Doua mici probleme la frana si la fixarea bateriei
![]() ![]() ![]() |
Doua mici probleme la frana si la fixarea bateriei
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
Shaggy_yo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
la faza cu franele......aai mai schimbat si tu placutele? si daca pe spate ai tamburi..ai schimbat ferodourile? daca da....e normal pana se aseaza sa scartaie sa paraie sa fasaie sau alte sunete.....iar la baterie.....
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
2002 Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
N-am schimbat nimic la frane. Si cum spuneam, de prins, prind. Cand am fost la revizie luna trecuta si am schimbat un rulment, mecanicul nu a spus nimic de placute sau de saboti. Sa fi facut vreo greseala cand a schimbat rulmentul ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
In mod normal ar trebui sa ti se aprinda un bec in bord cand sunt gata placutele de pe fata. Poti lua roata jos din fata si din spate si sa vezi in ce stare sunt placutele sau sabotii pe spate, dupa cum spui tu placutele ar fi cauza . La baterie trebuie sa ai o clema fixa si una mobila cu surub care se prinde de marginea de jos a baterie. Iti pun maine o poza.
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Merci fabyan. Clema fixa o am. Aia mobila nu. Nu mai am nici surubul, ci doar filetul. Am cumparat surub si saiba, dar mai imi trebuie clema.
Becul la bord care ar semnaliza probleme la franare nu se aprinde. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
lasa dreaq becul.......pune mana si da roata aia jos mai repede....probabil discurile tale sunt tocite....la fel si placuta de frana...iar cand pui frana iti atinge discul......desfa mai repede si uite-te ca tu mori nu noi....pentru tine o faci
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
daca tot te uiti la frane, baga o verificare si la instalatia spate in principiu la cilindrii receptori sau etriere in functie de ce ai, disc sau tambur.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 10 September 07 ![]() |
Placute pot sa scoata sunet chiar daca sunt noi montate,la mine de exemplu au fost schimbat acum 2 luni,am facut 5000km si dimineata pe racoare inca mai scartaie putin.Iar bateria si la mine e prinsa intr`o singura clema,si nu am nici o treaba cu ea.Daca esti dispus maine poti sa`mi faci o vizita si te convingi,ca vreau sa`mi curat masina pe la 11 daca e vreamea ca si astazi in TM
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM-97-CRS
1999 1.6 16v Concorde
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
bateria mea se tine intr-o clema ca asa e modelul...
daca nu se misca cand tragi de ea nu vad de ti-ai bate capul in viitorul apropiat Becul de la frane se aprinde doar daca ai placute cu senzor si daca nu cumva firul de legatura e taiat/rupt. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Bateria se misca singura in mers. Se plimba pe tavita pe care sta. Sta doar prin propria greutate. Daca nu ar fi cele doua cabluri de care e legata, as putea sa o iau si sa plec cu ea.
Referitor la bec, sa speram ca senzorii functioneaza. Oricum, franele prind. Deci suieratul nu e normal ? O sa tin minte. Cand schimb planetara, o sa ridic problema la service. Merci. This post has been edited by ricochet2: 21 Dec 2008, 22:27 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Daca tot sti de care clema e vorba eu zic ca cel mai repede o gasesti la dezmembrari , cat despre frane ar trebui sa te uiti cat mai repede ca daca sunt gata placutele si ferodourile freaca fier pe fier si iti ataca discurile si tamburii. Succes
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Merci. Dar, cum spuneam, de scartait scartiaie foarte foarte rar. Pe mine acel fasait ma ingrijoreaza. Acum o luna am schimbat un rulment pe o roata spate. Ma gandesc daca nu o fi gresit ceva pe acolo mecanicul. Am fost la Renault, rulmentul de origine, deci nu ar trebui sa fie probleme. Dar mai stii ?
Cu bateria, cum spuneam, o sa cumpar una noua in ianuarie. Pacat de asta, merge bine, dar cand o vad ce mica e, ma gandesc ca trebuie sa o schimb. Noua baterie o sa fie mai mare probabil si atunci o sa vad cum o prind. This post has been edited by ricochet2: 21 Dec 2008, 22:57 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
mai omule.....cand ai schimbat placutele si pe fata si pe spate?ce greu e pt uni......
de ce ne-ai mai intrebat ce trebuie sa faci......?noi ti-am zis ce ar putea face si un mos la 90 de ani.....ce chestii pe unii...intreaba cum sa deschida usa la masina....ca si cum ar vrea sa intre....dar cand ii spui cum...zice....lasa ca intru tot pe geam.... ![]() ![]() |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cauta un surub metric 10 mai lung si poti sa improvizezi tu ceva sa tina bateria. E mai ieftina asta decat o baterie noua.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Categoric e mai ieftin. Am surub metric de 10, dar ar trebui o saiba de vreo 10 cm in diametru
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
am inteles
cauta o coarda elastica si vezi ce poti face sa o fixezi sau ma bine vorbeste cu nenea mecanicul sa nu o agati de vreo chestie sensibila. This post has been edited by Johnny78: 21 Dec 2008, 23:11 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Improvizatii gen sarme, corzi, droduri, fierotanii indoite, etc. nu fac. O sa caut sa o fixez frumos. In fond, masina are si o componenta estetica, pe langa cea functionala.
This post has been edited by ricochet2: 21 Dec 2008, 23:13 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Nu a zis nimeni de fieratanii, dara o cordelina alastica e cea mai rapida solutie de rezolvare. Daca bateria se plimba pe tava, capetele cablurilor vor fi solicitate si reisca sa se rupa. Daca se rup alea si se freaca intre ele generand scantei, iti iei adio de la calculatorul masinii. Si, sincer nu cred ca vrei asta.
Nu zic ca se va intampla acum, dar asta e unul din riscuri. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Tavita are margini indoite in sus, bateria e destul de grea si nu conduc ca la raliu, asa ca cred ca sint ok luna asta. Cablurile sint suficient de lungi, flexibile si bine ancorate.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cum zici tu
as vrea totusi sa imi spui ce baterie ai pe masina... e pusa de tine sau asa ai luat-o? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Asa am luat-o. In veci nu as fi lasat bateria sa stea asa daca ar fi fost pusa de mine. Sa nu mai vorbesc ca nu as fi luat un no-name. Si daca ar fi fost pusa de mine, de ce as fi vrut sa o schimb ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
O marca buna nu iti garanteaza calitatea bateriei. cel putin nu in Romania.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
alooo aloooo....neneeeeaaaa.........du-te la piese auto....si cere o coarda elastica pt fixarea filtrului de aer la dacie.........si o strangi cu aia foarte bine......daca leci masina cu o coarda daia nu mai poti pleca de pe loc
![]() nu lunga.....o sa se potriveasca perfect.... |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
|
|
Johnny78 |
![]()
|
e si asta o solutie...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 16:59 |