Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Espressoare cafea
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2
Mr.NiceGuy
Daca tot suntem la cafenea, hai sa avem si un topic dedicat celor care doresc sa isi cumpere ceva cu care sa isi faca o cafea mai buna.
As dori sa cumpar un aparat de cafea (espressor) si pana acum m-am oprit asupra acestor doua modele:

1. http://www.emag.ro/espressor-super-automat...9/pd/D6V953BBM/
2. http://www.cel.ro/espressoare/espressor-au...ru-pMyM0MTEo-l/

sau daca sunt alte alternative pana in 1500 lei ....
andreist
Am Philipsul (Saeco) negru la munca de 1 an si 2 luni, timp in care a facut cafea pentru 18 oameni in fiecare zi (3-4 de om pe zi ). Inca ne serveste. Nu sunt expert in domeniu, daca vrei alte informatii ti le pot oferi daca pui intrebari directe.
Mr.NiceGuy
Ca fiabilitate sta bine deci. As dori sa stiu daca face cafeaua cu spuma multa si buna (asemanatoare cu cea din cafenele). Parca l-as prefera pe cel care are recipientul pentru spumare a laptelui automat, asa nu mai pierd timp sa il spumez manual.
andreist
Greseala mea, nu am fost foarte atent, arata exact ca cel din imagine negru numai ca are un furtun pe care trage laptele din sticla/cutie ce se ataseaza de batul respectiv. Daca vrei iti pot zice modelul exact luni, si iti pot filma cum iese cafeaua. A costat 1200 ron respectivul. Stiu ca e important sa vezi multe inainte de comanda, eu ma patit-o cu un espresor manual de la deLonghi pentru acasa, la care s-a adeverit ca reviewurile erau degeaba. Cafeaua iesea de parca turnam prin palnie apa fierbinte. L-am schimbat pe un Philips Saeco la fel, manual care a fost mult peste.
Fratzica
Un espresso adevarat nu il vei scoate niciodata dintr-un aparat automat.

Pentru bugetul tau iti recomand:
https://www.price.ro/index.php?action=q&tex...ic&submit=Cauta
El in sine este un aparat fenomenal, insa este si foarte modificabil, poti sa ii adaugi un PID si iti va iesi ceva de genul asta: https://www.youtube.com/watch?v=IENddCqeUJY

Daca poti sa adaugi 650 RON peste buget, asta este o alegere excelenta dat fiind ca are si PID pentru controlul exact al temperaturii boilerului:
https://www.price.ro/preturi_lelit_pl41tem_..._pid_565391.htm

In timp, daca iti iei o rasnita adevarata poti avea cafeneaua in bucataria ta smile.gif

Mare atentie la materialul din care este facut boilerul - majoritatea aparatelor de pe piata au boiler de aluminiu pentru ca se incalzeste mai repede. Exista insa cercetari care arata o legatura clara intre aluminiu si alzheimer asa ca.. m-as interesa din ce e facut boilerul aparatului.


Mr.NiceGuy
QUOTE(andreist @ 29 Jul 2016, 19:56)
Daca vrei iti pot zice modelul exact luni, si iti pot filma cum iese cafeaua. A costat 1200 ron respectivul.
*


Chiar te rog, orice sfat e bun.
mars
Avem la birou un Illy IperEspresso Francis Francis, adus de un coleg, presteaza decent de trei ani si mie chiar imi place ce scoate: http://cafelim.ro/illy/119-illy-francis-fr...respresso-.html

Dar e d'ala pastilat...
MuciX
Cand o vedea cafelistul de serviciu ce e pe aici face criza de fiere.
Daca ai timp, documentează-te aici.
mars
Nu face nicio criza, e vorba de buget mic, n-ajung banii nici de o rasnita manuala mai de soi.
VladSoare
Spumă multă și bună n-o să scoți cu nici unul dintre astea. Pentru aia trebuie unul profesional și, mai ales, experiență. Mîna omului face mai mult decît aparatul în sine.
Doar în două locuri am văzut capuccino cu spumă așa cum trebuie, densă și tare, dar în același timp foarte, foarte fină, să nu vezi urmă de bulă de aer în ea. Iar într-unul dintre acele locuri barmanul de-atunci a plecat, iar acum spuma nu mai iese la fel, deși aparatul e același. Mîna lui era secretul.

