Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

senzor{i} presiune roti, senzor

vasile82
post 6 Nov 2015, 10:13
Post #31


Membru autentic


Group: Members
Posts: 481
Joined: 3 December 04
From: Ploiesti, Bucuresti




Ok treaba cu senzorii, dar la ce se conecteaza ei? Mai exact prin ce interfata/componenta a masinii?


--------------------
Ex Logan, Renault Fluence 1.6
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suirad
post 9 Jan 2016, 18:15
Post #32


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 July 13




poate cineva sa spuna cum se manifesta afisajul masinii in cazul in care merg cu rotile de iarna fara senzori ? Pana la urma e vreo problema tehnica ce poate deriva din fapul ca in permanenta receptorul de pe masina va cauta in permanenta senzorii?


--------------------
Renault Fluence 1.6 16v 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nevro21
post 15 Jan 2016, 01:29
Post #33


Membru incepator


Group: Members
Posts: 77
Joined: 4 September 04
From: Bucuresti




Nu este nici o problema daca circuli fara ei , singura chestie e ca te bazaie bordul ca lipseste . Ca sa iti faci o idee e acelasi licru ca at cand faci o pana si pui roata de rezerva ( care din fabricatie nu are senzor ) .

Citirea senzorilor se face in de catre uch in 433 mhz ( frecventa cartelei ) , din cate stiu eu cei de logan sau duster nu se potrivesc la megane/fluence ( cel putin 2010 ) cum este batranica mea, din cauza uch.ului . Exista un topic la megane 3 unde sunt date codurile . Diferenta este destul de mare logan : 200 lei megane : 600 lei preturi ptr toti 4 .

Ca bonus smile.gif va mai zic ca in uch se pot scrie/memora/adauga etc. Un nr de 8 senzori , respectiv 2 perechi de jante . Cum a spus si un coleg mai sus , trebe pastrata locatia jentii ptr o acuratete in citirea lor

Toate bune !


--------------------
Renault Megane 3 Combi \ Megane 4 Combi 2009 diesel 1.5 \ 2016 diesel 1.6
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suirad
post 16 Jan 2016, 21:41
Post #34


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 July 13




Poți sa fii mai explicit cum anume semnifica bordul, de ex apare în permanenta un mesaj de care poți scăpa sau nu, ori sunet în permanenta sau nu , etc


--------------------
Renault Fluence 1.6 16v 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suirad
post 4 Dec 2016, 18:40
Post #35


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 July 13




pentru cei interesati. Am luat set de iarna jante cu cauciucuri, fara senzori. In bord se va afisa masina fara roti, iar in zona computerului se va afisa mesajul " senzori de presiune lipsa", mesaj de care se poate scapa prin apasarea butonuuil de deplasare prin meniu. Nu are alarma sonora.


--------------------
Renault Fluence 1.6 16v 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hspinache
post 16 Mar 2020, 17:44
Post #36


Membru autentic


Group: Members
Posts: 253
Joined: 16 March 09
From: -




Vreau sa schimb rotile intre ele , adica cele din spate sa le pun in fata si invers .
Imi este neclar ce se va intimpla cu senzorii ; vor fi vazuti pe invers ? se poate schimba pozitia lor din butoane ? trebuie la reprezentanta sa intre in calculator pentru setare ? model este din 2015

This post has been edited by hspinache: 16 Mar 2020, 17:45


--------------------
Ren - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chivereanumarian
post 16 Mar 2020, 21:07
Post #37


Membru autentic


Group: Members
Posts: 813
Joined: 22 June 15




Absolut ca se vad invers trebuie inversati si in soft


--------------------
megane 3 bose 2013 Laguna 2014 2.0 130 ,megane 3 2015 95 cp euro 6 2015,Megane 4 intens estate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
janos
post 16 Mar 2020, 21:25
Post #38


User


Group: Members
Posts: 465
Joined: 24 January 11
From: Tg Mures




De dau reset nu isi va invata noua pozitie, de ce sa-l rescriu? Este injector sau ... ?
Daca are cineva un document care zice altfel il rog sa ni-l puna la dispozitie pentru elucidarea cazului smile.gif

This post has been edited by janos: 16 Mar 2020, 21:32


--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chivereanumarian
post 17 Mar 2020, 21:03
Post #39


Membru autentic


Group: Members
Posts: 813
Joined: 22 June 15




Faci cum crezi eu spun cum este în calculator înregistrat


--------------------
megane 3 bose 2013 Laguna 2014 2.0 130 ,megane 3 2015 95 cp euro 6 2015,Megane 4 intens estate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ProfiBv
post 17 Mar 2020, 22:41
Post #40


Membru autentic


Group: Members
Posts: 739
Joined: 12 June 16
From: Bv




Ca sa fi impacat , schimba rotile cum vrei , dute pana la un compresor la peco si fara sa opresti motorul , da drumul la aer dintr-o roata sa vezi care ti-o indica in bord. Asigurate prima data ca si functioneaza compresorul .


