning? This post has been edited by ciobanucos: 27 Mar 2009, 21:47 |
--------------------
RENAULT
Laguna III Dynamique, 1.5dci 110cp 240nm
- OT10ACC
2008 hatch Laguna III, 1.5dci, 110cp, 240NM - Dynamique
ESP ASR, Pack City, BiXenon, Card maini libere, Audio Connection Box. J'aime ma voiture |
|
csorin66 |
![]()
|
Ce am inteles eu din manual ptr motorizarea ta :
bujii-40.000km filtru aer-la fiecare revizie curea de accesorii si galeti-60.000km sau 4 ani curea distributie si galeti-la 60.000km sau 4 ani(la tine nu cred ca e cazul ai distributie pe lant) filtru carburant=120.000km lichid frana-90.000km sau 3 ani lichid de racire-90.000km sau 3 ani filtru habitaclu-la fiecare revizie Daca aveai garantie la ea trebuia sa faci revizia la 15.000km sau un an( la noi in romania, in afara se face din 20 in 20 de mii) acum te hotarasti singur ce perioade alegi. Ulei scrie ca trebuie sa bagi numai de norma ACEA A3 si de grad 5w40 sau 0w40 (iti recomnd personal elf exellium nf 5w40 sa nu-l confunzi cu elf evolution 5w40 acesta din urma este recomnadat ptr diesel si eu personal las schimba din 10 in 10 mii de km mai ales ca ai turbocompresorul <span class='edit'>27 Mar 2009, 22:18:</span> ciobanucos, este si la noi motorizarea asta pe benzina este cea cu cutie automata si turbocompresor 2.0l/170cp, daca mi-ar fii ajuns bani motorizarea asta o alegeam This post has been edited by csorin66@yahoo.com: 27 Mar 2009, 23:25 Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 129.73k ) Number of downloads: 787 2.jpg ( Size: 105.98k ) Number of downloads: 847 |
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
basarabmarian |
![]()
|
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
|
--------------------
renault
laguna III
- CT 03 BAS
2009
|
|
ciobanucos |
![]()
|
![]() shodan Group: Members Posts: 186 Joined: 15 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Asta cu cutie automata de 170(acum am vazut si eu...hmm) are cuplul foarte mare fata de cea cu 2.0 16v 140cp... ce face diferenta? Turbocompres? Eu credeam ca si cea de 140CP are turbo.
|
--------------------
RENAULT
Laguna III Dynamique, 1.5dci 110cp 240nm
- OT10ACC
2008 hatch Laguna III, 1.5dci, 110cp, 240NM - Dynamique
ESP ASR, Pack City, BiXenon, Card maini libere, Audio Connection Box. J'aime ma voiture |
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Are cuplu mai mare, dar acceleratia de la 0 la 100 este mai slaba. Care ar fi atunci utilitatea acestui motor in afara de cutia automata? http://www.renault.ro/vn/new_laguna_f2/p51.php
This post has been edited by Modus: 29 Mar 2009, 19:30 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
lagunez |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 11 February 06 From: Bucharest ![]() |
codul motorului pentru varianta benzina 170CP si cutie automata este F4Rt si are inca distributia pe curea..este un motor de generatie mai veche...spre deosebire de cel de 2.0 de pe laguna 3 benzina..iar intervalul de service in romania este de 15000 km..
avantaje motor =posibilitatea de upgrade !! cutie automata = consum mai redus in regim extraurban ... |
--------------------
Renault
Laguna 3 & Volvo C30
2009 Dynamique PLUS Navy 2.0T CVA 2009 lag 3 2.0T Proactive Dynamique Navi
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
QUOTE(lagunez @ 30 Mar 2009, 08:19) Serios? Pe linkul postat de mine mai sus cu fisa tehnica Laguna 3 in Romania vad altceva: consum xtraurban de 6.5% pentru motorul de 170 de cai cu CVA, si 6.4% pentru cel de 140 de cai si CVM. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
gorbanesti |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 18 May 08 ![]() |
Pt .basarabmarian.
