Painea de casa este una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vorbim de preparare la masinile automate. Economisesti bani, timp si cel mai important stii ce ai pus in ea ! Nu folosesti amelioratori si avand in vedere ca de obicei o mancam de trei ori pe zi, daca in cele de la magazin e bagat ceva nociv, va dati seama cat de bine este sa evitam painea alba, frumoasa si pufoasa. Inainte sa ma apuc mi-am facut un calcul(gresit) cum ca pe ingrediente dau cam tot atat cat dau pe paine la magazin dar nu-mi bat capul sa o mai si prepar !!! Nu am luat in considerare ca painea rezultata cantareste de patru ori cat cea de la magazin si de cele mai multe ori nu pot sa termin o felie. In plus daca dai frau liber imaginatiei, painea devine arta ! Poti pune in aluat seminte de multe feluri, lapte, ulei masline, cereale, ceapa si multe alte ingredinte pe care le gasim pe net prin retete. M-am gandit sa ne intrecem in retete si fotografii cu produsul finit, asa ca va prezint ultima creatie: Paine din secara cu seminte de floarea soarelui, ia vedeti, fotografia reda si gustul ?!
aleksanders
1 Feb 2011, 14:01
nu prea ti-a iesit coaja - un sfat - ca sa iasa aramie si crocanta fa un amestec de apa si albus de ou si cu o pensula mica unge paine cand incepe sa o coaca
Dan73
1 Feb 2011, 14:07
QUOTE(Dan73 @ 1 Oct 2010, 00:20)
Cateodata lucrurile simple sunt minunat de bune. Eu imi fac painea in casa...de cate ori am timp, nu mereu. Se gaseste faina integrala in Carrefour de ceva vreme. Inainte nu prea se gasea. Evident ca e mai scumpa decat aia alba Tehnica de preparare e descrisa pe punga. Daca gasiti in alta parte si nu scrie nu e mare vrajeala. Ideea e sa se puna lapte si vreo 2 lingurite de zahar ca o mai indulceste nitel, altfel, facuta dfoar cu apa si sare are gust usor acrisor care oricum mie nu imi diplace Eu pun cam o cana de lapte si daca mai e nevoie completez cu apa. Mai pun in faina seminte de floare si de in si amestec inainte sa pun laptele si drojdia. O framant, o las un sfert de ora, apoi iar o mai framant putin de tot si o pun in forma unde o las la dospit 3 sferturi de ora. Dupa asta incing cuptorul si o las la copt 40-45 min. Iese o bunatate de paine. Merge de minune cu branza proaspata de la ciobani abia scoasa din sedila sau cu o cana cu lapte si cu nuci....Mie mai imi place painea proaspata si cu iaurt. [attachmentid=1627661225] Ca sa fie mai fatoasa se poate unge cu putin ou pe deasupra inainte de a o scoate din cuptor. Asa face mama, dar te indeamna sa bagi si mai multa la burta
Da...eu deja nu mai mananc alt soi de paine
aleksanders
1 Feb 2011, 14:08
asta fiindca bei lapte zu de te-ai desteptat
Dan73
1 Feb 2011, 14:10
e posibil si asa ceva ..dar ala era sana...cred
Axe
1 Feb 2011, 14:17
Buna ideea de a unge suprafata cu albus dar nu stiu daca tin neaparat sa fie coaja asemanatoare cu cea de cozonac. Oricum e suficient de crocanta. O alta gaselnita de mare exceptie este sa faci paine prajita din ea, mama ce experienta papilara !
Dan73
1 Feb 2011, 14:18
Intr-adevar Am auzit de paine cu masline...cica ar fi buna. Am mai mancat pe la Brasov cred, oricum in Ardeal, paine cu ceapa...minunata...dar brutaria era brutarie si brutarul meserias. Nu ma intrebati unde am gasit-o ca nu mai stiu.
M i h a i
1 Feb 2011, 14:18
Este un ditamai topicul de genul pe daciaclub. Nu am mai intrat pentru ca nu imi place daciaclub. Recomand sa va uitati, este interesant topicul.
