Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vanzarile Kia in crestere la nivel mondial

klaus
post 9 Sep 2008, 23:02
Post #1

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Kia Motors Corporation a vandut in primele 8 luni ale anului 951.948 masini, reprezentand o crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Nu m-as fi oprit asupra acestei stiri daca nu ar fi in cotnradictie cu evolutia generala a pietei auto, cand toti scad evolutia lui Kia este la deal.

O mare parte a acestei cresteri e data de piata Chinei (unde cersterea a fost de 41,8%, pana la nivelul de 101.490 bucati).
Cumulativ pe primele luni ale anului Kia a cunoscut cresteri la vanzari, contrar evolutiei pietii, atat in Europa (+10,8%) cat si in State (+2,3%) in situatia in care unii producatori au avut scaderi de 25% in state...

Interesanta evolutia in aceasta piata de criza.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ssilviu
post 9 Sep 2008, 23:05
Post #2

F1 Man

Group: Members
From: Nicaieri

Si vanzarile Logan au crescut. Atunci cand esti mic si ai unde sa cresti e mai simplu.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
klaus
post 9 Sep 2008, 23:10
Post #3

步步

Cand vinzi aproape 1 milion de masini in 8 luni n-as putea spune ca esti asa de mic...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ssilviu
post 9 Sep 2008, 23:15
Post #4

F1 Man

Pai cel mai bine vandu e Cerato cu 125.000 de exemplare pe prima jumatate de an. Cam ca Loganul. Numai ca Kia are mai mult modele si este prezenta pe mai multe piete. Vezi numai in Romania ce crestere mare au avut. Pentru ca abia au intrat pe piata cu un model care chiar conteaza la vanzari: o compacta. Si asta s-a intamplat si in alte parti.

Plus ca, e adevarat ca au crescut vanzarile, dar pe seama unor preturi de dumping si a unei garantii foarte mari. Vedem peste cativa ani daca le ies socotelile dpdv financiar.

This post has been edited by ssilviu: 9 Sep 2008, 23:17

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
aphophis
post 9 Sep 2008, 23:16
Post #5

Membru autentic

cate masini de acolo is vandute pe piata asiatica? Si mai ales pe piata coreeana , care am inteles ca e foarte ermetica (citeam si ma distram ca cica mitsubishi se chinuie sa INTRE pe piata sud-coreeana) smile.gif

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
klaus
post 9 Sep 2008, 23:24
Post #6

步步

Pe piata coreeana au vandut in 8 luni cca. 160.000 autovehicule. In Europa cca. 240.000, in State cca. 237.000, in china 101,490
Deci nu piata coreeana e "baza". D-aia e interesant, ca aceasta crestere are alte motoare

--------------------
+
ssilviu
post 9 Sep 2008, 23:32
Post #7

F1 Man

Cand ai o piata limitata de 1000 de exemplare impartita intre 10 constructori, atunci cand intra un al 11-lea, e clar ca scad vanzarile celor 10 deja existenti iar cel de-al 11-lea inregistreaza o crestere.

Se pare insa ca presiunile la fabrica de ceed s-au cam acumulat. Un prieten a primit un ceed fara o piulita la o bieleta.

This post has been edited by ssilviu: 9 Sep 2008, 23:33

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
tatabobu
post 10 Sep 2008, 11:17
Post #8

membru

ssilviu, mai intai "al 11-lea" trebuie sa-si faca un nume, dupa aia poate sa ia din vanzarile celorlalti 10. Ce "Great Wall" nu-i si pe piata din Europa? Si cat vinde?
In al doilea rand, prietenul tau stie sigur ca piulita aia n-a fost montata, sau nu a fost stransa la cuplu in fabrica? Ma indoiesc profund.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
Axe
post 10 Sep 2008, 11:23
Post #9

Membru autentic

daca vizitati siteul kia, doar pt modelul ceed afisaza configurator sau date despre model restul probabil ca nu prea ii intereseaza pt ca oricum nu se vand.
Oare dupa ce trece moda cu ceed, mai vand ceva ?! huh.gif

This post has been edited by Axe: 10 Sep 2008, 11:24

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
nr1_gogon_1979
post 10 Sep 2008, 11:58
Post #10

MEMBRUL

From: Bucuresti: Floreasca & Muncii

iti raspund eu:dupa ce trece si frenezia cu ceed nu or sa mai vanda nimic! radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2007
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
Mercedes E280 CDI 4Matic /2009
Mercedes C200 diesel /1994
+
Axe
post 10 Sep 2008, 12:06
Post #11

Membru autentic

Nu pot sa nu fiu obiectiv, ceed-ul este o masina senzationala, am studiat-o bine si pot sa spun ca este ok, bine inchegata, design super, calitatea finisajelor etc.

