Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Coroane Slovene, Need help !!!!!

Flamingo
post 23 Sep 2008, 10:57
Post #1

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

Cineva avea sa-mi dea niste bani si cum in sfarsit am pus "mana" pe el (nu intru in amanunte), mi-a spus ca are doar coroane slovene, el tocmai intorcandu-se de acolo. Boooon, le-am luat din lipsa de altceva... normal... si am respirat usurat doar cateva ore, pana azi dimineata... cand... am umblat pe la mai toate bancile unde mi s-a inchis usa in nas, ca ei nu schimba asa-ceva... dry.gif

Intrebare...

Este cineva pe aici sau printre cunostintele voastre ca pleaca des in Slovenia si vrea sa cumpere coroane ? Este vorba de 9030 coroane.

Simbolul valutar este SKK si poate fi gasit aici
http://www.bnr.ro/Ro/Info/curs_ext.asp sau aici
http://www.convertor.ro/

Am inteles mai devreme de la o angajata a unei banci canici macar BNR-ul nu schimba asa ceva. Nu mai inteleg nimic... Sper totusi sa se fi inselat.

Help !!!! Va cinstesc !!! sad.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 23 Sep 2008, 11:48
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Voluntari, pe stînga

SKK e coroană slovacă.
Slovenia are euro, iar înainte de euro a avut dinari, apoi tolari.
Dacă le-ai vorbit de "coroane slovene", probabil că de-aia au ridicat din umeri la bănci și la casele de schimb. wink.gif

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
Flamingo
post 23 Sep 2008, 11:58
Post #3

Membru "SPARKY Team"

My mistake... Pe bancnote scrie asa...

Pe spate
NARODNA BANKA SLOVENSKA

mai jos si mai mic
V Bratislave 2005 (sau 2008 in functie de bancnota)

pe fata
SLOVENSKYCH KORUN 50 (cifra)

Daca ar fi sa ma iau dupa orasul Bratislava, stiu ca pe vremuri se afla in Cehoslovacia... Asadar... rolleyes.gif

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
xcss
post 23 Sep 2008, 12:03
Post #4

Born to Be Epic

Interesant. Intr-adevar, e vorba de coroane slovace, dar denumira in slovaca este slovenska koruna... Mare invalmaseala prin zona aia...

http://en.wikipedia.org/wiki/Slovak_koruna

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Flamingo
post 23 Sep 2008, 12:10
Post #5

Membru "SPARKY Team"

Hai ca-s cu BCR-ul la telefon, ma plimba asta ca de la Ana la Caiafa... dry.gif
Va tin la curent....

--------------------
+
b76bgaarh
post 23 Sep 2008, 12:48
Post #6

Membru autentic

la bnr ...la bnr

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Flamingo
post 23 Sep 2008, 13:32
Post #7

Membru "SPARKY Team"

BNR-ul nu cumpara valuta...

M-am intors...
Pe site-ul celor de la BCR figureaza si SKK, modena din Slovacia, coroana... La filiala de sector, tanti care se ocupa cu deshiderea si inchiderea de conturi, nu se afla la job si mi se spune sa vin a doua zi, maine ma rog... ca nu sunt singurul in acest caz si ca o sa se rezolve. In drum spre job, imi aduc aminte ca am si pe Pantelimon o sucursala... si decid sa merga acolo... Si aici sa te tii nenica...

La ghiseu, numai babe. blink.gif
Ma uit pe hartituta cu valute si vad pe penultima pozitie, deasupra gramului de aur si Coroana Slovaca SKK, cotata la X lei. Boonn... Ii dau babutei de la ghiseu care se uita ca mata-n calendar la bancnote, iar eu ca hiena la cadavru, mad.gif asteptand sa se termine mai repede. De ce spun asta ? Pentru ca nu aveau aparat de verificare a valutei ci le verificau cu o lupa... wacko.gif De fapt semana cu un monoclu, in fine.

Dupa ce se satura sa se tot uite (aveam o presimtire), incepe sa verifice anul. Cea mai veche bancnota si singura de altfel, data din 1997, in rest toate erau din 2005-2008...

"Trec" si acest test, dupa care se scuza ca trebuie sa mearga in "spate" sa se uite pe un catalog cu valute. Repet, toate astea intamplandu-se cu cursul valutar afisat unde apare si SKK !!!! blink.gif Scuza a fost ca sa vada "pana in ce an pot cumpara".