La muncă avem un Saeco, dar modelul cel mai simplu, vreo 480 de lei a fost la vremea lui. Încă rezistă, săracul, după mai bine de doi ani jumate de folosire intensă. Deci dacă vorbim de fiabilitate, nu cred că e cazul să-ți faci griji.

În rest, ce să zic... Chiar de curînd vorbeam cu un coleg despre asta și găseam surprinzător că, deși s-au inventat espressoare de mii și mii de euro, cu zeci de șmecherii, o grămadă de tehnici și trucuri... cafeaua cea mai bună tot la ibric iese. biggrin.gif
Mr.NiceGuy
QUOTE(Fratzica @ 29 Jul 2016, 20:03)
Un espresso adevarat nu il vei scoate niciodata dintr-un aparat automat.

Mare atentie la materialul din care este facut boilerul - majoritatea aparatelor de pe piata au boiler de aluminiu pentru ca se incalzeste mai repede. Exista insa cercetari care arata o legatura clara intre aluminiu si alzheimer asa ca.. m-as interesa din ce e facut boilerul aparatului.
*


Asta nu o stiam, o sa trimit un mail sa intreb din ce material e facut boilerul la cele doua aparate. Daca e din aluminiu, partea buna e ca dupa cativa ani uiti de ce ai luat aparatul si nu mai bei cafea.

QUOTE(MuciX @ 30 Jul 2016, 05:40)
Cand o vedea cafelistul de serviciu ce e pe aici face criza de fiere.
Daca ai timp, documentează-te aici.
*


Sincer sa fiu nu sunt mare cafengiu sau pretentios, beau 1-2 cafele pe zi si când zic cafea, ma refer la cafea ness, cafea de la aparatele de cafea ce se gasesc prin oras (aparatele alea mari ce functioneaza cu bancnote sau monede) si destul de des cafea 3 in 1 (ma rog nu prea e cafea, dar e comoda prepararea) insa pot recunoaste si apreciez o cafea de calitate preparata bine .
Doresc sa imi cumpar un aparat de cafea cu rasnita incorporata pentru a face o schimbare (next level, vorba aia) pentru ca macar asa stiu ca pun eu cafeaua in el si stiu ce beau, iar daca gustul acelei cafele se va apropia macar de cel al cafelei de la aparatele acelea mari (de se gasesc prin diferite institutii) eu ma declar multumit.
Multumesc pentru link-ul forumului, o sa pun si acolo cateva intrebari, sper sa nu ma omoare aia cu pietre, deja parca vad: "mai pune bani mane ca nu e destul!".
iulia_boris
Io citii forumul ala mai demult si mi.a trecut de sfaturi..Desi apreciez o cafea de calitate mi se pare exagerat sa dai mia de euro,chiar si mai mult,pe un espresor domestic..Daca ai bani in exces este altceva..Dar parca si atunci as prefera altceva..Am un coleg care venise de la sor.sa din Italia si adusese pachete de cafea pt sufletul lui.Dracu stie cum o chema dar cafeaua aia cu care m.a servit,facuta la fierbator deci alterat gustul apei si prin fierbere,mi s.a parut de vis..
Mr.NiceGuy
Cam ai dreptate Iulia, am cerut un sfat intre cele doua espressoare si mai ca nu au strigat unii "BLASFEMIE !". Eu inteleg ca pentru unii cafeaua e o pasiune si investesc bani in aparate, insa pentru multi e doar un obicei.
Eu doresc ca dimineata sa apas un buton si aparatul sa faca singur cafeaua nu sa tot demontez si montez pe piese. Stiu ca in cazul prepararii manuale rezultatul merita toti banii si timpul, dar pentru mine inca nu, poate pe viitor.
zare
Personal il recomand pe primul,eu am un model asemanator Saeco....dupa ce treci la nivelul asta incepi sa faci diferenta intre aparate si cafele pe unde umbli....si apoi bineinteles cafea italiana ,se simte diferenta intre marcile de cafea folosita,spor...
Cosstel
QUOTE(VladSoare @ 30 Jul 2016, 07:59)
Doar în două locuri am văzut capuccino cu spumă așa cum trebuie, densă și tare, dar în același timp foarte, foarte fină, să nu vezi urmă de bulă de aer în ea.
*


spuma tocmai asta reprezinta, un ameste de aer+lichid, din tensiunea superficiala a lichidului+agitare intensa se regleaza dimensiunea bulelor de aer, cu cit mai mici cu atit mai fina spuma, catifelata wink.gif
VladSoare
Exact. Acuma, n-o lua și tu literal. Cînd spun "să nu vezi urmă de bulă" exagerez, evident. Vreau să spun să fie bulele extrem de mici, foarte greu sesizabile. tongue.gif

