Imi fuge spatele
![]() ![]() ![]() |
Imi fuge spatele
Zoot |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 24 June 04 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2003 hatch 1.9 dci
- SJ-82-ZOT Renault Megane 2 HATCH 1.9 dci
|
|||
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
incearca sa reduci viteza.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
enemi |
![]()
|
![]() doar membru Group: Members Posts: 132 Joined: 5 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Descrie te rog in ce moment franezi in raport cu mersul in curba! Franezi inainte de curba, franezi in curba si apoi ridicai piciorul de pe frana inainte sa intri in linie dreapta etc. Tu cum procedezi? Aici s-ar putea sa fie problema....
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2007 Extreme 1.5dci 78kW "Don't steal! Goverment hates competition..."
|
|
Zoot |
![]()
|
Bhal, nu facea asa la aceleasi viteze inainte. Stiu si eu ca masina derapeaza de la viteza prea mare, dar inainte nu facea asa, acest comportament a aparut recent, cam de 1 an.
enemi, nu are legatura cu franarea deoarece am experimentat mai multe cazuri. De exemplu intru intr-o curba, cu o anumita viteza, masina se inscrie pe viraj, si cam pe cand sa ies rupe aderenta. Problema e ca asa urat o rupe, ca am impresia ca sunt pe gheata desi e uscat pe jos. Nu stiu cum sa explic, cand derapezi simti ca rupe aderenta si se duce, da se duce mai usurel, asta se duce cu totu, exact ca si cum ash fi pe ceva foarte alunecos. |
--------------------
Renault
Megane II
2003 hatch 1.9 dci
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
Imi facea la fel si mie si era de la anvelopele foarte proaste de pe spate.
cand le-am schimbat s-au calmat |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
aditasse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 210 Joined: 15 November 07 From: P I T E S T I ![]() |
Ar putea sa fuga de spate daca sunt duse amortizoarele. sau cel putin sa iti creeze tie senzatia ca fuge.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
2004/ 1.6 16 v
- ag 77 tas
|
|
Zoot |
![]()
|
Am derapat si cu Goodyear si cu Matador, ce e drept goodyearu erau destul de uzate, dar matadorurile sunt noi. Intre ierni am folosit pilot primacy pe 215 in spate si nu am avut problema. Inclin sa cred ca sunt si amortizoarele si cauciucurile .
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 hatch 1.9 dci
|
|
kicidan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 21 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Concluzia la care ai ajuns e una corecta:si amortizoare si cauciucuri. Am avut un Logan la care am schimbat cauciucurile Montana cu unele de fabricatie externa (totusi nu de firma) dar diferenta a fost enorma .
Recomand sa utilizati cauciucuri de firma si sezon(functie de posibilitati). Pe Meganu din semnatura am avut Michelin de vara; acum am Dunlop de iarna, noi. Merita toi banii, sunt foarte multumit de cum se comporta, de la franare la stabilitate ! |
--------------------
Renault
megane II break,1,5 DCi-82 CP, expression
2004
|
|
Zoot |
![]()
|
Pe zapada, am fost foarte multumit de Matador MP 65 parca, dar aparent pe uscat nu sunt asa bune.
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 hatch 1.9 dci
|
|
Bhal |
![]()
|
incearca sa reduci viteza.
cauciucurile de iarna pe care le ai tu nu sunt potrivite pentru mers pe uscat sau ud. la fel cum cauciucurile de vara nu sunt potrivite pentru iarna. aderedenta se rupe mult mai devreme. daca ai praf pe drum, daca e putin nisip sau putin umed... asa ca, pana schimbi cauciucurile, incearca sa reduci viteza. nu ai aborda o curba pe zapada in viteza cu cauciucuri de vara, nu? amortizoarele se pot verifica usor. apasa-te pe stanga si apoi pe dreapta masinii, pe coltul din spate. da-i drumul. daca masina revine, amortizoarele sunt ok. daca revine dar face balans, atunci ar trebui sa mergi sa le verifici la service, cel mai probabil sa le schimbi. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.337 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Partea aia cu apasatul se facea pe vremea lui bunica....acuma se poate face test de amortizoare computerizat la orice statie ITP si nu costa decat vreo 20 de lei...asta daca vrei sa sti ceva cu siguranta...
