Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Finalizare leasing
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Zona Financiara
papito
Buna ziua. Taicamiu are auto in leasing, vrea sa achite ultima rata, apoi sa inmatriculeze auto pe numele meu. Am inteles ca se poate, cu o cerere la firma de leasing si cu acceptul AGA. Intrebarea mea este (daca cineva a trecut prin aceasta situatie), daca cei de la firma de leasing vor face actele finale direct pe numele meu si daca este nevoie sa mai trec cu masina pe la RAR? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
catavictor
QUOTE(papito @ 16 Dec 2011, 12:17)
Buna ziua. Taicamiu are  auto in leasing, vrea sa achite ultima rata, apoi sa inmatriculeze auto pe numele meu. Am inteles ca se poate, cu o cerere la firma de leasing si cu acceptul AGA. Intrebarea mea este (daca cineva a trecut prin aceasta situatie), daca cei de la firma de leasing vor face actele finale direct pe numele meu si daca este nevoie sa mai trec cu masina pe la RAR? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
*

da, vei trece pe la RAR pentru certificatul de autentificare.
l@u
fii mai explicit ....detinatorul este leasing-ul iar utilizatorul o persoana juridica ? daca da atunci trebuie trecuta pe firma si apoi firma o vinde catre tine.direct catre tine nu se poate caci firma trebuie sa justifice banii dati ca si rate prin achizitionarea produsului la scadenta dar apoi o poate vinde la un pret ,,bun"
papito
Factura finala va fi pe numele meu (m-am interesat la firma de leasing si au spus ca se poate, facand o cerere si platind o anumita taxa), inchiderea leasingului va fi pe numele meu. Ma intereseaza daca in acest caz mai fac RAR. Multumesc
clr
Daca tatal tau este utilizatorul si s-ar face inmatricularea pe numele sau nu ar mai trebui RAR
http://www.conso.ro/credite-auto-leasing/b...ea-contractului
Daca nu ma insel la fel e si daca tatal tau ar vinde-o catre tine in cazul in care ar fi inmatriculata pe numele sau (transcriere intre rude de gradul 1).
Cum insa tu nu ai fost utilizatorul va trebui sa treci si pe la RAR.
speedman
Eu am avut masina in leasing pe persoana fizica, in septembrie am achitat o integral. Cum imi montasem gpl am fost la Rar pt omologarea instalatiei gpl, nu si autentificare...
un coleg de al meu in aceeasi situatie cu mine, nu i a facut omologare pt ca la masinile in leasing nu trebuie - fapt confirmat de cei de la firma de leasing BCR Leasing
Eu sustin ca nu tb sa te duci la Rar, iar firma de leasing iti va spune lucrul asta.
Smiley
QUOTE(papito @ 16 Dec 2011, 12:17)
Buna ziua. Taicamiu are  auto in leasing, vrea sa achite ultima rata, apoi sa inmatriculeze auto pe numele meu. Am inteles ca se poate, cu o cerere la firma de leasing si cu acceptul AGA. Intrebarea mea este (daca cineva a trecut prin aceasta situatie), daca cei de la firma de leasing vor face actele finale direct pe numele meu si daca este nevoie sa mai trec cu masina pe la RAR? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
*nu stiu de rar, dar de inmatriculat direct pe numele tau se poate.
trebuie facut un contract intre 3 parti (tu, leasingul si firma) si in baza aluia masina poate fi inmatriculata direct pe numele tau (fara a mai fi inmatriculata pe firma).
am trecut prin asta acum vreo 5-6 ani, nu mai stiu exact ce trebuie sa contina contractul.
soldoveanul
Daca utilizatorul este acelasi cu cel pentru care se emite factura finala NU.
In cazul tau DA, mergi la RAR.
papito
Multumesc pentru raspunsuri. Dupa ce rezolv treaba, voi posta si cum am procedat.
Ov
Eu am avut masina cu leasing-ul pe firma si dupa terminarea leasingului eu am platit ca persoana fizica valoarea reziduala si am inmatriculat-o pe numele meu. Am facut autentificarea la RAR acum 2 saptamani.
juann
AM si eu o problema asemanatoare si solicit un raspuns urgent de la voi.

Am achitat in avans contractul de leasing la RCI pentru un logan, apoi am trimis la rci certificatul de inmatriculare si l-am primit ulterior impreuna cu cartea de identitate, fisa de atestare fiscala, si o fisa de inmatriculare.

Pe certificatul de inmatriculare este trecut: INSTRAINAT CATRE.... si data. Va rog sa-mi spuneti daca pot circula cu masina cu certificatul actual pina saptamina viitoare cind intentionez sa merg sa o transcriu. Stiam ca termenul legal era de 30 de zile.