NiceGuy, nu e nimic rău în ce vrei tu. Eu și acasă și la munte folosesc un Tassimo. Automatizarea supremă. Aia da blasfemie. Saeco e lux prin comparație. biggrin.gif
andreist
QUOTE
Cam ai dreptate Iulia, am cerut un sfat intre cele doua espressoare si mai ca nu au strigat unii "BLASFEMIE !". Eu inteleg ca pentru unii cafeaua e o pasiune si investesc bani in aparate, insa pentru multi e doar un obicei.

De la rosii, pc'uri, materiale de constructie pana la avioane, intotdeauna apar oamenii pasionati care considera ca trebuie sa dai mult mai mult decat face. Nu-s rele sfaturile, dar am vazut ca sunt foarte multi care duc spre extrem.
Mr.NiceGuy
Cam asa e pe mai toate forumurile, daca ceri un sfat cu privire la un anumit produs pe care il consideri peste medie, se gasesc unii sa spuna ca produsul respectiv nu merita ca mai trebuie pus macar atat ca sa iti cumperi ceva decent. Asa a fost si cand am cerut sfaturi pentru aceasta http://www.decathlon.ro/p/8351007_biciclet...krider-520.html bicicleta pe softpedia . Ca nu merita sa cumperi bicicleta sub 2000 lei, ca mai bine una second in banii astia. Le-am spus ca pentru ce imi trebuie mie e suficient, dar ei nu si nu. Pana la urma am cumparat-o si la cat si pe unde o folosesc eu nu imi pare rau.
Ce asa de greu de inteles ca nu toata lumea doreste superlativul, ci sunt unii care se multumesc si cu mainstream-ul.
Fratzica
Primul aparat pe care ti l-am recomandat, Gaggia Classic, e 1250 RON, sub bugetul tau. Aparatul face un espresso excelent, atata tot ca nu are rasnita si automatizarile dintr-un aparat all-in-one.

Daca vei intra in discutii cu ei vei vedea ca cei de pe forumul espressoman sunt total impotriva aparatelor automate.
Mr.NiceGuy
Ce sa intru in discutii, ca au fugit de raspuns ca dracii de tamaie. M-au expediat cat colo, ca vezi doamne, e forum pentru pasionatii de cafea/espresso nu pentru cei care si-au facut din cafea un simplu obicei.
Eu sunt curios daca ei dimineata au chef si timp sa isi pregateasca cafeaua asa cum scriu acolo (adica rasnitat separat, cantarit 7 grame cafea cu cantar de bijuterii, pus, presat, etc.) apoi curatate toate utilajele. Nu zic ca nu iese o cafea foarte buna in felul asta, dar pot trai si cu mai putin.
Fratzica
Ai fi surprins smile.gif)
iulia_boris
Pana mea,ca daca ar intra in tura la 6 dimineata,ca mine,sigur fac tot ritualu'asta..Cum sa nu..Sau sa fie sofer RATB ca aia se trezesc la 3.30..Sau poate ei nu beau cafeaua la prima ora si atunci este altceva..Fiecare cu dileala lui..Io o am p.aia cu cainii altii cu cafelele..
papa_mulo
Tot ibricu si o linguritza d'aia lunga e de baza daca nu iti trebuie cantitati mari de cafea cum e pe la birouri. Tzac-pac ai facut cafeaua...si un ibric + linguritza le speli imediat.
Fratzica
Eu la servici folosesc una de-asta: http://www.aeropress.com/product/aeropress/
In 2 min ai facut cafeaua si ai si spalat agregatul smile.gif
Cafeaua la ibric e prea tare pentru mine.
andreist
Am baut cafea facuta la chestie d'aia, iese tare/buna, chiar e ceva interesant.
VladSoare
QUOTE(papa_mulo @ 31 Jul 2016, 11:08)
Tot ibricu si o linguritza d'aia lunga e de baza daca nu iti trebuie cantitati mari de cafea cum e pe la birouri. Tzac-pac ai facut cafeaua...si un ibric + linguritza le speli imediat.
*

