Schimbare curea de distributie
![]() ![]() ![]() |
Schimbare curea de distributie
boxpalet |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 27 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
19
- MS 11 COT
1991 diesel
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Iei masina SH, primul lucru care-l faci - schimbi consumabile si curele. E sfanta regula asta!
Sper sa te pot ajuta in urmatoarele zile cu schema exacta si indicatii de de/montaj. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
cred ca omul ar vrea sa stie cam la cat duce kitul de distributie., dar nu strica si o schema cu distributia :0
|
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
4 ani sau 60.000 km este la motoarele pe benzina.
Acum nu stiu la diesel daca difera. 100% de acord cu R19/16V - du-te schimba kit-ul de distributie sau macar cureaua. Eu am patit-o si am distrus un motor. |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Bun venit in club
Pune kit complet (curea + role), cureaua se rupe si de la o rola gripata Ai doua variante: pe bucati sau set complet, a doua varianta e cea mai convenabila ca pret (la mine asa a fost). Daca iei pe bucati vezi ca sunt 2 role una este fixa si una mobila, nu mai stiu care din ele se potrivea de la papuc sau SLZ (diesel) sau chiar amandoua, cureaua nu merge ca este mai lunga (pe Dacia e tot F8Q da alta varianta) Deasemenea verifica si pinionul care se afla pe arbore, deoarece se uzeaza si ala destul (depinde de nr. km al masinii), o uzura avansata la el poate conduce la sarirea de la punct a distributiei. Operatia de schimbare nu este foarte complicata daca ai scule si documentatia necesara. Deasemenea schimba si cureaua de agregate ca tot umblii pe acolo si o dai jos. La mine sa schimbat distributia de 2 ori de cand am masina. Tine minte ca o curea rupta la Diesel inseamna varzaaaa in chiulasa. |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
boxpalet |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 27 December 07 ![]() |
Multumesc mult de sfaturi, nu credeam ca e un forum foarte 'activ' , nu stiu de ce am crezut asta , dar m-am inselat.
Pe mine ma interesa daca stiti cumva cam la ce suma se ridica kit-ul de distributie, ma intelegeti ....sunt student ![]() Multumesc 7 Feb 2008, 19:41: Apropo, sunt foarte multumit de masina mea...nu am fost niciodata fan renault dar incep sa-mi schimb parerea ![]() This post has been edited by boxpalet: 7 Feb 2008, 19:41 |
--------------------
Renault
19
- MS 11 COT
1991 diesel
|
|
aly_vo |
![]()
|
![]() . . . Group: Members Posts: 475 Joined: 23 September 07 From: Nehoiu \ Buzau ![]() |
2 role (1 de gidaj si 1 intinzatoare) si cureaua de distributie in jur de 400 RON, iar manopera depinde de service (100 - 150 RON).
La role te sfatuiesc sa iei INA iar curea CONTITEC. |
--------------------
Audi
A6
Quattro Skoda fabia 1.2 HTP; Ex Fabia 1.2HTP 'Mototolita total' de BN03WUW
|
|
boomer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 6 March 06 ![]() |
Eu am cumparat pentru benzinarul meu cureaua de distributie si rolele plus cureaua de alternator si rola: 650 RON. Ai sa fii surprins dar grosul l-a reprezentat nenorocirea aia de rola de la alternator (250 RON).
S-ar putea sa gasesti si mai ieftin; trebuie doar sa "sapi". |
--------------------
renault
19
1990 GTS
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Intradevar INA sunt f bune, si kit-urile originale au tot INA, curea buna este si Lemforder, oricum nu pune no-name
This post has been edited by BiGBearRO: 8 Feb 2008, 12:43 |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd August 2025 - 00:46 |