Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: echipajele de rar mobil
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Legislatie
adriano2br
Am si eu o nelamurire. In zona mea ,undeva prin judetul braila s-au pus astia de la rar pe controale la greu. Faza e ca un angajat de la rar..sofer,sau ce o fi acolo are parinti/neamuri in aceasta localitate..si mai mereu masina de servici (rar) este oprita acolo..deci vine in vizita, dar de cele mai multe ori face controale cu un mcv...si verifica aproape tot ce trece pe acolo.Cumva mi se pare un abuz asta...sa vin cu masina de servici acasa la mamica saptamanal, chiar si cateva zile la rand si la 100m de poarta lor sa ma pun si sa fac control in trafic ... Mi se pare absurd.
Am circulat cu dacia din semnatura timp de 2 ani, cu niste cauciucuri 175 65 r13, iar in carte aveam doar 155/165 65 r13 ...dar nu am avut ghinionul sa se lege nimeni de ele.

Acum am luat alta masina, un fiat bravo din 1995 si la asta am rotile pe 15" , iar in carte am trecute doar pe 13" si 14" . Am gaz omologat, trecut si pe carte si talon. Ceva batai pe la bucsi pe fata. In rest masina se prezinta bine, fara gram de rugina..chiar am ramas uimit ,o masina la varsta ei sa nu aibe rugina. Rotile cred ca o sa caut sa fac vreun schimb cu cineva..si sa iau unele pe 14, sau o sa incerc sa le omologhez pe astea in cateva luni cand o sa dau pe la rar. Spun in cateva luni, pentru ca am apucat sa fac asigurarea pe numele proprietarului..si am dat 500 ron pe 6luni, pentru ca la acea vreme nu aveam fiscalul si nu o puteam inmatricula. Nu aveam chef nici sa stau cu ea pe dreapta pana primesc fiscalul( nu eram sigur ca il mai primesc)..asa ca am platit asigurarea. Mai astept cateva luni si o sa o pun pe numele lu' cineva din familie,care are peste 30 de ani, iar cand o sa ma duc la rar pentru autenticitate, o sa le spun si de jante sa imi treaca acea marime in carte. Dar pana atunci, mi-e frica sa nu ma prinda vreun control din asta de-al RAR-ului si sa raman fara talon.

Daca a fost cineva oprit de RAR in trafic , ati putea sa imi spuneti si mie cam ce au verificat pe la masina ?

Iar la gpl, daca am trecut numele instalatiei in carte si talon, si se poate vedea si pe acel plaman numele..un cod sau ce mai scrie acolo...trebuie sa mai am ceva acte in plus dupa mine ? acte gpl sau ceva de genul? pentru ca gpl a fost montat in italia si am doar o factura de la service'ul italian si cartea instalatiei.
maho
Daca esti in regula, n-au ce sa-ti faca. Daca nu... riscul tau.
M-au oprit acu' fo' 2 ani, au verificat: lumini, stopuri, noxe, roti... si cam atat parca. Au iesit toate ok, si mi-au dat o hartie in sensul asta, valabila 3 luni, timp in care nu ma mai putea verifica nici un rar (arr, de fapt) in trafic (daca aveam hartia la mine). La rugina "normala" nu se uita.
adriano2br
mda..deci trebuie sa fac cumva sa rezolv problema cu rotile :| . gasit deja model de jante pe 14 tot din aliaj, ca sa fac schimb cu cineva..dar sunt urate cu spume, mai bine pun de tabla cu capace :|
marian-j
QUOTE(adriano2br @ 28 Apr 2014, 18:13)
Am si eu o nelamurire. In zona mea ,undeva prin judetul braila s-au pus astia de la rar pe controale la greu. Faza e ca un angajat de la rar..sofer,sau  ce o fi acolo are parinti/neamuri in aceasta localitate..si mai mereu masina de servici (rar) este oprita acolo..deci vine in vizita, dar de cele mai multe ori face controale cu un mcv...si verifica aproape tot ce trece pe acolo.Cumva mi se pare un abuz asta...sa vin cu masina de servici acasa la mamica saptamanal, chiar si cateva zile la rand si  la 100m de poarta lor sa ma pun si sa fac control in trafic ... Mi se pare absurd.
Am circulat cu dacia din semnatura timp de 2 ani, cu niste cauciucuri 175 65 r13, iar in carte aveam doar 155/165 65 r13 ...dar nu am avut ghinionul sa se lege nimeni de ele.