Felicitari pt achizitie si sa ai parte de clipe placute la volanul L3. Ai garantie pe masina? Ca daca da, poti spune ca ai avut. La motoarele turbo revizia se face la 10.000 sau 1 an (primul atins). Teoretic la cei 21k km ar fi trebuit sa ai 2 revizii la activ, chiar daca masina nu a implinit inca un an. Nu te lua dupa toate sfaturile nevizate. Nu stiu de unde colegii de pe forum ti-au dat niste intervale care nu prea bat cu realitatea. Daca nu ai cartea tehnica/de intretiere cel mai bine mergi la un dealer si iti face o copie dupa intervalele de revizie. Pt tine, si cei mai puturosi atasez aici intervalele de revizie pt Laguna 3, din cartea de intretinere la L3 140Cp. Pt cei curiosi sa vada ce recomanda Renault in privinta uleiurilor pot sa pun si un pdf cu "Renault oil standards/ NormesHuiles Renault", sau puteti folosi gooooooogleala. ![]() Attached thumbnail(s) POZA1.jpg ( Size: 65.57k ) Number of downloads: 716 POZA2.jpg ( Size: 97.97k ) Number of downloads: 706 POZA3.jpg ( Size: 118.44k ) Number of downloads: 694 POZA4.jpg ( Size: 127.33k ) Number of downloads: 169 POZA5.jpg ( Size: 92.73k ) Number of downloads: 149 POZA6.JPG ( Size: 144.35k ) Number of downloads: 150 POZA7.jpg ( Size: 119.76k ) Number of downloads: 139 POZA8.jpg ( Size: 73.85k ) Number of downloads: 122 |
--------------------
Renault
Laguna 3,
2008 Dynamique/ 2.0 /140cp
|
|
csorin66 |
![]()
|
gorbanesti, nu i-am dat nici un sfat nevizat am scris ce scrie in manualul meu, daca te uitai putin vedeai ca avem manuale diferite(eu am vazut diferanta la schimbul bujiilor, la tine sunt trecute la 60.000 la mine la 40.000), informatia cu intervalul reviziilor in romania o am de la ipso ploiesti, am fost direct intersat de motorizarea asta si mi sa spus de 15000, a fost inainte la 10000, dar sa marit cu 5000 de km la toate motorizarile(daca a mintit dealerul sau habar nu avea ce imi spune injuratil pe el)
Iar in afara romaniei perioadele sunt si mai lungi Daca am dat vreo informatie gresita corectati-ma, nu este cu intentie(ce scrie in manual aia am scris si eu aici), si in privinta uleiului recomandat elf exellium nf5w40 ptr motorizarea lui nu stiu cu ce am gresit. Si da cel mai bine este sa mearga el la un service sa-i roage sa-i de-a informatiile, daca si manualele sunt diferite nu situ ce sa mai zic Masina lui a venit din olanda unde prima revizie la motorizarea lui este la 20.000, daca masina are acum 21000 inseamna ca nu a mai apucat sa-i faca prima revizie, de aceea masina nu are nici un istoric.(asta o gandesc eu) This post has been edited by csorin66@yahoo.com: 31 Mar 2009, 23:08 |
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
lagunez |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 11 February 06 From: Bucharest ![]() |
for modus..eu am spus in regim extraurban pentru acelasi tip de motor ...e mai avantajos .in regim NORMAL o cutie automata ...din punct de vedere al consumului...nu cred ca se pot compara cele doua modele de motor 2.0T respectiv NOUL 2.0 aspirat...
|
--------------------
Renault
Laguna 3 & Volvo C30
2009 Dynamique PLUS Navy 2.0T CVA 2009 lag 3 2.0T Proactive Dynamique Navi
|
|
csorin66 |
![]()
|
dili sau cei care au motorizare pe benzina2.0l/140cp, in manualul vostru care sunt termeni la schimbat buji,curea accesorii,etc. ptr ca am vazut ca difera manualele si nu mai stiu dupa care sa ma iau.Personal mi-ar conveni ce scrie in manualul lui gorbanesti, mai ales cand o sa vina timpul bujiilor, am inteles ca ar costa foarte mult sau sa deschidem un topic despre revizii si sa treaca fiecare ce operatii ii sau facut la aceea revizie?
This post has been edited by csorin66@yahoo.com: 1 Apr 2009, 09:00 |
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
gorbanesti |
![]()
|
Salut! csorin66, nu am nimic personal cu tine, daca te-am ofensat, imi cer scuze. Tinand cont ca avem acelasi model ma gandeam ca si cartile de intretinere ar trebuie sa fie identice. Probabil ca, cartile au fost tiparite inainte de a se stabili intervalele de revizie, dupa cum s-a vazut si din poze mie mi-au atasat noile intervale peste cele existente.