Fisa de inmatriculare pe care am primit-o de la leasing unde trebuie sa o vizez? La politie cind ii voi schimba numerele care este valoarea taxelor care trebuie achitate?
Smiley
poti circula 30 de zile de la data trecuta pe talon
catavictor
QUOTE(juann @ 9 Mar 2012, 16:14)
AM si eu o problema asemanatoare si solicit un raspuns urgent de la voi.

Am achitat in avans contractul de leasing la RCI pentru un logan, apoi am trimis la rci certificatul de inmatriculare si l-am primit ulterior  impreuna cu cartea de identitate, fisa de atestare fiscala, si o fisa de inmatriculare.

Pe certificatul de inmatriculare este trecut: INSTRAINAT CATRE....  si data. Va rog sa-mi spuneti daca pot circula cu masina cu certificatul actual pina saptamina viitoare cind intentionez sa merg sa o transcriu.  Stiam ca termenul legal era de 30 de zile.

Fisa de inmatriculare pe care am primit-o de la leasing unde trebuie sa o vizez? La politie cind ii voi schimba numerele care este valoarea taxelor care trebuie achitate?
*


30 de zile cum scria mai sus e termenul legal.Fiscalul expira dupa 30 de zile deci interesul este al tau.Cu fisa de inmatriculare merci la administratia financiara de la tine sa o iei in evidenta pe numele tau si platesti taxa de talon la ghiseu. Dupa ce ai fisa stampilata de administratia financiara mergi la inmatriculari, unde vei achita contravaloare numere normale sau preferentiale si depui dosarul care contine:fisa de inmatriculare, autentificare RAR, copie factura finala leasing, cerere comandant, talonul in original , copie si original carte identitate, chitanta plata talon, atestat fiscal, copie asigurare pe numele tau...sper sa nu fi omis nimic
juann
Dar asigurarea RCA e emisa de firma de leasing si eu sunt trecut la utilizator sper sa nu-mi faca figuri la politie deoarece asigurarea rca imi expira in septembrie si nu am chef sa dau alti bani ca sa-mi fac alta pe numele meu. In cazul contractelor de leasing nu trebuie autentificarea rar deoarce contractul de leasing e pe numele meu.

11 Mar 2012, 19:49:
Mai am o intrebare intrebatoare;

* am platit anul trecut rovigneta blestemata pe 1 an si cind o sa-mi schimb numarul ce naiba o sa fac o sa mai fie valabila? Sau trebuie inregistrata si asta pe undeva?
catavictor
La inmatricularea pe numele tau asigurare se face tot pe numele tau!Nu stiu in ce masura mai recuperezi diferenta de la rca ul de la leasing.Pe cartea de identitate ce scrie...firma de leasing? daca da vei merge obligatoriu la RAR pentru autentificare.Vorbim de schimbare de proprietar nu de utilizator.La rovigneta se percepea o taxa pentru schimbarea de numar.
juann
Pe cartea de indentitate scrie RCI la primul proprietar si atit.
De la firma de leasing am primit un mail in care zice ca asigurarea RCA isi patreaza valabilitatea daca noii proprietari sunt utilizatorii prevazuti in documentele de asigurare a se vedea art 5 al(2) etc.....
Acum nu-mi este clar daca trebuie sa merg la asigurator ca sa ma treaca pe mine la proprietar pe rca sau nu are nici o importanta
catavictor
Serios, nu pricepi ca devii din utilizator, proprietar deci, NU ai cum sa ai rca-ul de pe numele leasingului valabil la trecerea pe numele tau.Mergi la broker si fa-ti schimbul de polita rca.
b76bgaarh
cerere comandant? asta ce mai este?
catavictor
o cerere pe care o iei de la orice birou de inmatriculari
juann
QUOTE(catavictor @ 12 Mar 2012, 09:45)
Serios, nu pricepi ca devii din utilizator, proprietar deci, NU ai cum sa ai rca-ul de pe numele leasingului valabil la trecerea pe numele tau.Mergi la broker si fa-ti schimbul de polita rca.
*CataVictor sper marele meu noroc nu ai avut dreptate si la politie mi-au acceptat asigurarea rca emisa de RCI LEASING si nu a trebuit sa mai fac alta. Am primit numerele in doua ore. Certificatul de inmatriculare o sa-l primesc prin posta in maxim 15 zile; mi-a fost emisa o dovada provizorie de circulatie.

Mai jos am sa scriu o lista cu actele care trebuie pentru cei care ati terminat leasingul si doriti sa inmatriculati masina pe numele vostru:

CODE


* Cerere de transcriere semnata si datata de proprietar. Se gaseste la sediul politiei.

* Fisa de inmatriculare completata de firma de leasing care trebuie vizata la administratia financiara de unde apartineti. Acolo se plateste si taxa de inmatriculare in valoare de 52 ron.

*Certificatul de atestare fiscala al firmei de leasing.

