Martor injectie Clio 1.2
![]() ![]() ![]() |
Martor injectie Clio 1.2
alllexa |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 19 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
clio
hatchback
2001
|
|||
alexbudan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 19 May 08 From: Pitesti ![]() |
aceeasi problema am avut-o si eu, vreo 2 luni. am rezolvat-o relativ simplu. cablajul care pleaca de la pedala de acceleratie, are la mijloc un cupolaj de mufe. de acolo a fost la mine. am taiat frumos mufele si am legat firele direct, culoare pe culoare. de 1 an nu mai am nici o problema de genul asta.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer 1.2 TCE 130 EDC
2015
|
|
alllexa |
![]()
|
am incercat treaba cu cablurile astea de vreo 4-5 ori...adica...le-am desfacut si le-am legat la loc si le-am izolat...culoare la culoare....o sa mai incerc o data....cine stie...
vreau sa stiu totusi cu ce le-ai izolat.. initial, la mine erau izolate cu banda izoliera....apoi le-am pus papuci...si ...ma gandeam sa le cositoresc.... tu cand ai avut problema asta ai gasit vreun fir care nu facea contact?.... ma gandesc sa nu cumva sa fie problema de-a lungul firului....adica...nu acolo unde le imbin eu... Multumesc pentru raspuns ![]() Alexandra 19 May 2008, 13:44: stai asa...ca nu am citit bine..sunt 6 fire care pleaca din computer.....trec pe sub ambreiaj si....intra intr-o mufa alba la acceleratie...de astea vorbesti? astea la mine sunt intrerupte undeva...si...prinse(babeste...prin rasucire)...culoare la culoare. Tu unde zici ca le-ai bagat direcT?...cumva in mufa aia alba de sub acceleratie? This post has been edited by alllexa: 19 May 2008, 13:44 |
--------------------
clio
hatchback
2001
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Mesajul lui hashwu care a dat report in loc de reply
aceeiasi problema am avut-o si eu ca si alexandra! Nu sunt firele de vina, si pentru functionalitatea fara "emotii " a masinii nu mai umbla acolo... de regula benzina la noi este destul de proasta asa ca incearca (sau mai mult ca sigur) sa desfunzi injectoarele!!!, mai ales daca circuli mai mult prin oras, mai subturat, etc..., nu costa tare mult + ca prelungeste viata lor! cam un milion trebuie sa te coste, pe mine m-a costat 1,5 ca mi-am facut test, dupa ce am schimbat mufe si cabluri ca si tine! Parerea mea! Succes! |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
alllexa |
![]()
|
buna:)...
ai si tu dreptate...am analizat putin momentele in care mi s-a aprins becul...si intotdeauna am patit-o in oras...niciodata in afara...o sa incerc treaba asta... 10x a lot... ![]() anyway, daca a mai patit cineva treaba asta si a gasit o solutie, l-as ruga sa imi dea si mie un hint...o sa incerc si treburile pe care nu le-am facut deja... ![]() |
--------------------
clio
hatchback
2001
|
|
alllexa |
![]()
|
Buna!...
am recitit a 3a sau a 4a oara posturile de pe forum legate de aprinderea martorului de injectie... cineva vorbea de o remapare....adica ...reinstalarea softului pentru calculatorul de injectie(nu stiu daca am priceput bine).... ce nu stiu eu, ar fi urmatoarele: 1. calculatorul de bord este diferit de cel de injectie?...si daca da...unde se afla cel de injectie? Eu stiu doar de cel din partea dreapta(cum te uiti la masina) care are 3 mufe....acela este cel de bord?..... 2. mufa de sub scrumiera la care dintre ele duce?....practic ..erorile unde se inregistreaza(in care dintre calculatoare)? 3. cum se pot sterge erorile de calculator?...ce inseamna resetare?....se face din soft?...sau trebuie reinstalat softul?....sau...scot doar mufele alea...cum scot bateria de pe placa de baza ca sa resez biosul?.... Merci frumos, Alexandra:) |
--------------------
clio
hatchback
2001
|
|
Serbu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 8 May 08 ![]() |
1. DA, normal ca sunt diferite. uita-te la ce dotari avea clio prin 2001. doar clio 172 avea computer de bord, celelalte nu. dupa ce ai scris tu acolo se traduce: doar clio 172 avea injectore, restu carburatoare. computeru de bord nu face altceva decat sa masoare de cate ori se invarte o roata, cata benzina iese din rezervor, cata benzina a iesit din rezervor intr-un timp si cam atat. also e stand alone. ecu (electronic control unit wrong-named calculatorul de injectie) se ocupa doar de benzina, de aer si de scantei. el vede prin clapeta de acceleratie cat de tare apesi pedala =>isi da seama cata benzina trebuie sa bage. mai masoara si cantitatea de aer care intra in camera de ardere ca sa vada iar cata benzina baga(asta in special la motoarele turbo/supercjarged). si mai controleaza si aprinderea.. cam atat. si iar e stand alone. nu are absolut nicio legatura cu computerul de bord
la clio 1.416v ecu este undeva pe langa baterie, computer de bord n-am:( 2. mufa de sub scrumiera? wever. erorile se inregistreaza totdeauna in ecu. 3.cea mai buna metoda de a sterge erorile ar fi sa le rezolvi. poti sa il resetezii cat vei trai, daca ecu obesrva erori acuma o sa le observe resetare de resetare.(astea daca nu le-ai rezolvat) |
--------------------
Renault
clio 1.4 16v
2001 I was born in the wrong country :(
|
|
sandel1986 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 15 March 11 ![]() |
Pentru Alexandra, daca vezi mesajul ca vad este de acum 3 ani. Vreau sa te intreb daca ai rezolvat cumva pentru ca am si eu aceeasi probleme si numai stiu ce e de facut. Multumesc
|
--------------------
Renault
Clio
2001 authetinque
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 22:43 |