up.gif
Cînd am băut prima oară la ibric, am avut senzația că abia atunci am înțeles ce înseamnă o cafea adevărată. Dar e foarte tare. Plus că e foarte important să fie măcinată cum trebuie și făcută cum trebuie, altfel iese o poșircă.
Colegul însă caută o metodă cît mai simplă și automată. Cu ibricul trebuie să muncești un pic.
vallixx
Si pe mine ma interesa fix acelasi lucru.
Un expresor fara fite, fiabil, eventual cu rasnita ca sa fac cafea din boabe.
Fara fite, nu ma interesaza spume, lapte, cappucino....etc, doar cafea neagra, buna si mai ales numai la apasarea unui buton.

Am avut o cafetiera care facea la filtru, dar nu mi-a placut, plus ca as vrea din boabe, cafeaua rasnita isi pierde repede aroma stand in pachet.

Plus ca expresorul face cafea cu gust puternic, incsa in realitate cafeaua nu e mai tare decat cea de la ibric sau filtru. Asta vreau, gust tare, nu neaparat cafea tare.
Ceva recomandari?
Fratzica
QUOTE(vallixx @ 31 Jul 2016, 12:31)
plus ca as vrea din boabe, cafeaua rasnita isi pierde repede aroma stand in pachet.
*


Pune-o la frigider.
iulia_boris
Confirm.
Mr.NiceGuy
QUOTE(vallixx @ 31 Jul 2016, 11:31)
Si pe mine ma interesa fix acelasi lucru.
Un expresor fara fite, fiabil, eventual cu rasnita...
Ceva recomandari?
*


Citeste pe espressoman sau fa-ti cont acolo, sunt o multime de informatii utile care te pun pe ganduri privind modul de preparare a unei cafele, pardon espresso.
Acum chiar ma gandesc daca sa cumpar espressor manual sau automat, desi nu stiu daca as avea rabdare si timp sa trec prin tot procesul tehnologic ca sa imi fac o cafea dimineata, desi stiu ca ar merita rezultatul.

Ca si recomandari, eu m-am oprit asupra celor 2 espresoare automate pe care le-am mentionat in primul post, ambele cu rasnita incorporata.
Fratzica
Manual 100% daca vrei espresso si crema. Automat daca vrei cafea.
comanr
exista automate pentru espresso insa ele costa cam doua mii de euro(unele si mai mult), au rasnita ceramica, boiler (relativ) serios, uneori e aiurea sa te apuci de rasnit, plus ca o cafea mai inseamna si socializare, adica pentru aia ma duc la bar, si vreau o cafea de bar.

https://www.youtube.com/watch?v=CdbsUIAq4mo

puristii in espresso probabil o sa sara in sus dar adevarul e ca se poate si automat, dar costa.
andreist
Asa arata cand face cafeaua: https://youtu.be/bR0qwhkFLzs
si asta e modelul: http://www.emag.ro/espressor-automat-phili...BBM/#resigilate
jur ca am dat 1200 ron acum 1 an si un pic pe el, poate se gaseste la alti comercianti mai ieftin sau a aparut modelul mai nou.
VladSoare
QUOTE(comanr @ 31 Jul 2016, 22:18)
plus ca o cafea mai inseamna si socializare, adica pentru aia ma duc la bar, si vreau o cafea de bar.
*

up.gif
Mare adevăr ai zis. Deși cafeaua cea mai bună e aia pe care o fac la ibric în casă (atunci cînd am răbdare s-o fac așa), totuși cea pe care o apreciez cel mai mult e tot poșirca de un leu de la automat, pe care o beau stînd la taclale cu colegii.
vallixx
M-am dat un pic pe expressoman si e cam cum banuiam.

Ti se explica cum ca de fapt nimic nu e bun.
Si purismul asta e bun, dar cand e dus la extrem eu zic ca se intra in derizoriu.

