Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cum as putea scoate banii de la Banca!
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Zona Financiara
dandee
La banca X am fost trecuti ca imputerniciti ai titularului de 89 ani eu si sotia sa! titularul a trecut la cele vesnice (Dumnezeu sa-l ierte!). Cum pot sa scot banii in conditiile in care as vrea sa inchid si contul? astept sfaturi. Multumesc
Alexu7
in momentul in care banca, "depisteaza" decesul titularului, contul este blocat. nu se mai pot face operatiuni, de catre imputerniciti decat dupa dezbatearea mostenirii.

daca este vorba de un depozit, se poate face foarte usor desfiintarea acestuia prin online banking, daca este activat acest serviciu pe cont, dupa care urmeaza retragerea numerarului de pe card!

daca banca este una de bun simt, contul se va inchide in mod automat dupa o perioada de inactivitate de 6 luni.
dandee
si pana "descopera"? online banking nu este activat.
4x4
Daca esti imputernicit poti retrage banii fara nici o dezbatere. Asta e si scopul, sa nu mai toci banii.
dandee
dar nu pot inchide contul, asta e buba.
Markos
Dar îl poți alimenta, în schimb.
Victoras2001
Da de ce te framanta ca nu poti inchide contul dupa ce l-ai golit? tongue.gif
DragosP
Fă succesiunea. Până-n 6 luni sau 1 an e relativ simplu și ieftin.
dandee
a trecut mai mult de 6 luni! pai de ce sa fac succesiunea sa vina toti nepotii? pai sa nu ramana activ si sa ma puna astia la comisioane
aurelyan
QUOTE(Alexu7 @ 10 Nov 2012, 22:53)
in momentul in care banca, "depisteaza" decesul titularului, contul este blocat. nu se mai pot face operatiuni, de catre imputerniciti decat dupa dezbatearea mostenirii.
daca este vorba de un depozit, se  poate face foarte usor desfiintarea acestuia prin online banking, daca este activat acest serviciu pe cont, dupa care urmeaza retragerea numerarului de pe card!
daca banca este una de bun simt, contul se va inchide in mod automat dupa o perioada de inactivitate de 6 luni.
*Corect.
Daca banca nu stie ca titularul contului a decedat, imputernicitii pe cont pot retrage banii fara probleme. Daca se afla, se blocheaza banii pana la definitivarea succesiunii.
Conturile inactive, pe care nu s-au mai facut operatiuni se inchid dupa 6 luni.
Acum ce sa zic, voi puteti retrage banii aia, cati or fi, dar sa nu aveti probleme ulterior cu mostenitorii de drept ai persoanei respective, pot aparea complicatii...
dandee
nu exista mostenitori de drept rude de gradul 1 sau copii! eu ma gandeam daca batrana ar putea retrage banii pe baza certif de deces si pe a celui de casatorie, totusi au 58 de ani de casatorie, cu alte cuvinte banii i-au facut amandoi.
aurelyan
Pot sa aiba si 1000 de ani impreuna si 100 de certificate de casatorie, iar asta cu banii facuti impreuna e la misto. Daca banca afla de deces, banii se vor putea retrage doar dupa definitivarea succesiunii.
Sa inteleg ca nu este imputernicita pe cont...scoateti un extras de cont pe care se va vedea soldul contului, banii disponibili, apoi ii retrage un imputernicit, sa nu existe discutii ulterior.

LE Repet, pot aparea probleme ulterior, in mod normal banca trebuie anuntata de aceasta situatie, se poate gasi oricand un binevoitor care spuna ceva unde nu trebuie...
Nu am intentia de a instiga la fapte care in anumite situatii pot fi considerate ilegale.
dandee
este imputernicita alaturi de mine.
alex.vano
QUOTE(aurelyan @ 11 Nov 2012, 11:39)
Conturile inactive, pe care nu s-au mai facut operatiuni se inchid dupa 6 luni.


Mie BCR mi-a tinut un cont deschis timp de 3 ani fara sa existe nici macar o singura operatiune pe el. Asa ca, grija mare.
aurelyan
QUOTE(dandee @ 11 Nov 2012, 11:17)
este imputernicita alaturi de mine.

QUOTE(aurelyan @ 11 Nov 2012, 10:39)

Daca banca nu stie ca titularul contului a decedat, imputernicitii pe cont pot retrage banii fara probleme.

Repet, nu am intentia de a instiga la fapte care in anumite situatii pot fi considerate ilegale.
QUOTE(alex.vano @ 11 Nov 2012, 11:23)
Mie BCR mi-a tinut un cont deschis timp de 3 ani fara sa existe nici macar o singura operatiune pe el. Asa ca, grija mare.

Da, cunosc, si eu am patit-o. Am avut odata card la ei, a expirat si nu am mai facut nimic, asta prin 2003. Am fost anul trecut, de curiozitate si am intrebat de contul meu. Era inca deschis, cu un minus mare pe el, comisionul lunar de gestiune pe toti acesti ani. Ca sa il inchid, trebuia achitata datoria. Am zis ca ma intorc...si asa a ramas.
maho
QUOTE(alex.vano @ 11 Nov 2012, 11:23)
Mie BCR mi-a tinut un cont deschis timp de 3 ani fara sa existe nici macar o singura operatiune pe el.
*


