Probleme franare
![]() ![]() ![]() |
Probleme franare
Brohlin |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 11 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 dci +80CP
- B-00-???
2006 What's that coming over the hill / Is it a monster? Is it a monster?... It is my monster!!!
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
In teorie sunt discurile, dar trebuie vazuta (mai atent) si starea placutelor de frana. Discuri de frana, de la aprox. 200 ron setul. Cati km are masina (si discurile la fel presupun) ?
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu tind sa cred ca e de la placute... Tot asa facea si a mea pana sa le schimb... plus de asta... scoteau un sunet ca un fel "horcait".
|
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
CLIO2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 October 08 From: IASI ![]() |
Schimba placutele si o sa fie OK. Discurile nu se duc asagreu.
|
--------------------
renault clio
renault clio
- benzina 55kw
2000
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
De fapt ai vrut sa spui ca nu se duc atat de usor, nu-i asa ?
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
Brohlin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 11 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Masina se pregateste de "revizia cea mare", iar eu o am de la ~54.000 km.
Istoricul nu-l stiu pentru ca in cartea masinii nu e trecuta decat prima revizie. Cand am luat-o, i-am facut revizia normala (filtre, ulei), iar mecanicul a zis ca placutele de frana sunt ok si ca mai merg. Cand am pus cauciucurile de iarna, soferul de la firma unde lucrez si-a aruncat si el un ochi pe placutele mele si a zis ca mai duc ceva km... d-asta am presupus ca ar fi discurile de frana. Oricum, in maxim o saptamana o sa-i schimb distributia si placutele de frana si sper sa rezolv problema. Alta intrebare: daca fac geometria acum (cu cauciucurile de iarna), cand o sa pun cauciucuri de vara va trebui sa refac geometria? |
--------------------
Renault
- B-00-???
2006 What's that coming over the hill / Is it a monster? Is it a monster?... It is my monster!!!
|
|
teo66 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 24 October 08 From: BUCURESTI ![]() |
NU
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
1,5 dci,2003
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Nu are nici o treaba geometria cu cauciucurile. Spor si sa nu uiti sa ne spui si noua rezultatul.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Geometria are treaba cu cauciucurile, si una foarte mare mai ales daca nu e facuta corect (uzura excesiva a anvelopelor).
Daca refaci geometria pe cauciucuri de iarna va fi la fel si cu cele de vara, deci nu trebuie refacuta! |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
CLIO2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 October 08 From: IASI ![]() |
Apropo de geometrie: in mai am pus cauciucuri de vara, noi si am facut si geometria. In oct. parca am pus alte cauciucuri si am verificat din nou geometria. Era ok. Daca geometria este facuta cu niste cauciucuri uzate, atunci cand se pun auciucuri noi, aceasta se schimba.
Deasemeni geometria trebuie facuta obligatoriu atunci cand se schimba si amortizoarele. Cel putin asa a fost in cazul meu. Apropo de discuri si placute de frana: dintre acestea 2 primele si cel mai usor se uzeaza placutele de frana. Daca acestea sunt schimbate la timp, atunci discurile de frana se uzeaza intr-un timp mai lung. Daca circuli cu "fier pe fier" in scurt timp se duc si discurile. |
--------------------
renault clio
renault clio
- benzina 55kw
2000
|
|
cmandrei |
![]()
|
@bardu ... nu ai inteles ce am vrut sa spun ... geometria NU are nici o treaba cu cauciucurile montate pe masina ... in sensul ca daca sunt de vara sau de iarna, geometria se face la fel ... nu in sensul - de cum sunt uzate din cauza geometriei ...
Oricum topicul este despre altceva, pentru geometrie exista topic separat. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
bardu |
![]()
|
@cmandrei am inteles!
Discurile se pot ovaliza din cauza soferului si asta foarte simplu! Cum? Folosind excesiv frana, mai ales la coborarile din pante fara frana de motor, discul se va incinge apoi se elibereaza frana , masina prinde viteza se raceste, mai intervine si ploaia si uite asa pe la 100.000 km schimbi discurile. (sau la 120000 de ex la amicul meu cu WV Golf)! |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
|
cmandrei |
![]()
|
Totusi consider ca pe la 120.000 km se pot schimba discurile ... in mod normal ar trebui sa ajunga la limita de grosime specificata de producator ... ok da le mai poti folosi si dupa dar asa ca idee.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
Brohlin |
![]()
|
Eu cred ca ma pricep sa folosesc frana si chiar si vara folosesc frana de motor. Nu se aude zgomot de metal pe metal deci, cred, ca placutele mai au ceva "carne" pe ele. O sa vad cand o sa ajung la revizie. O sa ma programez undeva dupa 15... ca sa iau salariul intai
![]() |
--------------------
Renault
- B-00-???
|
|
bardu |
![]()
|
Sunt de acord ca se mai pot folosi discurile, insa nu si daca se simt trepidatii mari in volan la peste 80km/h, cazul amicului meu, ovalizate!
|
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
|
Brohlin |
![]()
|
Dupa ce am iesit de pe centura de la Ploiesti, cand am apasat pedala de acceleratie, pe la 100-120 am inceput sa simt trepidatii in volan. Am lasat-o mai moale crezand ca din cauza la discuri face asa. Dar am inteles ca aia ar fi zona de accelerare si e posibil ca si drumul sa fie valurit. La intoarcere, nu am mai avut astfel de probleme, mergand usor cu 120-130...
|
--------------------
Renault
- B-00-???
|
|
cipriann |
![]()
|
![]() cipriann Group: Members Posts: 514 Joined: 28 April 07 From: Brasov, Romania ![]() |
Discurile se pot ovaliza usor si pierd din duritate foarte mult cand sun supuse mersului excesiv prin apa care stropeste discul incins de la frane.Si la a mea am problema asta de ceva timp,la viteza mai mare simt usoara trepidatie la pedala dar la viteza mica nu se simte.Am 90.000 la bord si cred ca trebuiesc schimbate numai ca in magazine NU se gaseste produsul made in france asa ca,calitatea lasa de dorit........
