Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nissan Qashqai - prezentare

aphophis
post 6 Dec 2008, 12:11
Post #151

Membru autentic

Group: Members

baieti avem arie dedicata pentru jurnal de bord biggrin.gif care face un jurnal de bord, sa ne incante si cu poze si tot tacamul? biggrin.gif ca si asa sunt putine nisssanuri acolo tongue.gif

--------------------
Kia Rio - --- 2021
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yolans
post 7 Dec 2008, 14:57
Post #152

Membru incepator

Salut baieti!
Am un qashqai 2.0 dci cu navigatie,l-am cumparat din Germania si am avut harta cu traseu pana am iesit din Ungaria(aprox. cu 20 km. inainte de Bors).In Romania pauza.Stie cineva cum pot adauga o harta cu Romania ?Multumesc.

--------------------
renault megane 2003
+
rdcristi2
post 10 Dec 2008, 18:23
Post #153

Membru

From: bacau

rugaminte pt. Dya
"E de 1,5dCI, 105CP si inca o data imi dau seama ca motoru' asta K9K e "tata lor". Io unu' n-am mai auzit de vreun concern auto care sa aiba un singur motor pe trei sau patru modele de masini blink.gif.
Una peste alta e abia la inceput, trage frumos, usor puturos (deh 2WD), cuplu frumos si turatie sanato(a)s(a) (nu de alta da' nu rima biggrin.gif) ca de benzinar...
In alta ordine de idei, va rog, imi puteti spune cum pot intra si eu in posesia manualului in format electronic?"

am o nelamurire poate ma ajuti 1,5 DCI 105 CP pana aici OK.
diferente motor renault de la nissan si cel de la megan
Singura diferenta pe care o stiam fata de cel original Renault era raportul de compresie care este mai jos (15.3:1)
Va multumesc anticipat
daca se poate as vrea si eu manualul...

--------------------
NISSAN Tiida Acenta dCI 2007
+
dya
post 10 Dec 2008, 18:45
Post #154

Membru fost gras

@rdcristi: e drept ca nu am atat de multe detalii tehnice legate de motorul respectiv asa cum ai dat tu exemplul raportului de compresie.
Ce stiu eu de la clio, este ca intre versiunea de 65CP si cea care a aparut pe Fidji, cu acelasi motor K9K, cu 75 sau 80CP la Fidji, erau urmatoarele diferente:
1. Suplimentar la Fidji exista un intercooler;
2. Alimentarea a fost remapata in calculatorul de injectie;
3. (aici nu bag mana in foc) Evacuarea usor modificata pentru marirea debitului.

Exact in perioada in care mi-am luat eu Cliotu' un prieten f. bun avea Megane versiunea I. In certificatul lui de inmatriculare scria acelasi lucru la versiunea de motor: K9K.

Din pacate mai multe nu stiu sa-ti spun, sper sa te ajute cat de cat.

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
mark_qq
post 23 Dec 2008, 17:20
Post #155

Membru incepator

A aparut versiunea de harta pentru QQ care include si Romania printre multe alte noutati.
Fisierul are denumirea: Renault Carminat Navigation et Communication 2008 Europe Navteq v28.rar si este de gasit
dimensiune corecta a arhivei:4.383.776 KB
dimensiune fisier dezarhivat: 6.45 GB
Se alege cu grija un DVD+R DL Verbatim 8x (deci dual layer de 8.5 GB)
Se scrie cu Nero sau altceva fara denumire disc
Format DVD ROM UDF/ISO
Din meniul Multisession No Multi....
Din meniul ISO se alege ISO 9660 only
Viteza de scriere 4x

Succes

P.S. Mai cu viata ca numai de greierasi si zgomot suspensie spate citesc pe forum
sunt de gasit de asemenea
Nissan_Qashqai_ManualNavigatie_RO_QQ.pdf acum mai util ca niciodata
Nissan_Qashqai_OwnerManual_RO_QQ.pdf
Nissan Qashqai Tech Manual.iso

owner QQ 1.6, Tekna Pack, GPS, Roof, Caffe Latte , bull&side bars, number plate,noise less boot :-)

--------------------
Nissan VW Renault QASHQAI 1.6 Tekna plus, GPS, Roof, Bar Bull&side 2007 2WD 1.6 Tekna +, GPS, Roof, Bar Bull&side
+
xhermesx
post 11 Mar 2009, 16:16
Post #156

Membru incepator

From: Bucuresti

Aveti idee care e procedura ca sa pot asculta mp3 in masina? Am o intrare aux de 3,5 mm sub cotiera. Trebuie sa caut un cablu de legatura (practic acelasi ca si cel de iesire spre boxe) pentru mp3 player? Nu am ipod.

