Salut,
Dupa cateva momente de ezitare m-am inarmat cu rabdare si m-am apucat sa instalez modulul DRL pe Laguna din dotare ( Laguna 2). Cum ati aflat deja, pe Laguna 2 nu se poate conecta modulul direct in compartimentul cu sigurante intrucat francezul s-a gandit sa monteze o singura siguranta de 20A pentru ambele becuri, si dat fiind acestea nu se poate realiza modularea intensitatii luminoase.
Din pacate singura varianta este sa taiem cateva fire, insa nu va speriati intrucat este mult mai usor decat pare.

Inainte de va apuca de lucru va trebui sa constientizati ca lucrati direct pe instalatia electrica, undele fire putand avea curent pe ele. De aceea va recomand ca inainte de toate sa deconectati bornele de la baterie.

Dupa ce ati deconectat bornele, undeva in dreapta bateriei (cum priviti masina) exista mufa din imagine (multe fire, inconfundabila)
[attachmentid=1627828044]

Identificam firele de faza lunga si respectiv pozitie (am facut eu asta pentru voi tongue.gif )

[attachmentid=1627828045]

Aceste fire corespund cu mufa farului

[attachmentid=1627828046]

Firul intitulat de mine "comanda faza lunga" undeva pe traseu, la vreo 15-20cm de mufa se uneste cu 2 fire orange, adica fix acele fire care duc la mufele de la far. (din pacate aici nu am poza intrucat nu am mai reusit sa desfac blestematul cela de izolir alb ....)

Se taie exact in punctul in care se unesc si ne vor rezulta 2 fire orange (care merg spre becuri) si un fir crem (cel de comanda faza lunga). Pe fiecare din firele orange legam corespondentul albastru din modulul DRL (respectiv Pereche 1 la becul din stanga; pereche 2 la becul din dreapta). Va veti da seama imediat care este unul si celalalt, intrucat pentru stanga firul coboara spre far, iar pentru partea dreapta continua prin manunchiul de cabluri). Firele maro din modul (pereche 1 + pereche 2) se unesc si se conecteaza la firul de comanda faza lunga (firul crem ce vine din mufa de langa baterie).

Comanda DRL ON (+12v dupa contact) eu am luat-o de pe motorasul de la far, intrucat nu am reusit sa identific alt fir/sigurata care sa aibe +12v dupa punerea contactului). Motorasul de la far are 3 fire, iar firul cu +12v contact este cel galben!

Comanda DRL OFF se va lua direct de pe firul mov (identificat in prima poza ca si "comanda pozitii").

+12V (maro gros din DRL) l-am legat printr-o siguranta de 10A direct pe borna de + a bateriei
GND (negru) l-am legat direct pe borna - a bateriei.