sunet Laguna 2, ce se poate optimiza?
![]() ![]() ![]() |
sunet Laguna 2, ce se poate optimiza?
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
Adi a spus ca Alpine sint submotorizate fata de multe alte suburi si necesita incinte mari.
Fratzica mi-a dat un pont cum ca George ar avea nu's ce scule,l-am sunat si mi-a propus o configuratie,habar n-am de preturi.Am in vedere si linia JL,stai linistit. Astept sa vad ce-i poate pielea si vranceanului care are acele difuri RE Audio,sa vedem ce-i cu ele,poate fac o auditie,omul a cistigat citeva premii,il stie si pe Adi. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu ziceam de amplif Alpine. De dif-uri ... nu stiu.
Ia zi renodood, canta lautarii? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Imi sangereaza urechile
![]() Clar nu e nivelul de bass pe care`l ai tu, cred ca gainul e ceva sub jumate, dar asa ca idee, am putea sa ne intalnim pe sambata sa te lamuresti si tu. Sincer, e mai mult decat pot rezista, la volum 20+ e ok pentru cateva minute, apoi ma doare capul ![]() Poza cu aranjamentul : Attached thumbnail(s) 07292010414.jpg ( Size: 526.92k ) Number of downloads: 924 |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pai te pui cu JL?Chiar cu dif de 30cm sa ai bassul mai slab ca subul de 8"?Sint curios daca va intilniti care este rezultatul...
Ma intreb cum ar fi un versus JL cu cel mai slab VIBE...Astept preturile de la George si daca depasesc bugetul JL ramin pe acesta. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
E vorba si de pret, el a dat mai bine de dublu fata de cat am dat eu, era de asteptat. Dar cum ziceam, cat am...ma ia cu dureri de cap. Sincer nu ma asteptam sa fie asa de puternic
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
audiofilu' |
![]()
|
"Puternic" pare si pentru ca misca mai mult aer si incinta este BR fata de cea sealed.Dezavantajul e ca nu mai incap doi saci de cartofi...Stai sa vezi unde ma opresc eu cu pretul...Deci 250wRMS este suficient sa te doara capul.
This post has been edited by audiofilu': 29 Jul 2010, 21:33 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Sambata daca nu plec din Cluj ne vedem. De volum nu-mi fac griji, sunt convins ca orice are minim 100W iti rupe urechile.
Cum a decurs lucrarea? Pe unde ai pus cablurile? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
renodood |
![]()
|
QUOTE(audiofilu' @ 29 Jul 2010, 22:27) "Puternic" pare si pentru ca misca mai mult aer si incinta este BR fata de cea sealed.Dezavantajul e ca nu mai incap doi saci de cartofi...Stai sa vezi unde ma opresc eu cu pretul...Deci 250wRMS este suficient sa te doara capul. Pai, acum ai vazut poza, 2 saci de cartofi incap lejer... ![]() QUOTE(cdadan @ 29 Jul 2010, 22:33) Sambata daca nu plec din Cluj ne vedem. De volum nu-mi fac griji, sunt convins ca orice are minim 100W iti rupe urechile. Cum a decurs lucrarea? Pe unde ai pus cablurile? A durat ceva mai mult decat ne asteptam, dar a mers relativ usor dupa ce ne-am prins. Cablurile pe sub aripa stanga , prin prag si apoi pe sub bancheta. Parte delicata a fost ca ne-am dat seama greu ca e mai usor pe acolo, si am dat roata jos dupa vreo ora doar. Apoi a fost cam ciudat cu firele, ca nu le legase incat sa am control la woofer, din fade, asa ca a trebuit refacut , si apoi am instalat si boxe pe spate, noroc ca aveam pregatire acolo, ceea ce n-am vazut decat dupa ce am desfacut fata de pe usile spate ![]() In mare, cam 3 ore si ceva de lucru efectiv. Eu maine sunt plecat pana seara , dar eventual daca nu ai planuri, lasa-mi mesaj maine, sau vb la telefon. Ziceai ca ai si ceva cd de proba, ca sa te lamuresti. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am comandat JL ul de 8" si un JL M2150.Miine ajung la mine.O sa vorbesc cu Adi sa-mi trimita si un kit ca lumea pentru el odata cu incinta.
