Bucataria de acasa
- cartofi frantuzesti (cartofi, oua fierte, pesmet, smantana, cascaval)
- friptura (preferabil muschiulet sau ceafa) cu cartofi (taranesti), totul la cuptor + mujdei facut cu iaurt/kefir si boia dulce (paprika)
- chiftelute in sos de rosii (din bulion de casa) + piure de cartofi cu mult unt
- pizza de casa (aluat subtire, bulion de casa, bacon, ciuperci, o amestecatura din ceapa rondele-usturoi-oregano, cascaval ras deasupra)
- spaghete bolognese de casa (carne tocata amestec, bulion de casa, condimente, oregano, masline natur rondele)
- tocanita de porc (rosie) cu multa ceapa si boia (paprika)
- mamaliga cu branza de burduf si smantana+cascaval ras crocant (la cuptor)
- ciorba de perisoare cu zeama de varza murata (moare) + ardei iute murat
- supa de laptuci (frunze mici rotunde, dulci) cu usturoi si smantana + mamaliga
- ciorba de fasole boabe cu tarhon, morcovi si ciolan afumat si smantana + ceapa rosie rondele (muuulta)
la bucataria de restaurant i-mi place in mod deosebit
- preparate chinezesti (foarte variate) inca nu am intalnit vre-un preparat bine facut care sa nu-mi placa (exclus lipsa de talent a bucatarului
)
- ciorba de burta
- shnitzel vienez cu salata de varza proaspata
- multe altele care nu-mi vin acum...
UXE, incearca mujdeiul facut din 500g de iaurt sau kefir, 1-2 capatani de usturoi (depinde cat de mult i-ti place usturoiul), sare, boia (paprika), lasat 30 min. la temp. bucatariei, un deliciu cu fripturi si cartofi pai/taranesti