Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Echipare megane cu senzor presiune pneuri, sistem de monitorizare a presiunii in pneuri

tzsombi
post 14 Aug 2009, 13:21
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 22 September 06




Vreau sa montez sistem de supraveghere a presiunii in pneuri. Am ceasurile de bord cu afisaj si vreau sa achizitionez senzorii din roata.
Daca a montat cineva ulterior il rog sa imi spuna daca mai e nevoie de ceva sau doar trebuie montate si activate din calc.

un mecanic destept mi-a zis ca e nevoie de antene pt senzori


--------------------
Renault Megane 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 14 Aug 2009, 14:05
Post #2


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.477
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




Si avea dreptate smile.gif


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tzsombi
post 14 Aug 2009, 15:09
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 22 September 06




hm nasol


--------------------
Renault Megane 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 14 Aug 2009, 15:22
Post #4


Membru


Group: Members
Posts: 2.948
Joined: 23 October 07
From: Bucuresti




Sistemul de supraveghere a presiunii pneurilor este constituit din următoarele elemente:
– patru senzori (unul pe fiecare roată dar nu și pe roata de rezervă),
– un calculator (Unitate Centrală Habitaclu),
– un afișaj pe tabloul de bord pentru a informa șoferul.


Nu-ti trebuie antene, are UCH-ul. Trebuie configurat UCH si tablou de bord.
Din cate stiu, tipul de UCH difera numai cu sau fara "maini libere"... dar mai bine intreaba-l pe Romeo.


--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tzsombi
post 17 Aug 2009, 08:33
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 22 September 06




Merci mult pt raspun . Am montat noul tablou de bord si afisajul functioneaza. Indica care usa e deschisa iar cand pornesc motorul dispar rotile smile.gif (lipsa senzorilor deocamdata)
Cred ca afisajul e de la o masina automata deoarece imi indica in coloana si literele PRND nu e deranjant e ok de ma gandesc ca poate il pot duce la reprogramat si afisajul sa nu mai indice nimic smile.gif


--------------------
Renault Megane 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Renaultouille
post 18 Aug 2009, 18:48
Post #6


Membru de partid


Group: Members
Posts: 384
Joined: 8 October 07
From: Bucuresti / Rm. Valcea




de unde ai luat afisajul si daca poti spune cat te-a costat? multumesc


--------------------
Renault Megane 2.1 / 1.6 16v 2004
Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 18 Aug 2009, 20:39
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 5.793
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Sistemul are nevoie de receptor, acesta nu e inglobat in UCH.
Bordul se poate seta pentru cutie de viteza manuala cu DDT sau CLIP.

This post has been edited by $$ilvviu: 18 Aug 2009, 20:39


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tzsombi
post 19 Aug 2009, 15:12
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 22 September 06




Merci mult smile.gif am sa ma duc sa imi seteze afisajul sa doispara litereLE PRND (ca toata lumea ma intreba ca are cutie automata smile.gif


--------------------
Renault Megane 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Renaultouille
post 20 Aug 2009, 21:07
Post #9


Membru de partid


Group: Members
Posts: 384
Joined: 8 October 07
From: Bucuresti / Rm. Valcea




poti sa postezi o poza cu afisaujul respectiv? chiar nu am vazut niciodata cum arata un astfel de afisaj de arata si treptele de viteza si sunt tare curios. multumesc pt efort


--------------------
Renault Megane 2.1 / 1.6 16v 2004
Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 20 Aug 2009, 22:45
Post #10


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.477
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti






--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Renaultouille
post 21 Aug 2009, 20:40
Post #11


Membru de partid


Group: Members
Posts: 384
Joined: 8 October 07
From: Bucuresti / Rm. Valcea




pai si in mod normal masinuta aia sta aprinsa tot timpul? la mine daca inchid usile s-a inchis lumina din display implicit masinuta


--------------------
Renault Megane 2.1 / 1.6 16v 2004
Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tzsombi
post 24 Aug 2009, 15:17
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 22 September 06




Arata exact ca in poza pusa de R19/16v
Masinuta sta aprinsa doar rotile dispar pt ca inca nu am senzori smile.gif


--------------------
Renault Megane 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tzsombi
post 3 Sep 2009, 12:32
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 713
Joined: 22 September 06




s-a reprogramat afisajul si nu mai arata treptele de viteza pt cutie automata smile.gif


--------------------
Renault Megane 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tr_viorel
post 1 Oct 2009, 18:45
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 545
Joined: 11 January 08
From: Craiova, Dolj




Intreba cineva intr-un post anterior cam cat ar costa un sistem de afisaj al presiunii in pneuri. Am vazut ieri intr-un magazin din Munchen (Conrad), un asemenea sistem cu senzori de roata si afisaj separat de 3,5 '', la un pret de 125 E.


