Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zborul cu avionul, pe cale sa devina un vis?
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Stiri > Stiri (Non-Auto)
Fratzica
Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-71422...imbam-barca.htm

"Conform datelor prezentate, sambata, de catre Comitetul pentru situatii de urgenta constituit la Guvern, norul de cenusa vulcanica va acoperi intregul teritoriu la ora 21.00, la o altitudine de 6.000-10.000 metri, dar pana duminica, la ora 21.00, nu exista riscul unor depuneri la sol sau concentratii de cenusa vulcanica in aer. Prognoza va fi reactualizata duminica, la ora 21:00.

* Oamenii de stiinta: Eruptia vulcanului Eyjafjallajokull ar putea dura 2 ani si ar putea incetini incalzirea globala

Oamenii de stiinta au avertizat ca vulcanul islandez a inceput sa erupa inca de acum o lunam insa a atras atentia abia acum, cand norul de cenusa vulcanica a traversat Europa, perturband traficul aerian pe intregul continent.

Ultima eruptie a acestuia (inceputa in 1821) a durat, insa, doi ani, nefiind exclus ca acest lucru sa se repete, spun specialistii.

In plus, acestia nu exclud posibilitatea ca eruptia vulcanica sa incetineasca incalzirea globala. "
CRY 79
Interesanta treaba cu incalzirea globala.

17 Apr 2010, 17:24:
Boc este oricum cu barca demult. Imi place ca el stie foarte bine sa ne minta. Cine este el de ne tot transmite verzi si uscate? Sa ii lase pe cei in drept sa faca acest lucru si sa se plimbe in continuare cu barca.
jul
nasol ca nu mai se poate circula cu avionul,ete fleosc

buba mare am mai spus,vegetatia este extrem de afectata ,de aici incep problemele lantului trofic (inclusiv oamenii)

sa vedem ce substante se gasesc in structura cenusei ,partea nasoala cu racirea vremii,precipitatiile sunt periculoase,mancare contaminata,boli diverse (inclusiv om)

cenușa conține o mare parte fluor, care, în doze mari poate avea o influență negativă asupra structurii osoase la vite, cai, ovine și la om.
un mare pericol -inundatiile
eu am tot timpul alimente ptr circa un an depozitate in lada frigorifica sau conservate

succes
kog
QUOTE(jul @ 17 Apr 2010, 16:51)

eu am tot timpul alimente ptr circa un an depozitate in lada frigorifica sau conservate

*



pe bune? blink.gif Am si eu provizii pe care le fac toamna, dar tin doar pana prin aprilie...
spy_oh_joy1389
mai incolo cand vine sfarsitul lumii jul o sa zica:
au zis ca sunt nebun, dar cine rade acum? ahahahahahaaaa 243.gif
biggrin.gif

in Bucuresti sunt nori cenusii? Am pozat si eu acum cativa la mine la tara, dar par aburi reci la altitudine joasa. Astept sa vad si mai tarziu. Inca e soare aici. Deasupra mea e cer albastru.
kog
norul vulcanic nu se vede, nu te astepta sa vina vreo furtuna de praf vulcanic sau ceva de genu. Efectele se vor simit insa
jul
vb serios,nu mananc decat din surse sigure fara conservanti,caut sa fie din zone putin poluate ,etc

stilul acesta il am de vreo 4 ani din cauza problemelor de sanatate,se pare ca da si roade din moment ce stau de vorba cu voi biggrin.gif


ps
pe langa mamut frigider mai detin si o incapere in care pot juca 2 oameni table (lada frigorifica) radmasa.gif


stiti cum se zice,avem de toate ,nebunie sau necesitate ,asta e ,sunt resemnat cate zile oi mai avea biggrin.gif


hai sa va zic cam ce am acum in ea :

120 kg rosii
54 kg vinete coapte
15 kg struguri ptr compot
40 kg diverse fructe
150 kg fasole,dovlecei,mazare ,samd
80 bucati porumb de lapte
20 kg capsuni
si inca cate ceva de care nu imi amintesc

frigiderul detine si congelator ,un sertar verdeata,2 diverse animale

ambele aparate au fost cumparate cu grija din clasa de lux ,pot conserva fara probleme aproape tot ce detin circa un an ,nu toate aparatele detin smecheria asta

incercati cu Liebherr ,eu sunt foarte multumit

si acum cateva chestii mai interesante ,a auzit cineva de “Foametea Pâclei”

in care timp de 2 ani a fost extrem de frig ,foarte noros ,nu crestea nimic,in unele regiuni oameni atacau fermele ,dezgropau radacini putrezite ,au fost nenumarate cazuri de canibalism ,samd

Cantitatea de dioxid de sulf eliminată de vulcan în atmosferă a fost echivalentă cu aproximativ de trei ori cantitatea eliminată de întreaga industrie din Europa din anul 2006. Din cauza condițiilor atmosferice, norul de cenușă și dioxid de sulf s-a răspândit peste Europa Centrală și de Vest, în doar câteva zile. Smogul (ceața și fumul) ce a cuprins Anglia a fost atât de gros încât corăbiile au rămas în port. Consecințele au fost de-a dreptul catastrofale. A urmat un val de persoane care și-au pierdut viața. Dioxidul de sulf a atacat în special sistemul respirator al oamenilor. Nu s-au făcut atunci statistici clare dar se apreciază că au fost mii de morți. În Marea Britanie s-a estimat că au murit din august până în septembrie circa 23000 oameni datorită gazelor.

