Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pierdere antigel, Pierdere antigel

cristin_ica
post 13 Sep 2010, 09:40
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 6 September 10




Buna ziua! Am achizitionat un Reno Clio din 2005 pe benzina second-hand. Am fost la service pentru a verifica daca sunt probleme cu masina. Ne-au spus ca trebuie schimbata cureaua de distributie pentru ca pierde antigel. Am schimbat acea curea de distributie in acest weekend, a completat cu antigel si apa pana la nivelul dintre minim si maxim. A doua zi dimineata am verificat din nou antigelul si este putin peste minim.
Aveti idee din ce cauza se intampla asta? Puteti sa-mi dati ceva solutii sau idei de la ce poate fi.

Multumesc frumos. Sunt necunoscatoare in detalii vis-a-vis de masina.

Multumesc inca odata.


--------------------
Renault Clio 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 13 Sep 2010, 09:42
Post #2


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 14.852
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Pompa de apa au schimbat-o?


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / VW Passat, Highline, 1.9 TDI, 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristin_ica
post 13 Sep 2010, 09:43
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 6 September 10




Da, am inteles ca era fisurata, si au schimbat-o si pe aia.


--------------------
Renault Clio 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GlontZ_YO!
post 13 Sep 2010, 09:47
Post #4


Membru


Group: Members
Posts: 144
Joined: 11 January 08




Eu zic ca este perfect normal fenomenul..deschide capacul (de la antigel) si mai toarna un pic antigel/apa distilata pana la jumatatea dintre "min" si "max" (inainte ca masina sa fie pornita). Mie asa mi s-a intamplat de fiecare data cand am schimbat antigelul sau pompa de apa, etc.

This post has been edited by GlontZ_YO!: 13 Sep 2010, 09:48


--------------------
Renault Clio Symbol 2001, 1.4 8v - B-xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 13 Sep 2010, 09:47
Post #5


NEWSMAN


Group: Moderatori
Posts: 11.031
Joined: 9 March 05
From: Bucuresti/Targu Mures




Daca pompa a fost schimbata in week-end si acum "pare" ca pierde antigel ... poate fi ok ... de ce ? = daca aerisirea nu a fost facuta "perfect" exista sanse sa mai fie nevoie de lichid de racire ... de asta tot adaugi antigel/apa. Dar tine sub observatie problema si daca va dura mai mult de 1 saptamana (si 1L de lichid) ar trebui sa mergi inapoi in service sa vada ce nu au facut ok.


--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristin_ica
post 13 Sep 2010, 09:55
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 6 September 10




Multumesc mult celor care mi-au raspuns, am sa tin sub observatie problema asta. Daca mai am nelamuriri pe parcus am sa revin. smile.gif


--------------------
Renault Clio 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 13 Sep 2010, 10:01
Post #7


NEWSMAN


Group: Moderatori
Posts: 11.031
Joined: 9 March 05
From: Bucuresti/Targu Mures




Chiar te rugam sa spui ce si cum se intampla ... chiar si daca "se rezolva" smile.gif


--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eduardsebe
post 13 Sep 2010, 11:12
Post #8


Membru Expressionist


Group: Members
Posts: 2.336
Joined: 19 September 08
From: Bucuresti




Ar trebuie sa verifice la service si garnitura de la termostat...si aia poate fi o cauza de a pierde antigel.


--------------------
Renault Clio 2002, 1.4 16v 110 hp by Dimsport - B-xx-ERW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mad_biker
post 13 Sep 2010, 23:56
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 6 December 07
From: Bacau




Ce motor are renanault-ul tau si cati km are?


--------------------
renault clio symbol 2002 1.4 8v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristin_ica
post 14 Sep 2010, 08:46
Post #10


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 6 September 10




motor 1390, km 97000


--------------------
Renault Clio 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doru_3/89
post 15 Sep 2010, 11:57
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 65
Joined: 26 September 06




si eu am patit aceeasi chestie. pierdeam antigel.
dar la mine caloriferul a fost problema. si imi baga antigelul in dreapta fata. sub presul de cauciuc era plin de antigel. verifica si tu. cine stie..


--------------------
renault clio symbol 2003 - 1.4 8V 75CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mad_biker
post 15 Sep 2010, 22:42
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 215
Joined: 6 December 07
From: Bacau




Exact cum a spus si colegul "doru_3/89", la motoarele de 1.4 e o problema cu acele calorifere de incalzire a habitaclului, asa ca verifica sub mocheta sa vezi daca nu ai scurgeri de antigel.


