Cine stie locatia senzorului de semnal rpm?, - la motor 1,9 DCi
![]() ![]() ![]() |
Cine stie locatia senzorului de semnal rpm?, - la motor 1,9 DCi
laguna_2_interceptor |
![]()
|
||
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
Attached thumbnail(s) 18020.jpg ( Size: 81.05k ) Number of downloads: 199 |
||
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Zi-mi seria sasiului si codul motorului.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- ai PM, sa fie vorba de capteur pmh point mort haute et vitesse moteur? teoretic... din ce scrie in manual, ala ar putea fi captorul de turatie... banuiesc ca masoara de cate ori se apropie pistonu de el si traduce in viteza motorului, problema e ca eu am doar denumirea in germana a piesei din poza care e tachosignal sensor... astept cu interes un verdict de la tine R19/16v, multumesc...
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu seamana cu ce vrei tu, dar este.
Din poza imi pare ca masoara rotatiile axei cu came. Attached thumbnail(s) cptpmh.JPG ( Size: 141.68k ) Number of downloads: 278 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- daca imi spui si pozitia... sa fie 1 ?
This post has been edited by laguna_2_interceptor: 17 Jun 2008, 17:37 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() 1 este denumit captor viteza 12 este denumit captor punct mort 1 ar trebui sa se vada cand ajungi la axa cu came, din poza imi pare ca este deasupra pistonului 4. 12 nu stiu, pe marginea cutiei, aparent... |
--------------------
DS
5H
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- stiu ca fortez dar... ai cumva in materialul tau si o schema a firelor de la 1? banui ca are cel putin 2 fire din care unul masa... asta daca nu isi ia masa direct de pe motor... am nevoie sa iau semnalul inainte sa ajunga sa fie transformat in CAN, probabil inainte de a intra in calculator...
This post has been edited by laguna_2_interceptor: 17 Jun 2008, 17:40 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu, din pacate nu am...
Asta e tot ce iti pot oferi despre senzorul respectiv. Attached File(s) ![]() |
--------------------
DS
5H
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- multumesc mult de tot... maine am sa vad ce si cum...
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
R19/16v |
![]()
|
Succes!
|
--------------------
DS
5H
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- poza 1 pozitia 3 este acelasi cu pozitia 1 din schema ta? si poza 2 pozitia 7 vazut din spate de deasupra turbinei?
Attached thumbnail(s) untitled1.JPG ( Size: 164.54k ) Number of downloads: 234 untitled2.JPG ( Size: 195.51k ) Number of downloads: 193 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
R19/16v |
![]()
|
Asa imi pare si mie.
17 Jun 2008, 19:33: Ciudat totusi ca e in afara motorului. Din schema din dialogys parea ca este chiar intre ultimile 2 lagare ale axei cu came. This post has been edited by R19/16v: 17 Jun 2008, 18:33 |
--------------------
DS
5H
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
R19/16v : motorul ala (m9r) nu e 1.9dci, e 2.0dci. El vrea pt 1.9(F9Q)
In fine, n-am niciun manual la indemana, ca sunt la munca, normal ar trebui sa fie 2 senzori. Unul la axa cu came care citeste timpii de injectie si unul la volanta(arborele cotit) , pentru punctul mort. Acum nu stiu care dintre ei e folosit la citirea turatiei, normal ar fi ca cel de la axa cu came. (pozitia 3 din poza) This post has been edited by andu911: 17 Jun 2008, 19:27 |
--------------------
-
-
-
|
|
R19/16v |
![]()
|
Manualul respectiv este cel la care m-a indrumat dialogys, dar stiu ca de multe ori greseste.
In schimb poza este in mod sigur pentru motorul lui. |
--------------------
DS
5H
|
leonardg |
![]()
|
Member Group: Members Posts: 111 Joined: 20 April 07 From: Sibiu ![]() |
Am gasit asta pe Wikipedia referitor la semnalul de tacho:
....while on others (and nearly all diesel engines, which have no ignition system) engine speed is determined by the frequency from the alternator tachometer output. Nu strica sa verifici informatia. |
--------------------
Renault
Laguna II
- SB
2003 / Expression / 1,9 DCI 88KW I'm not driving fast... I'm just flying low !
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
alternatorul de la laguna 2 are o fulie, care este pe post de regulator de turatie... s-a mai discutat...deci n-ai cum sa-i numeri rpm prin alternator
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 18:43 |