Astept vreo 15 minute, timp in care probabil si-a facut o cafea si a fumat o tigara si apare babata care isi cere scuze, dar in catalog nu figureaza aceasta moneda si ca sa ma faca sa ma simt bine, imi zice ca pana si Rubla (deci pana si rubla, da ?) a aparut abia anul acesta...

-Bine doamna dar de ce afisat valuta daca nu o schimbati ?
-Pai nu sunt eu de vina "maica", astea imi vin de la sediul central...

...unde de altfel ma si indruma. Nu am de gand sa am duc acolo ci voi reveni maine la sucursala filiala de sector din str. Popa Lazar... dar pana atunci voi suna cu un mic scandal. Ca fapt divers, tanti de la ghiseu a fost acompaniata spre finalul sederii mele acolo, de catre o alta baba care spunea ca ei cumpara doar coroane cehesti, asta pana i-am aratat hartia cu schimbul valutar. Ce credeti c-a facut ? A mai zis ceva ? Nope, a continuat discutia pe care o avea cu o clienta... trecand cu usurinta peste replica si dovada date.

Va tin la curent ca treaba asta nu ramane asa.

--------------------
+
sadi
post 23 Sep 2008, 13:56
Post #8

tanti moderatoreasa

Group: Moderatori

reclamatie biggrin.gif

--------------------
VW Passat Confortline 2.0 TDI 140 cp 2009 - numar de moldova :)
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
Flamingo
post 23 Sep 2008, 14:03
Post #9

Membru "SPARKY Team"

Pai sa stii ca asta o sa fac pana la urma, insa pana atunci voi merge la sucursala P-ta Universitatii...

Momentan sunt inca pe telefoane.. Inclusiv cei de la "hot line" nu stiu pe ce lume se afla si ma indruma care incotro.

ROMANIA TE IUBESC !!!!!!!! mad.gif

23 Sep 2008, 15:12:
Am revenit.
Nici nu stiu de unde sa incep...

Dupa zeci de telefoane date si cand spun zeci, nu exagerez deloc (sa tot fi fost 25-30 de apeluri de diverse durate, noroc ca am un abonament foarte baban la acest capitol, timp in care am mai postat si pe forum), aflu unde trebuie sa ma duc... Dar pana sa va spun, hai sa va spicuiesc una-alta din discutiile mele cu angajatii bancii mai sus amintite...

Cei de la Sucursala Municipiului Bucuresti, se pare ca au niste telefoane ori "vechi" ori ale altor agentii BCR dar care nu lucreaza cu valuta sau cu persoane fizice, eu in acest caz, fiind pers. fizica, ori sunt agentii de leasing, ori "aeropoarte" sau orice altceva, numai curs valutar nu... Bineinteles ca am sunat acolo unde m-au trimis de fiecare data dar mi s-a inchis telefonul in nas, sub diverse pretexte.. Deh, nu aveau ei nicio vina, ci cei de la "hot line" care m-au indrumat acolo.

Am sunat iar si iar si iar la telefonul afisat pe site unde te preia un operator si iar mi se dadeau nr. de telefon total aiurea... insa niciunul nu-mi dadea o anumita filiala...

La un moment dat nimeresc la o filiala de pe Victoriei... si stau pe telefeon vreo 5 minute ca sa mi se dea un interior, ca sa aflu de la un nea' care-mi tot vorbea la pertu, ca el de fapt era portarul. Trebuia sa-mi fi dat seama de la inceput de asta. Nu inteleg de ce prima tanti care mi-a raspuns, mi-a facut legatura la portar, la agentul de paza, cand imi putea da direct un interior.

Alt individ dubios la un alt telefon, la o alta filiala / sucursala / hipodrom or something... m-a luat in primire cu "Si ce vreti sa va fac eu ?" Bahh... am crezut ca vad negru in fata ochilor... blink.gif Mi-am cerut "scuze" si am luat-o de la capat... cu toate ca i-am recomandat sa inregistreze convorbirea pentru mai tarziu, ca nu se stie... N-a inteles nimic si am reluat... Eu repetam de zor SKK, el spunea ca e ok si ca schimba SEK si nbu intelege de ce am sunat TOCMAI LA EI ???? Ii rapsund... Pai unu la mana, eu vorbesc de SKK, coroane slovace si am sunat la dvs. pt ca aici am fost indrumat de catre cei de la SMB... "Pai sunt aia idioti."... Ia am ramas tampit... In fine, dupa ce isi da seama tipul despre ce valuta este vorba, si ca sa scape de mine pt ca s-a facut un pic de cacao, imi zice sa ma duc totusi la sucursala Universitatii. Il intreb... este cea din spatele statuilor ? Raspunsul lui ? "Pai daca stiati de ce m-ati mai intrebat ?"