Tront
1 Feb 2011, 14:19
Sau sa faci chifle din ea. Te uiti la masina de paine , si inainte sa inceapa sa o coaca , o scoti , o bagi in forme ( daca ai , daca nu se gasesc la Kika din silicon ) si bagi aluatu in forme , si bagi la cuptor , si ai niste paini mici , si senzationale.
Tamango
1 Feb 2011, 14:25
QUOTE(Axe @ 1 Feb 2011, 13:58)
Economisesti bani
Doar la faza asta nu-s de acord ... daca socotesti curentul si ingredientele, plus ca se face in vreo 3-4 ore, nu prea mai e vorba de economie.
Axe
1 Feb 2011, 14:26
QUOTE(Tront @ 1 Feb 2011, 14:19)
Sau sa faci chifle din ea. Te uiti la masina de paine , si inainte sa inceapa sa o coaca , o scoti , o bagi in forme ( daca ai , daca nu se gasesc la Kika din silicon ) si bagi aluatu in forme , si bagi la cuptor , si ai niste paini mici , si senzationale.
Masina mea are un adaptor cu care poti face patru baghete, exact asa cum spui, se scoate aluatul, se portioneaza si se pune in forme pentru copt mai departe insa deja pare o complicatie in plus, sau cine stie, cine face un amor nebun din asta poate face cu placere.
aleksanders
1 Feb 2011, 14:26
aici cam are dreptate tamango - faina +drojdie= cu o paine cumparata plus curent si timp pierdut - singura chestie e ca ai satisfactia de a face tu painea din ingrediente verificate
Axe
1 Feb 2011, 14:29
QUOTE(Tamango @ 1 Feb 2011, 14:25)
Doar la faza asta nu-s de acord ... daca socotesti curentul si ingredientele, plus ca se face in vreo 3-4 ore, nu prea mai e vorba de economie.
Pai bre, ea nu merge 4 ore ! coacerea dureaza sub o ora si o incinta de 1500cm3 termostatata cat poate consuma ? Probabil curent de vreo 20bani !
rtBK
1 Feb 2011, 14:29
de acord cu tamango.. nu iesi mai ieftin
pe de alta parte am tot incercat variante cu lapte / apa, cu ou sau fara, unt/ulei... cu zahar sau fara... mi-am dat seama cat de usor e sa faci o paine adevarata sau o paine care sa semene cu una ( cum cumparam deobicei de la coltul strazii ).
M i h a i
1 Feb 2011, 14:35
Bani nu economisesti. O sa ai un produs putin mai sanatos si mai delicios. Este exact ca pizza.O cumpar de la ei = 16 lei.O fac eu acasa 30 lei + tava de spalat pe urma.
Axe
1 Feb 2011, 14:35
QUOTE(aleksanders @ 1 Feb 2011, 14:26)
aici cam are dreptate tamango - faina +drojdie= cu o paine cumparata plus curent si timp pierdut - singura chestie e ca ai satisfactia de a face tu painea din ingrediente verificate
Ai cazut in capcana pe in care am cazut si eu, nu compara o paine de 1kg cu una de 200gr. plina de bule de aer de la amelioratori si cine mai stie ce chimicale. E drept, dai cam tot atat dar de fapt acasa e ca si cum faci din aceleasi ingrediente patru paini ! E cazul sa mai punem in discutie si aspectul legat de curatenia din brutarii si spatiile de depozitare pentru ingrediente ?! Sau cat de curatei sunt aia pe maini care le prepara, incarca, descarca si vand ? Cata lume nu a gasit prin paine soareci, piulite, gandaci, carpe de vase etc etc ....
Avani
1 Feb 2011, 14:56
Hai mai Axe, ca paine dintr'aia la 200g ai mancat si tu o buna perioada de vreme si esti viu si sanatos Nu contest gustul si satisfactia de a manca propria paine, dar nici sa ajungem sa exageram si sa gasim bile negre brutariilor 'celebre'. Crezi ca ei folosesc pt banala franzela alta faina decat cea pe care o cumperi tu din comert.. sau alta drojdie ?!...
aleksanders
1 Feb 2011, 14:59
axe- cand iti faci vatra pe lemne o sa ma convingi cu painea facuta in casa
shteffanivlad
1 Feb 2011, 15:02
Masina de paine dupa parerea mea este un moft. Nu contest ca iese painea buna, mai buna ca aia din oras, dar de aici pana la a spune ca aia din oras e otravitoare, e cale lunga.
