Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Demontare proiectoare si faruri, Clio 2002

gxg_coman
post 20 Mar 2009, 18:33
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

I am pus gand rau clio ului meu. vreau sa dau proiectoarele jos pentru ca nu mi se aprind dar nu stiu cum. a mai facut cineva asta?am inteles ca tebuie ridicata masina pe o rampa ca sa pot umbla la ele.
as vrea sa dau si farul de pe stanga jos pentru ca e cam murdar pe interior si as vrea sa il spal. ca si in cazul proiectoarelor...."mi-am prins urechile"

--------------------
renault laguna 1.5 dci/ 110 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Duyu
post 20 Mar 2009, 18:51
Post #2

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

In legatura cu proiectoarele, poate te ajuta informatia de aici. Succes! smile.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
Ayden_CJ
post 20 Mar 2009, 20:06
Post #3

Membru autentic

From: Cluj

in legatura cu spalarea nu folosi nici un fel de solvent chimic , o solutie diluata de sapun si apoi clatire abundenta cu apa distilata, lasa sa se usuce bine inainte de a monta farul la loc, in caz contrar te vei trezi ca farul transpira; eu asa am procedat cu proiectorul dreapta după ce mi s-a spart carcasa de ebonita (după ce am trecut peste un cîine prost) si mi-a intrat apa de la spalatorie in el. recomand operatia de montare a becului sa se faca in atmosfera uscata sau cel putin nu la asfintit sau intr-un loc cu umezeala (iarba, etc).
Fata de tutorialul indicat de colegul nostru mai sus eu nu am găsit nici un fel de cleme poate la tine exista. Suruburile sunt de tipul TORX (marimea 15 cred) ai nevoie de o cheie nu prea lunga dar nici prea scurta (bițul si tija cheii cam 12-15 cm ar trebui sa fie suficient sa poti misca mina pe acolo); asigură mașina, cabreaza roata spre exterior (roata dreapta pt proiectorul drept, respectiv roata stîngă pentru proiectorul stîng), se scoate plasticul carenajului dinspre fața mașinii. Nu trebuie ridicata mașina pe rampa, eu nu am avut asa ceva, am urcat'o pe o bordură și este spațiu suficient, demontarea si montarea dureaza fiecare maximum 10-20 minute - depinde de pricepere. la remontare sa nu strîngi șuruburile prea mult doar pîna cînd simti ca ai strîns suficient, șuruburile intra intr-un plastic destul de moale așa că ai grijă. De asemenea iți recomand sa nu umbli la rotița de reglare decît după ce ai pus becul nou, poate nu e nevoie sau poate nu e "dus" becul existent. Nu omite la remontare sa pui carenajele roților pentru ca să protejezi ce este pe acolo, asigură'te că sunt puse cum trebuie că altfel le pierzi.
Despre proiectoare găsești info in MR345CLIO8 pdf pag 22 si următoarele , vezi fisierul atașat.
Spor la treaba

Attached File(s)
Attached File  MR345CLIO8.pdf ( 1.21mb ) Number of downloads: 228

--------------------
Renault Symbol 2006 EX1,4 16V - CJ-x5-DXM
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 19:29
Dacia