Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Mégane Coupé, Achizitionare

nitrogen_cs
post 24 Mar 2008, 14:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Brasov

Buna ziua!
Sunt un user nou-venit pe acest forum. Am creat acest topic, dupa ce i-am pus intrebari unui moderator de aici, care mi-a dat acceptul de a-l crea. Dupa cum spune si numele topicului, doresc sa-mi achizitionez un Renault Mégane Coupé. Am citit multe pe acest forum si m-a atras masina atat din punct de vedere al design-ului, al marcii, al specificatiilor tehnice, si bineinteles, si al pretului. Acum vin si intrebarile, adresate tuturor userilor, care isi pot da cu parerea:
- Ce varianta ar fi mai buna? Cea pe benzina sau cea pe motorina?
- Care sunt costurile de intretinere, pentru ambele variante?
- Sunt predispuse la defectiuni ale anumitor parti?
- Este mai bun Megane Bicorp, decat Megane Coupe?
- Ce dotari optionale ar trebui sa aleg si care nu?
Si acum o intrebare, care ar trebui pusa dupa ce achizitionez masina, dar incerc sa o pun acum:
- Va rog, sa ma lamuriti cu Casco. Cum trebuie facut casco? Cu ce tip de fransiza? Am citit ghidul casco, insa nu prea am inteles.
Mentionez, ca aceasta urmeaza a fi prima mea masina si promit sa o intretin cum trebuie. Nu cunosc prea multe lucruri despre mecanica, asa ca va rog sa ma scuzati daca am pus niste intrebari prostesti.
Multumesc celor care imi vor raspunde.
P.S. : Masina urmeaza sa o iau in leasing, cam intr-o luna, doua.

25 Mar 2008, 07:42:
grandmeganecoupenoirnacdf0.th.jpg
Cam asta se vrea a fi masina ... Acum nu vreau sa fiu insistent, dar as vrea doar niste pareri din partea posesorilor care au o masinuta asemanatoare. Sfaturi, pareri, cum vreti voi sa le ziceti, si daca se poate sa-mi raspundeti si mie la intrebari. Dupa configuratorul de la reno de pe site, mi-a iesit pretul undeva pe la 17100, motorizare benzina 1.6, 110 CP, pachet Dynamique si ceva optiuni pe acolo. Are cineva o astfel de masina neagra? Cum arata neagra? Este estetica? Acele "Baghete laterale si insertii in barele de protectie", merita sa le vopsesc in ton cu caroseria, fapt ce costa 325 euro, sau sa le las gri?Cat se acorda garantie la masinile Renault? Multumesc!

This post has been edited by nitrogen_cs: 25 Mar 2008, 06:42

--------------------
Renault Mégane Coupé 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mutzunache
post 25 Mar 2008, 10:45
Post #2

Milk my sheep, bitch!

From: Bucuresti

Nu vopsi bandourile, deoarece nu vor fi lucioase ca si caroseria, vei plati degeaba.
Benzina vs motorina - te gandesti - 2-3 plinuri pe luna benzina vs 1-1.5 motorina....
Dotari optionale - in ordinea urmatoare , airbag daca se mai pot monta, ESP si xenon..
Daca o iei in leasing, casco il va intocmi societatea de leasing, unde le convine lor, deoarece este masina lor, doar RCA iti poti face tu....
Sedanul nu iti place? Poate o sa duci lipsa de spatiu, pleci pe afara si de obicei vii cu masina plina....eu am fost si am avut bagaje pana la nivelul capului radmasa.gif

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
hellcat
post 25 Mar 2008, 11:01
Post #3

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

325 de euro costa optiunea vopsea metalizata + bandourile in culoarea masinii, nu?
Din fabrica merita luata asa, bandourile arata bine...partea nasoala e la revopsire, daca va fi cazul, n-au sa mai aiba aceeasi textura.

Vezi ca userul czs are Megane II coupe, te mai poate ajuta cu sfaturi si impresii.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
nitrogen_cs
post 25 Mar 2008, 11:36
Post #4

Membru incepator

Multumesc pentru raspunsuri. Nu stiu cat de mult spatiu mi-ar trebui, tinand cont ca o iau ca si o masina de oras. M-ar interesa, daca poate cineva sa-mi raspunda, cam cat sunt costurile de intretinere la ambele motorizari. La revizii, la care lasi mai multi bani? Si dupa voi, ce ar fi mai profitabil, un benzinar sau un diesel?
Ca dotari optionale as alege airbaguri laterale pentru spate, sistem de supraveghere presiune pneuri, xenon, aer conditionat cu reglare automata, senzor de ploaie si lumina, scaune incalzite si garantie renault plus 24 luni.
As vrea sa-mi raspundeti va rog si la intrebarea daca Megane Bicorp este mai bun ca Megane Coupe.
Multumesc frumos!

--------------------
+
Mutzunache
post 25 Mar 2008, 13:15
Post #5

Milk my sheep, bitch!

