Stergatoare parbriz, Problema mare
![]() ![]() ![]() |
Stergatoare parbriz, Problema mare
Cleo11 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 16 November 06 From: Tg-Jiu, Gorj ![]() |
|
||
--------------------
BMW
E 46
- GJ 11 KGB
2000 / 320i
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Releul aferent sau maneta de actionare defecta..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Vezi sa nu ai gaurile de scurgere din plasticele de langa capota infundate, apa in mufa motorasului...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
daca nu se opresc, chiar daca maneta de comanda e adusa in pozitia STOP, sunt sanse mari de defect la contactul din mecanismul motorasului, acesta nu simte capatul de cursa si stergatoarele merg de nebune...
Dupa cum spuneau si colegii de pe forum ar fii de verificat urmatoarele: - maneta de comanda (wiper stalk) - releul de comanda - motorasul aceste documente pot sa-ti fie de folos: ![]() ![]() |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
Cleo11 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 16 November 06 From: Tg-Jiu, Gorj ![]() |
Multumesc domnilor pentru ajutorul acordat. Dupa ce rezolv problema o sa va comunic cauza acesteia.
|
--------------------
BMW
E 46
- GJ 11 KGB
2000 / 320i
|
|
trufasel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 9 August 05 ![]() |
Salutare,
Am si eu o problema cu stergatoarele pe un megane 1 din 2000. Nu mai functioneaza treapta 1 ...cea cu temporizarea. treapta a 2 si a 3 care merg la viteza constanta functioneza. Ceva idei?..Merci mult |
--------------------
Renault
Megane Classic
2000, 1.9 dTi trufasel
Renault Megane Classic, 1.9dTi, 98CP, 2000 |
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
trufasel, un prim pas ar fii demontarea "blocului stergatoare" si masurarea contactelor, o sa gasesti 2 fire care "ies" la propriu din maneta si pe a caror contacte apare o rezistenta care variaza in functie de pozitia butonului de temporizare. Spor
Wiper_Stalk_1.jpg ( Size: 219.79k ) Number of downloads: 3066 Wiper_Stalk_2.jpg ( Size: 165.77k ) Number of downloads: 3163 This post has been edited by radunre: 27 Dec 2008, 18:39 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
|
|
trufasel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 9 August 05 ![]() |
merci de sfaturi... o sa studiez problema cand s-o mai incalzi vremea....LA MULTI ANI pt toti forumistii reno.
|
--------------------
Renault
Megane Classic
2000, 1.9 dTi trufasel
Renault Megane Classic, 1.9dTi, 98CP, 2000 |
|
myhaytzah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 5 March 09 ![]() |
Salut!!! incepand de azi sunt fericitul posesorul unui Megane 1.6 16 v din 2002.Imi lipseste un stergator (cel din dreapta) cu tot cu brat.Intrebarea mea este : aveti idee de unde as putea cumpara -in limita unor sume decente nu 450 ron cat mi-au cerut cei se la serus-asa ceva?Multam anticipat!!!
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2002/1.6 16v
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
bratul poti sa il cauti pe la dezmembrari....stergatorulpoti sa ti-l iei de oriunde...doar sa fii de 500 mm
This post has been edited by Vallybz: 5 Mar 2009, 22:10 |
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
- BZ 87 BVM
Coupe 1999 K4M-A7-00
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Vallybz stergatoarele la megane 1 au dimensiunile 510mm si 550 mm
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Ionescuangel |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 March 09 ![]() |
Stergatoare poti gasi si la magazine de piese auto si te rezolva ei. Eu de acolo mi-am luat stergatoare ca la reprezentanta sunt exagerat de scumpe
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2000
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu sunt exagerat de scumpe , dar nici exagerat de bune. Deviza "cat dai, atat face se potriveste perfect".
Am cumparat eu stergatoare Valeo de la Renault cu 48Ron setul. M-am tinut vre-o 4 luni dintre care 3 de iarna. In primavara 2008 am luat niste stergatoare , tot de la reprezentanta, pentru un Fiat, 128Ron setul. Si acum sterg impecabil. Ca fapt divers, azi am luat stergatoare Champion, 510mm cu 550mm la pretul de 46 Ron, sa vedem cat tin astea. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
nflo75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 18 February 08 ![]() |
QUOTE(myhaytzah @ 5 Mar 2009, 21:56) Salut!!! incepand de azi sunt fericitul posesorul unui Megane 1.6 16 v din 2002.Imi lipseste un stergator (cel din dreapta) cu tot cu brat.Intrebarea mea este : aveti idee de unde as putea cumpara -in limita unor sume decente nu 450 ron cat mi-au cerut cei se la serus-asa ceva?Multam anticipat!!! ![]() ai vazut pretul dupa ce ai cumparat masina sau inainte??? |
--------------------
renault
megane 3
2011 megane 3, 1,5 DCI BREAK 12.2011
|
|
hadazi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 2 June 09 ![]() |
am cauta sa vad daca gasesc un topic despre stergataoare si am gasit aproximativ aceleasi probleme pe care le am si eu.am un megan 1 din 2000 si stergatoarele imi fac aceleasi probleme ca la unchiul tau !! imi spui cum a rezolvat !?
