Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Zona financiara (by Valutar360 - curs valutar)
Curs Valutar Ultimele stiri financiare
Euro 4.8746 Un pas inainte – credite pentru taximetristi,
In ceea ce priveste contractarea unui imprumut, situatia taximetristilor este una delicata, deoarece sunt inca banci care nu acorda credite acestei categorii de solicitanti sau banci care accepta taximetristii numai in calitate de persoane fizice autorizate.Pentru a solicita un credit la una din...(citeste)
Dolar 4.1525
 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Un pas inainte – credite pentru taximetristi

Finzoom
post 2 Apr 2007, 15:42
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 27 December 06
In ceea ce priveste contractarea unui imprumut, situatia taximetristilor este una delicata, deoarece sunt inca banci care nu acorda credite acestei categorii de solicitanti sau banci care accepta taximetristii numai in calitate de persoane fizice autorizate.

Pentru a solicita un credit la una din bancile care accepta aceste categorii de aplicanti, taximetristul persoana fizica autorizata va trebui sa depuna urmatoarele documente:

- Actul de identitate valabil si copie (certificate cu originalul, semnatura si stampila) – pentru sot, sotie si codebitor daca este cazul;

- copie dupa certificatul de casatorie (daca solicitantul este castorit);

- declaratie privnd relatiile speciale cu banca (formular tip*);

- cerere de credit (formular tip*);

- acord CRB (Centrala Riscurilor Bancare) – pentru solictant si codebitor;

- chestionar medical – daca este necesara intocmirea politei de asigurare;

- documentele care atesta angajamentele de plata (rate credite bancare, leasing, rate credit carduri, descoperit de cont, cumparare bunuri in rate);

- documente care atesta realizarea veniturilor: autorizare de libera profesie, decizie de impunere pe 1 sau 2 ani, copie a registrului de incasari si plati pe ultimele 3, 6, 12 luni.

Banca mai poate solicita urmatoarele documente: contractele de colaborare, adeverinta de la Administratia Fiscala din care sa reiasa ca nu exista debite restante la plata impozitelor, documente care atesta angajamentele de plata ale codebitorilor.

Pentru a aplica in calitate de persoana fizica, salariat, documentele prezentate mai sus trebuie prezentate bancii, cu precizarea ca pentru a demonstra veniturile nete lunare este necesar a fi prezentata o adeverinta de salariu cu inscrierea ultimelor 3 salarii lunare si copie dupa cartea de munca.

Conditii de baza: minim 3 luni la actualul loc de munca si minim 12 luni vechime totala in campul muncii.

Insa analizate in detaliu, conditii specifice fiecarei banci sunt urmatoarele:

Bancpost, Alpha Bank, Banca Romaneasca, Libra Bank, ABN Amro accepta numai taximetristi persoane fizice autorizate.

Pondere din venituri: Bancpost – 80%; Alpha Bank – 100%, Banca Romaneasca - 100%;

Libra Bank – 100%, ABN Amro - 100%.

Banca Romaneasca, Banca Transilvania, UniCredit Bank, CEC si HVB-Tiriac Bank iau in considerare si bonurile fiscale daca acestea apar pe declaratia de impunere a persoanelor fizice autorizate.

Finansbank, UniCredit Bank si HVB-Tiriac Bank iau in considerare salariul din cartea de munca si bonusurile trecute pe fluturasul de salariu (care pot tine seama de bonurile fiscale).

CEC acorda imprumut taximetristilor persoane fizice autorizate si salariatilor companiilor de taximetrie. In situatia in care clientul este PFA, valoarea creditului si termenul de rambursare vor fi in functie de adeverinta de venit eliberata de administratia financiara sau declaratia de impozitare pe care o elibereaza tot administratia financiara. Creditul va fi garantat cu giranti, in functie de suma solicitata, sau cu garantie reala (ipoteca/depozit colateral).

Ambele cazuri sunt tratate in mod special de catre Banca Transilvania. Astfel, atat in cazul taximetristilor cu carte de munca, cat si a celor inregistrati ca PFA, daca venitul net lunar declarat al acestora intruneste conditiile generale de venit impuse de Banca Transilvania, ii vor considera clienti eligibili. Nu exista documente speciale solicitate de la aceasta categorie de client, ci doar documentele specifice necesare categoriei PFA, cu precizarea ca veniturile din activitate de PFA inregistrate de catre taximetristi vor fi ponderate cu un coeficient de 80%. Veniturile inregistrate pe bonurile fiscale, daca nu sunt apar pe declaratia de impunere, nu se iau in considerare.

Daca sunteti taximetrist si cautati un credit dar nu dispuneti de ultimele informatii, nimic mai simplu!


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th October 2020 - 09:29
Dacia Server hosting