nu am predat permisul, ce se intampla?
![]() ![]() ![]() |
nu am predat permisul, ce se intampla?
iubitordedacie |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|||
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
suspendarea incepe sa curga din momentul in care predai permisul. politia, din cate imi amintesc, are un termen de 6 luni in care trebuie sa-l ceara, dupa nu-l mai pot cere.
totusi, daca nu-l predai in 15 zile dupa ce l-au cerut, mai creste suspendarea cu o luna. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
tomas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 4 January 09 From: RM.VALCEA ![]() |
Mai inainte de procesul verbal ti-a venit altceva? adica o instiintare prin care erai obligat sa comunici cine a condus auto la data si ora,locul,da-mi ceva mai multe detalii ca sa stiu ce sa-ti spun
|
--------------------
RENAULT
19 1.8I
1995 BERLINA
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
succesiunea evenimentelor:
-circulat cu 107 km/h in localitate (prin Vrancea) -primit instiintare ca la data de pe drumul cutare auto cu numarul bla bla bla -trimis datele celui care conducea -primit proces verbal prin care eram anuntat de amenda si suspendare 90 zile (nu scria nimic de predare permis!!!) -platit si trimis prin posta chitante si proces verbal si facut copii. -instiintare ca mi s-a suspendat permisul 90 zile (fara nimic de predare permis sau asemanator). asta e tot ce am primit iar permisul e inca in buzunar (a trecut o luna de cand am platit amenda). This post has been edited by iubitordedacie: 12 Jan 2009, 16:44 |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
pai data viitoare sa spui ca era zugravul care-ti repara in apartament la volan, ca a plecat sa ia niste ciment. dar nu stii cum il cheama. musti amenda dar nu-ti poate lua permisul.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
In situatii de genul acesta e bine sa ai o cunostinta care are permis dar nu are masina si nici nu conduce la servici sau in mod normal (vreun coleg de servici ceva de genul acesta). Platesti tu amenda pentru el si el poate sta fara permis 90 de zile ca oricum nu conduce nimic.
Acum intrebare: am inteles de la un coleg ca atata timp cat nu semnezi recomandata (aia in care completezi datele soferului care a codus cu viteza mare maina) permisul ramane la tine. Este similar cu "nu stiu nimic domle'". Acum vreau sa intreb daca treaba chiar sta in picioare? Adica pot sa ma fac ca "nu am primit nimic"? |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
In aceeasi situatie am fost si eu acum un an si ceva, mi-a venit amenda acasa, am platit-o, in procesul verbal scria ca am permisul suspendat incepand cu data de....si atat, nu m-au mai deranjat cu altceva.
Totusi, maine, poimaine imi expira valabilitatea lui si mi-e sa nu fi ramas prin nu stiu ce baza de date cu faptul ca nu l-am predat si sa mi-l salte cu ocazia asta........slaiciprian ai un link unde scrie ca daca politia nu l-a cerut in 6 luni nu mai poate sa-l ceara dupa? Merci! |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Eu va pot da un sfat personal, aveti grija ca traim in Romania.
Eu am avut permisul suspendat acum 2 ani, dar mi l-au luat pe loc domnii politisti. A fost doar pe 30 de zile, am dat examen (ca atunci tocmai intrase noua legislatie si era obligatoriu), etc... L-am recuperat. Totul bine si frumos. Dupa mai multe luni m-am dus sa-mi schimb permisul pe o alta adresa, si ce mi-au spus politistii... Ca am avut mare noroc ca nu m-a oprit nimeni ca permisul meu figura ca si suspendat (sau ca neridicat, nu stiu exact) desi eu semnasem pentru el cand l-am ridicat. Ce-i drept, mi l-au dat pe cel nou si au spus ca e totul ok, dar am ramas putin uimit avand in vedere ca totul a fost in regula la mine. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca ma oprea politia intre timp si mi-l gaseau suspendat, imi place sa cred ca legea ar fi fost de partea mea, dar cine stie in cate alte incurcaturi "made in romania" m-ar fi tras acest incident. Deci, ce vreau sa spun e sa fiti foarte atenti cu chestia asta, romanul e intotdeauna surprinzator cu a sa incompetenta... Faceti un drum pana la politie si intrebati exact cum sta treaba... Va veti treziti dupa cele 90 de zile opriti de politie si luat la intrebari ca nu ati semnat cand l-ati ridicat. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Am schimbat zilele astea permisul si nu am avut nici o problema, se pare ca suspendare incepe sa curga de cand primesti procesul verbal, numai in cazul in care politia cere expres sa predai permisul, se aplica regula cu termenul de 5 zile in care trebuie depus la politie.
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare .. poate stie cineva ca nu am gasit clar raspunsul. Mi-a venit acasa o instiintare de la posta, de la IPJ Vrancea de la vreo camera fixa. S-a intamplat cand m-am dus la Vatra Dornei ( drum lung , destul de drept prin Moldova) in vacanta din februarie. Din ce am vazut pe net, au pus vreo 2 camere chiar in ianuarie destul de dubios, cu limitare la 50km/h si oricum nu cunosc deloc zona respectiva. Nu am receptionat instiintarile acestea.. in fine (au venit 2 posta le tine 10 zile etc ) pentru ca m-am gandit sa nu fi avut un pic peste suta ( tare nu am mers , dar nici nu stiu unde s-a intamplat) si sa imi suspende carnetul ceea ce nu mi s-a mai intamplat niciodata in 18 ani de condus si nu am timp de tampenii din astea. Din cate am inteles o sa imi trimita o amenda la fisc pana la urma ceea ce nu ma deranjeaza, desi si pe aceasta as putea sa o contest cu succes. Ce ma intereseaza , e legea atat de cretina sa permita suspendarea carnetului proprietarului masinii fara sa aiba vreo dovada ? Chestia asta s-ar putea contesta in instanta cu castig sigur... mi se pare oricum o imbecilitate daca legea le da dreptul la asa ceva.
Am citit o chestie in care unui proprietar auto i se cerea sa spuna cine a fost la volan si a raspuns ca nu are cum sa stie deorece a condus alternativ cu sotia... ![]() apropo de asta tocmai am gasit acest link ![]() This post has been edited by Norad: 10 Mar 2009, 23:42 |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
Brohlin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 11 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu, daca dupa un numar de "n" zile nu se prezinta nimeni care sa declare cine a fost la volan in momentul acela, atunci vina pica in carca proprietarului masinii...
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 dci +80CP
2006
- B-00-??? What's that coming over the hill / Is it a monster? Is it a monster?... It is my monster!!!
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu se raspunde la instiintarea respectiva, proprietarul masinii este amendat cu 9 - 20 puncte-amenda.
Cat despre carnet - ce carnet ? proprietarul masinii nu este obligatoriu sa aiba permis de conducere; si chiar daca are, legea nu prevede nimic referitor la suspendarea permisului proprietarului, ci a celui care conducea masina la momentul respectiv. Ar insemna ca patronul unei firme de transporturi auto sa aiba permisul suspendat mai tot timpul ... |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:34 |