![]() |
--------------------
Renault
Clio 2 Hatchback by France
- BV026638
Year : 2001 , Engine : 1149 cmc , Power : 58 hp cipriann love: Volkswagen & Renault & Toyota & Skoda.
|
|
bobylaur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 28 January 09 ![]() |
am schimbat si eu placutele la symbol la 24000 in noiembrie(220)acum(ianuarie) masina are vre-o 29000 si se aude in mic horcait pe dreapta.e posibil sa se fi dus placutele?multumesc...
|
--------------------
renault
symbol fidji
- b80ljk
2008/1.4,75kp
|
|
cmandrei |
![]()
|
Dupa 5000 e cam greu de crezut, dar exista sanse sa fie ceva murdarie sau "vreo imperfectiune" in materialul placutei etc.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
eu tocmai ce am schimbat discurile de frana si placutele .. mai mult de 400k nu am cu ele si cand franez usor mi se aude un scartait in valuri.. adika se aude , ba nu se aude , iar se aude , apoi nu se mai aude ... deci nu este un scartait permanent ci unul intermitent
![]() problema nu cred ca este de la placute sau discuri pentru ca si la cele vechi tot la fel facea..deci nu pot zice ca e din cauza ca sunt noi placutele sau ca au mizerie pe ele etc .. poate fi de la etrier? atinge ceva pe acolo? This post has been edited by UXE: 31 Mar 2010, 10:59 |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
cmandrei |
![]()
|
Daca atinge ceva se vede pe disc ... acum cat sunt noi probabil se vede cel mai bine ... am si eu o problema de genul asta la loganul de la munca pe partea dreapta si din cate am vazut placutele ating discul cu partea de jos ... nu stiu cum sa explic mai clar ... adica placuta atinge putin muchia/coltul cu partea de jos (a placutelor), discul si de aici un zgomot cam enervant. Nu am cercetat clar motivul inca. Dar la tine poate fi altceva, dar trebuie sa cercetezi
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
asa scartait mi se aude si mie, dupa ploaie. E de la un strat superficial de rugina, care de depune pe discuri. Spre ex luni mi-a scartait, (dupa ploaia de dum), azi nu mai scartaie.
Dar la tine e altceva, cred eu. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
am avut si eu aceeasi problema ,era foarte enervant, la mine problema a fost din cauza grabei cand am schimbat placutele de frana nu am curatat suportul in care stau placutele de frana si stateau cam fixe ..probabil cu trecerea timpului si placutele vechi avand grosimea mult mai mica decat cele noi pe suport s au depus diverse...pe moment nu mi am dat seama de urmari dar la primul drum m am umplut de spume ca scartaia intr una fara sa tin piciorul pe frana,masina nu era infranata deloc puteam sa misc roata ridicata pe cric ..dar probabil atingea extrem de putin cat sa chitaie ca toti...evident am dat iar jos placutele am curatat suportul care avea de altfel un strat consistent de depuneri si acum merge ca unsa nu mai scoate niciun sunet.
This post has been edited by serban24: 31 Mar 2010, 14:29 |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
pai da, ca le-am schimbat vinerea trecuta deci nu are cum sa fie rugina...
s-ar putea sa fie ce zici tu andrei cu atingerea discului , dar atunci nu imi explic de ce nu s-ar auzi in continuu ? se poate auzi alternativ doar daca ar fi discul ovalizat ..adika atinge , nu atinge si tot asa...dar la mine sunt noi . Daca apas mai tare pedala nu se mai adude acel zgomot. |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
cmandrei |
![]()
|
Pai da, dar eu stiu ca discul nu are exact aceeasi dimensiune peste tot ... eu stiu ca ar fi cam asa: zone groase si mai subtiri (diferente ce nu sunt vizibile la ochi) pentru ca placutele sa se poata departa de disc dupa ce ridici piciorul de pe pedala de frana {daca scriu aiureli va rog aruncati cu ciment sau ceva pe mine
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
UXE |
![]()
|
mda.. e ciudat pentru ca face numai pe partea dreapta .. cu cele vechi si cele noi
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
cmandrei |
![]()
|
Tot pe dreapta si la Logan. Pistonasele sunt oke la mine ca le-am scos, curatat si gresat ... deci nu e de la ele. Si oricum tu le-ai schimbat recent, cei care le-au schimbat si-ar fi dat seama ca sunt blocate sau merg greu ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
UXE |
![]()
|
pai pistonasul unde este pozitionat? in etrier?
![]() This post has been edited by UXE: 31 Mar 2010, 15:27 |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
cmandrei |
![]()
|
Aaa tu zici de pistonul de frana ... ala n-are nimic ca altfel nu ar prinde bine sau s-ar bloca si ai simti miros, s-ar incinge etc. Mai sunt doua pistonase, chiar prin care se strang/slabesc piulitele cand schimbi placutele. Alea se pot blocat si nu se mai desprind oke placutele de pe disc.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
UXE |
![]()
|
ete ca acuma se aude continuu
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th August 2025 - 23:38 |