This post has been edited by audiofilu': 30 Jul 2010, 14:15 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
E bun, macar ai un dif ca lumea.
![]() - cablu de sudura de 25mm^2 (MSUDC) 7 metri si papuci 8*25 - 2 bucati - cablu de microfon Cordial CMK222, 12 metri si mufe rca tata - siguranta + soclu si fir de remote Vre-o 200 lei in total. ![]() Rares ne auzim maine pe PM si pe telefoane, in principiu cred ca raman in Cluj. Ce inseamna "pana seara"? CD-uri gasim, si la mine si la tine. Ziceam ca ma apuc sa ard altele doar asa, sa te "stimulez" sa rezolvi mai repede treaba. De fapt am ars unul ... |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
renodood |
![]()
|
Am ajuns mai repede acasa, si am reusit sa rezolv si cu prinderea, cu niste elastice din acelea, prinse de inelele de la bancheta. Sta fix, sunt sigur, si desi subul duce mai mult, boxele sunt problematice la volum de peste 25, care oricum e... durere de cap.
![]() Bun, maine dupa 1 dupa masa sunt liber, ne auzim pe atunci. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Au ajuns piesele la mine,astept incinta...
<span class='edit'>31 Jul 2010, 11:56:</span> Se apropie prinzul,sa nu uitati de rezultatul comparatiei...Dane,cum facem cu incinta? Ce volum are incinta?AICI se zice c-ar avea nevoie doar de 8,5 litri...Daca e sa nu gasesc pe cineva sa-mi faca un kit,ce kit sa iau?Puterea amplifului este de 220w RMS. This post has been edited by audiofilu': 31 Jul 2010, 15:18 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Cu incinta, daca esti hotarat, vorbeste cu Adi sa-si faca timp. Eu pot sa ma prezint la el luni, pe miercuri ar trebui sa fie gata. Lasa aia 8.5 litri din specificatii, ca nu e suficient. Daca vrei sa sune ca lumea, trebuie vre-o 14 litri. Adica incinta ca a mea + ceva vatelina.
Cu kit-ul nu stiu ce sa zic, te descurci. Am dat mai devreme detalii pentru ce am pus eu pe masina. Sub-ul lui renodood suna bine si are putere arhisuficienta, pentru folosirea de zi cu zi. Merge cu bass boost mic si gain pe la jumate. S-a demonstrat inca o data ca amplificatoarele mari sunt inutile, pentru o astfel de aplicatie. Ne-am jucat un pic la reglaje si am ajuns destul de repede la un rezultat pozitiv. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Da,vorbeste neaparat,eu l-am sunat dar avea mobilul inchis,i-am lasat un mesaj,nu stiu cind l-o citi.O sa-l rog sa-mi faca si mie un kit (daca nu,iau unul care are siguranta de 60A si cabluri de 20 sau 35) si daca se poate pe joi sa fie marfa la mine ar fi ok,mi-as face un cadou de ziua mea,duminica.
As fi vrut sa se poata masca acel cablu rosu pe sub mocheta daca se poate,in fine vad eu cum dau de el.Vezi ca mi-am schimbat numarul de mobil...acum plec la o aniversare,ajung la noapte,vorbim miine. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
renodood |
![]()
|
Diferenta, cum i`am spus si lui Dan, consta in impresia lasata de bass.