--------------------
Nissan Qashqai 2009 2.0 dci
+
clem
post 18 Mar 2009, 19:49
Post #157

Membru incepator

salutare tuturor ,
pt yolans - a aparut la reprezentante si harta cu RO !
pt ceilalti - la Nissan injectia la K9K este - Siemens , nu Lucas-Delphi ca la Dacia , Renault. adica au schimbat exact ce se strica

--------------------
nissan pathfinder - b 67 sco 2007 le plus
+
xhermesx
post 6 Apr 2009, 10:28
Post #158

Membru incepator

Stie cineva ce tip de sigurante si de becuri am nevoie pentru Qashqai 2.0 dci (motor tip M9R)?
In afara ca e bine sa ai de schimb, sunt obligat sa cumpar pentru eventuale controale ale politiei in spatiul U.E. (Ungaria, Austria, etc)
Multumesc anticipat.

--------------------
+
xhermesx
post 7 Apr 2009, 12:14
Post #159

Membru incepator

Zeilor, ce lume bine informata si saritoare avem pe aici!
Postez aici raspunsul la informatiile solicitate de mine, in ideea ca mai pot fi utile si pentru alti posesori de Nissan Qashqai:
1. Pentru a asculta muzica de pe mp3 player sau ipod direct in CD playerul/boxele masinii, este suficient un cablu audio clasic cu iesire de 3,5 mm ce se va introduce in mufa de auxiliare situata sub cotiera din fata (la modelele care au asa ceva). In continuare, pentru a asculta efectiv muzica, consultati instructiunile din manual. Cablul (care in principiu ar trebui sa aiba tot jack de 3,5 mm si la iesirea din mp3 player ca la mine) il puteti achizitiona de la Media Galaxy de ex.

2. Tipurile de becuri si bujii standard de la Nissan Qashqai le gasiti in imaginea atasata

3. Pentru cei care ii intreseaza manualul Nissan Qashqai in limba romana in format pdf sa imi trimita PM si le voi trimite prin e-mail. (cca 5 MB)

Attached thumbnail(s)
becurisibujiiQashqai.jpg ( Size: 54.34k ) Number of downloads: 3044

--------------------
+
ovidesscu
post 13 May 2009, 14:51
Post #160

Membru incepator

Reiterez si eu rugamintea de mai sus, daca cineva are un manual de utilizare QQ, in romana sau engleza, care sa aiba si motorizarea de 2.0 dCi 4x4. Eu am un manual dar mai vechi care nu are exact ceea ce-mi trebuie, motorul diesel de 2L 4x4.

--------------------
NISSAN QASHQAI 2.O dCi 4WD - B -- --- 2007 ACENTA
+
xhermesx
post 13 May 2009, 15:11
Post #161

Membru incepator

Da-mi adresa ta de e-mail, si, cum spuneam si mai sus, iti pot trimite manualul in romana care are toate motorizarile. Manualul in romana este unul singur pentru QQ din cate stiu, nu exista mai vechi sau mai nou (masina a inceput totusi sa se fabrice in 2007)

--------------------
+
ovidesscu
post 25 May 2009, 13:42
Post #162

Membru incepator

Aici trebuie sa te contrazic. Primul manual in romana nu include motorizarea de 2L diesel 4x4(Primul manual l-am gasit mai demult prin cineva de la Renault) E si logic de altfel, in conditiile in care motorizarea de 2L a fost lansata mai tarziu.
In concluzie intrebarea mea ramane deschisa.

PS Nu caut manualul doar pt fite, motorul de 2L diesel are filtru de particule si o rutina de curatare specifica(cine are stie). Manualul meu e in germana .......deci......