*Taxa de 37 ron pentru emiterea noului certificat de inmatriculare. Se plateste la orice unitate CEC.

*Copie dupa factura cu valoarea reziduala a contractului de leasing. Aceasta factura dovedeste la politie transferul de proprietate intre firma de leasing si utilizator.

*Cartea de identitate a masinii original si copie

*Asigurarea RCA original si copie. Nu are nici o importanta daca e trecuta firma de leasing ca proprietar sau ca numarul de inmatriculare nu o sa mai corespunda cu cel vechi deoarce polita isi pastreaza valabilitatea pina la perioada de expirare

*Certificatul de inmatriculare in original

*Copie dupa cartea de identitate a proprietarului

*Chitanta care atesta plata numerelor de inmatriculare. Se plateste acolo pe loc la ghiseu.

* Trebuie predate numerele emise de firma de leasing daca nu aveti domiciliul in Bucuresti.Dupa primirea numerelor noi mai trebuie sa faceti o vizita la cnadnr din localitatea dvs pentru transferul rovinietei de pe numarul vechi pe numarul nou. Se plateste o taxa de 20 ron + tva. Asta e valabila daca aveti rovinieta biggrin.gif
Baj
QUOTE(juann @ 12 Mar 2012, 19:17)
CataVictor sper marele meu noroc nu ai avut dreptate si la politie mi-au acceptat asigurarea rca emisa de RCI LEASING si nu a trebuit sa mai fac alta. Am primit numerele in doua ore. Certificatul de inmatriculare o sa-l primesc prin posta in maxim 15 zile; mi-a fost emisa o dovada provizorie de circulatie.

Buna ziua ,acum 2 zile mi-a venit randul sa fac inmatricularea unui autoturism aflat la finalizare leasing.Pe aceasta cale ii multumesc colegului @juann pt postul sau ,m-a ajutat foarte mult acele informatii .
Mai jos am sa vin cu cateva completari pe langa cele afirmate de colegul @juann + pasii pe care i-am urmat ...

* Improtant :
1 - Daca sunteti la finalizare leasing si sunteti trecut ca utilizator NU trebuie sa mergeti la RAR pt certificatul de autenticitate !!Eu nefiind informat am sunat la ei (RAR) sa intreb daca trebuie sa fac autentificarea la finalizare leasing si mi-au confirmat de 2 ori ,odata la telefon si a doua oara la sediul lor de catre individul care mi-a facut autentificarea.Cand am depus dosarul la politie mi s-a comunicat ca l-am facut degeaba ,adica am aruncat la cos 110 lei...ca de, doar suntem in Romania (o tara condusa de smecheri si administrata de incompetenti ).
2 - Confirm ca NU trebuie sa faceti alta asigurare RCA daca sunteti trecut ca utilizator,si de aceasta data am intrebat la mai multe persoane care se ocupa cu polite de RCA si TOTI au zis "100 % ca trebuie facuta alta polita"...lucru total neadevarat !!
3 - La circa financiara o sa va ceara fiscalul sa nu faceti ca mie si sa predati originalul !! Pt ca duduia de la ghiseu nu stia sau pur si simplu dintro indolenta crasa nu mi-a zis ca acel document imi trebuie la dosar si ca fara el nu imi primesc actele la politie .In cazul in care nu aveti fiscalul(original/copie) la dvs cand depuneti dosarul sunati la firma de leasing si cereti sa vi-l trimita prin fax,daca nu le merge faxul (cazul meu de o saptamana biggrin.gif) atunci cereti sa vi-l trimita pe email si faceti un print .Asta va va scuti de alte cateva drumuri,cozi,aglomeratie,nervi si injurii biggrin.gif etc .

Pasii pt inmatricularea unui autoturism aflat in leasing :
1 - Ridici/primesti actele de la firma de leasing (cartea masinii-original,fisa de inmatriculare si Certificatul de atestare fiscala al firmei de leasing )
2 - Mergi la circa financiara cu actele de mai sus + copii ,completezi o cerere si primesti o stampila pe fisa de inmatriculare ,trebuie sa ai impozitul platit altfel nu primesti viza .
3 - Mergi la politie (in cazul meu sediul din pipera) cu actele de mai sus + asigurare (RCA) + buletin + copii + cerere (o gasiti la "informatii" in sediul politiei) + talon stampilat de catre firma de leasing si completata rubrica "instrainat catre..." + taxa talon 37 lei (platita la CEC) + taxa de inmatriculare 52 lei (platita la posta) + copie factura cu valoarea reziduala si dupa ce depui dosarul in 2 ore iti iei talonul .Daca vrei sa schimbi numerele se plateste o taxa la ghiseul din sediul politiei ...