--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
skorpio_bog
post 29 Jan 2010, 17:18
Post #15


Licence to kill


Group: Members
Posts: 4.107
Joined: 6 September 06
From: UK/RO




reinvii putin topicul cu o intrebare pt tzombi. Ai avut modelul ala de bord din fabrica cu display pt usi deschise? sau ai avut modelul ala fara display, cu masinuta rosie?

Ideea e ca eu am din fabrica bordul fara display pt usi deschise. Mie mi se aprinde o masinuta rosie acolo cu toate usile deschise. Din cate am vazut masinuta este doar o folie si sub ea sunt niste leduri rosii care se aprind cand se deschide cate o usa sau portbagajul. Acum vreau sa imi montez display, ca sa imi arate ce usa e deschisa, ca la modelele cu presiune in roti. ce as dori sa stiu este cum se schimba ca sa am si display. Daca schimb bordul meu cu un alt bord cu display, imi va merge displayul si imi va afisa usile individual? sau mai trebuie facut si altceva?

This post has been edited by skorpio_bog: 29 Jan 2010, 17:22


--------------------
VW MK7 Golf GTI Performance DSG '16
ex MK7 Golf GTI Performance '14
ex Renault Megane 2 '07
The 2 most important days in your life are the day you are born and the day you find out why
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bejanmarinel
post 16 Feb 2010, 21:25
Post #16


Membru


Group: Members
Posts: 155
Joined: 15 February 10




si eu sunt interesat de acest lucru.
poti sa ne detaliezi putin cum l-ai schimbat? pret? daca se fac modificari?


--------------------
renault Talisman 2018 1.6dci 160 edc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aLecsunder
post 17 Feb 2010, 18:56
Post #17


Membru realist


Group: Members
Posts: 588
Joined: 27 October 09




Am o mica tulburare data de poza de mai sus . Am acelasi afisaj , iar dupa demarare masinuta ramane aprinsa cu tot cu rotile , insa cand am avut pana nu s-a schimbat nimic , n-a piuit nimic ...


--------------------
Ford Focus II 1.6 Ti-VCT Vagon de marfa
Reno Clio Symbol 1.5DCI Fidji
Reno Megane II 1.9DCI LuxPrivilege
Reno Megane Sedan 2.2 1.6 CVA LuxPrivilege
Reno Laguna II 1.9 DCI LuxPrivilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ric26ct
post 12 Jul 2010, 19:48
Post #18


ric26ct


Group: Members
Posts: 461
Joined: 19 February 10
From: Constanta




Inca nici un raspuns la intrebarea lui scorpio_bog!!!!! Ce zici tzsombi ne poti explica si noua cum stau lucrurile? ca as fi si eu interesat de afisajul ala si daca ai reusit sa cuplezi senzori de la roti. Nu ar strica si niste poze. Mersi!


--------------------
renault megane 2 2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression
Skoda Octavia 1,9 tdi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 12 Jul 2010, 22:43
Post #19


Membru


Group: Members
Posts: 2.948
Joined: 23 October 07
From: Bucuresti




S-a raspuns alta data in alt loc: daca ai tablou de bord fara afisaj, cu folie si leduri (si dupa an si versiune asa ai), singura solutie e sa inlocuiesti tabloul intreg cu unul cu afisaj.


--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mutzunache
post 13 Jul 2010, 00:33
Post #20


Milk my sheep, bitch!


Group: Members
Posts: 1.554
Joined: 22 May 06
From: Bucuresti




Felicitari si tot respectul pentru toti care isi baga mainile pana la coate sa aduca imbunatatiri, dar stiti ce nu inteleg? Cei care aveti masini noi, versiunea 2.2, de ce nu le-ati comandat odata cu masina? Xenon? Spalator de faruri? Presiune in pneuri? Nu cred ca nu erau disponibile!!! De ce aduceti aceste modificari dupa?


--------------------
M. Outlander 2019 H. Santa Fe 2016 Cadillac Eldorado 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rino
post 9 Aug 2010, 22:11
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 838
Joined: 9 December 07




Tu de ce nu ti-ai pus poza cu epure din prima?

This post has been edited by rino: 9 Aug 2010, 22:11


--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gTz
post 5 Nov 2010, 13:59
Post #22


Membru incepator


Group: Members
Posts: 94
Joined: 21 October 09




pana la urma cum e?....daca am afisajul imi mai trebuie doar senzorii din roata?


