Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Dresda, Info

Gorbaciov
post 5 Jan 2009, 20:38
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!

Cum dupa aceasta mini-vacanta, cel mai bine mi-ar prinde o vacanta mai lunga, am inceput sa ma gandesc la Vacanta no1. din Mai (no.2 o sa fie sigur in Grecia).
No.1 as vrea sa fie Innsbruck (obligatoriu 4 nopti) + inca ceva (tot 4 nopti).
Am vazut pe Brodyaga niste poze superbe din Dresda si as avea nevoie de ceva info de la cei care au fost pe acolo. Shopping + altele (eventual si in imprejurimi, pot merge 400-500 km dus-intors intr-o zi daca e o atractie care merita).

Merci.

--------------------
Citroen C5 - B-01-DRC 2007/Elegance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
burliu
post 5 Jan 2009, 21:05
Post #2

Membru autentic

Salut , am fost la Dresda anul trecut am stat la "periferie" cam sase -sapte statii de mers cu transportul in comun , merita doua zile rezervate pentru acest oras eu am fost de doua ori si am stat cite doua zile de fiecare data si nu am apucat sa il vad pe tot , merita sa il vezi nu ai ce pierde!
in Innsbruck am stat o zi (eu am fost vara),daca nu esti pentru ski nu ai ce face , decit sa mananci si sa bei o bere biggrin.gif

drum bun distractie placuta
pentru mai multe detalii vorbim pe pm

--------------------
. . .
+
Vio
post 7 Jan 2009, 23:19
Post #3

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Nu numai ca am fost pe acolo, eu chiar sunt pe acolo prin imprejurimi (cam 35 de km). Atractii sunt enorm de multe, numai cateva pe scurt: Altstadt (orasul vechi), Frauenkirche cea bombardata si refacuta, terasele Elbei, castelul Pillnitz, Opera Semperoper, palatul Zwinger, parcul Grossen Garten cu castelul aferent, alte catedrale si palate, o croaziera pe Elba... In imprejurimi pana la distantele date de tine ai Berlin, Praga, Meissen, Karlovy Vary, si, si, si... plus o gramada de castele saxone (ale caror nume nu spun probabil nimic nimanui, dar care se afla plasate in peisaje mirifice) - Moritzburg, Königstein (in superbul parc natural Sächsische Schweiz, adica Elvetia saxona), Augustusburg, Weesenstein, Scharfenstein, Lichtenwalde langa Chemnitz... etc...
Pentru shopping se recomanda o vizita pe Pragerstrasse, in apropierea centrului, unde ai destule magazine de gen Karstadt, H&M, Peek and Kloppenburg, etc... Traversand strada intri in Altmarktgalerie, care e aproximativ ceea ce la noi se numeste cosmopolit si prostesc mall, iarasi cu zeci si zeci de magazine de moda, bijuterii, electronice, restaurante, cafenele, pizzerii... Mai e de asemenea la marginea orasului la autostrada A4 numitul Elbe Park iarasi cu o gramada de magazine, plus in alta directie centrul comercial Dresden-Prohlis... se gasesc de toate, si daca nu iti ajunge, iti deschid si o lista cu ce oportunitati de shopping ai in Chemnitz, care e la cca 70 de km, practic 45 de minute de autobahn...
Si fratilor, care mai treceti prin Dresda de exemplu in zilele de sambata si puteti anunta acest lucru in prealabil, faceti-o, rogu-va... smile.gif chiar mi-ar face placere sa stau la o bere cu un compatriot, in ideea in care eu cam adeseori sambata sunt in Dresda la cumparaturi...
Daca mai pot ajuta cu informatii pe care le cunosc, va rog nu ezitati sa mai intrebati... zona asta a Germaniei e cam ocolita de romani, e ca un diamant nedescoperit si neslefuit, dar cu atat mai valoros...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
magelan_explorer
post 10 Feb 2009, 19:37
Post #4

membru intamplator !

From: bucuresti

Dresda o faci in max 2 zile !
nu e chiar asa fantastic orasul
e tipic nemtesc...chiar daca e oras vechi istoric...
2 zile cu tot cu relax

--------------------
solenza scala 2003 / logan dci 2007 ex:supernova.dacia 95.dacia 87
+
Vio
post 11 Feb 2009, 10:18
Post #5

MEMBERMENSCH

Ma bucur pentru tine ca esti un turist atat de eficient... Parisul, Roma, Praga cam cat ti-ar lua pe bucata, asa la vreo doua zile juma', nu? smile.gif
Eu stau la o aruncatura de prastie de ea de 4 ani jumate, si inca nu am pretentia ca am vazut tot ce merita vazut... Asta imi aduce aminte de celebrele excursii "to Europe" ale americanilor, douaj' de tari in doispe zile... laugh.gif
Si poate ne explici si noua ce intelegi prin "tipic nemtesc"...

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
carcrisalexa
post 23 Oct 2009, 13:59
Post #6

Membru incepator

Ajung in dresda pe data de 2 noiembrie 2009 si stau 2 zile.Daca poti sa ne intalnim ar fi foarte bine. Mesajul e pentru vio din Sachsen.

--------------------
hyundai tucson - B67azs 2007/suv
+
Vio
post 24 Oct 2009, 10:35
Post #7

MEMBERMENSCH

Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc, in timpul saptamanii nu pot ajunge nicicum pe acolo din motiv de munca... era fain daca era in weekend, mai ales sambata, ca de regula suntem in Dresda la cumparaturi sau plimbare... uite si acum de exemplu in circa 2 ore plecam catre... Insa daca pot sa te ajut cu ceva informatii iti stau bucuros la dispozitie!

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 18:17
Dacia