Sa auzim numai de bine !!
SandelBS
In curand termin si eu leasing-ul si am urmatoarea situatie.
Utilizatorul nu sunt eu, e o alta persoana fizica. Ca sa inmatriculez masina pe numele meu am 2 cai:
1. Transfer direct catre mine de la leasing
2. Transfer catre utilizator din acte si ulterior vanzare catre mine.

Pt 1 dupa ce se plateste ultima factura, se trimit actele la utilizator, facem CVC, insa nu inteleg daca e nevoie sa mergem la notar (cei de la leasing asa spun ca trebuie), unde clar nu se face pe degeaba si apoi urmez pasii de inmatriculare pe numele meu.

La 2 la un moment dat trebuie sa fac CVC si aici iar problema daca tre la notar. Eu din ce am citit nu ar fi nevoie.

E mai simplu sa merg pe varianta 2? Nu se pune problema de incredere intre mine si utilizator.
St
Esti sigur ca CVC trebuie facut neaparat la notar?
SandelBS
Intre 2 persoane fizice stiu ca nu e nevoie. Dar la varianta in care implicat si leasing-ul am ceva dubii.
mars
Probabil pentru contractul de novatie. Ca se schimba utilizatorul, in asa fel incat sa platesti tu ultima rata, sa iei masina direct de la firma de leasing.
SandelBS
Din ce m-am uitat pe net, la notar e minim de platit vreo 800 lei. Voi merge maine sa intreb la un notar cum e de fapt si cat costa exact.

Daca e sa fie asa, o sa aleg sa cumpar ulterior masina de la utilizator. Si asa mai aman niste vizite pe la RAR momentan si nu mai stau sa astept banii de la asigurari ca deja s-a emis RCA pe 6 luni si Casco pe 3 daca utilizatorul ramane acelasi.
SandelBS
Sa-mi bag ceva in toate procedurile aste de rahat la inmatriculare masina.

Utilizatorul din acte la leasing a primit documentele necesare inscrierii si miercuri am fost la sucursala leasing pt stampila pe talon, adica 5 min. Apoi am facut un CVC intre mine si fostul utilizator si am mers la primaria lui sa imi dea fiscalul. Toate astea au durat foarte putin, mai mult a trebuit sa ma duc la Braila. Aseara (miercuri) am facut programare la RAR pt autentificare. La Grivita disponibil doar dupa 15 iar in voluntari pe 7. Am zis fie 15.

Dimineata (azi) m-am trezit injurand tot ce se putea si am sunat iar pt programare si sa vad daca o pot face oriunde. Am intrebat la Giurgiu, ciuciu de pe 8 iulie liber, la Pitesti - toata ziua liber. DA cum p,,a mea, astia din Arges vin toti la B? Am fost la Pitesti pt RAR, rezolvat intr-o ora, si aia d acolo s-au mirat ca pt autentificare sa nu rezolv mai repede la B, am platit 135 lei (120 lei autentificarea si 15 lei modificare CIV cu motor fara serie) si deja ma bucurasem ca ce rapid am scapat. Mai aveam 2 hopuri pana la politie: primaria Chiajna si ANAF. Pierdusem deja 1.5 ore dim ca m-am dus ca prostu pe Lucretiu Patrascanu cand Chiajna e arondata la Bragadiru. Injurat s-aici de morti si mame.
Ajung dupa amiaza la Bragadiru (care-i la mama dracu) ii zic lu aia ca am venit pt taxa de poluare sau cum ii zice mai nou si ea deja cauta decizia si mai avea putin si tipa la mine ca pt ce-am venit mai exact. Eu de unde dracu sa stiu ce codificari au astia, i-am zis ca sa platesc taxa aia la masina, calcul, plm, ce-o fi asa greu. Ea cica pai asa spuneti sa introduceti dosar (sa ti-l introduci undeva si aici tre dosar?). Fac cerere, las copii si cica marti la 12 decizia. mad.gif Am zis ca-i vreo gluma proasta. Calculul dureaza in plm 2 min, de ce asa tarziu, cica asa se face.

Si acu tre sa imi iau alte 2 zile libere ca cine stie ce dracu se mai intampla. Asa ca sa ma f.ta ei la creieri o saptamana sa umblu numa dupa hartii.

Ce plm, parca iau o casa, de ce naiba tre sa fie asa complicat si de durata inscrierea unei masini cand ai CIV, talon, fiscal, chei si nu pot sa ma duc decat in 2 locuri si restu sa si plimbe ei actele. Si la casa parca a fost mai simplu, mers la banca de 2 ori (da puteam sa ma duc la 7) la notar de 2 ori (si n-am stat decat 30 min, adica in pauza de masa) si pe la primarie dar rezolvat foarte repede cu program de la 8. Astia au program de la 8 30. Baga-le-as toate actele alea pe gat la fiecare, mortii masii de treaba.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.