Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

19 Pages « < 17 18 19 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme aer conditionat, nu mai porneste compresorul

xyz30
post 5 Jul 2017, 21:36
Post #541


Membru incepator


Group: Members
Posts: 56
Joined: 20 May 12
From: Bucuresti




Gata,intr-un final am rezolvat si eu problema cu aerul conditionat. Am schimbat radiatorul pana urma,am reancarcat iar cu freon si acum este ok,nu mai pierde pe nicaieri.Multumesc pentru pareri si sfaturi,O seara frumoasa!


--------------------
Renault Clio II Symbol 1.5 dci 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jon123
post 6 Jul 2017, 08:45
Post #542


Membru incepator


Group: Members
Posts: 14
Joined: 29 September 13




Si eu cred ca am rezolvat.
Din cate am vazut, din baterie de pe minus pleaca 2 fire. Unul mai gros e prins de cutia de viteze, se vede unde daca dai roata jos, iar al doilea , mai subtire, e prins de caroserie in spatele farului.
La mine am gasit un suport metalic care era rupt de pe cutia de viteze, pe care erau prinse mai multe fire de masa, sunt prinse si furtunele de cauciuc de antigel de el. Chiar se vedeau scantei unde facea contact intermitent, daca m-as fi uitat noaptea descopeream mai devreme.
Am tras un fir de masa din alta parte si e ok acum.


Multumesc pentru sugestii.

Attached thumbnail(s)
2.jpg ( Size: 1.99mb ) Number of downloads: 253


--------------------
renault clio 1.5dci 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 6 Jul 2017, 14:10
Post #543


Tech


Group: Members
Posts: 1.435
Joined: 25 March 14




QUOTE(RazvanF @ 21 Jun 2017, 22:15)
Consum de curent mare, contact imprefect sau slabit de regula minus al caroseriei. Cauta pe forum problema cu minusu/masa caroserie.
*


rolleyes.gif


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cai + 1 magar
Masina are un tacanit....se afla intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jon123
post 7 Jul 2017, 08:21
Post #544


Membru incepator


Group: Members
Posts: 14
Joined: 29 September 13




Multam!


--------------------
renault clio 1.5dci 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreiul
post 28 Jul 2017, 08:47
Post #545


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 5 June 08
From: Bucuresti




Salutam,

Am urmatoarea problema: Aerul conditionat functioneaza cand vrea el.
Instalatia este verificata (are freon), compresorul functioneaza, electromagnetul care cupleaza si decupleaza compresorul functioneaza.

Am luat la puricat problema si am constatat faptul ca, atunci cand AC-ul nu functioneaza (si implicit nici ventilatorul), daca misc de mufele de la ECU, AC-ul porneste.

Am vazut ca cineva mai sus a avut o problema similara. Daca se poate o detaliere a rezolvarii problemei, va rog.

Mentionez ca am scos toate cele 3 mufele de la ECU, am curatat cu spray de contacte (oricum, nu am vazut nimic oxidat acolo), insa problema persista.

Masina este un Clio Symbol FIDJI 1.5 DCi din 2005.

Multumesc.


--------------------
Renault Clio FIDJI 2006
BaftaQ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vallixx
post 28 Jul 2017, 08:53
Post #546


Membru nesuferit


Group: Members
Posts: 2.857
Joined: 28 January 08
From: Bucuresti




Vreun fir intrerupt? Care se tine numai in izolatie? Si care, cand il misti, face contact?

Vreun pin largit in mufa?

This post has been edited by vallixx: 28 Jul 2017, 08:53


--------------------
* ex Renault Symbol 1.4 8V-2003 / actual Fidji 1.4 16V-2008 *
Confectionez mentosane prin metoda frecarii intensive a mentei.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreiul
post 28 Jul 2017, 10:48
Post #547


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 5 June 08
From: Bucuresti




cred ca mai degraba un pin largit in mufa, insa nu prea stiu cum sa verifica asta...
Sincer mi-ar trebui schema mufei.

28 Jul 2017, 12:00:
Am cautat in manualul de service si am gasit posibilele probleme la urmatorii pini.
Atasez 2 poze (una este o schita cu explicatii si cealalta este o poza din manual).
O sa desfac acolo sa vad ce pot face.
Daca a mai umblat cineva acolo, rog sa posteze (curatat/intarit contactul)

This post has been edited by andreiul: 28 Jul 2017, 12:00

Attached thumbnail(s)
K9K.JPG ( Size: 117.37k ) Number of downloads: 171
k9k_explicatii.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 164


--------------------
Renault Clio FIDJI 2006
BaftaQ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
myhay1208
post 28 Jul 2017, 12:10
Post #548


Membru autentic


Group: Members
Posts: 472
Joined: 15 August 07




In general conectorii aia nu se largesc de capul lor. Daca vrei sa ii strangi, trebuie sa ii scoti din plasticul in care se afla, ceea ce eu nu te-as sfatui sa faci.

