Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema Serv + ESP., Defectiuni la sistemul de franare

boghi_o
post 17 Mar 2009, 14:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor,

Am o Laguna 2 din 2001 si am o problema, cred, la sistemul de franare. Pe bord imi e aprins becul SERV si cel de la ESP. Aceasta semnalizare nu e permanenta. E doar mai mult in zilele cu umiditate ridicata, (ploaie si zapada). Parca am un altfel de senzor de ploaie. biggrin.gif
Anul trecut am fost la un Service iar baietii de acolo au pus Laptopul si au descoperit o eroare, din pacate nu imi amintesc codul, in sa textual zicea ceva de genul: "Comunicare defectuoasa intre UC si ABS." Mi-au sters eroarea si au mai facut o data testul. Becurile s-au reaprins si eroarea a reaparut. Au zis ca s-ar putea sa fie un fir intrerupt sau ceva de genul ala insa ei nu fac munca asta de Sisif ca cica e foarte migaloasa.

Si de atunci circul asa, cand se aprinde cand nu. Aveti vreu sfat sau daca ati intalnit asa ceva, cum ati rezolvat problema.

Va salut

--------------------
Renault Laguna II 2001 Expression - SM-16-TDR
[SIZE=1][FONT=Courier][COLOR=blue]Don't DrinK and DrivE![/COLOR][/FONT][/SIZE]

b.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan73
post 17 Mar 2009, 14:47
Post #2

Membru autentic

Cel mai probabil e sa se fi intrerupt in zona rotii. S-a mai discutat problema pe aici.
Ia uite, numai Tiberiu a gasit vreo 5 topicuri despre ABS-ESP dar cred ca mai sunt.
http://www.reno.ro/Probleme-cunoscute-Laguna-t98582.html

This post has been edited by Dan73: 17 Mar 2009, 14:50

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
boghi_o
post 19 Mar 2009, 11:34
Post #3

Membru incepator

Multumesc pentru link.
Cu un drum mi-am rezolvat inca vreo doua chestii care eu credeam ca nu se pot numai cu inlocuire (de ex. card, lumina climatronic ...) biggrin.gif

Cred ca pentru inceput o sa imi echilibrez rotile si o sa imi reglez unghiul de fuga, iar apoi voi merge la o reprezentanta Renault pt diagnosticare. O sa revin sa va spun cum mi s-au rezolvat problemele!

Multumesc inca o data!

Toate cele bune!

--------------------
Renault Laguna II 2001 Expression - SM-16-TDR
[SIZE=1][FONT=Courier][COLOR=blue]Don't DrinK and DrivE![/COLOR][/FONT][/SIZE]

b.
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 10:43
Dacia