Schimb pivoti, cum se face?
![]() ![]() ![]() |
Schimb pivoti, cum se face?
siradu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 February 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
- CT 14 TOY
2001
|
|||
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
ce ai scris tu sus e un paradox:fara prea multe cunostinte si scule sa schimbi pivotii...parerea mea e sa nu te risti si daca numai pe manopera ti-a cerut 150 roni eu zic sa mai cauti service-uri cu manopera mai subtirica;chiar si un service non reno te poate ajuta si iti recomand pentru treaba asta service-urile dacia sau chiar defunctele daewoo:super mecanici si super preturi de multe ori
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
Poti merge la orice service Dacia pentru ca pivotii sint identici cu cei de pe Solenza si se schimba foarte usor .Poti sa-i schimbi si tu daca te pricepi .Nu-ti trebuie decat o cheie tubulara de 17 (parca )si o presa (sau ciocan...).Pretul de 150 ron este o ABERATIE .
![]() |
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
n-o sa fiu impacat cu mine daca nu iti spun:toata bascula trebuie sa lucreze ca un tot si sa reactioneze ca unul...nu cred ca un surub nestrans sau unul prea tensionat fac extrem de bine si dpdv al manoperei, reiterez:enorm, insa gasesti halat si mai ieftin.basca faptul ca neavand garantia mecanicului, iti garantezi singur.inca o data, sunt lucruri la care daca nu te pricepi, mai bine (fara rusine si trufie falsa) apelezi la cineva care stie si are cu ce.
bafta This post has been edited by twingooo: 24 Feb 2008, 20:04 |
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
siradu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 February 07 From: Bucuresti ![]() |
multumesc de sfaturi... o sa mai caut niste service-uri si daca nu o sa gasesc un pret convenabil o sa mai astept
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
- CT 14 TOY
2001
|
|
florinelu07 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 13 November 07 ![]() |
Salutare
am si eu un zgomot in suspensie pe partea dreapta fata.... la directie nu cred ca este afectata si directia .... ma poate ajuta cineva cu niste preturi pt. bucsi, amortizoare, bielete.... Multumesc |
--------------------
Renault
Twingo
- BV 10 URL
2004
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
Daca-i de la pivot ,te va costa 30 ron (Solenza),bieleta antiruliu 120 ron (depinde de magazin ) un telescop -250 ron (nu-i original la pretul asta )bieleta de directie 250 ron (originala) sau 120 ron cu capat de bara cu tot made in ...Daca ti-e uzata bucsa de la caseta de directie ai cam pus-o...se schimba caseta cu totul...si costa...
6 Mar 2008, 09:27: Am uitat,bucsile de brat -50 ron . 6 Mar 2008, 09:32: Repet ,depinde de la ce magazin le cumperi.Piesele originale sint foarte scumpe . This post has been edited by renotgo: 6 Mar 2008, 08:32 |
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
mihye |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 316 Joined: 4 May 06 From: TM ![]() |
Primele care se duc sunt bieletele antiruliu deobicei.
|
--------------------
Fiat
GP
2008
|
|
Alexium |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 30 January 10 ![]() |
Am si eu o intrebare.Mi-a zis cineva ca daca vreau sa schimb pivotii e necesar sa merg sa-mi faca apoi si directia DOAR daca pivotii au gaurile ( nu am idee exact de unde ), sunt rotunde.Banuiesc ca daca-s hexagonale nu se misca din loc odata desfacute piulitzele.Este necesara refacerea directiei odata ce-mi schimb pivoti plus amortizoare?
This post has been edited by Alexium: 17 Oct 2011, 15:27 |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
La Twingo, pivotii sunt ficsi si intra la FIX, EXACT in locul lor pe bascula, nu inainte, nu inapoi si nu au nici un reglaj. In consecinta daca directia a fost reglata corespunzator, nu ai de ce sa faci alte reglaje.
La capetele de bara DA, se face reglaj - de fapt se numara numarul de spire de filet sa fie EXACT ca inainte si ar trebui sa fie ok. Totusi este recomandat sa se faca reglajul la schimbarea capeteleor de bara. Din cate stiu si daca schimbi amortizoarele nu este necesar acel reglaj - de asemenea amortizorul se prinde fix de caroserie prin intermediul tabpoaneleor de cauciuc si a flanselor de amortizor, iar in partea inferioara de portfuzeta prin 2 suruburi. Daca schimbi si amortizoarele este cam 99% recomandat sa schimbi si flansele de amortizor respectiv tampoanele de cauciuc din capul de amortizor. |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Multumesc pt raspuns.