PS 2 Manualul de care vb xhermesx e manualul pe care eu l-am pus pe forum smile.gif

This post has been edited by ovidesscu: 25 May 2009, 13:55

--------------------
+
razv22
post 3 Jun 2009, 11:31
Post #163

Membru incepator

QUOTE(ovidesscu @ 25 May 2009, 14:42)
Aici trebuie sa te contrazic. Primul manual in romana nu include motorizarea de 2L diesel 4x4(Primul manual l-am gasit mai demult prin cineva de la Renault)  E si logic de altfel, in conditiile in care motorizarea de 2L a fost lansata mai tarziu.
In concluzie intrebarea mea ramane deschisa.

PS Nu caut manualul doar pt fite, motorul de 2L diesel are filtru de particule si o rutina de curatare specifica(cine are stie). Manualul meu e in germana .......deci......

PS 2 Manualul de care vb xhermesx e manualul pe care eu l-am pus pe forum smile.gif
*

salut la toata lumea!!! sunt un nou posesor de QQ 1.6 benzina si vroiam sa va impartasesc cateva din parerile mele despre modelul proaspat achizitionat.
l-am cumparat in martie 2009 si deja am 8500 de km pana in prezent.
ce pot spune este ca se comporta foarte bine pe strada si in curbe la viteza destul de mare . Am avut ocazia sa il solicit intr-o situatie foarte periculoas din care m-a sos super bine... uffff.
Problema la mine a aparut dupa 4000 km la unul din difuzoare spate (vibra la bass) si a trebuit sa il schimb (dupa 1 luna a venit altul) insa ce ma nemultumeste pe mine este ca la gropi se aude puntea spate foarte aiuerea, troncanit... asa se aude ? e din cauza ca e foarte rigida?...pls help

--------------------
nissan qashqai - B-98-ZLT 2009 1.6 benzina
+
ovidesscu
post 4 Jun 2009, 10:13
Post #164

Membru incepator

Si la mine se aude destul de tare, dar nu cred ca e de la punte. Din ce am observat, dupa tipul de zgomot, ar fi de vina polita de la scaunele din spate, polita din portbagaj care acopera roata de rezerva si nu in ultimul rand chiar roata de rezerva avand in vedere ca nu e prinsa cu ceva de podea. la niste hopuri mai mari toate aceste chestii se misca, si cam de aici vine si zgomotul respectiv.

--------------------
+
V54
post 23 Jun 2009, 16:16
Post #165

Membru incepator

puntea spate destul de zgomotoasa.facut prima revizie la doi ani(21000 km)filtre+ulei +780 lei
este benzinar de 2.0
cu aceasta ocazie ia-m pus pe baieti sa verifice si suspensia spate
maine merg sa schimbe bucsi+amortizoare
am sa revin cu vesti

--------------------
nissan qashqai 2007,tekna ,2000cmc ,benzina
+
razv22
post 11 Aug 2009, 15:16
Post #166

Membru incepator

super astept vesti ca si eu ma apropii de revizie am cam 15.500 km si ma gandesc sa ii pun sa verifice la fel bucsi si amortizoare .
zgomotul nu e cel de tabla, e pur si simplu troncanit de amortizoare, nu se aude asa lin, se aude putin mai tare ...nu e asa deranjant dar este acolo si ma sacaie din cand in cand
o noua problema aparuta la modelul meu, dar care s-a remediat cu un drum la service, au fost becurile de faza scurta (li s-a terminat orele de functionare) si un zgomot ciudat pe spate jos
explicatia : piatra intrata la capul de amortizor si la fiecare groapa se auzea ca un lant asa... s-a rezolvat dupa 45 min pt ca nici ei nu isi dadeau seama
am facut drumuri si pe la munte si pe la mare/ bulgari sper sa fac si un drum lung pe afara in italia ceva sa vad cum se comporta cu benzina de afara

--------------------
+
ovidesscu
post 14 Aug 2009, 11:59
Post #167

Membru incepator

QUOTE(razv22 @ 11 Aug 2009, 15:16)
o noua problema aparuta la modelul meu, dar care s-a remediat cu un drum la service, au fost becurile de faza scurta (li s-a terminat orele de functionare)
*

Cum s-a remediat? Am avut o problema similara, mi se ardeau becurile de faza scurta, pe rand, cand stanga, cand dreapta, am fost la service, Badsi, si mi-au spus ca nu au ce sa faca pt ca e de la senzorul de auto de la faruri iar solutia a fost sa nu mai utilizez pozitia auto. Mi s-a parut o solutie idioata dar nu am mai insistat.