Din cauza erupției vulcanice, au apărut fenomene climatice extreme. Iarna anului 1784 a fost deosebit de aspră și lungă atât în Europa cât și în America. În America de Nord, în iarna anului 1784 a înghețat Fluviul Mississippi la New Orleans și a existat gheață în Golful Mexic. Primăvara a adus inundații masive în Europa Centrală. În Franța au urmat câțiva ani cu ger iarna, secetă vara, furtuni, grindină, ce au distrus recolta și au produs foamete. Aceste fenomene meteorologice au avut o consecință importantă asupra izbucnirii Revoluției Franceze în 1789.

Studii recente au arătat că El Niño a fost de asemenea foarte puternic între 1789- 1793.

Erupția vulcanului Laki a influențat și circulația musonului, având drept consecință scăderea volumului precipitațiilor în Africa și Asia. Nivelul Nilului a fost deosebit de scăzut, ceea ce a dus la foamete în Egipt. De asememnea a fost foamete și în Japonia.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Laki

sa speram ca o sa fie o eruptie moderata si scurta

argon,eu as vedea zborul cu avionul pur in interes medical si care nu suporta amanare ,restul tataieste nene ,ca vorba aia : nene ,daca merg pe aici ajung acolo?
spy_oh_joy1389
QUOTE(kog @ 17 Apr 2010, 17:39)
norul vulcanic nu se vede, nu te astepta sa vina vreo furtuna de praf vulcanic sau ceva de genu. Efectele se vor simit insa
*


M-asteptam sa vad o patura de nori cenusii, dar nu eram sigur daca norul de cenusa va apuca sa se disipeze(disipe?) astfel incat gradientul va fi de asa natura sa nu observam cu ochiul nostru, insa destul de dens ca sa influenteze radarele avioanelor si probabil motoarele dupa cum se vede.
argon
tinand cont ca avionul este un factor destul de mare care contribuie la incalzirea globala, o pauza ii prinde numa bine.
Garett
Sper sa nu fie chiar asa mie chiar imi place sa zbor! Cat despre gogoasa asta cu incalzirea globala chiar mai credeti in ea? Dupa ce s-a demonstrat ca datele nu prea coincid?
membru_DC
doamne cati sinucigasi am vazut astazi la TV? huh.gif

erau oamenii suparati ca sunt cu copii mici dupa ei si vor neaparat sa ajunga la destinatie cu avionu' ... blink.gif popa.gif

PS: in cazul unei ploi acide, voi v-ati pus prelatele pe "copilasi"? wub.gif
argon
eu am vazut la proteve interviu in Otopeni la 3 gorile fara gat, gelate si in trening ca ei ce fac ca au venit de la Moldova si nu pot pleca la Valencia, si cine le plateste drumu' inapoi radmasa.gif
roty
Noru de cenusa e mai sus decat se formeaza norii de ploaie, deci teoretic nu exista pericole iminente.

Iar cu moartea avionului...ce ne trebuie, doar avem CFR, traiasca barosanu Berceanu si predecesorii lui.
bygy007
cei care se sperie si vor sa monitorizeze aici au mai multe legaturi spre adrese unde se poate vedea ,

orium sa face mare taraboi , iar cu avioanele , misto fac cind dau de cenusa (scintei ) radmasa.gif , cine urmareste emisiunile despre incidente aviatice la anumite posturi tv stiu despre ce vorbesc
Bulldog
Saint Elmo's fire?
george_scala_2004
o ipoteza interesanta !

...daca n-ar fi fost decit o FARSA ! blink.gif radmasa.gif icon_mrgreen.gif laugh.gif wink.gif
Fratzica
The Daily Squib is a curious satirical publication and should therefore be taken fu**ing seriously wink.gif
Bulldog
Hai ca astea is deja avioane...
george_scala_2004
ceva minunat...
Wolverine
Asa ca si curiozitate de ce nu se poate zbura sub 6000m?
george_scala_2004
se consuma foarte muuuult combustibil - aerul este mai dens la 6000 decit la 10000, creste rezistenta la inaintare si asta implica cresterea consumului de combustibil, costurilor, scaderea profiturilor....

ah, da si inghesuiala...pericole de accidente...
driverx
QUOTE(Wolverine @ 18 Apr 2010, 17:14)
Asa ca si curiozitate de ce nu se poate zbura sub 6000m?
*



Apai....nu prea poti inghesui toate avioanele in sectoare de cate 300 metri la altitudini de pana la 6000 metri. Dar mai grav e ca avioanele nu sunt eficiente la aceasta altitudine. Ar consuma prea mult.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.