Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Suport metalic ruginit

MSn
post 6 Nov 2008, 23:39
Post #1

Membru autentic de elita

Group: Members
From: Timisoara

Nu de mult am cumparat masina si am inceput sa demontez incet incet una-alta de pe ea (deocamdata din interior) ca sa le curat, spal, etc.

Am gasit acea tabla cu cele 3 suruburi care nu stiu ce reprezinta, si dupa cum se vede este ruginita si as vrea sa o demontez si sa o vopsec sa nu rugineasca in continuare.
Tot acolo era fixata si o parte de la centura de siguranta spate.
Am incercat sa desfac unul din suruburi dar nici vorba sa il rotesc putin.

Stie cineva ce tin acele suruburi si daca au piulita in partea cealalta ?
Sa fie suruburile ce tin fixat rezervorul de benzina ?

Attached thumbnail(s)
IM000361.JPG ( Size: 1.68mb ) Number of downloads: 126
IM000362.JPG ( Size: 1.26mb ) Number of downloads: 138

--------------------
Renault Twingo 1999 8v D7F 700 - TM-72-MSN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 7 Nov 2008, 23:06
Post #2

Membru autentic

SI la mine este la fel de ruginit, si nu prea am reusit sa il scot (nu tine rezervorul) e intepenita si atat. Placa aia este pentru centura respectiv ancorarea banchetei.
Ideea e ca sunt stranse foarte tare ca centura sa aiba un punct de rezistenta (crede-ma nu ai vrea intr-un soc sa zboare tabla aia metalica cu centura cu tot)
Celalalt din partea opusa a iesit la mine dar cu mult chin. Deci se pare ca aici e un punct slab la Twingo - vezi sa te uiti si la elementele metalice de prindere la centurile din fata ca si alea la mine au deja puncte. Si eu intentionez sa le scot, curatire cu feruginol, dau un grund pe ele apoi un strat finut de spray negru (ca originalul). Ideea este asa: Placile alea metalice (6 si 7) au deasupra dupa cum vezi in desen niste plastice de aceiasi forma (14) carea au rolul de a bloca suruburile alea 3 (sa nu se desfaca singure smile.gif ). Plasticele alea au pe centru un "dop" (13) de siguranta ce tine plasticul ala presat pe placile metalice. Deci trebuie sa scoti intai plasticul si pe urma suruburile.

This post has been edited by bubu782001: 7 Nov 2008, 23:31

Attached thumbnail(s)
New_Bitmap_Image.jpg ( Size: 113.75k ) Number of downloads: 113

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
MSn
post 8 Nov 2008, 12:22
Post #3

Membru autentic de elita

From: Timisoara

Am reusit usor sa scot tabla aia care este fixata cu acel plastic si tine cele 3 suruburi sa nu se desfaca singure, si am incercat cu o tubulara de 16 sa desfac unul din suruburi si a inceput sa scartiie si s-a desfacut putin dupa care mergea in gol.
Ma uit sub masina unde sunt fixate si constat ca au piulite.
Deci trebuie 2 oameni ca sa defaca suruburile alea, unul sus sa tina contra si altul sub masina.
Cele 3 suburi de fapt fixeaza caroseria de un cadru metalic pe care sunt fixate rotile (punte sau ceva de genul...)
O sa dau cu WD40 piulitele si incerc apoi sa desfac suruburile, curat tabla, aplic grund apoi vopsea si la urma cred ca o sa pun vaselina multa pe piulite.
Am spalat si centurile si dupa ce termin cu partea din spate, incep demontarea si verificarea in partea din fata smile.gif

--------------------
Renault Twingo 1999 8v D7F 700 - TM-72-MSN
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th June 2025 - 19:01
Dacia