Si eu am, imi place, e foarte misto, faci ce paine vrei, pui ce faina vrei, ce ingrediente iti plac, dar asta nu inseamna ca este o mare minune a tehnicii sau super descoperirea secolului. Este un utilaj util cand ai timp de stat dupa o paine intre 2 ore si 3,5 ore, si de efect cand ai musafiri, la discutii de genul "ce paine buna, de unde ai cumparat-o?" "pai nu e cumparata, e facuta in casa", desi si asta e cam rasuflata, ca din cate vad eu au din ce in ce mai multi aparate de facut paine.
Apropos, o punem de un protest si la astia? Toata lumea nu mai cumpara paine, face in casa, ca e scumpa rau paine dom'le, 1 leu!! Auzi nerusinare!!
Tamango
1 Feb 2011, 15:03
Ok, Axe, ce masina ai ? Sau ce mi-ai recomanda ? Am gasit o carte de retete de paine pe net si ma gandesc tot mai serios la asta ...
shteffanivlad
1 Feb 2011, 15:07
@Tamango: Eu iti recomand Moulinex. Eu am acasa una mica, am dat pe ea cam 200 de lei, ai mei au una xxl la vreo 600, si la munte avem una xxl si una care face baghete.
Toate moulinex, merg fara rateuri, aia care o au ai mei acasa, cred ca are 3 ani deja...
aleksanders
1 Feb 2011, 15:08
eu am moulinex si este super ok
Kr3atorU
1 Feb 2011, 15:29
Si noi tot moulinex avem, 380 lei, si de cand o avem nu am mai cumparat paine. Pretul aproximativ la o paine de 1,5 kg este de 3.7 lei (faina, drojdie, sare, zahar, ulei, electricitate si ce mai baga in ea). Timpul in care este gata: 3 ore 25 min. Parerea mea: merita din plin.
Axe
1 Feb 2011, 15:31
Asta este si o recomand nu doar pt baghete ci pentru ca pe fundul tavii are doua mestecatoare(sau cum le-o zice) nu doar una cum au alte masini
&feature=related
aleksanders
1 Feb 2011, 15:37
ma duc sa le confisc alor mei masina de paine si trebuie sa fac rost de suportul acela pt painici
Axe
1 Feb 2011, 15:50
Sunt curios daca a incercat cineva cu faina de soia sau ceva checuri ce a iesit ?! Eu am facut un cozonac aproape reusit, spun aproape pt ca m-am ferit sa pun prea mult zahar si nu a iesit prea gustos !
Dan73
1 Feb 2011, 16:15
QUOTE(shteffanivlad @ 1 Feb 2011, 15:02)
Masina de paine dupa parerea mea este un moft. Nu contest ca iese painea buna, mai buna ca aia din oras, dar de aici pana la a spune ca aia din oras e otravitoare, e cale lunga.
Si eu am, imi place, e foarte misto, faci ce paine vrei, pui ce faina vrei, ce ingrediente iti plac, dar asta nu inseamna ca este o mare minune a tehnicii sau super descoperirea secolului. Este un utilaj util cand ai timp de stat dupa o paine intre 2 ore si 3,5 ore, si de efect cand ai musafiri, la discutii de genul "ce paine buna, de unde ai cumparat-o?" "pai nu e cumparata, e facuta in casa", desi si asta e cam rasuflata, ca din cate vad eu au din ce in ce mai multi aparate de facut paine.
Apropos, o punem de un protest si la astia? Toata lumea nu mai cumpara paine, face in casa, ca e scumpa rau paine dom'le, 1 leu!! Auzi nerusinare!!
Lasand la o parte comparatia paine din faina alba/paine din faina integrala nici nu ai crede cate substante chimice poate contine o paine din comert...mai ales alea cu termen de valabilitate mare... http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/nutri...e-paine-1001614 Nu era vorba de bani...