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
Cypher4laguna
post 10 Sep 2008, 12:22
Post #12

Honda Driver

Stai linistit! Nu e o alegerea rea Ceed. Eu recomand prietenilor care nu au bani de Honda smile.gif Are si unchiul meu si e foarte incantat.

Solutii exista. Daca mai fac modele mai europenea, ca si Ceed-ul, vor creste vanzarile si la SUV-uri, sedanuri etc.

In momentul de fata Kia Romania a pozitionat cam sus la pret SUV-urile (mai ales Sorento). La lansare preturile erau mai mici. Acum sunt in pas cu concurenta.

Daca ar fi mers pe politica de pret in continuare isi puteau mari mai mult vanzarile si din categoria lor.

Treaba lor! Nu ma bag...

This post has been edited by Cypher4laguna: 10 Sep 2008, 12:23

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
ssilviu
post 10 Sep 2008, 14:55
Post #13

F1 Man

QUOTE(tatabobu @ 10 Sep 2008, 12:17)
ssilviu, mai intai "al 11-lea" trebuie sa-si faca un nume, dupa aia poate sa ia din vanzarile celorlalti 10. Ce "Great Wall" nu-i si pe piata din Europa? Si cat vinde?
In al doilea rand, prietenul tau stie sigur ca piulita aia n-a fost montata, sau nu a fost stransa la cuplu in fabrica? Ma indoiesc profund.
*

Great Wall e o masina chineazeasca. Minus mare de tot. Iar calitatea masinilor de asemenea este foarte slaba. La kia nu se intampla astea.

Iar omul a ajuns cu noua Kia la 800 de km pe drumuri naspa a inceput sa auda niste zgomote ciudate. A urcat masina pe elevator si a gasit-o fara piulita. Na, se mai intampla si la cea mai moderna fabrica din Europa. Nu doar la Mioveni happy.gif

Oricum, eu vreau sa vad cat de sustenabile sunt politice astea de preturi foarte mici si garantie foarte mare. Ca ma indoiesc ca cei de la Kia au reinventat modul de fabricatie a unui automobil. Asa ca sa vedem peste cativa ani cum se vor situa la capitolul costuri. Se poate sa iasa pe plus, o imagine deja formata are o inertie destul de mare.

This post has been edited by ssilviu: 10 Sep 2008, 14:58

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mafone
post 10 Sep 2008, 15:06
Post #14

Membru

Hm, au trecut deja 2 ani de cand au lansat ceed-ul si se vinde inca bine.N-am auzit de probleme mari la masinile respective, iar chestia cu piulita, eu oricum cred ca in Romania firmele auto incearca sa scape de toate ciurucurile, si dupa ce dau rateuri, dau vina pe starea drumurilor, combustibil etc....

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
+
alecsz99
post 10 Sep 2008, 15:06
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti, Romania

Firma pentru care lucrez a achizitionat in toamna anului trecut 4 autoturisme VW Passat.

La unul din ele la nici 1.000 de km a incetat sa functioneze inchiderea centralizata de pe cheie.

La altul pe la 5.000 km s-a aprins martorul airbag si nu s-a mai stins.

La toate pana in 10.000 km s-a defectat radio-cdul .

Cineva imi spunea recent ca a achizitionat unul cu mucegai sub scaun insa nu va spuns de el, prefer sa raman la cazurile constatate obiectiv de mine.

La ProCee'dul meu in 8.500 de km nu am nici un fel de probleme.

Poate am prins eu un model bine fabricat (ca si Berlina de altfel, la care pana la aproape 50.000 km nu am schimbat decat pompa de apa si consumabilele) iar cele de care va spuneam erau exceptia unui lot prost! Sau poate nu!

--------------------
Dacia/Kia/Mercedes Berlina Li / Pro Cee'd / S320 2003 / 2008 / 2010
+
ssilviu
post 10 Sep 2008, 15:08
Post #16

F1 Man

QUOTE(mafone @ 10 Sep 2008, 16:06)
Hm, au trecut deja 2 ani de cand au lansat ceed-ul si se vinde inca bine.

In romania se vinde din iunie anul trecut.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mafone
post 10 Sep 2008, 15:14
Post #17

Membru

Eu vorbesc de lansarea generala. Romania este oricum o tara de kko cu vanzari reduse fata de tari ca Franta si Germania unde Cee'd-ul se vinde foarte bine.

