Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Check injection system, Filtrul de particule e buba

RedCap
post 24 Dec 2011, 13:24
Post #1


Membru


Group: Members
Posts: 111
Joined: 5 September 06
From: Far Away




Acum vreo saptamana veneam acasa de la Bucuresti la Ploiesti si bum eroare in bord de check injection system. Ma duc la Serus Ploiesti cu ea, o pun pe tester si problema era filtrul de particule. Eroarea aparuse la vreo 117 km la ora deci nici vorba de mers subturat si sincer la consumul pe care il am eu mediu la masina pe ultimii 9k km (7.3 la suta) nu se poate vorbi de mers subturat...

Incepe sa verifice filtrul cum scria in tester, ba sa puna carpa la evacuare sa vada daca se innegreste, ba sa caute pe la conducte.... nimic. Tin sa precizez ca eroarea se stinsese pana sa ajung eu la Ploiesti cu masina si nu avusesem pierderi de putere, nimic nici cat timp am avut eroarea in bord.

Imi spune omul ca nu a mai vazut asa ceva pana atunci, si ca salveaza print screen sa aibe si ii aparea sa trimita mai departe daca toate testele erau ok... imi sterge eroarea si imi spune sa revin daca mai apare. Aseara cand veneam de la Bucuresti la Ploiesti iar.... surpriza, aceeasi eroare. O sa vad ce naiba fac saptamana viitoare ca nu am chef sa stau fara masina ca o tin ei in service pe post de cobai.... ph34r.gif


--------------------
Renault Clio Symbol 2003 1.5 dCi
Renault Megane 2011 Sport Edition 1.5 dci 110 CP - ocazional
Yamaha R6 2008 - gone but not forgotten
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggeo81
post 27 Dec 2011, 19:04
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 326
Joined: 29 April 11




ceva ma multe detalii despre motor se poate?


--------------------
reno megane s 2008 - DB-67-GEO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
renu97
post 4 Jan 2012, 15:05
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 56
Joined: 17 April 10




mie mi-a aparut eroarea asta cand am avut accident, masina nu a mai vrut sa porneasca. este vorba de comutatorul de siguranta sau ceva de genul, care taie alimentarea in cazuri de genul acesta, probabil sa nu mergi cu ea sa faci alte bube. Mi s-a explicat la service ca poate fi dezactivat, e undeva pe la motor, ascuns.


Despre situatia ta nu stiu sa iti zic mai multe ...


--------------------
Renault Megane 3 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihairomeob
post 10 Mar 2012, 09:03
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 11 February 12
From: Oradea




Mi-a aparut si mie o data aceasta eroare, eram pe autostrada Transilvania, rulam cu vreo 120km/h pe cruise control si dintr-o data imi apare mesajul check injection system si se aprinde instant becul galben cu cheia. Fiind duminica si indreptandu-ma spre casa (Oradea) nu am avut ce face. Motorul parea ca trage normal, dar nu mai functionau limitatorul de viteza si tempomatul. A doua zi la service mi-a zis ca trebuie sa merg mai turat cu ea (sa schimb macar la 3000rot/min death.gif ) m-au mai intrebat unde am alimentat cu motorina, le-am zis OMV si au zis ca nu e bine ca motorina e de vina. Sunt sigur ca si daca alimentam din Germania tot la fel ar fi raspuns. Daca mai am problema asta si vor intreba unde am alimentat o sa-i intreb: De ce? unde-i mai buna motorina? ei o sa-mi spuna o benzinarie anume si eu o sa zic ca chiar acolo am alimentat smile.gif


--------------------
Toyota Aygo 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bhadorya
post 11 Mar 2012, 05:11
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 235
Joined: 1 March 11
From: constanta




la fostul clio a aparut aceasta eroare cand am ramas fara mitorina. deci e posibil sa ai mizerie si sa nu se alimenteze


--------------------
renault megane 2 estate 2007 1.5 dci chel
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RedCap
post 13 Mar 2012, 17:26
Post #6


Membru


Group: Members
Posts: 111
Joined: 5 September 06
From: Far Away




Hmm... eu nu am ramas fara motorina, am alimentat mereu numai de la pompa si nu din sant... mi-a aparut eroarea iar zilele astea dupa ce am fost la service si au trimis mai departe in Franta ca nu stiu despre ce e vorba. Poate ar trebui sa te duci si tu la service la randul tau sa anunti de eroarea respectiva ca sa vezi ce iti mai spun din nou acolo. La mine au urmat iar toti pasii indicati de sistemul de diagnoza, nici vorba de mizerie sau motorina proasta sau altceva... astept sa ma cheme iar in service cu masina.