--------------------
renault clio symbol 2002 1.4 8v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Zaherr
post 19 Sep 2010, 18:00
Post #13


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 22 August 08
From: Ploiesti




sal.
am si eu o intrebare:
dar tre sa detaliez bineinteles biggrin.gif
azi mergeam cu masina (din semnatura) si am observat ca acul care indica temperatura lichidului de racire e umpic mai sus decat statea deobicei, dar nu mai sus de jumatate... si mi'am adus aminte ca la schimbarea distributiei am schimbat si pompa apa si antigelul si vreo cateva sute de km tot scadea nivelul in borcan pana am completat odata si nu a mai scazut(posibil aerisire defectuoasa), am zis sa ma uit daca mai e la nivel... e aici e treaba... era la nivel dar are un furtun care ducea in partea superioara a borcanului si ce credeti? pe el se varsa incontinuu antigel in vas fara sa creasca nivelul totusi...
deci intreb.... e normal? nu de alta dar m'am uitat de n ori la nivelul antigelului cu motorul pornit dar niciodata nu am vazut asa ceva.
va multumesc.


--------------------
Renault Symbol 2008 Fidji dCi
Symbol Fidji 1,5 dCi 85 CP iulie 2008.gri eclipse
11-08-2008 11km
15-02-2009 15000km
15-06-2009 27000km
10-05-2010 60000km
20-03-2012 90000km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
D-Ice
post 19 Sep 2010, 20:55
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 764
Joined: 27 June 10




E normal. Cand motorul ajunge la temperatura normala de lucru, termostatul deschide circuitul de racire prin radiator, iar borcanul in care te uiti tu este vasul de expansiune. Scaderile de antigel pe care le-ai observat erau normale pana s-a aerisit sistemul. Daca ai dubii la ce indica termometrul uita-te in vas. Daca nu fierbe antigelul e ok.

This post has been edited by D-Ice: 19 Sep 2010, 23:00


--------------------
Renault Clio 4 1.2 16V 2015
🎱
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Zaherr
post 20 Sep 2010, 08:35
Post #15


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 22 August 08
From: Ploiesti




mersi ptr raspuns... nu fierbe nimic in borcan wink.gif
treaba e ca m'am mai uitat de mai multe ori la motorul ajuns la temp de lucru si nu curgea nimic p'acolo... acum totusi, cum am mai spus indicatorul arata o temp putin mai ridicata decat cea normala afara fiind doar 24'C, ceea ce m'a facut sa sa ridic capota sa ma uit... in fine... posibil ca m'am alertat degeaba. ms.


--------------------
Renault Symbol 2008 Fidji dCi
Symbol Fidji 1,5 dCi 85 CP iulie 2008.gri eclipse
11-08-2008 11km
15-02-2009 15000km
15-06-2009 27000km
10-05-2010 60000km
20-03-2012 90000km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
soare_body
post 28 Jun 2011, 22:11
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 477
Joined: 10 July 10
From: Bucuresti




Am si eu o anomalie, daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscator. Posed un Clio 1.4 8v model 2001, 140.000km. Nu este masina personala, este a mamei asa ca nu sunt foarte familiarizat cu clioul. Astazi mergeam bara la bara prin Bucuresti si observ acul temperatura la ras-ante-penultima liniuta si urcand alarmant pana la penultima liniuta. Am tras pe dreapta, antigel intre min si max, nu fierbea nimic, nu era nicio temperatura mult mai mare decat cea normala. Cu motorul rece cam un sfert din distanta MIN-MAX era plina cu antigel. Merg mai departe, acul oscila intre cele doua repere ras-ante- si penultima liniuta. La un moment dat a revenit la putin peste liniuta de jumatate. Cand am pornit-o la rece acul era aproape de baza, semn ca sonda functioneaza corect. In alta ordine de idei reviziile au fost facute la timp si numai la AutoCobalcescu(am siguranta ca s-au facut corect) si nivelul de ulei este acceptabil. Are cineva idee ce se intampla, si ce as putea sa verific pentru a ma lamuri despre ce este vorba? Va multumesc.


--------------------
Renault Megane 2 2007 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BannedHost
post 28 Jun 2011, 22:22
Post #17


Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva


Group: Members
Posts: 2.710
Joined: 14 September 10
From: Cluj-Napoca




Ventilatorul de racire porneste ?


--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
soare_body
post 28 Jun 2011, 22:29
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 477
Joined: 10 July 10
From: Bucuresti




Nu am verificat, maine voi face asta. Cum imi dau seama decat dupa ce am oprit motorul si aud daca functioneaza?


--------------------
Renault Megane 2 2007 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
soare_body
post 30 Jun 2011, 20:31
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 477
Joined: 10 July 10
From: Bucuresti




Astazi am mai mers cu masina, fara sa fac nimic acul nu a mai urcat decat o liniuta maxim 2 peste jumatate, tot cu niste oscilatii si revenind cateodata la jumatate desi eram in mers si nu am schimbat nimic. Voi merge cu ea la o consatare sa vedem ce a patit.


--------------------
Renault Megane 2 2007 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai leu
post 30 Jun 2011, 20:50
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 551
Joined: 17 March 06




intebare/ cand urca acul ai luminile aprinse sau piciorul pe frana?
daca da e perfet normal e o defectiune la circuitul electric binecunoscuta la clio, din cauza proastei dimensionari a circuitului si rezistentei cablurilor etc raspuns primit de mine din service, si am mai platit si diagnoza sa-mi spuna ca nu pot face nimic
masina e noua din 2007,ideeae ca eu stiu ce are dar daca se urca altul la volan il apuca frica mad.gif

This post has been edited by mihai leu: 30 Jun 2011, 20:51


--------------------
Dacia 1999 1310 - B 19 EIF
mai este timp pana la fericire
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
soare_body
post 1 Jul 2011, 21:57
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 477
Joined: 10 July 10
From: Bucuresti




Voi verifica si acest lucru. Multumesc!