This post has been edited by mafone: 10 Sep 2008, 15:15

--------------------
+
klaus
post 10 Sep 2008, 17:45
Post #18

步步

Pentru cine nu a observat inca, stirea nu este despre vanzarile kia pe piata romaneasca, e vorba de vanzarile kia pe piata mondiala.
Piata in care multi giganti au scaderi majore, in timp ce kia are cresteri de mai mult de 6%

--------------------
+
aphophis
post 10 Sep 2008, 21:21
Post #19

Membru autentic

la fel si dacia biggrin.gif (daca nu ma insel) icon_mrgreen.gif

This post has been edited by aphophis: 10 Sep 2008, 21:21

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
A l e x
post 11 Sep 2008, 00:06
Post #20

Showing the fangs of rage

"Nu e o alegerea rea Ceed. Eu recomand prietenilor care nu au bani de Honda"

radmasa.gif

Oricum, on-topic : Mie nu imi place Kia Ceed dar trebuie sa recunosc, au dat lovitura cu garantia aia si masina pare ok.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
aphophis
post 11 Sep 2008, 00:10
Post #21

Membru autentic

pai garantia aia mare in special vinde masina. ca daca nu avea aia 7 ani, pun pariu ca daca vindeau 10% din cat vand acum. Oricum, pana la urma pe langa vanzari conteaza si ce profit ai.. caci scopul oricarei firme e profitul, nr de unitati vandute fiind unul din mijloacele prin care se ajunge la profit

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
mafone
post 11 Sep 2008, 07:33
Post #22

Membru

Este normal sa aiba succes la vanzari. Kia a avut o politica foarte agresiva de publicitate, care i-a adus un foarte mare profit. Pe langa asta, desi la noi inca este privita ca o marca de mana a cinspea, in afara nu e chiar asa. Romanul este fudul si daca nu scrie TDI, BMW sau Mercedes pe spate zice ca e masina proasta. Dar hai sa fim seriosi, Kia este privita in ultima vreme in afara romaniei ca o marca destul de fiabila.

--------------------
+
klaus
post 11 Sep 2008, 17:26
Post #23

步步

QUOTE(mafone @ 11 Sep 2008, 08:33)
Este normal sa aiba succes la vanzari. Kia a avut o politica foarte agresiva de publicitate, care i-a adus un foarte mare profit.
*

A nu se confunda volumul mare de vanzari cu volumul mare a profitului.
Poti sa vinzi in spumele marii, dar daca ai adaos foarte mic profitul global sa fie mult mai mic decat a unuia care vinde mai putin dar cu profit mult mai mare (porsche de ex).
Pe aici totat discutia se cantoneaza in "ce multe ceed-uri a vandut". Insa kia vinde prin alte parti alte masini in volum mare. Iar ceed-ul nu a facut un boosting la vanzari nemaipomenit. In europa Kia a vandut cu 10% mai mult ca anul trecut, nu cu 50% sau 100% ca sa se poata spune "ce super vanzari a avut ceed-ul".
E adevarat insa ca aceasta crestere vine in paralel cu o scadere la toti ceilalti, iar daca tendinta generala e de scadere cu 5-10%, de fapt kia are o crestere reala de 15-20%, ceea ce deja incepe sa devina fabulos in conditiile actuale.
Eu observ ca in acest moment kia vine cu o oferta care incepe sa atraga tot mai multi clienti, pe toate continentele. E de urmarit evolutia.

--------------------
+
eugeniuz2004
post 11 Sep 2008, 18:18
Post #24

Membru autentic

From: Iasi

fratilor profitul nu vine din RO ci din tarile unde aceeasi masina cu aceleasi dotari (si aceeasi garantie) are un pret sensibil mai mare decat cel din RO ...
si dupa 12650 km sunt inca la fel de multumit de alegerea facuta la fel ca in prima zi.

Chiar si consumul se poate tempera daca talpa se tempereaza.

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
mafone
post 11 Sep 2008, 19:34
Post #25

Membru

Pai tocmai ca n-ai fost atent, s-a specificat mai sus ca nu este vorba se vanzarile din Romania care sunt o picatura intr-un ocean, si nu este vorba de Cee'd in principal ci de Kia in general.

--------------------
+
eugeniuz2004
post 12 Sep 2008, 17:04
Post #26

Membru autentic

From: Iasi

am fost extrem de atent !

insa convingerea mea este ca tocmail El CID este vectorul cresterii

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
mafone
post 12 Sep 2008, 22:55
Post #27

Membru

So far in 2008, Kia’s best selling model in overseas markets has been the C-segment Cerato (known as ‘Spectra’ in some markets) with 140,836 units sold. It is followed by a close group of three vehicles: the B-segment Rio at 108,414 units, the C-segment cee’d at 103,350 units and Kia’s Sportage compact SUV at 99,608 units. Meanwhile the A-segment Picanto continues to perform well with 68,014 units sold.
http://www.autoincar.com/kia-s-world-wide-...st-sales-rises/

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 11:33
Dacia