Nu vad ESP in lista ta de optiuni, vine ca standard?

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
hellcat
post 25 Mar 2008, 13:30
Post #6

FrontYard Motorsport

ESP-ul nu e disponibil pe bicorp si coupe.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
nitrogen_cs
post 25 Mar 2008, 13:43
Post #7

Membru incepator

Cum a spus si hellcat, nu are ESP.
Dar, va rog, ajutati-ma cu nelamurirea in legatura cu Bicorp si Coupe. Am recitit iar pe forum ce ma intereseaza, si am vazut ca sunt mai multe persoane care si-au achizitionat Bicorp, desi diferenta de pret intre Coupe si Bicorp nu este asa mare. De ce?

--------------------
+
herculane
post 25 Mar 2008, 14:38
Post #8

Membru autentic

probabil ca multi tin la accesul in masina pe toate cele 4 usi smile.gif

--------------------
Renault Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford Mondeo Titanium 2.0 16v 2008 - xxxxx
+
nitrogen_cs
post 25 Mar 2008, 15:52
Post #9

Membru incepator

Dar, nu sunt amandoua in 4 usi? Banii pe care ii dai pe un Bicorp Extreme sau Bicorp, poti lua Coupe cu aceleasi dotar. Are ceva ascuns Coupe-u'? Chiar nu inteleg ... Sper sa fie cineva in masura sa-mi dea un raspuns. Multumesc

--------------------
+
ssilviu
post 25 Mar 2008, 16:14
Post #10

F1 Man

From: Nicaieri

Coupe-ul are 2 usi, Bicorpul 4. In rest nu e nici o diferenta. Doar de gusturi si preferinte.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
DRD
post 25 Mar 2008, 20:30
Post #11

Membru autentic

Eu te ajut in privinta culorii,negru arata bestial dar are un mare minus,culoarea trebuie intretinuta foarte bine si orice praf sau mizerie se vede pe masina.Daca vrei o culoare mai prietenoasa dar imbatranita alege gri metalizat sau argintiu.

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
nitrogen_cs
post 25 Mar 2008, 21:56
Post #12

Membru incepator

Intr-adevar, negrul este o culoare mai greu de intretinut. Acel Bleu Extreme, cum ti se pare? Tot la fel ca negrul? Si in privinta motorizarii, ce m-ati sfatui sa aleg? Benzina sau motorina?

--------------------
+
Dodone
post 25 Mar 2008, 22:49
Post #13

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Daca nu folosesti des locurile din spate, ia-ti coupe. Arata mult mai bine decat varianta cu 4 usi. In plus, caroseria e mai rigida.
Iti recomand motorizare pe benzina. Masina e mai silentioasa.Mai ai optiunea de GPL (rezervor toroidal in lacasul rotii de rezerva).Nu mai ai riscul defectarii pompei de injectie, care e foarte scumpa.Da search pe forum, era ceva legat de pilitura de fier din combustibil.
In timp, intretinere unui motor pe benzina e mai ieftina decat a unuia diesel.Din cate stiu eu si pretul de achizitie a masinii cu motorizare pe benzina e mai mic.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
nitrogen_cs
post 26 Mar 2008, 09:10
Post #14

Membru incepator

Multumesc frumos Dodone, ai punctat exact ce ma interesa pe mine, aceea ca ma intereseaza o masina la care costurile de intretinere sunt mai mici. Pretul de achizitie este intr-adevar cu vreo 1000 si ceva euro mai mic decat la diesel. Dar, cei 100 de cai, la motorul de 1.4 16v, sunt suficienti sa duca 1165 kg? Daca ar mai fi si vreo 3-4 persoane si ceva bagaje? Sunt necunoscator, de asta intreb.

--------------------
+
hellcat
post 26 Mar 2008, 09:41
Post #15

FrontYard Motorsport

Nu, eu zic sa iei in discutie motorul de 1.6 16v...se vede ca nu stapanesti bine nici gama propusa pe piata noastra!
Din ce-am inteles vrei nivelul de echipare Dinamique (unde poti opta pt restul optionalelor pe care le-ai luat in calcul), la acest nivel nu poti alege decat motorul de 1.6 16v.
Daca vrei 1.4 16v, acesta e disponibil numai pe intrarea in gama, Autentique.
Culoarea Bleu Extreme e ok pe hatch, mie imi place.

Dupa cum iti recomanda si ssilviu, dar mesajul lui a fost sters, trebuie sa treci si pe la un dealer, sa stai de vorba cu un consilier despre oferta curenta, sa vezi ce posibilitati ai de configurare.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
nitrogen_cs
post 26 Mar 2008, 10:02
Post #16

Membru incepator

Gama Dynamique, as fi ales-o la Coupe, pentru ca era singura. Dar, am analizat oferta si la Bicorp, cel cu motor de 1.4 si am vazut ca are doar pachetul Autentique. Il pot alege si pe asta, optionalele din Dynamique, urmand a le pune oricum, adica, jenti de aluminiu, aerul conditionat si proiectoarele de ceata. Asta urmez sa fac, sa merg la un dealer (am vazut ca in Brasov este Euro-Motor) si sa vad oferta si, poate chiar sa fac un drive-test. Totul se rezuma la bani dup-aceea ...
Multumesc pentru sfaturi!