--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
janos
post 18 Mar 2020, 06:28
Post #41


User


Group: Members
Posts: 465
Joined: 24 January 11
From: Tg Mures




Oricum va trebui sa pun rotile de vara si avand in vedere ca am uzura la cele de fata vs cele de spate urmeaza sa le rotesc. Compresor am acasa deci teste pot face cu carul smile.gif va tin la curent....


--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_alex20
post 18 Mar 2020, 19:45
Post #42


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 29 July 12




Stiu singuri sa isi ia pozitia. Am facut rotatia rotilor la revizie si indica presiunea de pe fata pe spate si invers. Apoi am facut presiunea corecta si indica la fel cu ce era pe manometru.
Edit: roata fata stanga avea 2.2 si am mutat pe spate stanga. Dupa mutare pe computer de bord aveam 2.2 pe spate stanga. Deci stie ca s-a mutat rosta si indica noua pozitie.

This post has been edited by lucian_alex20: 19 Mar 2020, 08:30


--------------------
Renault Fluence 2015, 1.6 CVT, Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hspinache
post 19 Mar 2020, 00:10
Post #43


Membru autentic


Group: Members
Posts: 253
Joined: 16 March 09
From: -




"Stiu singuri sa isi ia pozitia. Am facut rotatia rotilor la revizie si indica presiunea de pe fatape spate si invers" . La revizie la reprezentanta ?
Adica eu inteleg , ca indiferent cum sint puse fizic , pe bord va semnaliza pozitia initiala inscrisa in calculator , fiecare roata fiind identificata individual . Pare logic ; dar de ce utilizatorul sa nu aibe voie sa le seteze el in calculator ?
Este complicat de setat in calculator ?
Toate variantele sint la fel ? Intreb deoarece am inteles ca totusi exista si alt sistem .


--------------------
Ren - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_alex20
post 19 Mar 2020, 08:35
Post #44


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 29 July 12




QUOTE(Prowlers @ 13 Feb 2020, 15:49)
Iata ce am eu instalat[attachmentid=1628113981]
*




QUOTE(hspinache @ 19 Mar 2020, 01:10)
"Stiu singuri sa isi ia pozitia. Am facut rotatia rotilor la revizie si indica presiunea de pe fatape spate si invers" . La revizie la reprezentanta ?
Adica eu inteleg , ca indiferent cum sint puse fizic  , pe bord va semnaliza pozitia initiala inscrisa in calculator , fiecare roata fiind identificata individual . Pare logic ; dar de ce utilizatorul sa nu aibe voie sa  le seteze el in calculator ?
Este complicat de setat in calculator ?
Toate variantele sint la fel ?  Intreb deoarece  am inteles ca totusi exista si alt sistem .
*



Am editat postarea initiala ca sa se inteleaga mai bine. Se modifica pozitia in computer de bord daca se modifica si locul rotii. Daca muti o roata de pe spate pe fata computerul iti va indica presiunea rotii mutate pe noua ei pozitie.
Legat de revizie, nu la reprezentanta ca acolo habar n-au de schimbarea rotilor pentru uzura uniforma. Revizia o fac singur.


--------------------
Renault Fluence 2015, 1.6 CVT, Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
janos
post 19 Mar 2020, 19:14
Post #45


User


Group: Members
Posts: 465
Joined: 24 January 11
From: Tg Mures




Deci se confirma ce am spus...
Inca un pic si schimb si eu rotile apoi vad ce si cum...cel putin la mine.


--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chivereanumarian
post 20 Mar 2020, 22:29
Post #46


Membru autentic


Group: Members
Posts: 813
Joined: 22 June 15




Ce sa confirmi, ți-am spus de la început că trebuie sa schimbi din soft ca roata fata stânga ai mutato in spate dreapta de exemplu

This post has been edited by chivereanumarian: 20 Mar 2020, 22:30


--------------------
megane 3 bose 2013 Laguna 2014 2.0 130 ,megane 3 2015 95 cp euro 6 2015,Megane 4 intens estate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
janos
post 23 Mar 2020, 07:46
Post #47


User


Group: Members
Posts: 465
Joined: 24 January 11
From: Tg Mures




Pana nu trece zapada punem totul pe " postpone" .


--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
janos
post 12 Apr 2020, 19:28
Post #48


User


Group: Members
Posts: 465
Joined: 24 January 11
From: Tg Mures




Dupa schimbul de roti...inversate si motrosite mi-a dat eroare pe TMPS. Rezolvarea: am pus contactul 20 min cu resetarea sistemul apoi am condus 8 km intre 25 si 100 km/h --> totul ok. Arata corespunzator. Vede corect presiunile. Testat cu umflatul si dezumflarul rotilor.


--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th November 2020 - 05:31
Dacia Server hosting