Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Megane Sendan Benzina vs Diesel Taxi
Reno.ro - Forum Renault Romania > Renault - Probleme frecvente, utilizare si reparatii > Megane > Megane IV
DON1305
Salut tuturor..

Vreau si eu să-mi achiziționez un M4 Sedan varinta Zen.. Dar nu stiu ce varinta de motor să i-au 1.6benzina115cp si să pun GPL sau un 1.5Dci 90cp tin sa menționez ca masina vreau sa o bag la taxi in Cluj Napoca si fac cam 80k km/an...

Un sfat mi-ar prinde foarte bine...
Stima
stefandinescu70
Vezi ce motor vrei de 1.6 benzina pe M4 . Nu poti pune GPL pe oricare , de exemplu daca este cu injectie directa de benzina (1.6 SCE 115 cp ) costa f. mult o instalatie GPL pentru injectie directa si functioneaza si cu benzina in paralel/simultan , nu poti funtiona numai pe GPL .
Diesel , nu stiu cum se va descurca cu mersul mult/numai in oras fiind EURO 6 si avand un filtru de particule .
R19/16v
Ca toate celelalte dieseluri E6.
clio4edc12
Motorul de 1.6 este cu injectie indirecta, este un motor fiabil, cu distributia pe lant, costa 2500 lei sa-i pui GPL. Si la 100 km o sa consume ca lei mai putin ca diselul, chiar semnificativ. Clar GPL. De altfel, motorul e cam acelasi si pe Dokker, Dokker care in unele tari vine cu GPL din fabrica pe el.
DON1305
Până la urmă cum ii cu motorul de 1.6 benzină 115cp. Injecție directa sau indirectă? Ca văd că nu prea îmi recomandati dieselu.

Mai aștept păreri
argon
Indirecta, normal, dar aici fiecare cu ale lui. Si pe taxi normal ca nu-ti recomanda nimeni diesel cu FAP, ca-l distrugi repede...cel putin in Romania.
stefandinescu70
Vezi aici unde sunt montate injectoarele la 1.6Sce 115cp si noul 1.0Sce ( care difera de 0.9 Tce care nu are injectie directa )

http://www.imprensa.renault.com.br/release...ing-pleasure/en

Dupa accea aia sustinem ca 1.6 Sce este cu injectie directa sau cu injectie indirecta . Sunt sigur ca sunt clienti Renault care nu stiu ce cumpara si apoi isi dau seama ce motor au luat .


Si cititi aici cum se pune un sistem GPL pe un motor cu injectie directa de benzina si ce consuma ( adica si GPL si Benzina in acelasi timp ) deci se mai merita pe TAXI ????

http://www.autolatest.ro/editorial-auto/nu...ce-ide-ecoboost
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.