--------------------
+
Dodone
post 26 Mar 2008, 18:36
Post #17

Fara ezitare 1.6 , 16v ! Diferenta in dinamica e mare, mai ales pt. evitarea unor situatii limita. Apesi acceleratia la maxim si ai putere fara sa schimbi viteza.

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
herculane
post 26 Mar 2008, 18:50
Post #18

Membru autentic

motorul de 1,6 16v e cea mai buna alegere la megane (din ce e disponibil la noi in tara), dar e un motor care are puterea maxima si cuplul destul de sus, iar pt a se "infige" calumea trebuie sa-l treci de 3500rpm

de exemplu, pe serpentine, pentru a ma putea tine de un megane diesel 120cp, trebuia sa tot retrogradez si sa tin motorul turat peste 4000rpm, timp in care cel din fata mea in tinea lejer in acceasi viteza in jurul valorii de 3000rpm. ideea e ca diesel-ul poate fi mai comod de condus, daca nu tii la sportivitate

--------------------
Renault Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford Mondeo Titanium 2.0 16v 2008 - xxxxx
+
Dodone
post 26 Mar 2008, 23:16
Post #19

Ihi, si care e procentul de serpentine din totalul km. de sosea din Ro ? Si nimeni nu il obliga sa "se tina" dupa un dieselar sau orice alta masina, indiferent daca cel din fata are/nu are in acel moment avantajul cuplului mai mare la turatii mai mici.
Cand iti cumperi o masina te gandesti la exploatarea ei per ansamblu. Exista destule avantaje si dezavantaje la fiecare tip de motorizre.
Din punct de vedere financiar, pe o perioada medie de timp, e mai economica varianta pe benzina, eventual si cu optiunea GPL.

--------------------
+
nitrogen_cs
post 26 Mar 2008, 23:18
Post #20

Membru incepator

Brasovul este un "Bucuresti in formare" din punct de vedere al traficului, si nu stiu unde as putea sa dau eu intr-un diesel. Imi trebuie o masina cu care sa ma strecor prin nebunia asta care se intampla in oras, silention, si care sa nu emita multe pretentii ... Sunt tanar, dar nu adept al vitezei exagerate ... Drumuri pe afara, nu stiu daca o sa fac prea multe, pentru ca n-am unde, poate doar o Constanta, o data pe an (ca deh, o data ai concediu si te poti bucura de el) si poate, poate cate un drum pe la Bucuresti, cine stie, o data la 2-3 luni. In rest, doar in poluarea din oras ...

--------------------
+
AlexC
post 26 Mar 2008, 23:38
Post #21

Vrum Vruuum

Pretul exact il gasesti la www.serus.ro, pe siteul oficial nu gasesti reducerile. Eu am vrut Clio in 3 usi, dar am ajuns sa iau Megane Bicorp in 5 usi, pentru ca e mai practic. Daca as fi singur (fara familie) as fi luat sigur coupe, arata mult mai "proaspat".

Megane Coupe 1.6 110Cp cu trapa si xenon rupe! hellcat nu ti-a zis degeaba sa vorbesti cu colegul nostru czs, are unul albastru exact cum prevad ca o sa iti comanzi si tu! tongue.gif

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
alexumf
post 19 Jul 2008, 21:10
Post #22

MEMBRU CHELIOS

QUOTE(nitrogen_cs @ 26 Mar 2008, 09:10)
Multumesc frumos Dodone, ai punctat exact ce ma interesa pe mine, aceea ca ma intereseaza o masina la care costurile de intretinere sunt mai mici. Pretul de achizitie este intr-adevar cu vreo 1000 si ceva euro mai mic decat la diesel. Dar, cei 100 de cai, la motorul de 1.4 16v, sunt suficienti sa duca 1165 kg? Daca ar mai fi si vreo 3-4 persoane si ceva bagaje? Sunt necunoscator, de asta intreb.
*

1302 tre sa duca cei 100 de cai si nu ar ajunge, abia poate motorul de 16 16v. Eu pe asta l-am ales la coupe-ul meu si e ok.

--------------------
Renault Megane Coupe 2006
RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
+
Adrian00
post 19 Jul 2008, 21:37
Post #23

....................

From: Alba

Si pana la urma ti-ai achizitionat masina nitrogen_cs?

--------------------
Audi A4 B6 2001 1.9 TDI
+
wolfdan
post 21 Jul 2008, 15:33
Post #24

Membru incepator

ce ai luat ?? biggrin.gif

--------------------
renault clio symbol 2006
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 19:06
Dacia