Daca de motor de 140cp, distributia este pe lant asa ca nu se aplica schimbul curelei si a accesorilor. In privinta uleiului nu te-am contrazis, poate ai dreptate, eu doar am dorit sa arat ce recomanda si producatorul. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3,
|
|
csorin66 |
![]()
|
Stai linistit gorbanesti, nu ai ofensat pe nimeni, mie imi pare bine ca am descoperit chestia asta ptr. ca intradevar manualul tau este cel bun, o sa-mi copiez si eu paginile puse de tine
|
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
basarabmarian |
![]()
|
Masina a plecat din Olanda cu 17000 km, Fapt cel atesta contractul facut acolo de cel care a aduso in tara. Eu am intrat in posesia ei la 20200 Km. V-am cerut ajutorul pentru ca nu am nici un fel de carte la ea. Locuiesc in Mangalia unde nu este nici un dealer reno. Cand am venit cu masina spre casa am oprit la reprezentanta Renault Constanta, iar aici i-am rugat daca pot sa-mi aduca manuale si dvd cu navigatie care sa contina si Romania.
Raspunsul lor a fost destul de clar si sec......NU. Va multumesc inca o data pentru raspunsuri! |
--------------------
renault
laguna III
- CT 03 BAS
2009
|
|
csorin66 |
![]()
|
Cu manualul ai rezolvat-o aici, cu dvd pentru navigatie nu am idee, poate merge copiat de la cineva care il are, nu ma pricep ca sa te pot ajuta. Vezi ca manualul mai bun este cel pus de gorbanesti mie mi-au dat ceva mai vechi probabil ramase in stoc de la laguna2, in afara de faptul ca sa modificat km ptr revizie nu mi-au spus nimic ca manualul de intretinere nu este actualizat,nemernici.
|
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
@ csorin
Nu sunt in Constanta acum, ajung spre seara acasa si verific si eu manualul la 2.0 140CP benzina. Tot ce pot sa-ti spun din aducere aminte este ca manualul original are, in cazul meu, atasate niste pagini xeroxate care reprezinta de fapt modificarile de intervale de revizie. @basarabmarian Vad ca esti din Mangalia. Daca vrei, cand ajungi prin C-ta, putem sa luam legatura si sa-ti copiez datele din "manualul" meu. |
--------------------
Mercedes-Benz
|
|
basarabmarian |
![]()
|
Da sigur ar fi foarte bine, cum sa procedam. se poate lasa un numar de telefon pe forum ?
Daca nu asta este adresa mea de mail basarabmarian@yahoo.com, trimite-mi nr. de telefon pe mail si am sa te sun de indata ce am mai mult timp si ajung in Constanta. Multumesc foarte mult. |
--------------------
renault
laguna III
- CT 03 BAS
2009
|
|
csorin66 |
![]()
|
Mersi dili, mie nu mi-au dat acele pagini xeroxate, le-am printat pe cele puse de gorbanesti.
In ploiesti nu au fost in stare sa printeze ei niste pagini sa le de-a clientilor, nu sunt singurul din ploiesti in situatia asta, cunosc doi baieti cu laguna3 in aceasi situatie |
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
dili |
![]()
|
Paginile xeroxate sunt exact cele postate de "gorbanesti".
Mai este o pagina cu uleiuri recomandate in functie de motorizare, cine e interesat poate sa intrebe. Stima. |
--------------------
Mercedes-Benz
|
|
csorin66 |
![]()
|
La motorizarea 2.0l/140cp ce recomanda? nici pagina asta nu o am. Sau daca ai putea sa o atasezi aici sa o pot printa si eu ar bine, sau daca nu ai tu posibilitate il rog pe gorbanesti daca poate sa ataseze el, multumesc mult. Am pus si berea la rece,
![]() This post has been edited by csorin66@yahoo.com: 7 Apr 2009, 11:28 |
--------------------
Renault
Talisman 1,6/ 200
|
|
dili |
![]()
|
Se intampla ceva cu site-ul, nu ma lasa sa atasez fisierul.
Incerc sa-l trimit ca mail attachment. |
--------------------
Mercedes-Benz
|
|
gorbanesti |
![]() ![]()
|
Unde este berea?
Attached thumbnail(s) Ulei_Benzina.jpg ( Size: 106.56k ) Number of downloads: 136 Ulei_Motorina.jpg ( Size: 117.5k ) Number of downloads: 126 |
--------------------
Renault
Laguna 3,
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 01:11 |