Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Android Auto pe R-Link - Captur, discutii, tutoriale

smoovie2003
post 7 Sep 2017, 20:28
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 22 April 10




Salutare,

Se poate activa Android Auto cu Google Maps si Waze precum si Apple Siri pentru masinile Renault dotate cu R-link 1.

Am facut un clip care demonstreaza functionalitatea aici:

Android Auto pe R-link 1

Numai bine.


--------------------
Renault Megane 3 1.9 DCI 130 FAP 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 11 Sep 2017, 16:39
Post #2


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




Ok, am vazut, dar spune-ne cum ai facut asta.


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
koldun
post 11 Sep 2017, 16:50
Post #3


un om


Group: Members
Posts: 729
Joined: 1 November 07
From: CT




Pai scrie acolo in descrierea clipului sa il contactezi la un anumit mail. Doar nu o sa iti spuna asa, moka.


--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 11 Sep 2017, 17:00
Post #4


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




Aaaa...acum am inteles.
Pe Captur-ul meu din 2013 (nu stiu ce versiune de R-Link are) ar funcționa?


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
koldun
post 11 Sep 2017, 17:04
Post #5


un om


Group: Members
Posts: 729
Joined: 1 November 07
From: CT




Banuiesc ca da, tu ai Rlink 1(adica prima versiune).


--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
smoovie2003
post 11 Sep 2017, 20:24
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 22 April 10




QUOTE(f.cristi @ 11 Sep 2017, 17:00)
Aaaa...acum am inteles.
Pe Captur-ul meu din 2013 (nu stiu ce versiune de R-Link are) ar funcționa?
*




Da, functioneaza. Ai nevoie doar update de firmware prin rlink store.


--------------------
Renault Megane 3 1.9 DCI 130 FAP 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 11 Sep 2017, 21:44
Post #7


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




In timpul conectarii AA cardul SD trebuie sa fie scos ?


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
smoovie2003
post 11 Sep 2017, 21:53
Post #8


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 22 April 10




QUOTE(f.cristi @ 11 Sep 2017, 21:44)
In timpul conectarii AA cardul SD trebuie sa fie scos ?
*



Nu, cardul rămâne în slot.


--------------------
Renault Megane 3 1.9 DCI 130 FAP 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 11 Sep 2017, 22:34
Post #9


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




Ceva nu merge

Cand m-am logat prima data fara card SD in contul meu pe MyRenault mi-a aparut R-link Store si de aici ceva de genul update firmware cred si inca un update (ceva cu asistenta, nu mai stiu exact). Am iesit de acolo, m-am mai plimbat prin meniuri si am vrut sa revin dar nu am mai gasit firmware-ul in R-link Store. Am instalat RLinkToolbox, am bagat apoi cardul SD si imi arata ca SD-ul e "up to date". Am bagat cardul in slot si am incercat sa conectez AA de pe telefon dar n-am reusit.
Intrebari:
- de pe SD trebuie sa dau undeva update prin sistemul multimedia sau update-ul se face automat de pe SD ?
- bluetooth-ul are importanta cum e, ca am vazut ceva acolo la inceputul filmuletului ?
- conexiunea USB pe telefon (am un Samsung A5) cum trebuie sa fie setata: "transfer fisiere prin USB" sau ce ?
- la tine am vazut ca aveai cardul scos ca aveai "no map found"

This post has been edited by f.cristi: 11 Sep 2017, 22:45


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
smoovie2003
post 11 Sep 2017, 23:09
Post #10


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 22 April 10




Fa-ți cont pe gb.rlinkstore.com

Ai nevoie de VIN și serial number-ul din navigatie (System - Information).

Update-ul se face automat, odata ce sistemul detecteaza cardul SD.

Bluetooth-ul porneste automat la conectarea prin cablu pentru a face legatura cu telefonul pentru apeluri.

Conexiunea USB trebuie sa fie MTP.

Eu nu mai folosesc cardul smile.gif aveam hartile de 2015, dar nu mai am nevoie sa cumpar unul nou intrucat utilizez Android Auto cu Google Maps si Waze, care evident ca sunt cele mai bune si mai precise sisteme de tip GPS.


