Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Asiguratorii RCA care nu platesc la timp
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Stiri > Stiri (Non-Auto)
klaus
CSA a modificat normle de RCA in urma numeroaselor sesizari primite.
http://www.csa-isc.ro/index.php?option=com...mid=186&lang=ro
http://www.mediafax.ro/social/soferii-vor-...le-rca-9018301/

- pagubitii vor putea cere despagubiri asiguratorilor care nu-si indeplinesc obligatiile de plata ce decurg din polițele RCA, sau o fac defectuos, iar penalitatile vor fi de 0,2% pe zi din valoarea despagubirilor cuvenite
- termenul în care asiguratorul are obligatia de a comunica pagubitului intentia de a desfasura investigatii a fost redus de la 10 zile la 5 zile lucratoare
- pentru politele RCA emise incepand cu 1 ianuarie 2012, sistemul bonus-malus se va aplica si asiguratilor persoane juridice
- asiguratorul RCA este obligat la plata despagubirii daca in termen de cel mult trei luni de la avizarea producerii daunei nu a notificat pagubitului respingerea pretentiilor de despagubire, precum si motivele respingerii.
- Asiguratorii RCA au obligatia sa respecte permanent conditiile prevazute pentru autorizare (nu o data pe an, la autorizare doar)

Astept cu interes textul ca sa inteleg complet ce au decis baietii
alindrgn
foarte bine, da-i dracu de neseriosi.
zanzie
Cam putin, trebuia 2% pe zi, ca sa-i usture.
bella
Trebuia termen de gratie 15 zile ca sa ii usture.
argon
Praf in ochi, aia seriori oricum platesc, iar alorlalti de 2 lei gen Carpatica, Euroins, Astra li se va rupe ca si pana acum pentru ca au patroni pe cine trebuie.
adi_ar
0,2%/zi este o sanctiune mare, echivalentul a 73%/an deci ar fi suficient de "stimulator".
Ceea ce ramane de vazut este textul deciziei, modul si respectiv conditiile de aplicare.

T.rac3Er
ce e mare?!
e praf in ochi.
ex: la o lucrare de 3000 de lei, fara de care nu poti sa circuli, daca te intarzie 30 de zile (o luna pierduta de transport, poate chiar esential pt a produce bani) te vor despagubi cu 180 de lei.

adica jumate de plin de masina.
6% din valorea de despagubit pt intarziere de 1 luna.
trebuie luat in calcul intarzierile medii, si pagubele produse.

daca te intarzie 1 saptamana (din diverse cauze de incompetenta sau rea-vointa) tu proprietarul, iar fiind incurcat, vei primi doar 1% din valoarea lucrarii. la 2000 de euro inseamna nici macar 1 milion.

pentru astfel de valori nici draq nu se mai baga in proceduri foooooarte complicate, mai ales cu sistemul juridic rrromanesc, sa primeasca aia 0.2%/zi
adica de fapt aceste despagubiri sunt mai mult pe hartie.

in contractele economice intre diversi parteneri, furnizorul are de platit minim 0.5% (pentru contracte mari) si chiar 1%/zi pentru intarziere de indeplinirea a datoriile.
0.2% se discuta cand am zeci sau sute de mii de euro de despagubit la 1 client, nu la toata piata.
de aici s-a ajuns la aceasta suma, calculand ei ca ar trebui sa plateasca milioane de euro intarziere, si da, pe hartie suna frumos (adica frumos pt a scoate ochii si a multumi aia de ii supravegheaza)
dar practic e nimic pentru a asigura un nivel punitiv normal.
Mrija
Am 2 bandouri in valoare de 100 ron nedecontate din 2007, sa fac plangere ?
zanzie
Mai intrebi? La ce dobanda a ajuns din 2007 si pana acum, sigur iti mai iei o masina!
mariusscout
asta dacă se aplică legea retroactiv, ceea ce nu cred
adi_ar
@T.rac3Er:
Se pot cere despagubiri pentru pierderile produse prin imobilizarea vahicului!

