Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nu afisaza in bord consumul instantaneu, Nu mai afiseaza in bord consumul

ZEN
post 24 Aug 2017, 18:02
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 9 December 16




Nu mai afiseaza consumul instantaneu, consumul mediu de motorina si cati km mai am de parcurs. Degeaba dau resetare, dupa putin timp apar niste liniute, pe tester nu apare nimic, stie cineva daca are legatura cu un senzor?

This post has been edited by ZEN: 24 Aug 2017, 18:04


--------------------
Renault Symbol 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 24 Aug 2017, 21:02
Post #2


Tech


Group: Members
Posts: 1.545
Joined: 25 March 14






--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp
Masina are un tacanit....se afla intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ZEN
post 5 Sep 2017, 10:17
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 9 December 16




Pentru cei cu problema asemanatoare. Dupa multe cautari pe internet in speranta de a gasii cauza, am ajuns sa umblu la senzorul de viteze, care se afla pe cutia de viteze, in partea de jos a cutiei, acesul facil se face pe o rampa, se trage usor de senzor pana iese, la mine a iesit usor. Am constatat ca era ceva depuneri pe capul senzorului, dupa curatarea lui cu o carpa uscata, l am introdus la loc.
Problema s a rezolvat, acum indica corect toate datele. Mentionez ca pe tester nu mi a dat erori cand aveam aceasta problema. Succes!

This post has been edited by ZEN: 5 Sep 2017, 10:20


--------------------
Renault Symbol 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clau166
post 26 Jan 2018, 02:47
Post #4


Mr


Group: Members
Posts: 20
Joined: 29 May 10
From: Arges




Salutare.

Am cumparat recent un Renault Clio 4 an fabricatie 2014 second hand motor 1.5 dci. Am probleme cu afisajul computerului de bord. Nu palpaie afisajul, nu sunt probleme de display ci doar de afisare a autonomiei, a consumului mediu si a consumului instant. Se reseteaza periodic.

Exista o situatie care se repeta in 99% din cazuri. Conduc masina si ma uit pe consumul instant. Afiseaza instant mare. Mut pe consum mediu si apare o valoare mai mica decat cea de pe instant, dar mica cu mult gen afiseaza instant 6-7% dar pe mediu am 4,5%. Nu pot face un consum pe distanta mai mare de 1 km deoarece la mine resetarea se produce de fiecare data la o distanta parcursa intre 0,9 si 1,2 km. Resetarea inseamna ca se reseteaza consumul mediu, autonomia, litri consumati. Am vazut maxim afisati consumati 0,1 litri. Primul registru care arata distanta parcursa de la ultima resetare NU se reseteaza. De acolo stiu ca am vreo 230km parcursi de cand se tot reseteaza asa des. Fiind cu ochii pe computerul de bord am observat ca in momentul cand se reseteaza creste consumul instant o secunda dupa care revine la valoarea precedenta .

Am tot incercat sa descopar cauza resetarii oprind si pornind consumatori dar fara folos. Se reseteaza mereu dupa aproximativ 1km parcurs indiferent daca schimb viteza, sunt in frana de motor sau umblu prin computerul de bord, pornesc consumatori sau opresc. Se reseteaza periodic in mers. In timp ce scriu aici mi-a venit in minte ideea de a testa daca se reseteaza si la functionare a motorului pe loc sau doar in mers. Va trebui sa verific daca se reseteaza doar in mers.

Am citit forumul si am aplicat o singura incercare de reparatie : am pus o masa suplimentara de la acumulator la caroserie dar in cazul meu nu are niciun efect. Sigurantele din bord le-am verificat cu multimetrul si nu sunt arse. Sper sa nu ajung sa desfac bordul. Daca exista vreo sugestie suplimentara as fi curios sa o incerc. Am scris la postarea aceasta pentru ca m-am gandit ca situatia descrisa de mine ar putea avea vreo legatura cu senzorul de la cutia de viteze dupa cum a postat mai sus si e probabil sa incerc si solutia aceasta zilele urmatoare doar sa reusesc sa gasesc acel senzor.

Orice sfat este binevenit. Multumesc.


--------------------
Renault Clio IV 1.5 dci 75 2014 - AAAAA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 26 Jan 2018, 10:15
Post #5


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 15.523
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Cat sunt de reali km? ca ai niste simtome specifice de ceasuri manarite ..


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / VW Passat, Highline, 1.9 TDI, 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clau166
post 26 Jan 2018, 14:01
Post #6


Mr


Group: Members
Posts: 20
Joined: 29 May 10
From: Arges




E intrebare grea cu kilometrii . Nu i-am verificat. Masina afiseaza pe bord pe la 178.000 km in conditiile in care provine din Franta si mai are putin si implineste 4 ani. A fost pe firma in Franta.