Normal. Nici o operatiune din partea ta, ca ei taxau lunar... radmasa.gif

QUOTE(aurelyan @ 11 Nov 2012, 11:41)
Repet, nu am intentia de a instiga la fapte care in anumite situatii pot fi considerate ilegale.
Am avut odata card la ei, a expirat si nu am mai facut nimic, asta prin 2003. Am fost anul trecut, de curiozitate si am intrebat de contul meu. Era inca deschis, cu un minus mare pe el, comisionul lunar de gestiune pe toti acesti ani. Ca sa il inchid, trebuia achitata datoria. Am zis ca ma intorc...si asa a ramas.
*


Nu cred ca poate fi considerata ilegala retragerea de bani de catre un imputernicit. Trebuie citite "Conditiile generale...." din contract, daca se specifica ceva despre operatiunile de dupa decesul titularului, nu cred. Pana la urma tine si de bunul simt al celui care retrage, daca stie ca mai sunt mostenitori legitimi.
Cu inchisul de cont la (hotii) astia care iau comision de administrare, trebuie facuta cerere scrisa, si confirmare de la ei, altfel..... wink.gif
adi_ar
Cred ca difera de la banca la banca!
Din cate stiu eu, la banca mea, imputernicitul poate extrage oricand sume intr-o anumita limita. Peste o anumita limita de suma, este necesar acordul titularului.
4x4
QUOTE(dandee @ 11 Nov 2012, 00:44)
dar nu pot inchide contul, asta e buba.
*
Nici nu trebuie sa il inchizi, scoti banii si lasi 1 leu lor.
maho
Se pare ca-i vorba de o banca din cele care iau comision de administrare. Daca contul nu poate fi inchis decat de titular, e nasol.
Ca idee, de ce sa platesti comision de administrare pe un cont cvasi-gol ?
Victoras2001
Da de ce nu spui banca? Ca poate-ti spunem mai multe.
dandee
pancpost! nu stiu daca ia comision de administrare!
sadi
QUOTE(aurelyan @ 11 Nov 2012, 10:39)
Conturile inactive, pe care nu s-au mai facut operatiuni se inchid dupa 6 luni.
*Conturile NU se inchid singure de la sine asa. Dupa o perioada de inactivitate, care difera de la banca la banca (6 luni sau 1 an), ele devin "dormante" si trag dupa ele comisioane mult mai mari decat cele care se aplica celor active.
aurelyan
Sigur ca nu se inchid de la sine, ele se inchid "manual" de catre angajati, cu conditia sa nu aiba disponibil in cont. Intr-adevar, nu se poate generaliza, depinde de la banca la banca. In ceea ce priveste termenul dat de mine de 6 luni, pot sa te asigur ca asa este, cu rezerva ca nu se poate generaliza.

In ceea ce priveste comisioanele lunare, chiar daca nu s-au achiat de luni sau ani, nu-i bai. "Restantele" astea nu se raporteaza nicaieri, a nu se confunda cu restantele la credite. Altfel spus, pot avea cinci conturi la cinci banci la care nu am platit comisionul ala de vreo cativa ani, dar imi pot deschide cont la alta banca in afara celor cinci fara nicio problema.
b76bgaarh
bcr inchide conturi, uitate. acum nu stiu daca la deschiderea unui alt cont nu isi aduce aminte brusc si de cel vechi.
Alexu7
QUOTE(sadi @ 11 Nov 2012, 14:47)
Conturile NU se inchid singure de la sine asa. Dupa o perioada de inactivitate, care difera de la banca la banca (6 luni sau 1 an), ele devin "dormante" si trag dupa ele comisioane mult mai mari decat cele care se aplica celor active.
*surpriza ! bancile care nu percep comisioane de administrare lunara, chiar inchid conturile curente dupa X luni de inactivitate, iar soldul fie el creditor sau debitor este adus la cunostinta titularului prin notificare, acestuia revenindu-i dreptul ca in termen de X luni, sa isi revendice sumele.
BioHazarD
Din experienta personala la sf anului trecut:

- cont la BCR deschis prin 2007...n-a mai fost folosit din 2008. Am sunat la ei, mi-au zis ca se inchide automat contul dupa nu-stiu-ce perioada, lucru confirmat si cand am fost in sucursala: cont inchis, plastic inapoiat, la revedere!
- cont la Raiffeisen deschis tot prin 2007...n-a mai fost folosit din 2009. Am sunat la ei, mi-au zis ca dupa 3 luni se suspenda contul dar nu se inchide...L-am reactivat dupa 3 ani si n-a trebuit sa platesc decat vreo 20 lei...Ma rog, pana la urma l-am inchis si p-asta.
ericj
intreaba banca cel mai bine; ei te pot lamuri ce poti sa faci.
GeorgianaIstrate
Buna,
imputernicitul are dreptul de opera pe un cont, in limita limitelor impuse de catre titular, daca aceste limite existe. In mod normal, mostenitorii au obligatia de a informa banca despre decesul titularului, iar aceasta va bloca acel cont pana la momentul in care, va putea fi operat de catre mostenitori, in baza certificatului de mostenitor.
Conturile deschise la banci si care nu mai sunt operationale, devin active dupa o perioada de timp, dar in tot acest timp el genereaza comisioane. In general bancile, dupa o anumita perioada de timp de inactivitate, isi fac "curatenie" si inchid acele conturi.
Cred ca nu are nicio banca timp sa recupereze niste comisioane de administrare cont neachitate de catre un titular, care a mai si decedat.
Markos
QUOTE(GeorgianaIstrate @ 26 Feb 2013, 22:52)
Conturile deschise la banci si care nu mai sunt operationale, devin active dupa o perioada de timp
*


O veste nașpa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.