Contractele comerciale sunt contracte comerciale! Nu uitati ca aici vorbim de un RCA, nu de asigurari profesionale!
Un contractor de zeci ... ( ... si sute de mii, fara numar) nu sta intr-o masina, care poate fi inchiriata de la altii, la urma urmei!
De prea multe ori am auzit invocat acest pretext insa de foerte putine ori am auzit pe cineva sa faca dovada unor pierderi certe si inevitabile.

Fiti siguri ca nu convine nici unui asigurator sa plateasca acest "praf in ochi", in special dac amecanismul de aplicare va fi unul simplu si eficient!
T.rac3Er
cazul simplu.
sunt persoana fizica si masina personala o folsesc sa merg la servici.
cu masina fac 20min, max 40 daca prind vreun accident urat si fluxul se strecoara incet-incet.
avand gpl montat cei 8km pana la servici ii fac cu un cost total de 3.66lei casa-servici

acces la transport in comun am la 1km distanta de casa, care ii fac in viteza in 12min, si 18min la mers incet. doar merg la biou nu la salahoreala , transpirat.

doar ca transportul in comun se duce la mama draq, si nu in drectia unde am eu servici.
ca sa merg spre servici, mai am de parcurs inca 1km pe jos pana la stata de tramvai corecta.
deci inca 10-20min pe jos
de acolo daca prind tramvai la fix dureaza 5-8min cu tramvaiul pana la ultima statie si dupa care parcurg inca 500m pe jos ca sa ajung la o statie de autobuz sa ma duca la servici.
autobuzul merge in trafic si mult mai incet decat un turism.
deci inca 10 min

masina persoanala: 3.66 lei - 20min, comfort, muzica, alea
fara masina persoanal: 2 mijloace de transport in comun - min 40minute - si cu mers pe jos de ma ia gaia.

chiar am avut masina imobilizata si am mers pe jos pana la statia de autobuz, vreo 4km in 40 min repede (am plecat si mai repede din casa) si apoi m-a cules un coleg de pre drum.


cum oare cuantific eu in cerere de daune aceasta stare? pentru mine proprietar, este un discomort major, pe langa timpul dublu petrecut in traseu.

ajungi transpirat la servici si sictirit. oare productivitatea cu cat scade? ph34r.gif
george_scala_2004
QUOTE
Circa trei sferturi din numarul total de reclamatii primite si solutionate la nivelul Comisiei de Supraveghere a asigurarilor (CSA) in perioada ianuarie - septembrie 2011 sunt concentrate la nivelul a cinci companii: Euroins (1.395), Carpatica (952), Astra (659), Omniasig (333) si BCR Asigurari (320), se arata in buletinul trimestrial al acestei autoritati, facut public luni. Din numarul cumulat de reclamatii aferente acestor cinci companii (respectiv de 3.659, reprezentand 74,9% din total), 50,9% au fost solutionate in favoarea petentilor.

In urma cu doua luni, CSA a dat un comunicat cu cateva informatii legate de numarul reclamatiilor primite si solutionate in primele noua luni ale acestui luni. La acel moment, CSA preciza ca "Euroins, Carpatica si Astra sunt printre asiguratorii cu un numar mai mare de reclamatii" dar ca numarul de plangeri primite la adresa acestor asiguratori reprezinta circa 2% din numarul de dosare de dauna platite de aceste companii in perioada mentionata.

In buletinul trimestrial publicat luni, CSA ofera mai multe detalii in aceasta privinta. Astfel, in primele noua luni din acest an, autoritatea a primit si solutionat in total 4888 de reclamatii (4689 pe segmentul asigurarilor generale si 199 de reclamatii legate de asigurarile de viata), in scadere cu 15% fata de aceeasi perioada din 2010.

Din acest numar total de reclamatii, 3659 de plangeri au vizat cinci companii - Euroins (1.395 plangeri), Carpatica (952), Astra (659), Omniasig (333) si BCR Asigurari (320), iar dintre acestea doar 50,9% au fost solutionate in favoarea petentilor, se arata in buletinul CSA.


http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_pr...i-din-total.htm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.