Bahhh, iti vine sa inebunesti nu alta. bash.gif

Deci...
ROMANIA TE IUBESC !!!
... sau am mai zis ? mad.gif

In sfarsit ajung cu telefonul la sucursala Universitatii unde urmeaza sa ma duc pana in ora 18:00 acolo, in spatele calului lui Stefan cel Mare, la "poarta 5" unde cica voi fi ajutat. La telefon a fost o doamna tare draguta care mi-a vorbit extraordinar de frumos pentru o angajata BCR. blink.gif I-am multumit si i-am spus ca mai rar ca dvs. Mi-a multumit si ea, insa pana nu ma vad cu leii romanesti in mana, nu zic hop.

Ca fapt divers...
La ultimul telefon dat, cand mi s-a facut legatura a sunat de vreo 3 ori si cineva s-a auzit cum a ridicat receptorul si l-a pus la loc in furca, mai exact, am auzit ton de ocupat. Am revenit si am trecut lejer peste acest aspect, povestind doameni de mai sus ca nu stiu cum s-a intamplat, dar s-a intrerupt.

Asta ca sa vedeti ca ceva "urme" de educatie "becerista" exista si la filiala centrala. Acum stau si ma gandesc... Cumva tot acolo se afla si operatorii de la hotline ? Aia la care sunam de fiecare data, pardon, la care revean cu telefonul... Cumva m-au pus sa ma invart in jurul cozii ca de fapt sa ajung tot la ei ?

In fine. Vorba lui ajnet Maldar si a lui Dana Scali... Who knwos, the truth is outhere... dry.gif Dosarele BCRX, zau asa.

This post has been edited by Flamingo: 23 Sep 2008, 15:12

--------------------
+
M i h a i
post 23 Sep 2008, 15:31
Post #10

La Bcr sunt numai ''poame acre'' .Nici nu sunt sociabile si mai sunt si urate..nu compenseaza cu nimic..Am avut si eu un drum pe la Bcr-ul de la Victoriei si au un sictir in ele..........In rest tipele de la Volksbank si ABN jos palaria....

--------------------
------ ------ ------
+
b76bgaarh
post 23 Sep 2008, 15:38
Post #11

Membru autentic

bRe Flamingo.... la tine nu cred ca se poate...ceVa simplu.....

--------------------
+
sadi
post 23 Sep 2008, 15:38
Post #12

tanti moderatoreasa

Group: Moderatori

mai sunt banci cu angajati jos palaria rolleyes.gif

--------------------
VW Passat Confortline 2.0 TDI 140 cp 2009 - numar de moldova :)
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
DrK
post 23 Sep 2008, 15:39
Post #13

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

BRD? radmasa.gif

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
rtBK
post 23 Sep 2008, 16:07
Post #14

Unique like everyone else

Flamingo ... ce-i cu 'norocu' asta pe tine?

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
marian-j
post 23 Sep 2008, 16:34
Post #15

Membru autentic

From: Timișoara

Cred ca sadi se referea la Banca Romaneasca! 04.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
dantes
post 23 Sep 2008, 17:02
Post #16

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(sadi @ 23 Sep 2008, 16:38)
mai sunt banci cu angajati jos palaria  rolleyes.gif
*

Specie rara.....foarte rara...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
twingooo
post 23 Sep 2008, 17:03
Post #17

Membru de partid din Republica Ceha

From: Ceska Republika, Praha 4

sau chiar sadi...smile.gif

--------------------
Renault Espace 2.0 dci 2007, Privilege
mens sana in corpore barosano!
+
Flamingo
post 24 Sep 2008, 08:33
Post #18

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(b76bgaarh @ 23 Sep 2008, 15:38)
bRe Flamingo.... la tine nu cred ca se poate...ceVa simplu.....
*

Pai nah... rolleyes.gif prea multa monotonie, ucide pe oricine... biggrin.gif

In alta ordine de idei... gata oameni buni, am rezolvat !
Am fost la sediul central de la P-ta Universitatii, mai exact la "poarta 5" cum numesc ei acea intrare. Operatiunea a durat 3-4 minute si singura intrebare din partea doamnei de la ghiseu a fost "Nu ati mai schimbat la noi ?" Nu ma gasea in calculator, astfel c-a trebuit sa bage datele din C.I. manual.