This post has been edited by RedCap: 13 Mar 2012, 17:26


--------------------
Renault Clio Symbol 2003 1.5 dCi
Renault Megane 2011 Sport Edition 1.5 dci 110 CP - ocazional
Yamaha R6 2008 - gone but not forgotten
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius_1st
post 1 Apr 2012, 09:30
Post #7


Membru


Group: Members
Posts: 191
Joined: 28 May 10
From: Galati




Salut
Ieri am alimentat cu 15 l de benzina de la MOL. Am circulat cca. 5 km prin oras dupa care am parcat. Mai tarziu am plecat din nou, insa surpriza. Masina parca nu avea putere, avea trepidatii, se balbaia de parca mergea intr-un piston, iar de la esapament venea mirosul specific de catalizator. Bineinteles, martorul luminos de control al sistemului de antipoluare s-a aprins, clipind intermitent.
M-am dus la manual si am vazut ca scria sa reduc regimul motorului, pana cand mesajul dispare. Asa am si facut, iar in cateva minute a disparut.
Alaturi de aceasta eroare a mai aparut si check ESP pe fundal portocaliu. Si acesta a disparut o data cu celalalt martor.
Va trebui sa ajung la Apan sa vedem ce zic ei.
Cand si-a revenit am mai alimentat cu inca 20l de benzina de la Rompetrol si s-a simtit diferenta in bine.
Concluzie: dupa ce ca benzina este scumpa, acum mai este si slaba?!?
Cred ca voi schimba locul si marca de alimentare cu benzina.

M.

Attached thumbnail(s)
01.jpg ( Size: 317.85k ) Number of downloads: 3006


--------------------
renault megane 3 1.4 TCE - 130 CP - sporty dynamique+ESP+CLIMA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mircea_aq
post 1 Apr 2012, 13:47
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.006
Joined: 13 October 06




Nasol moment, ce benzina ai pus 95 sau 100 ?
Eu am patit ceva similar la clio acum un an, dar am alimentat cu supertech de la agip. N-am mai pus de la ei de atunci. Am fost in reprezentanta, era o eroare memorata, s-au uitat, au curatat clapeta de acceleratie din cate imi amintesc si mi-au recomandat sa nu o subturez.


--------------------
... n-am Espace, dar mi-as dori unul ...
Megane Estate GT Rouge Flamme
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bgd819
post 1 Apr 2012, 20:33
Post #9


Membru


Group: Members
Posts: 113
Joined: 15 October 11
From: Toscana, Italy




@ marius
problema poate fi sonda landa, probabil ai agatat-o sau de pe trepidatii nu mai face corect contactul si de aici problema cu mirosul de gaze, catalizatorul nu mai functioneaza cum trebuie. acelasi lucru am patit si eu la megane 2 dry.gif


--------------------
renault megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius_1st
post 2 Apr 2012, 06:45
Post #10


Membru


Group: Members
Posts: 191
Joined: 28 May 10
From: Galati




QUOTE(mircea_aq @ 1 Apr 2012, 13:47)
Nasol moment, ce benzina ai pus 95 sau 100 ?
*


Am pus 95. De clapeta le-am spus si eu inca de la revizie, insa mi-au spus ca calculatorul nu indica nimic, asa ca nu au intervenit in niciun fel.

QUOTE(bgd819 @ 1 Apr 2012, 20:33)
@ marius
problema poate fi sonda landa, probabil ai agatat-o sau de pe trepidatii nu mai face corect contactul si de aici problema cu mirosul de gaze, catalizatorul nu mai functioneaza cum trebuie. acelasi  lucru am patit si eu la megane 2 dry.gif
*



La asta ma gandeam si eu, sa nu fi agatat sonda landa peste iarna.
Daca nu face contact bine, insemana ca probabil este miscata de la locul ei sau este rupta?
Oricum azi merg la Apan sa vedem ce este.