La mine e un bum mai agresiv, pe cand la el e un bum mai tolerant, si mai placut. In plus, subul lui coboara la frecvente mai joase, la un test de bass de ex am sesizat amandoi diferenta. Pentru pret insa, eu-s mai mult decat multumit. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Dane,poza cu amplasarea amplifului ai?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Nu, dar pot sa fac. Dar nu stiu la ce te ajuta. Inca nu l-am fixat nicaieri, sta pe podea, in portbagaj.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am incercat sa te sun dar ai mobilul inchis.Da-i te rog lui Adi incinta sa o faca...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Ai si numarul care sta tot timpul deschis.
![]() Maine trec pe la Adi. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Nu-l mai am pentru ca am trimis PDAul in service si era in memoria interna...daca ajungi miine pe la el este ok,il sun si vorbesc si cu el.
PS:l-am gasit dar e cam tirziu...du-i lui Adi incinta cind poti,ma rog in gind sa o termine mai repede poate am si eu sunetul pina simbata viitoare. 2 Aug 2010, 10:53: Am vorbit cu Sebi din Focsani si imi face el si incinta si montajul,imi pune kit de cabluri 4AWG...Deocamdata nu mai duci nimic lui Adi,oricum a zis ca pina miercuri nu poate...Ne auzim. This post has been edited by audiofilu': 2 Aug 2010, 09:53 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Ok, bine ca mi-ai spus. Il sunasem pe Adi mai devreme dar nu a raspuns. 4AWG e ok.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
90% incinta este gata,miine seara sper sa cinte si la mine tiganii.
Am folosit aproape tot spatiul disponibil mai putin bricheta si lampa (evident) si am pierdut din latura de pe spate grosimea MDFului;nu stiu ce volum are incinta insa pare sa fie peste 10-12 litri si daca este asa este ok,fiind MDF se aude mai bine ca in fibra,va fi suficient. Miine vine si kitul de cabluri,urmeaza instalarea.Voi face in partea dreapta montajul amplifului tot pe un panou MDF mochetat din care se va vedea strict frontul sau,cablurile vor fi ascunse...fac poze cit de curind pot,nu promit ca miine. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
renodood |
![]()
|
sunt curios sa vad si eu cum iese, dar in principiu ma astept la aceeasi poveste ca si la dan
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
cdadan |
![]()
|
Da, e o poveste similara. Lautarii zice ca sunt la post si fac treaba buna.
![]() Asteptam pozele. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Miine dimineata ies pozele calde.Nu am ce sa reprosez lui Sebi,o sa vedeti ce a iesit...cit priveste sunetul Dan siguur ma intelege,poate ne vedem simbata-duminica in Poiana.Am citeva poze in PDA dar laptopul nu-mi recunoaste acum cardul asa ca descarc miine in PC impreuna cu pozele fecute cu sistemul finalizat.
6 Aug 2010, 09:30: 3 poze facute la urgenta,nu am aspirat dar o voi face. JL_M2150.jpg ( Size: 215.23k ) Number of downloads: 784 JL_8.jpg ( Size: 203.26k ) Number of downloads: 720 JL_tot.jpg ( Size: 290.65k ) Number of downloads: 712 This post has been edited by audiofilu': 6 Aug 2010, 08:30 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Hai ca a iesit bine. Doar ca ai ocupat mai mult spatiu. Ai acces la reglajele amplif-ului?
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Da,panourile sint detasabile,incinta este foarte fixa,necesita ceva efort insa la panoul de la amplif mai am eu de reglat citeva chestii...poate fac altul sa-l montez putin mai jos,in linie cu subul.Acum o sa zici ca-s nebun dar imi place sa iasa totul cit mai bine.Pentru drumul asta de Bv o sa fie suficient.Revin.
This post has been edited by audiofilu': 6 Aug 2010, 12:57 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
renodood |
![]()
|
Felicitari, ai ramas cu aproape tot portbagajul asa
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
arata intr-un mare fel. Bravo!. Poti incerca sa bagi ampliful mai adanc si sa pui un geam de plexi peste el, ca sa il feresti de zgarieturi. Cu racirea cum stai?
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 21:07 |