Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dacia 1300 recarosata 1989
Reno.ro - Forum Renault Romania > Oldtimers > Oldtimers > Restaurari
catalinpatr
Buna ziua,
Voi incerca sa fiu cat se poate de scurt si de concis. Am “mostenit” un autoturism Dacia 1300 berlina cumparata de parinti in 1973 dar care a fost recarosata “conform unei mode trecatoare” in 1989. Masina este inca inmatriculata, fara ITP si fara asigurare. Din lipsa unor posibilitati financiare nu am reusit sa o restaurez, asa ca a fost pastrata in vederea unei utilizari in programul de innoire a parcului auto in vederea achizitionarii unui autoturism nou. Cum statul “ajuta” doar cu o mica suma, nu am reusit nici asta, asa ca anii au trecut iar caroseria a inceput sa se degradeze. Fac un apel la specialistii si pasionatii in restaurarea de autoturisme vechi, pentru ca ar fi pacat sa ajunga la fier vechi. Ce ma sfatuiti sa fac ? Pe langa autoturismul in sine mai detin si ceva piese, unele utilizate altele nu si mult “material marunt”(bucsi, rulmenti, garnituri, etc.). In acest sens incerc sa atasez si ceva poze.
Multumesc.
sebiang2001
La remat cha fier vechi .
Usile sunt dupa 94 .
catalinpatr
Multumesc.
Clublife
Daca vei avea curiozitatea sa arunci o privire la ce inseamna o restaurare adevarata pentru un autoturism indiferent de marca lui,vei vedea ca nu i deloc la indemina oricui.
iulica89
Nu se merita din punct de vedere financiar. Mai bine cauti una intr-o stare buna spre foarte buna si ai sansa sa iesi mai ieftin decat ai anticipat initial. Si mai e varianta in care renunti la ea si te bucuri doar de amintirile create.
iustin_uap
Depinde daca mai vreti o Dacie veche, sau nu. In afara de mecanica si cateva elemente, nu vad sa fi ramas mare lucru din masina originala. In orice caz, ce e bun pe ea ar merita salvat si utilizat/vandut. Mi-a sarit in ochi capacul OZN de la roata spate, ornament destul de rar si cautat.
catalinpatr
Ar putea fi o varianta sa o dau pe bucati, avand in vedere ca nu-mi permit sa o restaurez. Un fel de transplant de organe...macar stiu ca undeva mai functioneaza ceva din ea...
Acelea sunt doar o parte din piesele pe care le detin. Nu pot incarca tot din cauza limitarilor de dinensiune.
Multumesc.

7 Oct 2019, 14:26:
Ma adresez in special domnului inregistrat pe forum cu R12G.
Imi pare rau dar nu pot sa va raspund pe sectiunea "personal message"...imi da o eroare. Sincer, e posibil sa nu fiu familiarizat foarte bine cu modul de comunicare. Cred ca e nevoie sa-mi trimiteti, tot in privat, o adresa de email pentru a gasi o cale prin care sa discutam. Sunt deschis la solicitare dar mai sunt ceva aspecte...
Ov
cu banii de pe capacele ozn si emblemele cu uap si dacia 1300 restaurezi toata masina 04.gif
catalinpatr
Oare ?...nu cunosc piata...vrei sa-mi dai sperante ?
sobolan
masina fara personalitate,n-as restaura asa ceva decat daca nostalgia isi face de cap dar totusi nu merita.....remat !
catalinpatr
In acest moment nici nu cred ca ar putea fi restaurata pe actuala caroserie...podeaua e destul de degradata...doar o inspectie amanuntita ar putea spune asta. Intrebarea este daca se mai poate folosi ceva de pe ea si asta in urma mesajelor si semnalelor primite...in momentul acesta pot sa o dau prin program la 1100 lei. Merita? Pe langa faptul ca trebuie sa ma hotarasc repede...

8 Oct 2019, 18:24:
Sau...sa reformulez, stie cineva cat de "completa" trebuie sa fie o masina sa poata fi primita la programul RABLA ? ... asa as putea sa dau "diverse" de pe ea la pasionati, pe sume mai mici.
pistritu
QUOTE(sobolan @ 8 Oct 2019, 07:32)
masina fara personalitate,n-as restaura asa ceva decat daca nostalgia isi face de cap dar totusi nu merita.....remat !
*


Mergea o recarosare. Gasea o caroserie buna si transfera un mecanic care are curte pe caroseria buna. E de durata. Si costa bani.
Pe caroseria neechipata se putea facea lucrarile de tinichigerie, grunduire, antifonare cu teroson.
@catalinpatr, ti-am scris pe PM cum am dat eu masina de remat ptr a primi certificatul de distrugere. icon_mrgreen.gif

AlbertEinstein a restaurat cu multi ani in urma o dacie 1301 asa, a gasit pe unu cu curte si l-a tinut multe luni sa echipeze de pe o masina pe cealalta
maho
QUOTE(pistritu @ 8 Oct 2019, 23:54)
Mergea o recarosare. Gasea o caroserie buna ...

AlbertEinstein a restaurat cu multi ani in urma o dacie 1301 asa...
*


Cuvinte - cheie: "cu multi ani in urma". In ziua de azi nu mai gasesti caroserie buna de 1300, pe care sa faci treaba.
Si eu sunt de parere ca la stadiul actual nu merita reconditionarea, iar ca sa-i raspund omului la intrebare ("cat de completa.."): nu foarte; poti da mai ales accesoriile ne-metalice (pe ei asta ii intereseaza mai mult: piesele metalice). Mergi totusi la rematul respectiv si intreaba, ca nu-s toti la fel.
catalinpatr
Multumesc mult pentru sfaturi ! ... voi tine cont de ele. (in continuare imi cer scuze catre cei ce au m-au contactat in privat ca nu pot sa le raspund...aceeasi eroare..).
oldtimercraiova
Cauti una fara acte din '72-'77, si o recarosezi.
pistritu
QUOTE(oldtimercraiova @ 9 Oct 2019, 19:25)
Cauti una fara acte din '72-'77, si o recarosezi.
*


up.gif
Adrian Frigo
M-ar interesa si pe mine ceva piese daca se dau. rolleyes.gif
catalinpatr
Sincer sa fiu ar fi interesant daca as putea sa o dau la pachet cu tot ce tine de ea.In acest sens mai adaug ceva poze noi sau de detaliu...si sper sa nu ma repet cu poze postate in discutiile anterioare...
iulica89
As dori eu amortizoarele fata...
catalinpatr
Am putea discuta in privat ? Avand in vedere ca atunci cand incerc sa comunic direct cu persoana care ma contacteaza primesc un mesaj de eroare "You don't have enough posts to access the PM system. Please contact an administrator for more details."...va pot lasa un numar de telefon pentru a fi contactat pe WhatsApp: 0723530201
catalinpatr
Masina a fost predata la "Program" dar am ramas cu piesele...asa ca majoritatea pozelor de mai sus sunt valabile. Asta daca intereseaza pe cineva. Am inclusiv numarul de telefon trecut in mesajul anterior, pot fi contactat si pe WhatsApp pentru detalii suplimentare. Probabil mai am si alte piese care nu apar in poze...voi verifica si voi reveni cu ele.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.