--------------------
Renault Megane 3 1.9 DCI 130 FAP 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 12 Sep 2017, 00:44
Post #11


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




QUOTE(smoovie2003 @ 11 Sep 2017, 23:09)
Fa-ți cont pe gb.rlinkstore.com
Ai nevoie de VIN și serial number-ul din navigatie (System - Information).
*


Am incercat dar nu merge; imi zice ca VIN-ul nu corespunde cu serialul navigației. Cred ca stiu de unde mi se trage: la aproape un an de când am luat masina mi s-a schimbat calculatorul navigației (pt.ca "pierdea" hărțile) si probabil nu s-a facut asocierea in sistem intre VIN si noua serie a sistemului multimedia. O sa sun si la Renault sa le cer sa-mi faca asocierea.
Am însă cont in MyRenault România (facut inainte de schimbarea calculatorului navigatiei) si cand bag cardul SD imi zice ca e actualizata.
Nu e acelasi lucru pe ambele site-uri ? Nu sunt aceleasi update -uri ?

This post has been edited by f.cristi: 12 Sep 2017, 05:36


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
smoovie2003
post 12 Sep 2017, 07:47
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 22 April 10




QUOTE(f.cristi @ 12 Sep 2017, 00:44)
Am incercat dar nu merge; imi zice ca VIN-ul nu corespunde cu serialul navigației. Cred ca stiu de unde mi se trage: la aproape un an de când am luat masina mi s-a schimbat calculatorul navigației (pt.ca "pierdea" hărțile) si probabil nu s-a facut asocierea in sistem intre VIN si noua serie a sistemului multimedia. O sa sun si la Renault sa le cer sa-mi faca asocierea.
Am însă cont in MyRenault România (facut inainte de schimbarea calculatorului navigatiei) si cand bag cardul SD imi zice ca e actualizata.
Nu e acelasi lucru pe ambele site-uri ? Nu sunt aceleasi update -uri ?
*



Pai daca tu pe contul tau ai inca navigatia veche, ai nevoie de reactualizare in sistem cu serialul nou.

Cand introduci cardul se creaza o amprenta pe el cu informatiile despre dispozitiv, inclusiv despre serial si versiunea de software, informatii pe care rlink toolbox le foloseste sa verifice pe server daca ai sau nu actualizari.

Trebuie sa ai asocierea corecta intre VIN si serialul real, care este acum pe masina pentru a putea continua sa faci orice operatiune pe rlinkstore.


--------------------
Renault Megane 3 1.9 DCI 130 FAP 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Thaddaus
post 18 Sep 2017, 10:03
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 257
Joined: 23 November 14




Pe medianav(nu medianavEvolution) banuiesc ca nu exista nici o sansa sa functioneze nu?


--------------------
- - - - -
The coolest car in the world is the one in your possession.
Renault Captur 0.9TCE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 18 Sep 2017, 20:16
Post #14


torquemada


Group: Members
Posts: 1.432
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




E mirrorlink, doar pe medianav/medianavEVO cu menavrus, momentan e în beta pentru Renault/Dacia și funcțional pentru kia/hyundai (e tot un LG identic)


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 21 Nov 2017, 01:04
Post #15


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




Free tutorial AA on R-Link 1

https://rheroedeltiempo.blogspot.ro/2017/11...-r-link-v1.html

This post has been edited by f.cristi: 21 Nov 2017, 01:06


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 7 Dec 2017, 09:33
Post #16


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




AndroidAuto pe R-Link 1/Captur 2013 (prima generatie de Captur-uri):

Attached thumbnail(s)
1r.jpg ( Size: 1.5mb ) Number of downloads: 266
2r.jpg ( Size: 1.59mb ) Number of downloads: 276
3r.jpg ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 269


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
f.cristi
post 22 Dec 2017, 12:08
Post #17


Membru


Group: Members
Posts: 153
Joined: 5 August 10




Pt. accesarea navigatiei aveti nevoie de cablurile astea (https://www.reno.ro/-VAND-cablu-OBDII-ELM-to-USB-t313897.html):

Attached thumbnail(s)
20171221_221401.jpg ( Size: 2.49mb ) Number of downloads: 240
20171221_221422.jpg ( Size: 2.86mb ) Number of downloads: 225
20171221_221539.jpg ( Size: 2.76mb ) Number of downloads: 40


--------------------
Nissan Qashqai 1.6 dCi 2012
Renault Captur TCe120 EDC 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th October 2020 - 12:56
Dacia Server hosting