Axe
1 Feb 2011, 17:07
Ma rog, fiecare priveste problema asa cum vrea sau cum o intelege ! Am uitat sa precizez ceva important, painea din primul post are 1350gr. !!! Ca si costuri nu stiu sa spun exact pt ca am pus cam asa : faina alba 1,3ron faina secara 1ron drojdie 0,5ron o lingura miez seminte f soarelui o lingura ulei masline Ingredientele deci au fost undeva rotunjit la 2,5ron Consumul de curent chiar nu-l pot aproxima, la framantare este neglijabil la coacerea termostatata timp de aprox. o ora, iarasi nu pot sa dau cu presupusul.
Tamango
1 Feb 2011, 17:55
Deci nu sunteti normali ! M-ati pus intr-o mare dileme: ce sa iau ? Narghilea + toate consumabilele sau masina de facut paine ? Cred ca si magarul lui Buridan era mai hotarat ca mine ...
Axe
1 Feb 2011, 18:11
...da, si ca sa te fac sa te hotarasti mai repede iti pun un paharel plin de semintele pe care astept sa le pun in aluatul de paine ca acum il framanta ! Azi am vrut sa fiu artist, am combinat faina de secara, alba si soia cu tot cu paharelul de seminte ! Vreti si poze cu rezultatul , gramajul etc ?! Eventual expediez prin curier bucati pentru degustare
Tamango
1 Feb 2011, 18:16
Super ! Nu pot decat sa-mi imaginez ce va iesi ... pune poze cu rezultatul !
PS - eduardsebe: pagina noua
solidconvert
1 Feb 2011, 18:54
Si eu am masina de facut paine in casa... din pacate nu prea am timp sa-mi fac decat de doua ori pe saptamana... oricum cel mai important mi se pare gustul si faptul ca este sanatoasa...
padre
1 Feb 2011, 20:09
Eu folosesc masina de facut paine de mai mult de 2 ani si nu am mai mancat altfel de paine decat pe la restaurante sau in vizite... Am avut Moulinex, nu mi-a placut cum facea painea comparata cu painea facuta de masina Morphy Richards cumparata de ai mei (250 RON, mai ieftina), asa ca am luat si eu tot MR si sunt foarte multumit de ea. La inceput faceam si eu cu seminte, faina integrala de la plafar, etc... acum fac cu faina neagra si faina alba, combinat aprox. 50-50%, apa, foarte putina sare si zahar brun si atat, nici macar ulei de masline nu mai pun si painea este delicioasa! O sa mai incerc cu faina integrala ca este buna. Eu va recomand un aparat de facut paine in casa din multe motive, cele mai importante au fost insa deja enumerate de Axe.
rtBK
1 Feb 2011, 20:21
Nu stiu cat conteaza masina de facut paine, cat retetele si atentia cand pui ingridientele.
din cate am inteles cand am luat masina moulinex, daca ai vreo problema in garantie iti da alta noua... la firme gen rohnson iti repara masina si ti-o da inapoi si din moment ce s-a defectat ( acum depinde ce anume ) sunt destule sanse sa se mai intample inca o data.
padre
1 Feb 2011, 20:28
Hai ca Nikon nu face masini de paine
Am avut grija la ingrediente si sa respect retetele, crede-ma. Diferentele apar de la mai multi factori, unii nu se pot explica, de exemplu mie imi place mai mult painea facuta in masina parintilor mei (care e mai veche si vai de capul ei, face un zgomot care te cam trimite la plimbare cand framanta aluatul) care are o super coaja, ca o crusta crocanta, fata de painea facuta in masina mea. Comparatie facuta de mine, cu aceeasi reteta. Soacra mea are Moulinex (alt model, face paine mai mare) si nici painea facuta cu masina asta nu-mi place asa cum imi place cea facuta cu Morphy Richards.
M i h a i
1 Feb 2011, 20:36
QUOTE(padre @ 1 Feb 2011, 20:28)
Hai ca Nikon nu face masini de paine
buna asta... si nici Apple nu face
On : kenwood are cineva?