Amortizoarele uzate pot duce la pierderea adereantei...la fel si anvelopele proaste....si personal am o parere proasta despre matador...am avut si nu mi-a placut deloc cum se comporta masina cu ele...daca vrei anvelope la pret mic si destul de bune calitativ iti recomand pt. vara Barum Bravius si de iarna Barum Polaris 2... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bhal |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 28 Feb 2008, 10:02) Partea aia cu apasatul se facea pe vremea lui bunica....acuma se poate face test de amortizoare computerizat la orice statie ITP si nu costa decat vreo 20 de lei...asta daca vrei sa sti ceva cu siguranta... si inca are aceeasi eficienta. relativa. daca masina nu e barca, nu are sens sa mergi la service si sa iti consumi nervi, timp si energie, nu crezi? |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.337 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
NU !
amortizoarele sunt varza daca scad in eficacitate sub 65 %...chiar daca nu curg si chiar daca isi fac inca treaba...cum stabilesti lucrul asta??? prin apasare? ai tu forta sa apesi cu aceeasi greutate care apasa caroseria in mers? nu cred... Ai vazut vreodata cum se face un test de amortizoare...cum testeaza raspunsul amortizorului ? This post has been edited by cj98czh: 28 Feb 2008, 16:24 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bhal |
![]()
|
iti place sa urli? sau crezi ca iti impui mai bine opiniile?
revenind: poate sa faca ce vrea el. daca sunt "varza", masina se va legana. daca se ridica doar pe el si masina sta acolo unde e, zic ca e ok. binenteles, nu trebuie sa imi urmeze sfatul. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
cj98czh |
![]()
|
Daca tu crezi ca am urlat....fix problema ta.... era o parere...ca nu sunt de acord cu chestii babesti este alta treaba...asa ca sari tu pe amortizoare pana iti dai seama daca sunt bune sau nu...treaba ta..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Zoot |
![]()
|
V-am rugat sa nu mai dati sfatul cu mergi mai incet, imi cunosc masina, o conduc de 5 ani, ceva s-a schimbat in comportamentul ei.
Am sa fac testul de amortizoare (nici eu nu sunt adeptul metodelor babesti, eu pot apasa cu maxim 80 90 kg, pe cand fortele de apasare in realitate sunt mult mai mari) , desi nici nu cred ca mai este necesar acest test, masina se inclina destul de rau pe viraje, lucru care nu il facea inainte. Am mai observat si intrarea ABS'ului prematur si marirea distantelor de franare. Masina e din 2003 si are 96 000 km, daca schimb amortizoarele trebuie sa schimb si arcurile ? |
--------------------
Renault
Megane II
2003 hatch 1.9 dci
|
|
Bhal |
![]()
|
daca masina se inclina in viraje mergi in service si verifica.
nu este obligatorie schimbarea arcurilor. din cate stiu, fara sa fiu expert, arcurile tin cam cat tine si masina... as aborda insa si problema pneurilor. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
cj98czh |
![]()
|
Amortizoare uzate 95%....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
Domnilor la amortizoare nu se masoara forta pe stand pt ca nici nu se poate acolo. se masoara raspunsul in frecventa al amortizorului si se ridica o curba de raspuns in frecventa.
@cj98czh nu e corec procentul de 65%. un amotizor cu eficacitate 65 % este excelent. acest procent este definit de fabricant in functie de autovehiculul pe care e montat. In general se situeaza pe la 40% eficacitatea minima cu plus sau minus in limite destul de largi. |
--------------------
a
a
a
|
|
Micutzu' |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 14 April 08 ![]() |
Pune cauciucuri Eagle F1 gs-d3 si niste amortizoare bune si nu va mai pleca spatele. Cauciucurile Matador, pirelli p3000, montana si alte nebunii cu care echipeaza asta masinile sunt vai de capul lor. Cele spuse de mine sunt super scumpe dar super bune. Daca vrei cauciucuri bune la pret decent ia vredestein sau avon. Cat despre amortizoare, conteaza foarte mult cum folosesti masina si pe ce drumuri, dar e foarte posibil sa fie obosite.
|
--------------------
Renault
Megane
2001 / 1.9dci
|
|
fuscus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 193 Joined: 10 April 07 ![]() |
eu aveam senzatia ca fuge spatele doar cu cauciucurile de iarna si erau de firma (plus ca reau mai zgomotoase) !
acum de cand am pus de vara si nu am cumparat noi cele mai super (sunt sava intesa) masina are un comportament excelent in viraje si tinuta de drum deci nu tot ce-i ieftin e rau ! mai sunt si exceptii ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1 1,9 dCi 75 kW 102 cp
2001, Break
|
|
pepene |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
aia cu abs-ul prematur e de la cauciucuri prea tocite sau proaste...pentru ca ii da masinii senzatia ca aluneca si atunci iti baga abs.
|
--------------------
Renault
Megane
II Coupe 1.6 16v: clima, EBV+AFU, ploaie+lumina
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
[URL=http://www.pzl.ro]Realizare site web[/URL]- ieftin si profi |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 05:42 |