Cum schimbi claxonul la o laguna?, Demontarea si montarea unui claxon aftermarket
![]() ![]() ![]() |
Cum schimbi claxonul la o laguna?, Demontarea si montarea unui claxon aftermarket
twilight |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 19 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 dci 120 CP
2004 privilege
|
|||
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
Ai verificat inainte contactul din volan?
Airbag-ul culiseaza in sus pe o sina, si ramai cu el in mana. Acolo vezi contactul de claxon... |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
twilight |
![]()
|
Nu am verificat. Oricum nu m-as baga prin locuri pe unde scrie airbag. Dar consider ca nu acolo e problema. Crezi ca s-ar putea? Am citit putin si pe topicurile de la megane, clio, se pare ca problema e efectiv la goarna claxonului.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 dci 120 CP
2004 privilege
|
|
Florinut |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 17 March 07 ![]() |
Din cate am reusit sa pricep ai o singura goarna, daca aveai doua era putin probabil sa cada ambele in acelasi timp. In cazul in care ai doua goarne, defectul trebuie cautat mai degraba asa cum a spus IPIQ, la contact. Oricum, pentru a ajunge la claxonul original trebuie demontata bara, acesta aflandu-se in fata rotii din stanga.
In alta ordine de idei si eu am tot o singura goarna care nu ma multumeste prin ceea ce poate ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 2011 Black Edition
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
Parca avea cineva la BURSA de vanzare ceva goarna dinaia de locomotiva
![]() Sigur vei fi multumit cand trezesti jumatate de cartier. oricum: "Claxonatul denota o personalitate puternica" ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
Florinut |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 17 March 07 ![]() |
Ma bazez pe subwooferul tau de 180 W pentru a trezi cealalta jumatate. No offense
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 2011 Black Edition
|
|
twilight |
![]()
|
M-ati bagat putin in ceata. Se prea poate sa aiba doua goarne masina. A patit cineva sa i se oxideze contactul de la volan? Mentionez, din nou, ca timp de mai bine de jumatate de an claxonul era ragusit.
Am vorbit la reprezentanta Renault, o diagnosticare a "ce e stricat la claxon" costa 70 RON. Schimbarea claxonului (doar manopera) 100 RON. De aceea, cu claxonul nou in portbagaj, ma gandesc sa ma apuc eu de schimbat. Sper, totusi, sa fie goarna. Altfel am mai aruncat 50 ron pe fereastra... |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 dci 120 CP
2004 privilege
|
|
boozywoozy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 18 August 06 From: galati ![]() |
sa clarific : claxonul e compus din 2 goarne prinse intr-un suport metalic.El se afla in spatele rotii din stanga iar ca sa ajungi la el se da partea stanga a barei jos.Nu e munca multa,in cca 20-30 min treaba ar trebui sa fie gata.Atentie la mufele de conectare care sunt standard renault si nu standard aftermarket...
Personal nu-mi merge o goarna,am proptit-o cu un pripon si refuza a mai functiona! ![]() ![]() |
--------------------
ex renault
laguna 2
2002 1.9 dci dynamique
- gl 41 nyk
|
|
ipiq |
![]()
|
incearca sa scoti airbagul sa verifici contactul ca nu se poate intampla nimic rau...
parca are o gaurica dedesupt unde trebuie bagat ceva ascutit (subtire), si apoi culiseaza partea de mijloc a volanului in sus, si ramai cu airbagul in mana. Se va tine doar in cabluri. Eu am desfacut tot volanul ca mi l-am imbracat in piele si nu s-a intamplat nimic... Apoi in ordine inversa, il pui pe sina si apesi in jos pana face click ![]() Spor la treaba si tine-ne la curent! |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
La mine uneori caxona, alteori nu.
Era contactul de la volan. Am curatat putin si gata. De la o vreme vad ca una din cele 2 gornite vrea sa ma lase. Cand suna cand nu. O sa imi fac timp sa o curat cu spray. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
twilight |
![]()
|
Una peste alta, la claxon nu se ajunge greu, dar nici usor. Sunt mai multe suruburi, cleme, unele standard renault, altele asunse (din acelea culisante). Toate trebuie demontate in cunostiinta de cauza, caci altfel risti sa le rupi, strici. Eu am reusit, impreuna cu un prieten, sa dau jos spoilerul. Claxonul e undeva langa roata stanga, sunt doua goarne, indreptate in jos. Pe una din goarne exista un dispozitiv de comanda, cea de-a doua goarna fiind legata prin doua fire la prima.