This post has been edited by ovidesscu: 14 Aug 2009, 12:04

--------------------
+
razv22
post 19 Aug 2009, 10:09
Post #168

Membru incepator

cu becurile ...le-au schimbat smile.gif cu zgomotul foarte simplu a scos piatra
am mai auzit o asa poveste cu farurile, la un model din 2007 cand la 2 luni i se ardeau becurile nu stiu sa fii remediat problema
iar faza cu nu mai fol modul auto mi se pare o barbarie si m-as duce peste ei, fol ce vreau si trebuie sa mearga la masina asta de o carca de bani nu crezi ?

--------------------
+
dancris
post 10 Oct 2009, 11:45
Post #169

Membru incepator

Salutare,

Intentionez sa achizitionez un QQ 1.6, Tekna si vroiam sa va intreb cum se comporta din punct de vedere tehnic: motorizarea este suficienta pentru masa ei? Ce probleme au aparut si la cati km din punct de vedere caroserie, articulatii etc.
Am citit ceva postari pe forum si as vrea niste pareri mai recente, dupa cateva mii de km parcursi.
Daca este adevarat ce am citit pe aici, ca dupa 20.000 km s-au solicitat interventii la bucse/amortizoare, e scarry. Am in prezent un Logan 1.6 90cp cu 71.000 km la care nu am avut niciodata probleme cu articulatiile/suspensiile. Zgomote de plastic, desigur, are. Dar in afara de asta nimic.

Multumesc anticipat si sper sa gasesc cateva raspunsuri obiective smile.gif

Cu stima.

--------------------
Nissan Qashqai - B 1.6 Tekna Plus
nissan qashqai 1.6 115 cp
+
xhermesx
post 12 Oct 2009, 08:26
Post #170

Membru incepator

Mai multe amanunte de la posesori chiar din tara unde este produsa gasesti aici: Forum Nissan
A mea are cam 8000 de km in aproape 7 luni si deocamdata cu exceptia unui bec de schimbat nu am avut nici o problema.
Dancris, nu am varianta ta de masina (eu am 2.0 DCI), dar te pot ajuta pe tine si pe altii cu urmatoarele raspunsuri:
a. am testat varianta pe motorina de 1.5 (aproximativ banuiesc ca nu sunt diferente foarte mari fata de 1.6, doar 9 CP tinand cont insa si de diferenta de cuplu data de diesel) si masina se misca acceptabil. Depinde ce vrei sa faci cu ea. Daca iti iei si 4x4 si conduci mai in forta, nu o sa iti ajunga 1.6; in caz contrar, pentru oras plus concedii si weekenduri pe drumuri acceptabile eu zic ca e suficient 1.6.
b. din ce m-am informat la inceputul anului despre Qashqai (inainte sa o cumpar)de la posesori, dealer, forum, etc, este o masina destul de fiabila doar cu urmatoarele 2 hibe posibile mai des intalnite:
_ cea potentiala a suspensiei spate care poate deveni zgomotoasa dupa cateva zeci de mii de km (apare functie de modul cum a fost utilizata masina si acestea se pot reinlocui in garantie daca este cazul). Repet, nu e obligatoriu sa apara, poate e o hiba caracteristica unei serii de productie din anume ani (2007; 2008)
_ cea a DPF-ului (filtru de particule), - valabila in fapt la orice masina care are asa ceva - care se poate imbacsi daca se merge in regim de viteza mica cateva luni de zile (problema se rezolva prin autocuratirea lui daca se merge cateva zeci de km la viteza mai mare de min. 100-120 km/h pe autostrada imediat de cum s-a aprins ledul de la filtru). La tine nu va fi cazul la varianta 1.6 pe benzina deoarece nu poseda DPF.
Personal sunt multumit de masina dar mai discutam peste vreun an. Oricum iti recomand Qashqai. Mai sus ti-am enumerat doar potentialele probleme, masina are mult mai multe parti pozitive (eu sunt foarte multumit de manevrabilitate, siguranta, dotari, confort) Pentru mai multe amanunte intrebati-ma (preferabil dupa revizia de 1 an din aprilie anul viitor).
Felicitari ca la 71.000 km nu ai avut nici o problema cu Loganul ( ohmy.gif ). Asta nu inseamna insa ca Logan este o masina fiabila neaparat (cred ca daca ne uitam pe forumuri vom descoperi mult mai multe probleme decat la Nissan!), poate ca stilul tau de mers si intretinerea corecta a masinii au contribuit la asta.