In prima faza, dezizoleaza manunchiul de fire astfel incat sa poti misca usor de oricare din firele care ti se pare problematice. Incepi si misca de fire, unul cate unul si vezi ce se intampla.

valixx intuieste destul de bine si eu tind sa ii dau dreptate. Pana acum, n-am intalnit nici o mufa care sa se largeasca fiind clipsata. Fire tocite, intrerupte sau rupte am vazut.


--------------------
Renou' Clio 1.4 - 16V K4J 710 2002
You know the secret...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
salonlatineacasa
post 9 Aug 2017, 13:35
Post #549


Membru incepator


Group: Members
Posts: 23
Joined: 3 December 15




Andreiul

Incearca sa dai de cele trei fire care vin de la senzorul de presiune(alb,portocaliu si verde), undeva in dreptul farului stinga.Fa niste masuratori electrice IN PARALEL pe aceste fire(dezizoleaza-le).Este posibil ca unul dintre fire sa nu faca contact in interiorul calculatorului , nu in mufa.Masa,5V sunt date de calculator iar semnalul este comanda pornirea compresorului . Daca ai noroc sa fie firul de masa intrerupt (tensiune aprox. 0V fata de sasiu )pune firul undeva la sasiu si ai rezolvat problema.Nu pot sa iti spun ce culoare are . Mare atentie la masuratori sa nu arzi generatorul de tensiune 5V din calculator.Daca sunt intrerupte , firul de 5V sau de semnal , este o problema cu lipiturile reci in calculator si se complica lucrurile.Succes.


--------------------
Clio Symbol 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreiul
post 10 Aug 2017, 09:53
Post #550


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 5 June 08
From: Bucuresti




Salut,

Saptamana trecuta intr-o seara m-am inarmat cu letcon, fire pentru strap-uri, warnish, banda adeziva, aparat de masura.

Am dezizolat firele de la mufele care intra in ECU pe o distanta de aprox. 1 metru, le-am desfacut pentru a ma uita daca e vreun fir ciupit (nu am gasit nimc oxidat sau intrerupt.

Dupa aceasta operatiune, am vrut sa pun aparatul de masura.

Ca atare, am pornit motorul si la cateva secunde a pornit si compresorul.

De atunci functioneaza totul perfect.

Deci nu am avut posibilitatea sa fac masuratori, pentru ca acum functioneaza.

In concluzie, am lasat firele asa si astept sa vina momentul in care va face figuri din nou.

Oricum, ciudat.

Ce am sesizat este ca atunci cand functiona aleator, in momentul in care miscam de mufele A si B, compresorul pornea. Uneori mergea toata ziua, uneori functiona aleator si iar trebuia sa trag de mufe.

In moomentul in care gasesc ceva concret, o sa postez aici ce si cum.


--------------------
Renault Clio FIDJI 2006
BaftaQ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreiul
post 19 Aug 2017, 22:10
Post #551


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 5 June 08
From: Bucuresti




Am luat toate firele la puricat; nu am gasit nici un fir intrerupt sau cu izolatia distrusa.
Tind sa cred ca problema este din mufa din ECU.

Acum cateva zile mi-a mai facut o duda masina (pana acum a facut de 2 ori): in mers, pe drum accidentat, mi s-au aprins concomitent, pret de o fractiune de secunda in bord becul de la frana de mana impreuna cu inca un bec rosu (nu am apucat sa vad care, insa presupun ca cel de STOP). Masina nu a avut nici un fel de manifestare in rest (pierdere de putere, oprit, etc).

Oare sa ma apuc sa demontez ECU si sa refac toate lipiturile de la mufe?

Repet, m-am uitat cu atentie si nici mufele de pe cabluri si nici cuplele de la ECU nu prezinta pini indoiti, rupti sau oxidati.


--------------------
Renault Clio FIDJI 2006
BaftaQ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 19 Aug 2017, 22:22
Post #552


Tech


Group: Members
Posts: 1.435
Joined: 25 March 14




Posibil sa fie din uhc. Cauta pe forum probleme uhc cu lipituri reci.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cai + 1 magar
Masina are un tacanit....se afla intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vallixx
post 21 Aug 2017, 01:26
Post #553


Membru nesuferit


Group: Members
Posts: 2.857
Joined: 28 January 08
From: Bucuresti




Pana la fire verifica lichidul de frana din vas. Daca ai pierdere pe undeva si scade nivelul asa te anunta, cu simbolul de frana de mana + stop. Si cumva se potriveste si cu drumul accidentat ca se misca lichidul in vas si daca e nivelul scazut e suficient sa se scufunde plutitorul cat sa faca contact.

Si arunca un ochi pe interiorul jantelor spate, daca e o pierdere in majoritatea cazurilor este la cilindrii spate si se vede curs pe roata.