As dori sa schimb mai mult decat amortizoarele.Cu siguranta mecanicul va cere sa le schimb, imi va recomanda si el. Inca nu m-am dus sa le schimb, urmeaza. This post has been edited by Alexium: 17 Oct 2011, 16:39 |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Un Twingo BUN il iei pe la 1500 euro...daca reparatia depaseste 500 euro - dupa parerea mea mai bine o schimbi cu totul. Serios iti spun.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Nu depasesc 1000 lei..sper
![]() Dar asta este ultima reparatie majora. In rest, daca se strica ceva grav, adio. This post has been edited by Alexium: 17 Oct 2011, 19:30 |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
bubu782001 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Alexium |
![]()
|
Baii, ce nasol.Am dat 250 lei manopera.Plus 700 si ceva piesele mele. am dat 1000 lei. Nu imi convine pretul la manopera.Adica am stat langa ei, 5 ore, in care umblau de la o masina la alta ca altii mai plecau dupa ulei, filtre, intre-timp mai lucra la a mea.Dar 2 pivoti si 4 amortizoare nu-ti ia mult.Am adunat cam cat au lucrat doar la mine - 2 ore, cu viteza melcului si am stat si le-am dat la mana piese, chei cazute pe jos ( deh, sunt mai batrani), am desfacut capace, am despachetat.O ora manopera in alta parte este 60 de lei. La ei nu am vazut cat e ora.Ei iau pe ce? pe ce piese iti monteaza cred."Aha, deci 2 pivoti si 4 amortiozare, 250 lei". Cred ca in momentul cand vii cu piesele tale, nu te mai taxeaza la ora, ca nah..n-ai luat de la ei, nu au facut profit pe piesa eventual luata de la ei.
This post has been edited by Alexium: 18 Oct 2011, 17:13 |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
mih@i_777 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 13 May 11 From: Bucuresti ![]() |
Salut, astazi am schimbat si eu un pivot la twingo si am platit 40 de lei la un service prin colentina vis a vis de carrefour This post has been edited by mih@i_777: 20 Oct 2011, 07:41 |
--------------------
Renault
Twingo
1997
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
cand schimbati pivotii fiti atenti mai ales la cel de pe partea stanga. sofer sa nu patiti ca mine...eu am vrut sa indrept rotile tragand de fuzeta in loc sa dau de volan, pivotul era scos si mi-a iesit planetara din cutie, a curs uleiul, a fost frumos foc...
Doamne Ajuta |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
bubu782001 |
![]()
|
![]() ![]() ...stii de ce rad? Vb aia...rad ca prostul. Ca sunt si eu patit cu satelitul iesit din cutie ... ![]() Imi aduc aminte ca nu stiam cum sa il opresc...si alergam inainte si inapoi ca disperatul, sa caut ceva...o carpa, un recipient... pe scurt PANICA... Cea mai buna solutia a fost sa stau linistit si sa astept pana se scurge tot uleiul si asta a fost... This post has been edited by bubu782001: 20 Oct 2011, 09:22 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
![]() ![]() Doamne Ajuta |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
RainMann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 27 August 11 From: Targu Mures ![]() |
QUOTE(renotgo @ 6 Mar 2008, 08:25) Daca-i de la pivot ,te va costa 30 ron (Solenza),bieleta antiruliu 120 ron (depinde de magazin ) un telescop -250 ron (nu-i original la pretul asta )bieleta de directie 250 ron (originala) sau 120 ron cu capat de bara cu tot made in ...Daca ti-e uzata bucsa de la caseta de directie ai cam pus-o...se schimba caseta cu totul...si costa... <span class='edit'>6 Mar 2008, 09:27:</span> Am uitat,bucsile de brat -50 ron . <span class='edit'>6 Mar 2008, 09:32:</span> Repet ,depinde de la ce magazin le cumperi.Piesele originale sint foarte scumpe . Salut Renotgo. Spune-mi si mie te rog cum e, unde e bucsa aia de la caseta de directie de care vorbeai? Daca se uzeaza...ce se intampla? Mersi...salutari din TgMures |
--------------------
Renault
Twingo
2001, Clima, 16V, 75 CP
|
|
DarkTempTatiOnN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 15 October 11 From: Bacau ![]() |
eu am patit-o cu un pivot de am stat o saptamana sa il schimb pentru ca toate suruburile erau intepenite si asta numai mancandu-l in cele din urma cu bormasina:))... nu am putut sa ii dedsfac de unul singur nicun surub de la roata nici macar sa ii scot butucul sau ceva. ajunsesem intr-un stadiu in care eram de parere ca ar fi meritat si 200 ron un service sa mi-l schimbe numai sa nu ma fi apucat eu de schimbat pivoti... vorbeste si tu la un service mai bine ca mai sunt care vor sa faca un ciubuc...
|
--------------------
Renault
Twingo
- BC
1996 C3G
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 01:11 |