--------------------
+
razv22
post 12 Oct 2009, 09:38
Post #171

Membru incepator

salut si bine ai venit (viitorului posesor de QQ)
eu pot sa iti spun in perspectiva mea (QQ 1.6) ceea ce te intereseaza si pe tine.
iti confirm prob cu amortizoarele spate dupa 15.000 km zgomotul a inceput sa creasca si foarte deranjant. La 20.000 km inainte de revizie le-am schimbat acum e super ok.
intrebarea mea e urmatoarea... la fiecare 20.000 trebuie sa schimb amortizoarele ? ca daca da dupa ce iese din garantie e naspa.
alte probleme serioase nu am avut insa sa te astepti la calitatea service-ului nostru din romanica care intotdeauna lasa de dorit.

--------------------
+
IRONICK
post 12 Oct 2009, 09:57
Post #172

-

From: Romania

QUOTE(xhermesx @ 12 Oct 2009, 09:26)
Felicitari ca la 71.000 km nu ai avut nici o problema cu Loganul ( ohmy.gif ). Asta nu inseamna insa ca Logan este o masina fiabila neaparat (cred ca daca ne uitam pe forumuri vom descoperi mult mai multe probleme decat la Nissan!)
Asta suna a autocompatimire pe fata. Stiu, nu se poate ca o masina ieftina, sa fie mai fiabila decat una scumpa. Ce dreacu domne ... radmasa.gif

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
xhermesx
post 12 Oct 2009, 14:28
Post #173

Membru incepator

Mai degraba remarca ta suna a autosuficienta si/sau poate a frustrare?
Trecand peste dorinta ta de a face flame, Ironick, am remarcat in postul anterior doar ca la ce pretentii ai de la o masina de clasa si valoarea ei (Logan), s-a comportat exemplar. Or fi toate la fel si nu cunosc eu, atunci mea culpa. E parerea mea si am dreptul sa o exprim aici.
Insa unde vezi tu autocompatimire? Masina mea merge perfect, sunt foarte multumit de ea, maine mi-as cumpara aceasi masina, in rest am relatat din ce am citit de la altii despre aceasta marca si atentie, mai mult despre potentialele ei probleme decat despre partile pozitive. Iar despre potentialele aspecte negative, le cunosteam cand am achizitionat-o si mi-am asumat acele riscuri (daca vor exista). Toate masinile (inclusiv Dacia Logan) au probleme specifice mai devreme sau mai tarziu, indiferent de valoarea lor. Cat despre Logan recunosc ca este o masina buna la cati bani face dar sa si-o cumpere altii, fiecare cu gusturile lui. Comparatia Nissan versus Nissan Qashqai este complet nejustificata din toate punctele de vedere, inclusiv, da, al fiabilitatii.
Daca ai Nissan Qasqai ajuta omul cu informatii utile, in caz contrar nu inteleg ce cauti pe acest topic.

--------------------
+
IRONICK
post 12 Oct 2009, 14:32
Post #174

-

QUOTE(xhermesx @ 12 Oct 2009, 15:28)
Mai degraba remarca ta suna a autosuficienta si/sau poate a frustrare?
Daca eu am scris postul din frustrare, atunci asta cum este scris?
QUOTE(xhermesx @ 12 Oct 2009, 15:28)
Daca ai Nissan Qasqai ajuta omul cu informatii utile, in caz contrar nu inteleg ce cauti pe acest topic.