--------------------
* ex Renault Symbol 1.4 8V-2003 / actual Fidji 1.4 16V-2008 *
Confectionez mentosane prin metoda frecarii intensive a mentei.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreiul
post 6 Sep 2017, 10:09
Post #554


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 5 June 08
From: Bucuresti




O veste buna si una mai putin buna:
1. problema cu becurile din bord (STOP+frana mana) s-a rezolvat - scazuse nivelul in vasul lochidului de frana (e prima data cand completez de cand e masina - 2006).
2. legat de ECU - problema e din interiorul ECU - lipitura rece; intr-o zi cu soare va trebui sa imi fac timp sa il desfac sa refac lipiturile. Am scos ECU din locasul lui si cu motorul pornit si cu aerul conditionat pornit din buton, daca lovesc cu capatul surubelnitei in carcasa de aluminiu a ECU, aerul porneste.


--------------------
Renault Clio FIDJI 2006
BaftaQ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vallixx
post 6 Sep 2017, 12:29
Post #555


Membru nesuferit


Group: Members
Posts: 2.857
Joined: 28 January 08
From: Bucuresti




Priveste optimist, sunt doua vesti bune, ai gasit solutiiile la ambele probleme.

Una s-a rezolvat usor prin completare cu lichid de frana, desi iti recomand sa-l schimbi daca nu ai mai umbat la el din 2006 pentru ca lichidul de frana e recomandat sa-l schimbi la macar 5 ani. In timp de la incalziri si raciri succesive se creaza condens deci lichidul aduna apa, asta face sa ii scada eficienta si sa fie coroziv.

A doua e mai coplicata insa mai degraba o lipitura decat un UCH bulit.


--------------------
* ex Renault Symbol 1.4 8V-2003 / actual Fidji 1.4 16V-2008 *
Confectionez mentosane prin metoda frecarii intensive a mentei.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kretzu77
post 6 Sep 2017, 18:32
Post #556


n00b


Group: Members
Posts: 288
Joined: 14 August 06




Eu in prima faza am avut lipitura busita.
La cativa ani a trebuit sa inlocuies procesorul.
Norocul peu a fost ca e Euro 3. Daca era Euro 4, trecuia schimbat ECU cu totul.


--------------------
Toyota/Renault/Dacia *Corolla/Clio Symbol/ Logan *2008 1.4D-4D/2006 Fidji 1.5dCi 60Kw/2006 1.4MPI
Ne nastem pe rand si murim pe sarite.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
plopii
post 7 Sep 2017, 19:26
Post #557


Ionescu Cezar


Group: Members
Posts: 62
Joined: 19 August 14
From: Plopii Slavitesti




Eu am avut o problema asemănătoare cu a ta...apăsam pe butonul de AC și nu se aprindea ledul butonului...freon verificat, mufa compresorului verificată cu spray...

Până la urmă a fost panoul cu butonul de AC...am luat unul de la dezmembrări...a mers vreo juma de an...și până la urmă am închis ochii și am luat unul nou...

Problemă rezolvată la mine... rolleyes.gif


--------------------
Renault Clio (Symbol) 1.4 8v 75 CP 2003 Expression - TR-05-PSU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreiul
post 16 Sep 2017, 12:15
Post #558


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 5 June 08
From: Bucuresti




Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de desfacut ECU.
Siliconul de pe margine (cel care lipeste capacul superior de cel inferior) nu a fost o problema sa il desfac.
Insa acum am alta problema: cele 3 mufe sunt turnate in capacul inferior, iar placa electronica este lipita de capacul superior.
In aceste conditii nu pot sa detasez cele 2 capace, pentru a ajunge sa lucrez la placa electronica.
Daca a mai desfacut cineva acest model de ECU, il rog sa imi spuna cum se dezlipeste placa electronica de pe capacul superior.

16 Sep 2017, 12:16:
Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de desfacut ECU.
Siliconul de pe margine (cel care lipeste capacul superior de cel inferior) nu a fost o problema sa il desfac.
Insa acum am alta problema: cele 3 mufe sunt turnate in capacul inferior, iar placa electronica este lipita de capacul superior.
In aceste conditii nu pot sa detasez cele 2 capace, pentru a ajunge sa lucrez la placa electronica.
Daca a mai desfacut cineva acest model de ECU, il rog sa imi spuna cum se dezlipeste placa electronica de pe capacul superior.

This post has been edited by andreiul: 16 Sep 2017, 12:16

Attached thumbnail(s)
IMG_1973.JPG ( Size: 1.55mb ) Number of downloads: 17
IMG_1971.JPG ( Size: 1.69mb ) Number of downloads: 19
IMG_1972.JPG ( Size: 1.91mb ) Number of downloads: 11


--------------------
Renault Clio FIDJI 2006
BaftaQ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


19 Pages « < 17 18 19
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th September 2017 - 15:39
Dacia Server hosting