GPL la RAR, cum pot rezolva problema?
![]() ![]() ![]() |
GPL la RAR, cum pot rezolva problema?
chiril |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 18 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 1.6i
|
|||
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Ca s apoti sa folosesti instalatia, trebuie sa fie in primul rand omologata. Pentru asta ai nevoie de o inspectie a componentelorde la RAR. Apoi sa fie montata de o firma specializata in astfel de instalatii. Cele italiene sunt aproape toate omologate. Nu stiu daca cele din Olanda au insemnele specifice sistemului (triunghi cu litera R, data de verificare etc)
Daca instalatia a fost montata din fabrica pe masina (deci nu artizanal sau ca un accesoriu) atunci asta trebuie sa se vada in nr de omologare EU al masinii. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
chiril |
![]()
|
instalatia de gpl este italiana....landi-renzo care sunt si pe dacii
persoana de la rar nu a vrut sa se ocupe de gpl....a dat o foaie unde erau 3-4 intrebari si cica daca tu imi poti raspunde la ele e ok si iti omologhez ceva de genul asta. mersi deci o sa mai incerc sa mai sun pe la rar si sa intreb de aceasta varianta This post has been edited by chiril: 19 Oct 2008, 18:45 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 1.6i
|
|
chiril |
![]()
|
Intr-un final am rezolvat situatia la RAR. Au fost gasite niste acte in olandeza unde era scris ca exista instalatie GPL pe masina, iar inspectorul de la rar nu prea mai stia cum sa procedeze in cazul de fata, ca nu mai avea cum sa zica nu.
Am o intrebare, stie cineva firme care se ocupa cu GPL, ca sa ii fac o revizie, in zona orasului Tecuci sau in Vrancea/Galati? Va multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 1.6i
|
|
Bitza_nsc |
![]()
|
![]() Green Laguna Group: Members Posts: 102 Joined: 26 October 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(chiril @ 14 Aug 2009, 15:35) Intr-un final am rezolvat situatia la RAR. Au fost gasite niste acte in olandeza unde era scris ca exista instalatie GPL pe masina, iar inspectorul de la rar nu prea mai stia cum sa procedeze in cazul de fata, ca nu mai avea cum sa zica nu. Am o intrebare, stie cineva firme care se ocupa cu GPL, ca sa ii fac o revizie, in zona orasului Tecuci sau in Vrancea/Galati? Va multumesc. salut, cum merge Laguna 2 cu gpl? E diferenta mare la consum, dar la putere?Te salut. Scuze de off topic. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- HD 88 B T Z
An 05/2001 1.8 cmc 16V Dynamique
|
|
AdyF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 23 August 08 From: Baia Mare ![]() |
Si eu am montat oinstalatie GPL secventiala euro 4 NOVA Gis. La mers normal nu se simte deloc mersul pe gaz, se simte doar daca mergi ceva ami sportiv , adica e ceva mai lenesa decat pe benzina dar nu cu mult.
Ca si consum ... in 2200 km am avut un consum de 7,77 % pe gaz si cal de bord indica un consum de 8,1 ( calculatorul de bord indica consumul in benzina ). |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16V
- MM-07-CVR
2001/Privilege Oltcit Club 1.3 12TRS 1987 - MM-03-JIG
|
|
chiril |
![]()
|
La mine e 1.6 cu gpl (asa a venit masina cu tot cu gpl montata) unica data cand am facut consumul la rezervor a fost cam 10% da era un drum de munte unde viteza medie era intre 40-50 (cel mai scurt drum dintre Tecuci si Toplita. In mod normal cu un rezervor fac 500 km sigur (adica aproximativ 40-49 l,mai multi factori influienteaza cat iti incape in rezervor, 49 l daca e gol golut). In mod normal nu se prea simte diferenta, daca e bun gpl-ul pot spune ce nu este diferenta, daca e mai rau atunci se simte (am avut odata gpl mai rau si se simtea pe la 140 ca trebuie retrogradat ca sa accelereze mai departe, atunci am pus pe benzina din interes si a accelerat mai departe fara retrogradare) unicul caz cand am simtit (ca era apa mai multa in gaz:)) lipsa de putere.
This post has been edited by chiril: 20 Aug 2009, 10:39 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 1.6i
|
|
AdyF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 23 August 08 From: Baia Mare ![]() |
Ai instalatie originala ? Ce fel de butelie ai si cati L? 60?
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16V
- MM-07-CVR
2001/Privilege Oltcit Club 1.3 12TRS 1987 - MM-03-JIG
|
|
chiril |
![]()
|
Da, instalatia e de la mama ei
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 1.6i
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Apă în gaz nu are cum să fie, gândește-te că la tine în butelie sunt cam -10 grade C, la fel și în rezervorul de unde alimentezi. GPL auto este un amestec de gaze (butan, propan, alte gaze rezultate din chimizarea petrolului), acuma calitatea lui depinde de procentul în care acestea sunt amestecate. În rezervor, în fază lichidă, gazele alea se mai și separă un pic și tu consumi întâi gazul cel bun, mai apoi cel mai slăbuț, deci spre golirea buteliei merge un pic mai rău. Încearcă să-i schimbi filtrul de gaz.
În Galați nu-ți recomand pe nimeni, sunt doar 2 ateliere mai "serioase" care se ocupă de gaz (Bulrom pe centură și Bosch Car Service pe Coșbuc) și sunt cam habarniști ambii. La Bulrom au un nene Leo deosebit de arogant și priceput doar la instalațiile montate de el, la celelalte își prinde urechile, în plus mai are și figuri de artist în cap, iar la Bosch Car Service vor veni la tine niște neni care se vor scarpina la ouțe, îți vor pune tot felul de întrebări (gen "asta ce e? aaaa, filtrul de gaz? dar cealaltă ce e? aaaaaa, emulatorul?" etc), se vor mai scarpina un pic pe la ouțe, vor da un pic cu imbusul pe-acolo fără niciun efect, apoi te vor taxa cu circa 70 RON iar tu vei pleca fericit cu instalația praf și cu gaură la buget. Am auzit că ar fi pe la Brăila niște meseriași în gaz auto, poate te ajută careva din colegii de-acolo. This post has been edited by cosminphotog: 24 Aug 2009, 10:26 |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
2008 Laureate 1.6 Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
itadrian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 1 February 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Dynamique, 1,8L 16V Renault Laguna III, 1.5dci, 110cp, 2007
|
|
chiril |
![]()
|
@cosminphotog multumesc mult (eu cu apa din gaz ma refer la calitate, scuzele mele ca am creat o confuzie) atunci am facut plinul si in 40-50 de km se simtea ca trage rau, asta se intampla foarte rar....totul depinde de unde pun gaz (mai des cand plec in R.Moldova,de la petrom sau lukoil din Chisinau)
In Braila chiar nu ar fi problema daca stii unde ma pot adresa...masina e la parinti si oricum ajung si eu saptamana asta pe la Tecuci si vom avea drumuri si la Galati cu actele....daca stii pe cineva anume din Braila te rog sa imi zici si mie cum ii gasesc... Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 1.6i
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 23:30 |