--------------------
+
dancris
post 12 Oct 2009, 20:31
Post #175

Membru incepator

Salut,

In primul rand, multumesc frumos pentru raspunsuri. Si imi pare rau ca s-au creat ceva polemici pe tema Logan vs alte masini. Mai ales ca nu am vrut sa compar Loganul cu QQ, doar am precizat ca mi se pare straniu sa aiba probleme cu amortizoarele dupa 15.000-20.000 km. Iar Logan era singurul contraexemplu.
Desigur e posibil ca eu sa fi nimerit o masina mai ok sau drumuri cu mai putine gropi smile.gif
Acum, revenind la topic, inteleg ca sunt probleme cu amortizoarele si becurile (banuiesc ca pe faza scurta e problema - cum am mai auzit pe aici). Iar motorizarea inteleg din ce spuneti voi ca este ok, nu e o masina lenesa sau greoaie. Evident lucrurile difera si functie de stilul de condus/benzina/drumuri etc.
Va anunt si eu primele impresii, dupa smile.gif Daca va fi sa fie.

Drum bun tuturor si la cat mai putine probleme!

--------------------
Nissan Qashqai - B 1.6 Tekna Plus
nissan qashqai 1.6 115 cp
+
ovidesscu
post 15 Oct 2009, 18:32
Post #176

Membru incepator

xhermesx - "Daca iti iei si 4x4..."

Nu exista optiunea 4x4 la QQ 1.6 sau 1.5dCi, doar la motoarele de 2L, benzina respectiv motorina.

Referitor la filtru DPF, eu il consider enervant, mi s-a intamplat sa mi se aprinda martorul dupa ce am mers in afara orasului, deci fara o legatura cu mersul incet, ambuteiaje etc. La fel, distanta care trebuie parcursa pt. curatare e aleatorie, uneori a fost 11 km alteori mai mult (odata am mers pana la Drajna pe AII, 40km, ca sa se stinga martorul). De asemenea nu trebuie ignorat ca dupa ce se aprinde martorul, computerul efectueaza automat 10 incercari de curatare, daca in acest interval nu efectuezi rutina de curatare, trebuie obligatoriu schimbat uleiul si filtrul de ulei. Iar cele 10 incercari se epuizeaza rapid, mie mi s-a aprins martorul seara pe la 23 si a doua zi, pe la ora 16, computerul mai avea 2 incercari. cool, nu?

PS Martorul mi s-a aprins de 4 ori in 50.000km(prima oara la 7000km), masina folosita zilnic.

This post has been edited by ovidesscu: 15 Oct 2009, 18:45

--------------------
+
xhermesx
post 16 Oct 2009, 07:46
Post #177

Membru incepator

Problema cu filtrul DPF este comuna la toate masinile care il poseda nu numai Nissanului. E paradoxal pe undeva ca se cheltuie bani si tehnica ca sa nu poluezi, iti asumi eventuale neplaceri vis a vis de infundarea lui, iar in timpul asta trec pe langa tine o groaza de masini vechi de peste 10-15 ani, la care daca faci greseala sa ai geamul deschis sau recirculare la AC te vei intoxica... Ma refer in Romania.
Nu stiam de cele 10 incercari de autocuratare! Interesant. Cum Dumnezeu iti arata cate "incercari" mai are?? Btw, ai lins ceva manualele alea! biggrin.gif Oricum, acum am 8200 km si nu mi s-a aprins niciodata. De fapt merge ca unsa. Este adevarat ca am mers si drumuri lungi, la care am mers si cu 180 - 200 km/h (nu este un obicei!) de se curata si tabla d'apoi filtrul DPF icon_mrgreen.gif
Ai facut deja 50.000 km cu ea? In cazul asta Ovidiu, zi daca in afara de acest mic incovenient cu DPF (si poate cu suspensiile spate si becuri) ai mai avut alte probleme. Nu de alta, dar trage lumea concluzii false despre Qashqai pe acest topic si se reped toti sa cumpere Logan. radmasa.gif

--------------------
+
IRONICK
post 16 Oct 2009, 08:15
Post #178

-

QUOTE(xhermesx @ 16 Oct 2009, 08:46)
Nu de alta, dar trage lumea concluzii false despre Qashqai pe acest topic si se reped toti sa cumpere Logan.  radmasa.gif
Pentru ca este mai fiabil decat cazanul tau.