Acum am luat alta masina, un fiat bravo din 1995 si la asta am rotile pe 15" , iar in carte am trecute doar pe 13" si 14" . Am gaz omologat, trecut si pe carte si talon. Ceva batai pe la bucsi pe fata. In rest masina se prezinta bine, fara gram de rugina..chiar am ramas uimit ,o masina la varsta ei sa nu aibe rugina. Rotile cred ca o sa caut sa fac vreun schimb cu cineva..si sa iau unele pe 14, sau o sa incerc sa le omologhez pe astea in cateva luni cand o sa dau pe la rar. Spun in cateva luni, pentru ca am apucat sa fac asigurarea pe numele proprietarului..si am dat 500 ron pe 6luni, pentru ca la acea vreme nu aveam fiscalul si nu o puteam inmatricula. Nu aveam chef nici sa stau cu ea pe dreapta pana primesc fiscalul( nu eram sigur ca il mai primesc)..asa ca am platit  asigurarea. Mai astept cateva luni si o sa o pun pe numele lu' cineva din familie,care are peste 30 de ani, iar cand o sa ma duc la rar pentru autenticitate, o sa le spun si de jante sa imi treaca acea marime in carte. Dar pana atunci, mi-e frica sa nu ma prinda vreun control din asta de-al RAR-ului si sa raman fara talon.

Daca a fost cineva oprit de RAR in trafic , ati putea sa imi spuneti si mie cam ce au verificat  pe la masina ?

Iar la gpl, daca am trecut numele instalatiei in carte si talon, si se poate vedea si pe acel plaman numele..un cod sau ce  mai scrie acolo...trebuie sa mai am ceva acte in plus dupa mine ? acte gpl sau ceva de genul? pentru ca gpl a fost montat in italia si am doar o factura de la service'ul italian si cartea instalatiei.
*


S-o luam incet.
-de unde stii matale ca cei de la RAR fac un abuz atunci cand isi plaseaza MCV-ul in acel punct de control?Detii ceva dovezi in acest sens?Este obligat RAR-ul din BR sa-ti ceara dumitale incuviintarea unde sa-si plaseze echipajul mobil?
-zici ca ai circulat doi ani cu anvelope neconforme.Adica ai circulat o gramada de vreme in neregula,si cu morcovu'-n tur,sa nu fii luat la intrebari.Nu era mai simplu sa-ti fi pus niste cauciucuri corespunzatoare?
-circuli,in continuare,tot in neregula:anvelope neconforme,troncanituri pe la bucse,acte vraishte,etc.Oare numai mie mi se pare ca nu dai doi bani pe "legalitate"?
-" iar cand o sa ma duc la rar pentru autenticitate, o sa le spun si de jante sa imi treaca acea marime in carte".Asta-i cea mai tare! laugh.gif
Sa stii ca aia de la RAR or sa pice direct in cwr,si o sa-ti treca in CIV tot ce doresti matale.
Te inseli,colega!Nu asa se procedeaza!
-pt gpl nu-ti trebuiesc acte suplimentare.Doar autocolantul acela verde cu mentiunea GPL aflat pe parbriz.
vallixx
Pe mine ma doare la flex daca ma opreste RAR-ul, n-au ce sa-mi gaseasca.

In schimb ma bucur maxim ca aud din ce in ce mai des de controale, pot spune ca si asa mi se par putine.
Vreau si eu sa scap de aia care imi baga noaptea xenoane mov fix in retina, vreau sa scap si eu de aia carora le tine frana pe o roata, vreau sa scap si eu de aia care tre sa dea o tura de volan ca sa li se miste un grad rotie, vreau sa scap si eu de aia cu tobe care imi zdrangane geamul de la bloc si pornesc toate alarmele din parcare .....etc.

Cu aia cu folii si roti cu 1" mai mari n-as fi asa drastic, nu consider o amentare atat de grava la siguranta circulatiei precum cei de mai sus....


Cristi1980
sunt unii care isi pun jenti de 17 si 18 pe logane si mai au si motoare 1.4
Hai .. , nici chiar asa!
Poate ar fi bine sa ne scape de astia cu jenti cat casa si frane vai mama lor
si de aia cu toba sport sau fara toba
UXE
@adriano2br unde anume mai exact?

am trecut si eu ieri prin Braila... erau doar la Smardan...
AR-18-MOS
QUOTE(maho @ 28 Apr 2014, 20:30)
(arr, de fapt)
*


Fostul ARR, actual ISCTR, nu au atributii in ceea ce te referi tu. Sunt institutii diferite.
maho
Ai dreptate, m-a indus in eroare sigla de pe fituica, cam interpretabila (putea fi citita si "arr", ca erau literele una-n alta). Mea culpa.
SandelBS
De cate ori ma duc la Braila, cand intru in judet pe DN2B de obicei, merg regulamentar (si in localitati si extra), pentru ca mereu am prins radar mobil (in zona Ianca) si il lua p-ala din fata mea. La fel am vazut si echipaj de la RAR, cu troace oprite. In oras, de cand cu foarte multe camere video pe strazi se circula ceva mai bine, e totusi o siguranta in trafic. Asadar, sa puna controale din poarta-n poarta, cum a spus si cineva mai sus, esti in regula, te doare-n cur de ei. Ca in rest ne dorim lume civilizata, ca-n tarile calde...da numa ailalti, noi nu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.