A l e x
1 Feb 2011, 20:37
padre:
rtBK
1 Feb 2011, 20:46
Apple reinventa painea, daca se apucau de asa ceva.
A l e x
1 Feb 2011, 20:50
Si tu daca ai fi avut un produs Apple, ai fi facut acea afirmatie pe bune.
Kr3atorU
1 Feb 2011, 21:32
QUOTE(Axe @ 1 Feb 2011, 16:50)
Sunt curios daca a incercat cineva cu faina de soia sau ceva checuri ce a iesit ?!
Am folosit faina integrala si de orez (fara gluten). In ambele cazuri painea a iesit foarte gustoasa.
rtBK
1 Feb 2011, 21:33
eu inca astept AppleCar
Axe
1 Feb 2011, 21:38
QUOTE(Kr3atorU @ 1 Feb 2011, 21:32)
Am folosit faina integrala si de orez (fara gluten). In ambele cazuri painea a iesit foarte gustoasa.
E de incercat si cu faina de orez, eu nu am vazut nicaieri....
Va dezamagesc, am vrut sa-i fac poze acum dar mi-a crapat acumulatorul de la camera, sper maine sa fie incarcat ! A iesit asa cum ma asteptam, stiam ca de la faina de soia nu creste spectaculos insa e un exemplar numai bun de expozitie, pozele interior-exterior maine .... ! Pacat ca mirosul nu iese in poze, ar fi o chestie sa existe un parfum de genul asta pe piata !
Vanzatorul de Iluzii
1 Feb 2011, 21:41
iBread facuta cu iFlour si iWater coapta in iBM (adica iBreadingMachine). Sa iPofta.
A l e x
1 Feb 2011, 21:43
Vanzator, si putin iSourGrapes si iEnvy pentru cativa
Axe
1 Feb 2011, 22:07
Ma daca am promis am incarcat putin aparatul si am reusit, remarcati textura, culoarea, ..., ca de gust ce sa zic, painea de soia cu felurite seminte, are ceva aparte !
iulia_boris
1 Feb 2011, 22:12
mie mi-e frica sa-mi cumpar masinarie d-asta.. stau intr-o mare cumpana..axe,ce ti-a iesit acolo e crima..pt sanatatea omului..cu greu m-as' opri din mancat..asta-i beleaua..
Axe
1 Feb 2011, 22:17
Asta fac eu acum, o felie moderata, cu un pahar de vin rosh, papa bun inainte de nani !
rtBK
1 Feb 2011, 22:27
neaparat sa incercati si painici... chiar daca nu aveti acele forme, se fac foarte bine in cuptor ( cele de jos au fost putin defecte.. dar pentru prima incercare ..am fost multumit )
Tront
2 Feb 2011, 02:01
Eu zic ca tentatia mare e la inceput ( maxim maxim 2 luni ) dupa , o sa iti treaca , de tot felul de experimente , si o sa iti stabilesti o paine pe care sa o faci , si vei incepe sa o mananci , normal , in portia ta normala!
Axe
2 Feb 2011, 08:28
QUOTE(rtBK @ 1 Feb 2011, 22:27)
neaparat sa incercati si painici... chiar daca nu aveti acele forme, se fac foarte bine in cuptor ( cele de jos au fost putin defecte.. dar pentru prima incercare ..am fost multumit )
Ai facut aluat la masina si copt la cuptor, arata foarte bine.
QUOTE(Tront @ 2 Feb 2011, 02:01)
Eu zic ca tentatia mare e la inceput ( maxim maxim 2 luni ) dupa , o sa iti treaca , de tot felul de experimente , si o sa iti stabilesti o paine pe care sa o faci , si vei incepe sa o mananci , normal , in portia ta normala!
Probabil ca ai dreptate insa din cand in cand, cu siguranta mai tragi cate o specialitate. In fond important e sa le faci cu mana ta, sa scapi de grija de a lua zilnic paine, sa iasa ceva curat din toate pdv si cu gust deosebit ! Eu sunt fan soia cu toate beneficiile ei cu toate ca painea nu creste la fel, o sa pun totusi 20-30%, acum ca am vazut ce iese...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.