--------------------
+
Cios
post 16 Oct 2009, 08:16
Post #179

Membru incepator

Eu am iesit din garantie la numarul de kilometrii, am cu ea 110.000 in 2 ani si 4 luni. Pana acum este masina cea mai ieftina in exploatare pe care am avut-o. Am schimbat placutele frana fata la 60.000, uleiul cu filtrele initial la 30.000 si 60.000 km (asa mi-au spus la service), dupa aia din 15 in 15.000. Amortizoarele spate la 90.000 (garantie) impreuna cu bascula fata stanga si bratele pe spate (tot garantie, bateau bucsele). Distributia e pe lant se schimba la 300.000 km, bujiile sunt cu iridiu se schimba la 150.000km. Consumul a ramas 9.1/100 km . Benzinar de 2 l.
Cand flambeaza caroseria scartaie usile pe chedere, iar flansa de amortizor dreapta fata e deja a 3 (si asta scartaie). Zgomotele astea le ignor, pentru ca masina face exact ce astept de la ea - trage remorca de 1 t pe Dealul Negru la deal mai bine decat urca altii goi, scoate barca din apa fara probleme, am mers cu ea si pe drumuri de caruta si pe forestiere si prin noroi sau zapada pana la praguri. E drept ca am gume all weather Vredestein Quatrac 3 care trag in orice mediu.

Drumuri bune sa aveti.

--------------------
Nissan Qashqai 2007
+
ovidesscu
post 16 Oct 2009, 10:21
Post #180

Membru incepator

QUOTE(xhermesx @ 16 Oct 2009, 07:46)
Nu stiam de cele 10 incercari de autocuratare! Interesant. Cum Dumnezeu iti arata cate "incercari" mai are??
*

Nu-ti arata, asta e rau. Prima data cand mi s-a aprins martorul habar n-aveam ce inseamna iar manualul meu e in germana, deci.... m-am dus repede la service a doua zi, au pus-o pe computerul lor si acolo se vede.
Da, mie mi se pare ca e o masina buna si nu am nici un regret ca am luat-o dar nu pot sa nu spun de cele cateva probleme pe care le are, care nu sunt capitale, dar sunt enervante.
1. filtru DPF si rutina de curatare mi se pare enervanta - mie mi s-a intamplat sa mi se aprinda intr-o dimineata cand ma duceam la serviciu si eram dependent de masina, toata ziua. Cum naiba sa faci ce spune manualul, sa lasi totul balta si s-o iei rpd pe autostrada si sa mergi, nu stii cat, pana se stinge martorul, si dupa aia sa te intorci? O fi bun, nu zic, dar uneori poate fi foarte enervant.
2. mi se ardeau becurile de faza scurta, fara nici un motiv, pe rand, cand dreapta, cand stanga, cine a schimbat vreun bec pe fata stie ca e destul de dificil, nu prea ai loc, iar daca faci asta destul de des, e enervant, mai ales ca nu am gasit o explicatie logica.(acum nu se mai ard, la fel nu stiu de ce, dar am mereu 2 becuri de rezerva in caz ca incepe iar smile.gif )
3. mi s-a crapat pielea de pe volan, fara nici un motiv, nu e acoperita de garantie, iar daca vrei sa te gandesti sa o schimbi las-o balta, trb demontat volanul, etc...... deci enervant
4. nu are senzor de uzura la placutele de frana, deci se poate sa se duca placutele si sa strici si discul, si nu e decat 4 mil. buc, eu am patit-o, cu 3000 km inainte de revizie - enervant la o masina de 25000 euro
5. e destul de zgomotoasa la puntea din spate
6. mi s-a desprins scutul termic, nu stiu de ce, dar nu e decat 5-6 milioane, am reusit sa-i conving pe cei din service - Serus - sa-l prinda tot pe ala vechi, dar m-au avertizat ca daca se mai desprinde odata trebuie inlocuit.
7. piesele si consumabilele sunt f. scumpe, aveti grija de tapiterie, mie mi-a roso un soarece, fata de la scaunul soferului si de la bancheta din spate. Stiti cat costa tapiteria(textila) doar pentru cele doua fete de scaune, 500 de euro, fara TVA si dureaza 3 luni(pretul nu include manopera de instalare). E superoferta, nu? Ma gandesc cu bucurie sad.gif ca vine revizia la 60.000km si nu cred ca scap fara 25 de mil

In concluzie, cam astea ar fi minusurile pe care le vad eu, la 50.000km.

This post has been edited by ovidesscu: 16 Oct 2009, 10:24

--------------------
+
9 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 18:24
Dacia