Trebuie sa cumperi o anumita cafea numai din cateva locuri ( desi ei nu fac reclama, yeah right) niciun expresor nu e ce trebuie ( exceptand una sau doua marci carora ei nu le fac reclama, mda, si marmota fugarea ciocolata), cafeaua o rasnesti tu la granulatia X, care e posibil numai cu 2-3 rasnite profi carora evident ei nu le fac reclama...si care costa cam cat masina mea in momentul de fata....restul e cah.

Plus film in care iti explica cum tii un tamper in mana, la ce unghi, unde pui degetul mare si unde pui degetul mic.... Serios? Are you kidding me?
Ma invata cumn presez cafeaua cu o ...stampila, practic??
Sa tin mama indoita la X grade...?? Las-o in, cum s-o zic elegant....rudele decedate ale parintelui de sex feminin.
Asta e deja vrajeala ieftina pentru a da unui lucru iluzia ca este mult mai important si mai sofisticat decat in realitate. KKT, presezi o cafea cu o stampila....nu ai nevoie nici de cosinus de alfa si nici de tangenta la plan.

Bun, pentru pasionatii pana la nebunie de cafea poate inteleg, desi....am totusi unele rezerve.

Nu toti suntem insa super pasionati si mai ales, nu toti avem timp sa stam sa dadacim o ceasca de cafea 2 ore. Unii dintre noi mai avem de munca si vrem doar o cafea rezonabila, in detrimentul unei posirci pe care o obtin si dintr-o cafea la filtru.

Deci refromulez. Nefiind pasionat de "expresso-ul perfect", cum si mai ales cu ce pot obtine un expresso bun, rezonabil (chiar daca nu e cel perfect"), cu minim de timp si de investitie, folosind device-uri existente pe piata romaneasca (practic expresoare bune chiar daca nu sunt cele perfecte)? Cam la asa ceva am nevoie de ajutor de la voi.

Vreau o cafea rezonabila, nu am timp sa stau sa o dadacesc ore intregi, nu am dispozitie de toate sculele si ustensilele si nici nu vreau sa investesc multe sute de euro in expresor.

Ceva decent, cat mai automatizat fara sa fie insa exagerat (adica sa nu sacrifice extrem de mult din calitatea bauturii din dorinta de automatizare exagerata), caruia daca ii cumpar o cafea rezonabila ca si calitate sa stie sa-mi scoasa o licoare din gama medie spre buna. Exista asa ceva?

Bun...si ceva care e de preferat sa nu-mi produca Alzheimer inainte de vreme, nu de alta dar nu vreau sa uit unde am pus punga de cafea.
Sau parola de la reno.ro tongue.gif
Fratzica
Cu un aparat manual bun pe care l-ai lasat in prealabil sa se incalzeasca bine, gen alea de care am tot zis in posturile precedente, iti ia 2 min sa pui cafeaua in portafiltru (un Illy / Julius Meinl macinat tinut la rece e mai mult decat decent), sa presezi cafeaua cu tamper-ul in portafiltru, sa pui portafiltrul in aparat, sa pornesti extractia si sa scoti portafiltrul afara sa il clatesti. Poti sa si incalzesti putin ceasca in prealabil, fie pe aparat, fie cu ceva apa fierbinte de la robinet. Un ristretto se va raci considerabil imediat dupa extragerea intr-o ceasca rece.

Ca exemplu, pentru cei cu buget limitat, ai mei au acasa un Saeco Poemia link care face un espresso mai mult decat decent, mai ales daca ai grija la ce cafea folosesti si cat lasi aparatul la incalzit. Singurul incovenient e ca are boiler de aluminiu dar pe ei nu ii prea intereseaza acest aspect sleep.gif .
dannypapai
Sunt, de doi ani, posesorul unui expressor Krups luat de la emag, pret 2000 lei. Poate face 4 tipuri de cafea: expresso, expresso strong, cafea, cafea lunga. Poate rasni cafeaua in trei moduri de granulatie. Nu are recipient de lapte si mie nici nu-mi trebuie asa ceva. Iti arata pe afisaj cand trebuie sa schimbi filtrul de apa, cand sa-i faci curatarea precum si toti pasii necesari. De acord cu cele spuse de un coleg mai sus ca este importanta cafeaua folosita. Dupa ce am folosit mai multe sortimente de boabe de cafea, in prezent (fara sa fiu acuzat ca fac reclama) folosesc o combinatie de trei cafele special pentru expressor pe care o cumpar de la un cafegiu renumit din zona Hristo Botev. Nu dau nume, cine stie, cunoaste.
PRO - o cafea excelenta, aromata, tare sau mai slaba dupa cum o doresti tu;
- operare foarte usoara, nu trebuie decat sa urmaresti ce-ti indica afisajul.

