Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Detalii leasing, Cand ridic masina?

akcentstyle
post 13 May 2008, 08:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua. Este primul meu post pe acest forum desi il urmaresc intens de catva zile, de cand m-am hotarat sa cumpar un Renault Symbol. Acum am insa o mica nelamurire cu privire la procedurile ce trebuiesc urmate in cazul leasingului. Sper ca intrebarile mele sa nu le considerati stupide, dar este prima mea masina (de fapt a doua, prima fiind un Oltcit care mi-a mancat zilele, deci sa zicem ca e prima) si sunt foarte nerabdator si in plus nu am nici prea multe cunostinte despre achizitionarea unui autoturism prin leasing.

Vineri am fost la dealerul Renault din Craiova (REDAC) am primit oferta, mi s-au calculat ratele aproximative, am stabilit detaliile, iar ieri am dus toate actele necesare la dosar. In 5 minute, trimitand datele mele in sistemul lor, mi-a fost aprobat dosarul. Astazi m-au chemat sa fac plata avansului si a comisionului de managemant si banuiesc sa semnez contractul de leasing. Ce mai urmeaza? Specific faptul ca am optat pentru Symbol Fidj (fara dotari optionale) si o culoare care dealerul mi-a comunicat ca o are pe stoc in Craiova. Cam cat mai dureaza? Ce mai trebuie sa fac eu? Ce mai trebuie sa faca dealerul sau RCI Leasing pana voi putea primi masina?

Din cate am inteles eu ar trebui sa pot ridica masina chiar maine - poimaine, aceasta avand o dovada (in loc de talon), numere provizorii (pe care este facut un RCA de o luna de zile) si banuiesc si CASCO (care la mine este inclus in rate iar astazi odata cu avansul platesc si prima rata la CASCO), eu avand drepturi depline de circulatie cu masina, urmand ca in maxim o luna RCI sa se ocupe de inmatricularea permanenta si sa ma cheme apoi sa platesc toate cele. Daca este asa cum am inteles eu, intr-adevar as putea lua masina in 1-2 zile. Astept parerile voastre si va multumesc anticipat pentru rabdare si eventualele raspunsuri.

P.S. Pentru moderatori: Imi cer mii de scuze daca astfel de detalii s-au mai discutat pe undeva, sincer chiar nu am gasit, si rog moderatorii sa aiba ingaduinta cu un (inca viitor) proaspat proprietar de Renault si totodata nou membru pe forum. Va rog insistent, daca s-a mai discutat, sa stergeti topicul (dar cu o precizare - unde anume s-a mai discutat ca sa nu raman cu buza umflata), sau sa il mutati daca nu considerati sectiunea in care am deschis topicul ca fiind corecta. Va multumesc.

P.P.S. M-a speriat ingrozitor ce am gasit pe forum - termene de livrare de cateva saptamani-luni. Eu visez inseamna ca o iau in cateva zile? Cum e de fapt?

This post has been edited by akcentstyle: 13 May 2008, 08:38

--------------------
Renault Symbol Fidji - 2008 - 1.4 8v 75cp GPL Tomasseto - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 13 May 2008, 08:49
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Salut si Bine ai Venit,

Poti citi pe aici http://www.reno.ro/index.php?showtopic=48785 http://www.reno.ro/index.php?showtopic=65052 ... cat despre masina ... daca dealerul o are in curte e a ta cum se termina actele ... dar nu astepti ... smile.gif ... cel mai important este sa nu te stresezi totusi ... incearca la receptia masinii sa fi cat mai atent la ce iti explica cel care ti-o preda, sa te uiti atent sa nu fie zgariata, sa aiba tot ce trebuie sa aiba si asa mai departe smile.gif

Bafta,

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
akcentstyle
post 13 May 2008, 09:54
Post #3

Membru incepator

QUOTE(cmandrei @ 13 May 2008, 08:49)
... cat despre masina... daca dealerul o are in curte e a ta cum se termina actele...
*

Mersi mult de raspuns. Totusi cand se termina actele insemna ce? Actele finale ale masinii sau cum spuneam eu mai sus acea inmatriculare provizorie? Si daca e vorba de inmatricularea provizorie, taxa auto cand se plateste? Acum sau la inmatricularea finala?