M.



2 Apr 2012, 21:40:
Revin cu noutati.
Au rulat pe tester si s-a evidentiat eroarea. Este vorba de faptul ca in cilindrul 3 nu a avut loc arderea completa a combustibilului, fapt ce a declansat senzorul lambda si de aici turatie inconstanta.
Am facut alimentarea pana la plin cu benzina rompetrol Alto 101. Incerc sa merg mai turat in perioada urmatoare, schimband pe la 3500 - 4000 ture/min, in speranta ca mai ard eventualii oxizi de pe bujii.
Baietii de la Apan Galati (de pe Cosbuc) au fost de actiune si au rulat testerul fara a mai face formalitatile de intrare a masinii in service. Multumit de ei.

M.

This post has been edited by marius_1st: 2 Apr 2012, 21:40


--------------------
renault megane 3 1.4 TCE - 130 CP - sporty dynamique+ESP+CLIMA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bgd819
post 3 Apr 2012, 14:32
Post #11


Membru


Group: Members
Posts: 113
Joined: 15 October 11
From: Toscana, Italy




revin sonda se numeste lambda
ai dreptate smile.gif))


--------------------
renault megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catalin_u
post 12 Nov 2012, 22:16
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 22 December 07




QUOTE(mihairomeob @ 10 Mar 2012, 09:03)
Mi-a aparut si mie o data aceasta eroare, eram pe autostrada Transilvania, rulam cu vreo 120km/h pe cruise control si dintr-o data imi apare mesajul check injection system si se aprinde instant becul galben cu cheia. Fiind duminica si indreptandu-ma spre casa (Oradea) nu am avut ce face. Motorul parea ca trage normal, dar nu mai functionau limitatorul de viteza si tempomatul. A doua zi la service mi-a zis ca trebuie sa merg mai turat cu ea (sa schimb macar la 3000rot/min death.gif ) m-au mai intrebat unde am alimentat cu motorina, le-am zis OMV si au zis ca nu e bine ca motorina e de vina. Sunt sigur ca si daca alimentam din Germania tot la fel ar fi raspuns. Daca mai am problema asta si vor intreba unde am alimentat o sa-i intreb: De ce? unde-i mai buna motorina? ei o sa-mi spuna o benzinarie anume si eu o sa zic ca chiar acolo am alimentat smile.gif
*




Si eu am patit la fel, la SERUS au zis ca n-au gasit nimic inregistrat. Niste pramatii. Eu merg turat, asa ca daca imi ziceau sa merg turat ii luam la rost. Deocamdata nu a mai aparut eroarea. Alimentez de la MOL, e masina de firma, n-am cum sa alimentez din alt loc.

This post has been edited by catalin_u: 12 Nov 2012, 22:20


--------------------
Renault Megane 3 2011, 1.5dCi, 110CP, SportEdition
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catalin_u
post 15 Jul 2013, 09:21
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 22 December 07




Am revenit cu aceeasi problema. Acum nu mai dispare eroarea, singura variabila este ca firma acum are contract cu Petrom. Deci motorina este Petrom, talpa este aceeasi (schimb la 3000+ rpm) masina are bara noua de curand pentru ca am lovit un caine pe autostrada. Ma duc la service, revin.


--------------------
Renault Megane 3 2011, 1.5dCi, 110CP, SportEdition
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Minos
post 8 Aug 2013, 10:40
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 24 April 13




Salut! Si eu am aceeasi problema(check injection system, cheita portocalie ), imi apare doar pe autostrada, pe la 120-130 km/h, dupa vreo 20-30 km mers constant in viteza a 6-a. Eroarea dispare dupa ce repornesc motorul. Patesc asa de fiecare data cand merg pe autostrada, am pus motorina din diverse locuri, tot la fel.
Am fost si la service si mi-au spus ca nu vad nimic pe tester, ca nu se mai se vede eroarea daca dispare din bord blink.gif

P.S. 1.5 dCi 106 cai

This post has been edited by Minos: 8 Aug 2013, 10:46


--------------------
Renault Megane 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggy3
post 30 Jul 2014, 21:06
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 30 July 14




Salut ,azi eram in masina cu motorul pornit ,vorbeam la telefon cand deodata motorul s-a oprit si mi-a aparut in bord mesajul "check injection system error" .Am incercat sa repornesc dar nici cand sa mai porneasca.Invarte alternatorul dar motorul nimic.Precizez ca e vorba de un megane 1.5 dci 110cp din 2010.Stie cineva ce ar putea fi?Maine o sa caut sa o duc la service.Va multumesc anticipat daca cineva imi poate da vreun raspuns.E grav sau nu trebuie sa imi fac griji?