CONTRA - pret mare de achizitie;
- consumabile scumpe (de ex: 50 lei filtrul de apa, pe care, asa cum iti indica aparatul, trebuie sa-l schimbi la 2 luni)

Am fost de doua ori cu el in service pentru aceeasi problema si anume stricarea rasnitei. Prima oara pe garantie, a doua oara m-a costat 300 lei. Motivul ar fi, spun cei de la service, faptul ca nu am schimbat filtrul de apa cand trebuie (la doua luni, repet). Cica mai bine folosesc aparatul fara filtru decat sa depasesc perioada de doua luni, ceea ce fac in prezent.

Lasand la o parte chestia cu filtrul de apa suntem foarte multumiti de aparat. Pur si simplu apesi pe doua butoane si cafeaua dorita iti e facuta.
comanr
intri pe oleics si la ho mie de ronisori exista niste sculi din alea sehas de bar cu 4 capete ca balaurul, iei una din aia, schimbi doua garnituri si pui niste detartrant, dai clasa la toate lucrarile!
Fratzica
Intr-adevar, e o solutie, nu mai ai decat sa ii tragi linie de apa, filtru de apa si sa schimbi instalatia electrica sa tina cei țâșpe mii de wati (asta daca nu e d-ala de merge la 380). laugh.gif
comanr
dar e cam ce trebuie biggrin.gif la un ban cinstit

iar pentru o cafea buna ce nu face omu, bagi un bransament trifazat , iesi mai ieftin per total! smile.gif)))
VladSoare
QUOTE(dannypapai @ 1 Aug 2016, 11:12)
folosesc o combinatie de trei cafele special pentru expressor pe care o cumpar de la un cafegiu renumit din zona Hristo Botev. Nu dau nume, cine stie, cunoaste.

up.gif
Și pentru ibric, tot de-acolo e cea mai bună. wub.gif

QUOTE(dannypapai @ 1 Aug 2016, 11:12)
Am fost de doua ori cu el in service pentru aceeasi problema si anume stricarea rasnitei. Prima oara pe garantie, a doua oara m-a costat 300 lei. Motivul ar fi, spun cei de la service, faptul ca nu am schimbat filtrul de apa cand trebuie (la doua luni, repet).
*

Păi ce legătură are filtrul cu rîșnița? Că doar apa nu trece prin rîșniță. huh.gif
Mr.NiceGuy
QUOTE(vallixx @ 1 Aug 2016, 08:50)
M-am dat un pic pe expressoman si e cam cum banuiam.

*


Sa nu vada colegul Kum postul tau, ca ti-o furi grav pentru nerespectarea cultului cafelei, ca ei acolo sunt in cautarea espressoului perfect, nu a unei cafele oarecare.
vallixx
Colegul Kum e banat tocmai pentru insistentele in a jigni pe oricine care nu e de acord cu el. Chiar si asa, mi s-ar fi rupt in 14...poate chiar in 15 daca as fi fost acuzat ca nu caut perfectiunea.

Nu , nu o caut, vreau doar ceva care sa ma ajute sa scot cat mai mult cu efort ( de orice fel ) cat mai mic. In momentul de fata, de niste ani buni, imi prepar cafeaua la ibric dupa niste experiente care nu m-au convins, cu o cafetiera care prepara cafea la filtru. E ok la ibric, imi place.