Deci cine mai are valute mai "ciudate", mai rar intalnite pe la caseele de schimb sau pe la banci, sa mearga cu succes la BCR... dar nu la orice filiala de sector sau sucursala de cartier, ci la sediul central.

Multumesc pentru suport. cheers.gif

Nu inchideti topicul, ca poate fi exemplu pentru altii. wink.gif

--------------------
+
marian-j
post 24 Sep 2008, 12:03
Post #19

Membru autentic

Aoleu mai nene Flamingo cate ai avut de tras pana sa schimbi coroanele alea!
O istorie intreaga!
Acum ca treaba e rezolvata ma intreb ce s-ar fi intamplat daca prietenul ce-ti datora bani s-ar fi intors din Botswana???!! radmasa.gif
Sper sa nu te superi! rolleyes.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Flamingo
post 24 Sep 2008, 12:08
Post #20

Membru "SPARKY Team"

Nu m-am suparat bre, dar prietenul ala al meu a fost pana mai zilele trecute prieten, acum e cunostinta.

By the way, mai are sa-mi dea 350 lei sau 100 euro... ca vorba ta, p*li radmasa.gif sau alte avioane de monede nu-mi trebuie...

--------------------
+
xcss
post 24 Sep 2008, 12:09
Post #21

Born to Be Epic

Deci in jur de 3000 si ceva de SKK icon_mrgreen.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Flamingo
post 24 Sep 2008, 12:10
Post #22

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(xcss @ 24 Sep 2008, 12:09)
Deci in jur de 3000 si ceva de SKK icon_mrgreen.gif
*

Te bat, auzi ? biggrin.gif

--------------------
+
marian-j
post 24 Sep 2008, 12:13
Post #23

Membru autentic

coffee_spitsk.gif
lurk0000.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Flamingo
post 24 Sep 2008, 12:15
Post #24

Membru "SPARKY Team"

Lasa Mariane, ca si eu am ras mai devreme... iti dai seama icon_mrgreen.gif si bine ca acum pot sa rad, ca ieri... mi se urcase la cap rau de tot... wacko.gif

--------------------
+
marian-j
post 24 Sep 2008, 12:18
Post #25

Membru autentic

Evident!
Nu-i tot una sa ai sau sa nu ai in buzunar o suma de bani care defapt si de drept iti apartine!

This post has been edited by marian-j: 24 Sep 2008, 12:22

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
b76bgaarh
post 24 Sep 2008, 12:35
Post #26

Membru autentic

banu pardon coroana ochiu dracului.....

--------------------
+
dantes
post 24 Sep 2008, 14:10
Post #27

Membru

Bai da' Slovacia nu e in UE ? blink.gif Macar cu astea sa putem sa schimbam banu' usor...

Bine ca nu erau litasi, lati sau EEK tongue.gif....ca tot tari membre UE sunt si astea....da' e ca moneda botswanei radmasa.gif

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
Flamingo
post 24 Sep 2008, 15:00
Post #28

Membru "SPARKY Team"

Mi-a povestit una de la Banca Tiriac de nu stiu ce protocoale intre tari, astfel ca nu prea se baga nimeni sa schimbe valute din tarile Europei de Est. unsure.gif Daca ar fi fost sa ma iau dupa ea intru-toul, cred ca ieri ar fi trebuit sa arunc coroanele la gunoi... bine ca am "insistat". rolleyes.gif

--------------------
+
dantes
post 24 Sep 2008, 15:02
Post #29

Membru

Da ma Europa de est e pe alta planeta.....

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
Flamingo
post 24 Sep 2008, 15:14
Post #30

Membru "SPARKY Team"

Asa m-am gandit si eu, ca altfel nu insistam si la alte banci sa-i schimb... wink.gif

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 01:23
Dacia