--------------------
renault megane 3 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roland
post 31 Jul 2014, 09:03
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.704
Joined: 18 November 04




Salut. Incearca sa amorsezi circuitul pentru inceput. Daca e diesel.

This post has been edited by roland: 31 Jul 2014, 09:03


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggy3
post 31 Jul 2014, 21:58
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 30 July 14




Am rezolvat problema la un service.Aveam un injector blocat.Au desfacut tubul pe unde aspira aer si au bagat un spray care se vede ca a curatat injectorul.A pornit imediat.M-a costat 300 ron cu tot cu filtru de motorina Mann (200 ron).Merci de sfat oricum.Bafta.


--------------------
renault megane 3 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
coktavi
post 31 Jul 2014, 22:31
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 74
Joined: 16 June 14




Salut meggy3,

Poti detalia putin ce ai spus mai sus? Nu are nici o logica, un injector blocat care aspira aer , deblocat cu un spray. Ori nu inteleg eu .

Multumesc.


--------------------
Renault Megane 3 ST 2014 1.5 dci 110 cp - PH-XX-XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DudiSmith
post 18 Aug 2014, 10:49
Post #19


Membru cotizant ... la pompa si service


Group: Members
Posts: 111
Joined: 31 May 14
From: Timisoara




Stie cineva cum se regenereaza filtrul de particule ? Ma refer la autoregenerare in mers, in ce conditii, apare vreun mesaj ?


--------------------
Renault Megane III Sport Tourer 2011 1.5dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roland
post 18 Aug 2014, 11:06
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.704
Joined: 18 November 04




La unele masini, mai vechi putin, era un martor pe bord care se aprindea in momentul regenerarii. Din 2013 stiu sigur ca nu mai este niciun martor, toata treaba se face fara a stii soferul. Eventual dupa miros, daca stai langa ea, iti dai seama.

Tehnologic, cand masina considera, porneste regenerarea care consta in injectarea de combustibil pe timpul de evacuare (creste temperatura si se curata filtrul). Asta se intampla cand motorul are temperatura de regim si cand masina detecteaza ca "pare" ca mergi constant.

Regenerarea nu depinde de viteza, deci chestiuni de genul mers pe autostrada la 130 in treapta 4 (adica forja) nu sunt fondate.

Daca nu am fost clar, sa-mi spui te rog.


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
loganmpi16
post 18 Aug 2014, 11:24
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 227
Joined: 31 March 09
From: Alexandria,




@roland, e corect ce spui tu si as mai completa cu cateva chestii citite dintr-un material Renault
> in timpul regenerarii poate aparea un fum alb la teava de esapament
> regenerearea se poate face si la relanti
> pe timpul regenerarii consumul de carburant creste (este singurul mod prin care eu imi dau seama sau banuiesc ca isi face regenerarea)
> daca pe timpul regenerarii se merge cu motorul mai turat, timpul in care se efectueaza regenerarea poate sa scada

Se poate vedea pe laptop cate incercari esuate de regenerare a avut masina (acestea se reseteaza la o regenerare reusita) precum si timpul scurs de la ultima regenerare reusita (mie ultima data imi zicea ca au trecut 80 si ceva de ore de la ultima regenerare).
Din ce am citit, nu a reiesit faptul ca motorul declanseaza procedura de regenerare de fiecare data cand mergi mai turat (cu toate ca poate sa coincida cu o iesire in afara orasului dupa multi km petrecuti in oras), ci el declanseaza regenerarea atunci cand apare diferente de presiune intre sondele dinaintea si de dupa filtrul de particule.
Astea se aplica la renaulturile mai noi (dupa 2009), la celelalte nu stiu.