As vrea sa incerc insa altceva. In plus, cafeaua la ibric extrage destul de multa cofeina, care nu imi este personal foarte indicata din cauza unor probleme ereditare de sanatate. Un expreso pastreaza mult din aroma cafelei fara sa extraga insa extrem de multa cofeina din ea, fapt care ma ajuta sa nu ma privez de placerea unei cafele.
dannypapai

Păi ce legătură are filtrul cu rîșnița? Că doar apa nu trece prin rîșniță. huh.gif
*

[/quote]


Pai stai sa vezi, ca rasnita in sine nu intra in contact cu apa, dar este parte integranta cu alte subansamble care intra in contact cu apa, si alea se strica, dar care nu se pot schimba individual, ca sa zic asa, ci se schima tot ansamblul, format din rasnita plus chestiile ale care s-au stricat. Si ca daca filtrul nu e schimbat, din cauza depunerilor, ajunge mai putina apa...acolo unde ajunge si care, din cauza caldurii, se evapora si ataca acele subansamble care se strica. Explicatia unui specialist de la service catre un nespecialist in domeniu, ca mine
Fratzica
buget?
Mr.NiceGuy
[quote=dannypapai,1 Aug 2016, 10:07]
Păi ce legătură are filtrul cu rîșnița? Că doar apa nu trece prin rîșniță. huh.gif
*

[/quote]
*

[/quote]
Daca citesti pe forumul espressoman, ai sa descoperi ca pasionatii adevaratului espresso considera espressor-ul un accesoriu al rasnitei.

1 Aug 2016, 10:38:
QUOTE(vallixx @ 1 Aug 2016, 10:05)
Colegul Kum e banat tocmai pentru insistentele in a jigni pe oricine care nu e de acord cu el. Chiar si asa, mi s-ar fi rupt in 14...poate chiar in 15 daca as fi fost acuzat ca nu caut perfectiunea.
*


Atunci se explica comportamentul acestuia, nu stiam ca e banat aici.
iulia_boris
Deci pe langa ceasuri este pasionat de espressoare..In orice caz revad scena din The bucket list unde Jack Nicholson ii explica lui Morgan Freeman ce inseamna cafeaua Kopi Luwak pe cand Morgan era bautor de nes..
vallixx
Nu ma deranja ca era pasionat. Nu ma deranja ca el avea un ceas mai tare ca al meu, atata timp cat pt mine scopul ceasului era sa-mi arate ora si atat.

Nu m-ar fi deranjat sa se dea cunoscator si dpdv cafea. Poate chiar m-ar fi ajutat cu niste sfaturi bune.

Problema era ca daca pur si simplu nu iti doreai the top of the top erai luat la insulte, gen....ce fraier esti ca nu vrei expresso-ul perfect.....nu iti doresti expresso adevarat sau ce bou esti ca nu vrei 'al mai tare ceas. Asta era deranjant, nicidecum altceva. Cel putin pt. mine.

QUOTE(Fratzica @ 1 Aug 2016, 11:07)
buget?
*


0-150 euro, daca chiar merita poate mai pun un 50....dar doar daca chiar e ceva ce face diferenta.

Nu imi trebuie pentru licori care se termina cu "pucino" sau care contin "latte"sau "machiato". Fara teava de spumare.....ca nu spumez nimic, nu consum lapte de niciun fel.

Cafea neagra, cu gust cat mai apropiat de un expresso veritabil.

Acu'...daca are posibilitatea si pentru "pucino" si altele e bonus, insa nu sunt un must.
Daca doar pentru astea trebuie sa dau un pret mai mare , atata timp cat la pret mai mic exista alternativa fara ......ma lipsesc fara remuscari.

De preferat sa functioneze cu boabe.....desi inteleg ca la bugetul meu initial, mai greu, sa zicem ca nu-mi cade mana sa rasnesc eu, ca si pana acum pt ibric, dar daca tot ma "automatizez"..... biggrin.gif
dannypapai
[quote=vallixx,1 Aug 2016, 13:09]
0-150 euro, daca chiar merita poate mai pun un 50....

Nu imi trebuie pentru licori care se termina cu "pucino" sau care contin "latte"sai "machiato". Fara teava de spumare.....ca nu spumez nimic, nu consum lapte de niciun fel.

Teava aia de spumare cum ii spui tu are si o alta utilitate: pe acolo aparatul iti va da doar apa fierbinte, mie mi-a fost util cand a trebuit sa fac un ceai si ApaNova facea nu stiu ce lucrari si oprise apa.
vallixx
Am inteles sa traiti.....nu stiam....dovada cate stiu despre expresoare smile.gif

Nu e un must nici aia, am cana de fiert si am intotdeuna in casa macar 5l de apa plata deci apa fierbinte am de unde sa-mi procur relativ rapid.

Acu' evident ca nu o sa caut expresor musai fara teava......
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.