Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Unghi fuga, pe garantie sau nu

alabinas
post 11 Dec 2008, 11:09
Post #1

Membru

Group: Members
From: Timisoara

Am un renault megane cumparat in febr 2008, am observat cauciucul din stanga fata e mai ros. Sun la renault "Auto europa Timisoara" sa intreb daca intra sau nu in garantie reglarea unghiului de fuga ! Rasp : unghiu de fuga nu intra in garantie si treb platit.... De tot rahatu doar sunt in garantie !! Sun la vocea clientului si ii intreb daca meg la alt service pt unghiu de fuga se pierde garantia ? Rasp da !! O nesimtire de nesimtire .. Nu prea vreau sa merg la ei ca nu am incredere cum fac unghiu de fuga !! ph34r.gif Un sfat ceva ?

--------------------
renault 19 1994 megane 2.2 privilege 1.6 - TM06UNV / TM80VOR 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghertzoi
post 11 Dec 2008, 11:23
Post #2

Membru autentic

From: varza a la cluj

hmmm...totusi ma gandesc cum determina ei ca s-a reglat geometria in alt service ??? Eu zic ca nu au cum.

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
19vik
post 11 Dec 2008, 11:25
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Presiunea in roti ai verificat-o? Articulatiile (bielete, capete de bara, etc) si flansele le-ai verificat? Volanul sta drept la mersul in linie dreapta? Daca faci geometria in alt service decat Renault, (ceea ce nu-ti recomand ca si aia de la Renault care se presupune ca stiu valorile mai dau chix, da' poi altii), de unde crezi ca o sa-si dea aia seama ca sa pierzi garantia?

LE: Presupun ca geometria nu intra in garantie, pentru ca se presupune ca ai dat intr-o groapa ceva ca sa o dereglezi!

This post has been edited by 19vik: 11 Dec 2008, 11:26

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
andreis
post 11 Dec 2008, 11:32
Post #4

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

Mi se pare penibil, adica masina o rezolvam contra cost la reprezentanta, dar ea e in garantie. Daca te duci la altii se pierde garantia si tot platesti. Oricum o dai, tot platesti. Excelenta garantie blink.gif

Nu modifica nimic la masina, doar desface un surub si regleaza unghiul, apoi il strange si gata. La mine a durat cateva minute la un service specializat de roti.

Nu cred ca pot sa-si dea seama, faza e ca ce se desface acum se pune la loc asa cum a fost, si fiind sub masina si fiind si iarna, oricum se murdareste si se uniformizeaza la loc.

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
alabinas
post 11 Dec 2008, 11:43
Post #5

Membru

From: Timisoara

Pana la urma am sunat la service renault din arad "auto arena" si au un pret ok, adica 75 ron . Astea de la arad chiar au preturi ok fata de cei din timisoara si au un comportament mult mai ok. Tot la ei mi'am facut schimbu de 15 k si pretu a fost mai mic cu 40 % fata de auto europa .

--------------------
renault 19 1994 megane 2.2 privilege 1.6 - TM06UNV / TM80VOR 2008
+
ess1902
post 11 Dec 2008, 12:03
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

Eu zic sa nu te kinui degeaba pana la arad pentru atita lucru.Mergi la un service specializat pe roti si sigur o sa iti faca unghiul foarte bine si ieftin. Nu are nimeni cum sa isi dea seama ..e vb doar de desfacutul unui surub.Ce ai patit tu este destul de comun..am patit si eu la un accent in garantie si mai am un prieten cu un pasat cu ac problema.Succes!

This post has been edited by ess1902: 11 Dec 2008, 12:04

--------------------
clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
+
tr_viorel
post 12 Dec 2008, 10:25
Post #7

Membru autentic

From: Craiova, Dolj

Nu pricep despre ce surub vorbiti. Cu exceptia divergenta/convergenta roti, toate elementele de geometrie a directiei sunt stabilite prin constructie din fabrica-vedeti manualul de reparatie Megane. Refacerea unor unghiuri-cadere, fuga, se face prin inlocuirea unor componente ale suspensiei, modificare petrecuta de regula, in urma unui accident.

--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
+
ghertzoi
post 12 Dec 2008, 10:29
Post #8

Membru autentic

From: varza a la cluj

"Cu exceptia divergenta/convergenta roti" pai tocmai acolo....

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
19vik
post 12 Dec 2008, 11:41
Post #9

Membru

From: Bucuresti

tr_viorel are dreptate: singurul care se regleaza e paralelismul rotilor (convergenta/divergenta sau cum vreti sa-i spuneti), din tijele bieletelor de directie. Celelalte unghiuri, inclusiv de fuga din titlu, sunt constructive, nereglabile si modificarea lor presupune deformarea bratelor suspensiei si/sau suportului cadru in urma unui soc.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 22:58
Dacia