![]() |
--------------------
renault
megane 1
2000
|
|
ogutuie |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 11 March 10 From: Bucuresti ![]() |
fix aceeasi problema o am si eu: in treapta I (cea cu temporizarea) merg de nebune, nu se opresc, sau se opresc pe la jumate... Cel mai enervant este atunci cand ploua asaaa incet, nu pot sa conduc pentru ca nu vad nimic, iar daca le dau drumul, continua apoi minute in sir...
|
--------------------
Renault
Megane
2001 - Megane 1 Phase 2 / 1.9 dTi / 72kw
|
|
Cipryspeed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 26 June 10 ![]() |
salut,aceeasi problema o am si eu cu stergatoarele la un megane 1 din 2000.cand dau drumul la stergatoare pe treapta 1 merg singure de aprox 14-15 ori si se opresc unde vor ele(jos,jumatate,sus)pe parbriz.dak cineva a reusit sa rezolve o problema asemanatoare il rog sa ne spuna si noua ce a facut.ms frumos
|
--------------------
renault
megane
- AG 49 CIP
2000 coupe
|
|
radunre |
![]()
|
Aici sunt cateva sfaturi pt. problema voastra:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=198...dpost&p=2745746 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
|
|
Cretzuuu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 11 May 09 ![]() |
va rog mult sa ma ajutati, nu pot scoate bratele stergatoarelor, care e smecheria?am desfacut piulitele si nu iasa nici cum
|
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
UltraDrive |
![]()
|
![]() Membru cu kilometri Group: Members Posts: 442 Joined: 6 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Se numeste extractor de stergatoare.
Da-i un search si vei gasi. ![]() Hint : http://www.reno.ro/index.php?showtopic=186...dpost&p=2520431 Numai bine |
--------------------
Renault
Megane
2000 HB 1.6 16V De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori ?
|
|
dante_x |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 13 February 10 From: Timisoara ![]() |
Salutare,
am si eu o intrebare despre stergatoare - cum se poate dezactiva controlul automat al stergatoarelor? adica - pe mine ma deranjeaza ca in momentul cand se opreste masina in trafic , se opresc si stergatoarele(am aflat din atasamentele din discutia de aici ca de fapt este un feature si nu e bug) ...adica daca sunt pe pozitia a doua , in momentul cand se opreste masina , stergatoarele revin pe intermitent (insa ploaia nu) si e destul de frustrant cand mergi bara la bara si toarna cu galeata ca nu mai vezi nimic..... |
--------------------
Renault
Megane 1(R.I.P) / Stepway
1996 / Bicorp 16e ,8v; 2014 / 0.9 TCE
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Altii isi doresc mult chestia asta si tu vrei sa o scoti?
In momentul in care te opresti ele trec in treapta inferioara ... dai o pozitie mai sus si s-a rezolvat ... mie personal mi se pare chiar utila functia ... nicidecum sa deranjeze .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
dante_x si ale mele fac la fel...dar nu faceau...
Am dat test la cb, poate de atunci ? Pe mine nu ma deranjeaza...E util. This post has been edited by jas2: 26 May 2011, 21:20 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
dante_x |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 13 February 10 From: Timisoara ![]() |
merci de sfaturi....eu am rpins o vijelie mare in timp ce mergem prin oras bara la bara si eram frustrat de feature-ul asta caci nu mai vedeam nimic cand ma opream pe loc ... atunci n-am fost inspirat sa incerc treapta superioara, mi-am zis ca tot asa intermitent or merge la stationare....
curios lucru ca am intrebat colegii la servici daca li se pare normal iar toti au spus ca nu li se pare normal cum e la renaulturile noastre si vreau sa mentionez ca toti au masini mai noi decat a mea insa daca stau sa ma gandesc are o gramada de dotari care lipsesc la masini din vremurile noastre - pentru o masina din 96 sa ai geamuri electrice,abs, clima,comenzi la volan pt radio, aibaguri, seat-bealt remainder, martor de usi deschise, volan reglabil pare luicru mare totusi cand te gandesti ca loganurile vandute 15 ani mai tarziu cam greu aduna toate dotarile astea la un loc... |
--------------------
Renault
Megane 1(R.I.P) / Stepway
1996 / Bicorp 16e ,8v; 2014 / 0.9 TCE
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Si al meu face la fel si e un lucru inteligent, nu doar ca are dotari ci faptul ca este ranault megane.
Ma inclin cu respect marcii renault. |
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
Cipryspeed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 26 June 10 ![]() |
a rezolvat cineva problema cu stergatoarele care nu se mai opresc?
|
--------------------
renault
megane
- AG 49 CIP
2000 coupe
|
|
radunre |
![]()
|
Cipryspeed, in postul #4 sunt informatii care te ajuta la diagnoza si reparatia acestei probleme.
In principiu trebuie sa verifici semnalul "park" (pinii A2+C2), apare si pe mufa motorasului, din cunostintele mele, contactul "park" trebuie sa fie inchis in momentul in care stergatoarele sunt parcate corect. Problema vine de la acel contact, oxizi, fire intrerupte... (parerea mea ![]() Culorile firelor ar trebui sa fie acestea: A1 - violet B1 - alb A2 - verde C2 - negru ![]() 212 - stergatoare parbriz 211 - stergator luneta 645 - UCH 145 - bloc stergatoare (maneta) 104 - cheie contact 677 - pompa lichid spalare E posibil ca aceasta schema sa nu se potriveasca 100% la masina ta... daca e asa, explica ce gasesti acolo si voi atasa altele. This post has been edited by radunre: 14 Feb 2012, 10:13 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
|
|
cv02gen |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 1 February 14 From: Sibiu ![]() |
Salut! Am si eu o problema :-D la mine nu mAi merg ștergatoarele pe treapta 2...vreo idee/sfat? Mulțumesc
|
--------------------
renault
megane I 1.9 dti
- cv02gen
2002
|
|
catalin1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 680 Joined: 4 July 13 From: Dobrich ![]() |
ori maneta ori releul
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
- B 25 wiz
2000 phase 2 Decat la o nunta falsa mai degraba la un divort distractiv
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pe unde este releul de la stergatoare....sa-l verific?
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 16:28 |