--------------------
Renault Clio IV 1.5 dci 75 2014 - AAAAA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 26 Jan 2018, 15:08
Post #7


Tech


Group: Members
Posts: 1.545
Joined: 25 March 14




Schimba-i bateria.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp
Masina are un tacanit....se afla intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexgeogabriel
post 26 Jan 2018, 18:46
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.106
Joined: 24 September 11
From: Bucuresti




Pentru resetarea completa apesi de 2 ori pe butonul de pe ceasuri, o singura apasare nu iti reseteaza km parcursi de la ultima resetare, treaba asta ma macina si pe mine dar cand am observat, am mai apasat inca o data. Stai calm ca daca masina a fost pe firma timp de 4 ani,, cam aia sunt km reali. Ganditi-va ca masina aia a circulat cam 45000 km pe an. Referitor la tesetarea afisajului, scrie si in carte ce am scris eu, bineinteles, eu am dedus. De unde si pana unde, ceasuri date inapoi, daca nu stiu eu, scrieti ce anume sa verificam si eu sunt curios. Sa va puneti intrebari cand se aduc masini din Germania de prin 2000-2005 cu 170000. Am mai auzit de unii ce aduc masini din Germania la 3-4000 euro pe care le repara rapid aici, cauta masini care se pot repara rapid, dau ceasurile inapoi la 160-190.000 km si le vand cu 10.000 si se dau rapid. E plin targul de ele. Am vazut pe acolo masini ce aratau impecabil, porneau motorul dar nu ridicau capota, o ridicam, dadea drumul la muzica" uite ce boxe are". Ma uitam la motor, numai urme de cauciuc ars si alte cele pe acolo...asa ca o masina de 4 ani cu acei 180.000 km nu imi arata atat de multa neincredere. In general, samsarii necinstiti(da, exista si cinstiti) nu aduc Renault, cu atat mai mult din Franta, pentru ca nu scot atat de multi bani pe ele. Astia aduc nemtoaice, daca dai de un revanxator corect, ai si nemtoaica buna.😀

This post has been edited by alexgeogabriel: 26 Jan 2018, 19:01


--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clau166
post 27 Jan 2018, 09:11
Post #9


Mr


Group: Members
Posts: 20
Joined: 29 May 10
From: Arges




Bateria masinii am schimbat-o pentru ca aveam una de putere mai mare cumparata cu 2 luni in urma. Era pacat sa raman cu cea veche de pe masina.

Ceasurile de la Clio 4 nu au buton resetare in bord. Au in capatul manetei 2 butoane pentru resetare computer bord. Am apasat de mai multe ori dar nu are efect.

Am observat ieri ca exista unele momente cand se reseteaza si dupa cei 1,1 km. Am stationat la o bariera cu motorul pornit vreo 15 minute si la plecare am vazut ca mi-a mers bordul pana la vreo 3,2 km apoi iar s-a resetat. S-a resetat tot restul drumului intre 0,9 si 1,1 km apoi. Nu-mi dau seama ce a cauzat prima resetare. Problema nu e doar resetarea kilometrajului ci si faptul ca masina ajunge repede sa afiseze lipsa combustibil. Nu am facut plinul pana acum ci am adaugat doar cate 10-20 litri in rezervor. Dar de fiecare data am mers putin cu acel combustibil.

Astept sa fie vremea putin mai buna si am de gand sa verific , cum a spus cineva mai sus :
- senzorul de turatie de la cutia de viteze
- eventual ( desi nu stiu ce as putea verifica ) pe la rezervor daca sunt mufele bine infipte.

Am verificat doar vizual senzorul turatie. Nu am scos mufa deoarece nu am pozitie buna fara sa demontez nimic dar am observat ca senzorul asta nu sta deloc pe o pozitie. Daca pun mana pe el lasa impresia ca ar putea iesi usor. Presupun ca ar trebui sa stea fix pe pozitie. Nu sta. Apasand usor cu degetul pe el se misca. N-am stiut daca sa fortez sau nu de teama sa nu-l stric. Senzorul de care vorbesc arata ca mai jos :
https://www.youtube.com/watch?v=Ej6x-haKqDo

This post has been edited by clau166: 27 Jan 2018, 17:29


--------------------
Renault Clio IV 1.5 dci 75 2014 - AAAAA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexgeogabriel
post 27 Jan 2018, 18:17
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.106
Joined: 24 September 11
From: Bucuresti




Acela din clip este senzorul de viteza, cand ala nu iti functioneaza, nu iti afiseaza viteza in bord.


--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clau166
post 28 Jan 2018, 12:14
Post #11


Mr


Group: Members
Posts: 20
Joined: 29 May 10
From: Arges




Daca senzorul asta nu are legatura cu consumul afisat si resetarea inseamna ca ma uit gresit. Mie imi afiseaza zic eu corect viteza in bord.


--------------------
Renault Clio IV 1.5 dci 75 2014 - AAAAA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th February 2018 - 23:08
Dacia Server hosting