--------------------
Renault Megan 2004 1.6 16V - B-34-YLW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
skorpio_bog
post 5 Nov 2010, 14:23
Post #23


Licence to kill


Group: Members
Posts: 4.107
Joined: 6 September 06
From: UK/RO




Senzorii din cele 4 roti, receiverul pentru senzori (e o cutie montata sub masina pe podea, cam prin zona soferului si configurati cu Clipul in UCH.


--------------------
VW MK7 Golf GTI Performance DSG '16
ex MK7 Golf GTI Performance '14
ex Renault Megane 2 '07
The 2 most important days in your life are the day you are born and the day you find out why
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bendeac
post 23 Dec 2010, 19:51
Post #24


Membru


Group: Members
Posts: 167
Joined: 5 March 10




Am si eu o problema cu una din valvele cu senzor..rasufla pe acolo, cei de la vulcanizare mi-au spus ca ar fi doua garnituri una la interior si una la exterior care pot scapa aer. Are cineva asa ceva in plus sau imi poate spune specificatiile ei sau de unde le pot procura?


--------------------
Renault megane 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
elro
post 23 Dec 2010, 23:41
Post #25


Membru


Group: Members
Posts: 2.254
Joined: 12 November 04
From: Ct




Ceva mai simplu,pt cine isi doreste asa ceva wink.gif

http://www.amazon.com/Orange-Electronic-P4...f=pd_sim_auto_1



--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
panavision
post 24 Dec 2010, 16:35
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 256
Joined: 18 May 04
From: Bucuresti




QUOTE(bendeac @ 23 Dec 2010, 19:51)
Am si eu o problema cu una din valvele cu senzor..rasufla pe acolo, cei de la vulcanizare mi-au spus ca ar fi doua garnituri una la interior si una la exterior care pot scapa aer. Are cineva asa ceva in plus sau imi poate spune specificatiile ei sau de unde le pot procura?
*



Exista o singura garnitura de cauciuc pe senzorul de presiune si o poti inlocui linistit cu una de la valve metalice. Sigur se gasesc la vulcanizari. Eu am facut asa si la setul de roti de vara si la cel de iarna si nu mai am nicio problema.


--------------------
Volkswagen E-Golf 2018 / 136CP - B-30-SXT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bendeac
post 25 Dec 2010, 08:24
Post #27


Membru


Group: Members
Posts: 167
Joined: 5 March 10




Am desfacut roata si se pare ca problema e alta..s-a fisurat in lung partea metalica a valvei in zona fara filet. In cazul asta am nevoie de alt senzor sau ma gandeam ca as putea sa pun o valva normala si sa tai valva de la senzor, sa pastrez doar partea care sta in roata pe care sa o lipesc de janta cu o banda dublu adeziva. Credeti ca va functiona?

This post has been edited by bendeac: 25 Dec 2010, 08:25


--------------------
Renault megane 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ric26ct
post 26 Dec 2010, 00:36
Post #28


ric26ct


Group: Members
Posts: 461
Joined: 19 February 10
From: Constanta




Ce parere aveti de modalitatea asta de a monitoriza presiunea in roti.
http://www.amazon.com/Accutire-MS-4378GB-P...f=pd_sbs_auto_2
Singura mea intrebare e ce se intampla cand se termina bateria la senzori, ca banuiesc ca au baterii incorporate.


--------------------
renault megane 2 2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression
Skoda Octavia 1,9 tdi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dodone
post 26 Dec 2010, 08:10
Post #29


membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)


Group: Members
Posts: 2.131
Joined: 21 May 05
From: Timisoara




Dacă vreau să cumpăr de pe Amazon cred că apar niște probleme:
- dacă acceptă Amazon să livreze în RO, ce card e acceptat;
- cât costă livrarea ?
sent from my Omnia HD phone


--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
petre 1
post 8 Jan 2011, 23:11
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 250
Joined: 10 December 06
From: Bucuresti




Eu nu inteleg o chestie,cum a-ti mers pana acum fara afisaj de presiune la roti? ce e atat de greu ca la 5 luni sa faceti o verificare la vulcanizare.Eu am impresia ca e vorba doar de a avea un beculet in plus pe undeva prin masina.(cu atat mai mult cele vandute pe Amazon)Din punctul meu de vedere o chestie la fel de inutila ca senzorii pentru nivelul apei din spalatorul de parbriz sau cei pentru becuri arse.


--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dci 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2019 - 15:23
Dacia Server hosting