Ce-am constatat eu, dupa ce am scos, curatat putin si repus mufa de la claxon a fost ca prima goarna functiona corect. Apoi, cand am tras putin de firele dintre cele doua goarne am observat ca unul din ele era rupt. A fost cositorit si culmea, si cea de-a doua goarna urla de parca ar fi piscat-o careva! Cam asta a fost experienta mea, cu un claxon nou marca VALEO asteptand sa fie montat in portbagaj. Noroc cu cei de la magazinul auto, au fost draguti si mi-au returnat banii, avand in vedere ca nici nu era desfacut pachetul. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 dci 120 CP
2004 privilege
|
|
gigisandokn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 2 June 08 ![]() |
claxonul am inteles ca se afla pe undeva pe langa roata stanga fata
si eu treb sa il schimb ca nu se aude..parca ar fi claxon d-ala de motoscuter a mai schimbat cineva claxonu? |
--------------------
renault
laguna 2
decembrie 2004
- PAC PAC laguna expression, 2004, 1.9 dci, 120cp
|
|
Irish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 11 September 08 From: Bacau . ![]() |
Despre asta este vorba pe topic ,despre cum se ajunge si cum se schimba claxonu ,ba mai mult si cum arata ca sati dai seama care e ,deci cred ca ai tot ceti trebe aici ,si pretu
![]() Apropo de goarne cu aer comprimat ,aveam eu pe dacie ![]() ![]() ![]() Bafta !! |
--------------------
Renault
Laguna II
1.8 Dynamique
- BC 05 JMU
|
|
gigisandokn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 2 June 08 ![]() |
si am mai inteles ca are niste papuci speciali din fabrica..adica nu se potriveste orice
adevarat? |
--------------------
renault
laguna 2
decembrie 2004
- PAC PAC laguna expression, 2004, 1.9 dci, 120cp
|
|
Irish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 11 September 08 From: Bacau . ![]() |
Pai cam la asta sa referit ,iar din patania lui twilight rezulta ca este mai bine sa desfaci si sa vezi ce e acolo ,poate e lafel un fir rupt ,iar daca chiar e stricat te duci frumos cu el in mana la magazin si analizezi daca e lafel .
Bafta !! This post has been edited by Irish: 11 Feb 2009, 20:29 |
--------------------
Renault
Laguna II
1.8 Dynamique
- BC 05 JMU
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
a inceput sa imi mearga si mie claxonul cand vrea el... ce e de facut?... ca normal ca s-a intamplat dupa ce am iesit din garantie...
apasa pe el si nu tipa lung... tipa o secunda si tace... chiar daca eu tin in continuare apasat... tonalitatea e aceeasi... nu este ragusit sau mai stiu eu ce... aveti idee ce e de facut...? |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
daca ai masina din semnatura, nu am citit topicul, ai sirena nu claxon
![]() poti sa montezi un claxon aftermarket doar cu releu sau cu risc. |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
FDR |
![]()
|
![]() Membru Authentique Group: Members Posts: 647 Joined: 28 June 07 From: BV ![]() |
ieri mi-a decedat de tot claxonul, fara nici un semn in prealabil. apas pe volan si absolut nimic...
siguranta e buna. ce poate fi? |
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
si eu am avut probleme cu claxonul si rezolvat simplu. am dat scutul jos si am scos mufa de la claxon si am bagat un mufa de pe cablaj (deci nu mufa claxonului) sondele unui aparat de masura sa verifica daca atunci cand apas e volan am 12v si aveam 12v. deci era clar de la claxon. am curatat bine mufa si contactele cu o pila fina si acum parca merge mai bine decat atunci cand era nou.
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
- sv-07-xjr Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
tiberiupopa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 February 09 ![]() |
uhm salutari ... aceeasi problema o am si eu la claxon ... nu stiu sigur ce se intampla ... problema e ca odata merge odata nu. are cine vreun sfat sa imi dea? in afara de contact ca acolo chiar mi-e frica sa umblu la airbag. multumesc
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
QUOTE(tiberiupopa @ 13 Sep 2010, 09:37) uhm salutari ... aceeasi problema o am si eu la claxon ... nu stiu sigur ce se intampla ... problema e ca odata merge odata nu. are cine vreun sfat sa imi dea? in afara de contact ca acolo chiar mi-e frica sa umblu la airbag. multumesc claxonul e situat in spatele proiectorului din fata soferului. nu ai de desfacut airbagul. vezi ca mufa claxonului se oxideaza si aia trebuie curatata. |
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
- sv-07-xjr Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 07:32 |