Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

deschidere capota, fixarea clapetei la interior

Styn
post 7 Dec 2008, 12:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!
Am tot cautat pe forum subiectul asta si chiar nu exista nimic (poate ma insel).
Am cumparat masina cu un defect (ma rog, cu mai multe) si anume clapeta de deschidere a capotei rupta. Deschideam capota fixand dispozitivul respectiv cu mana (un chin). Cum altele erau prioritatile am tot amanat rezolvarea problemei pana mi s-a rupt cablul din dispozitiv - camasa. M-am interesat de achizitionarea unuia nou fara rezultat insa (cu toate ca activez in domeniul pieselor auto nu am gasit decat piesa de origine) si am apelat pana la urma la dezmembrari : gasit-stare buna, luat, 100 ron. L-am montat eu : prinderea in fata, traversarea prin compartiment motor=> am ajuns de unde am plecat - nu pot sa fixez clapeta.Cineva cu vreun sfat, vreo documentatie, schita, descriere?
multumesc anticipat!

--------------------
RENAULT LAGUNA II 2002/Grandtour
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan73
post 7 Dec 2008, 22:47
Post #2

Membru autentic

E o tampenie de plastic toata clapeta aia. La mine se tragea destul de greu si din cauza asta s-a stricat. Clapeta era prinsa sub bord cu un fel de nit de plastic. Daca scoti capacul de la sigurante, cu totul, nu numai sa desfaci usita aia, vei vedea locul unde intra plasticul ala...o gaura cam de 5 mm, poate 4 ca parca la clapeta gaura nu e asa mare. Inlocuiesti cu un surb cu piulita corespunzatoare si strangi clapeta acolo. Si la mine scapa cablul pentru ca s-a distrus si camasa cablului si tamburul ala. Mai poti improviza cu niste cravate de plastic pt mai multa rezistenta.

This post has been edited by dan73205: 7 Dec 2008, 22:51

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
norby_puma
post 7 Dec 2008, 22:53
Post #3

Inginer in devenire

From: Satu Mare

dan73205, ai reusit cumva sa rezolvi problema cu deschiderea grea pt ca si la mine trebuie sa trag cu multa forta sa se deschida.am fost la un prieten care are un trafic si se deschide foarte usor, asa am simtit la el de parca nu ar fi conectat cablul asa de usor se misca.se poate rezolva cumva aceasta problema???

This post has been edited by norby_puma: 7 Dec 2008, 22:53

--------------------
Renault Laguna II 1.9 dCi 2004/Emotion - SM 60 TNG
+
Dan73
post 7 Dec 2008, 22:55
Post #4

Membru autentic

Nu. As da cu ceva vaselina pe la sistemul de inchidere al capotei dar au mai patit unii sa li se deschida in mers..nu stiu.

--------------------
+
barbu_marius12
post 8 Dec 2008, 22:20
Post #5

Membru incepator

Si la mine la masina se intempla la fel si i-am dat cu vaselina pe sistemul de inchidere a capotei si de atunci e ok.Se deschide supoer usor.

--------------------
renault laguna 2 renault laguna 2 2002 Autentiq - ag-06-rdd
+
Styn
post 9 Dec 2008, 14:39
Post #6

Membru incepator

intre timp am rezolvat-o . e de luat in calcul ideea lui dan73205 cu surubul
multam
si o sa-i pun si vaselina ca rau n-are cum sa-i faca.

--------------------
+
Dan73
post 9 Dec 2008, 14:45
Post #7

Membru autentic

Eu am avut-o prinsa cu surub si piulita metalica o vreme pana cand s-a stricat si camasa cablului si tamburul. Din cauza asta scapa cablul si ar fi trebuit sa desfac tot timpul surubul ala de cate ori as fi vrut sa ridic capota.

--------------------
+
Aris64
post 9 Dec 2008, 16:06
Post #8

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Nu faceti greseala sa ungeti sistemul de inzavorare ca riscati sa vi se deschida capota la viteza...cunosc o situatie si e lata rau

--------------------
Renault Laguna 2 2004, Initiale, 2,o 16V
+
Styn
post 10 Dec 2008, 16:58
Post #9

Membru incepator

N-o sa-i pun deocamdata surub, o las cu plasticul ei.
Iar despre vaselina, va anunt ca i-am pus din belsug (grafitata- nu c-ar avea vreo importanta) si se deshide de te "unge" pe suflet. Pana acum am mers vreo 60-70 km cu viteze de pana la 120km/h si n-am simtit nici un pericol. Daca, Doamne-fereste, se intampla ceva va anunt imediat.
In opinia mea nu are cum sa se deshida, dispozitul din fata blocand capota cu ajutorul unui arc destul de puternic (iar unsoarea nu-i ia din tarie)

--------------------
+
Scr3wBall
post 9 Feb 2012, 10:59
Post #10

Membru incepator

Spre mirarea mea, ieri am patit la fel ca cei de pe acest topic. Ramas fara pretioasa baterie, dupa o maxima de -24 grade am incercat sa deschid capota si nu mica mi-a fost mirarea cand am tras de maner de vreo doua ori fara succes iar a treia oara deja trageam de maner in gol. Urc in casa, deschid netu si caut pe forumuri ce si cum ar trebui sa fac si ajung la concluzia k cel mai bine (fara stricaciuni ale caroseriei) e sa dau jos scutul si sa bajbai pe langa radiator. Asa ca aseara pe la vreo 19-20 ceva de genu,cu masina ridicata pe cric (pentru a avea mai mult loc de manevra) la lumina lanternei cu un vecin si niste chei am dat jos scutu (sunt 6 suruburi mari si late), am bajbait pe langa radiator si am reusit sa deschidem capota fara a strica nimik. E mai greu si mai murdar dar dupa mine e cea mai buna solutie.

Asa ca daca va confruntati cu aceasta problema ... eu recomand sa incearcati aceasta metoda. Dati scutul jos si deasupra radiatorului este mecanismul de deschidere a capotei ce poate fi usor actionat cu o surubelnita.

--------------------
renault laguna 2 2001
+
blongro
post 27 Oct 2012, 20:00
Post #11

Membru incepator

From: bacau

dan73, cum ai rezolvat pana la urma problema cu clapeta? o am si eu si imi sta pe creier.

This post has been edited by blongro: 27 Oct 2012, 20:01

--------------------
renault laguna 2 1.8 16v 2001
[URL=http://www.dc-media.info]DC Media[/URL]
+
fazer
post 29 Oct 2012, 18:09
Post #12

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

Eu unul am prins dsipozitivul ala de deschidere cu niste bride de acelea cu care prinzi capacele pe jenti(se rupsese smecheria de caroserie fiind prinsa cu un fel de nit de plastic,aci nu inteleg ce or gandit inginerii vizavii de problema asta)...stiti voi...de 4 ani sta prinsa acolo si mere de trazneste...asa ca...incercati si voi!

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi - De ...TM.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 07:01
Dacia