--------------------
+
cmandrei
post 13 May 2008, 11:07
Post #4

NEWSMAN

Apoi cam asa stiu eu: dealerul iti da masinuta cu numere rosii si cu "dovada" de circulatie (adica numerele rosii). Apoi (daca nu o face pe loc) te suna sa te duci sa-ti iei cartea masinii de la ei (o chestie de carton mai mare decat un talon ... daca ai avut masina stii de care vorbesc). Din momentul in care au facut acea "dovada" de circulatie ai 30 zile sa inscri masina in circulatie, adica sa-i iei talon si numere definitive. Mergi cu actele la CEC parca si platesti taxa de talon, taxa de numere si taxa de prima inmatriculare. Mergi cu ele la politie si de acolo iti spun ei ce si cum mai departe. Sper ca nu am uitat nimic (aaa da ... intre timp, sau cel mai bine in ziua in care ai luat masina de la dealer {optim ar fi sa nu iesi din curtea lor} sa-ti faci RCA si CASCO) ... dar oricum daca dealerul nu e "magarus" iti spune si el (daca-l intrebi presupun) tot ceea ce am scris eu aici smile.gif ... si acum este obligatoriu sa ne pui poze si impresii cu si despre noua ta masina (la sectiunile dedicate nu aici). Spor,

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
akcentstyle
post 13 May 2008, 11:36
Post #5

Membru incepator

cmandrei mersi mult pentru lamuriri. Oricum din ce mi-au spus la dealer RCI se ocupa de inmatriculare (sper ca la inmatricularea definitiva se refereau ca sa nu mai pierd timp ca nu prea am). Vestile bune sunt ca, se pare, in foarte scurt timp o sa iau masina si sunt foarte incantat.
Si promit ca o sa pun si poze si impresii "(la sectiunile dedicate nu aici)"

Totusi mai repet o singura intrebare (in cazul in care cineva stie exact): Taxa de prima inmatriculare se plateste acum la inmatricularea provizorie sau la inmatricularea finala?

--------------------
+
cmandrei
post 13 May 2008, 11:55
Post #6

NEWSMAN

Pai ti-am spus eu ... la inmatricularea finala ... NU poti sa te duci la politie sa iei numere definitive daca nu duci chitanta de plata a taxei de prima inmatriculare ... smile.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
akcentstyle
post 13 May 2008, 12:18
Post #7

Membru incepator

Asa e, tu mi-ai spus... eu insa n-am observat acele 2 cuvinte "prima inmatriculare". Scuze. Si ms pt ajutor.

--------------------
+
AndreiPavel
post 13 May 2008, 12:26
Post #8

Membru

Dealerul o sa iti livreze masina cu un set de numere provizorii, (numerele rosii), insotite de o dovada de valabilitate a lor pentru 30 zile, termen in care RCI Leasing se ocupa cu inmatriculatul masinii, deoarece el e proprietarul masinii pana cand ii vei termina de platit toate ratele. Taxa de prima inmatriculare ori o platesti integral acum, ori e inclusa in ratele de liesing, nu stiu, oricum RCI ca sa inmatriculeze masina cu numere definitive, trebuie cumva sa prezinte la politie dovada platii.
Numerele definitive ale masinii pe care ti le va da RCI Liesing, cred ca vor fi numere de Bucuresti.
Dupa ce vei finaliza plata ratelor catre RCI Liesing, acesta nu mai este proprietarul masinii, o radiaza, si atunci vei merge tu sa o imatriculezi pe numele tau, deci vei face inca o inmatriculare definitiva.

--------------------
Renault Laguna II 2001 1.9 dci
Ex: Renaul Laguna 1.9 dci
2xRenault Clio Bicorp 1.5 dci
BMW X5 E53 3.0d
BMW E90 320d
+
cmandrei
post 13 May 2008, 12:28
Post #9

NEWSMAN

Ok blush.gif am dat pe langa putin blush.gif ... nu am luat in seama cuvantul "leasing" si faptul ca masina nu va fi defapt a ta ... sad.gif smile.gif sorry ... dar bine ca AndreiPavel a fost pe faza ... Multumesc,

P.S. hai ca teoria era buna totusi smile.gif tongue.gif smile.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 15:40
Dacia