--------------------
Renault Megane III Sport Tourer 1,5 dci 90hp 2011 Bussines
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DudiSmith
post 18 Aug 2014, 13:22
Post #22


Membru cotizant ... la pompa si service


Group: Members
Posts: 111
Joined: 31 May 14
From: Timisoara




Merci pentru lamuriri. In mod curent nu prea fac drumuri lungi si deci nu merg constant, dar plec in curand in concediu ~900+900 Km si sper sa "intinereasca" filtrul de particule cu aceasta ocazie.


--------------------
Renault Megane III Sport Tourer 2011 1.5dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catalin_u
post 28 Aug 2014, 00:24
Post #23


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 22 December 07




Am avut si eu problema cu "check injection system" in momentul in care o turam sa intru intr-o coloana... Ma fost la service Serus la care ii fac antireclama (ca relatii cu cientii sunt ok, dar nu au specialisti) si au concluzionat ca este un senzor... Mi-au zis ca este vorba de senzorul de boost. Presupun ca m-au vrajit, dar au rezolvat masinuta. Acum am alta belea: "Clean diesel filter", wtf ?


--------------------
Renault Megane 3 2011, 1.5dCi, 110CP, SportEdition
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IancuMIC
post 29 Aug 2014, 20:28
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 273
Joined: 4 December 11
From: Galati




Schimba filtru de combustibil sau elimina apa din acesta.

This post has been edited by IancuMIC: 29 Aug 2014, 20:28


--------------------
DACIA Logan 2008,Prestige 1.6/16v
Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Transalph
post 25 Nov 2014, 15:53
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 5 November 14




Problema cu "check injection system" sa rezolvat printr-o simpla regenerare a filtrului de particule (se poate face la orice service si costa in jur de 50 ron) care dureaza undeva intre 35-45 de minute in functie de cat de incarcat este filtrul smile.gif


--------------------
Renault Megane 3 2009 - Bv76MSR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IancuMIC
post 25 Nov 2014, 17:21
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 273
Joined: 4 December 11
From: Galati




Nu ti s-a recomandat sa schimbi si uleiul?

This post has been edited by IancuMIC: 25 Nov 2014, 17:22


--------------------
DACIA Logan 2008,Prestige 1.6/16v
Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Transalph
post 26 Nov 2014, 13:58
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 5 November 14




Salut,

Da am schimbat uleiul + filtrul de ulei,la mine valoarea de ulei dizolvat era de 8%


--------------------
Renault Megane 3 2009 - Bv76MSR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catalin_u
post 24 Feb 2015, 23:10
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 22 December 07




La eroarea "Clean diesel filter", am urmat sfatul de pe forum. Am purjat filtrul de motorina (foarte incomod si complicat, pe la roata fata dreapta), a iesit vreo jumatate de litru de apa din el, apoi eroarea a disparut. Si ce e cel mai important, n-a mai aparut.


--------------------
Renault Megane 3 2011, 1.5dCi, 110CP, SportEdition
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
x3eme
post 9 Nov 2015, 08:51
Post #29


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 18 October 15




Salutare.Am un Megane 3 grandture de 1.5 litri (110 cp, 150 mii km,an 2011).Rare ori dimineata cand e mai frig afara cand dau sa pornesc imi apare in bord check injection system,dupa ce apas pe butonul de start,si motorul incepe sa mearga subturat.Opresc motorul si il repornesc,iar dupa repornire nu imi mai apare eroarea si functioneaza perfect motorul.Mentionez ca am schimbat uleiul,filtrele, inclusiv si cel de motorina.M-ar putea ajuta cineva daca a mai patit asa ceva.Multumesc


--------------------
Renault Megane 3 Grandtoure 2011x - XX 17 DIP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
molnar.peter
post 9 Nov 2015, 09:48
Post #30


Membru


Group: Members
Posts: 179
Joined: 8 December 13




asa este si la mine
masina la fel 2011 155 000 km
dimineata porneste ff usor nu conteaza frigul (dp ce am schimbat 4 bujii) merge vreo 5-10 secunde subturat dupa care isi face turatia normala, eu nu am obiceiul sa opresc

mi sa parut normal
probabil fiind gros uleiul asteapta sa se faca ungerea peste tot abia dupa aia se tureaza( parerea mea)


--------------------
renault megane 2011 sport tourer privilege - ms 67 bcg
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th June 2019 - 04:15
Dacia Server hosting