--------------------
Renault Megane 2 2007 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
soare_body
post 4 Jul 2011, 21:43
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 477
Joined: 10 July 10
From: Bucuresti




Nu are nici-o legatura cu partea electrica, nici nu a mai urcat acul peste jumatate, am completat cu putin antigel. Pe de alta parte am observat ca la curbe se aude un zgomot ciudat ca si cum s-ar amesteca doua lichide, ce trec dintr-un vas in altul. Stie cineva problema? Ma poate redirectiona pe un alt topic daca s-a discutat despre asa ceva? Multumesc.


--------------------
Renault Megane 2 2007 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
qwerty1
post 22 Nov 2011, 17:45
Post #23


Membru incepator


Group: Members
Posts: 44
Joined: 29 April 06




Cine ma poate ajuta in legatura cu o problema legata de pierderea de antigel.
Am un Clio Symbol 1,4 8V si la 2 saptamani scade nivelul de antigel cu 1 cm. Daca merg 400 km/zi scaderea este brusca. M-am uitat sub masina si se vede pierdere pe la fulia care antreneaza cureaua de accesorii (arborele cotit).
Care poate fi sursa pe unde curge ? Este posibil sa fie mai de sus scurgerea? Masina are 96000 km fara distributie schimbata.
Atasez poze cu fulia principala care antreneaza cureaua de accesorii precum si o poza cu termostatul.

Va multumesc

Attached thumbnail(s)
IMG_0878.JPG ( Size: 1.73mb ) Number of downloads: 1984
IMG_0880.JPG ( Size: 1.86mb ) Number of downloads: 2098
IMG_0881.JPG ( Size: 1.62mb ) Number of downloads: 2073
IMG_0882.JPG ( Size: 2.23mb ) Number of downloads: 2077


--------------------
--------- -------- - -----------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 22 Nov 2011, 17:56
Post #24


Membre des Bishnoi


Group: Moderatori
Posts: 16.885
Joined: 14 August 09
From: BV-MIAMI




Pompa de apa sau garnitura de la conducta de tabla care intra in pompa.
Verifica prima data garnitura daca curge lichid prin exterior la motor.
Daca scurgerea vine din interior atunci este pompa de apa.
Si curge nu gluma.....

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
qwerty1
post 22 Nov 2011, 20:54
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 44
Joined: 29 April 06




Multumesc mult. Voi verifica. Deci teava aceea din metal care se vede langa fulie intra in pompa de apa nu?


--------------------
--------- -------- - -----------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 22 Nov 2011, 21:30
Post #26


Membre des Bishnoi


Group: Moderatori
Posts: 16.885
Joined: 14 August 09
From: BV-MIAMI




QUOTE(qwerty1 @ 22 Nov 2011, 20:54)
Deci teava aceea din metal care se vede langa fulie intra in pompa de apa nu?

Nu este aia teava....
Cred ca este cea din ultima poza cu 2 furtune de cauciuc care intra in ea...si in capatul opus are o garnitura cand intra in motor.
Daca acolo este scurgere...ai rezolvat rapid si ieftin.

Din pozele puse de tine nu reusesc sa-mi dau seama cam cum vine...dar ai inteles cred.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
qwerty1
post 22 Nov 2011, 21:44
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 44
Joined: 29 April 06




Ultima poza este facuta pe sus (am deschis capota si am facut poza la motor)


--------------------
--------- -------- - -----------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Scr3wBall
post 30 Jan 2012, 18:09
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 30 January 12




Buna seara. Am si eu o problema cu o laguna de 1.6 16v la care pierd antigel dar intr-un ritm destul de alarmant. adik am pus 1 litru si ceva de antigel acum 2 zile si deja este la sub minim. cand am plecat cu masina am obs o pata pe asfalt in dreptul rotii fata dreapta. are careva vre-o idee de unde ar putea sa curga/?? sau care ar fi o posibila problema ??? Multumesc


--------------------
renault laguna 2 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andr3i84
post 31 Jan 2012, 19:42
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.110
Joined: 22 March 09
From: Bucuresti




Salut

Pai primul lucru care imi vine in minte e sa verifici pompa de apa daca curge pe acolo.
Cand ai schimbat-o ultima oara?


--------------------
Renault Clio Symbol 2003 1.4 16V expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Scr3wBall
post 2 Feb 2012, 08:21
Post #30


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 30 January 12




pai nu am schimbat-o ca abia am luat masina smile.gif ... tipul de la care am luat-o a spus k a schimbat distributia la 73 mii km masina avand acum 101 mii ... deci s-ar putea presupune k nu a schimbat pompa de apa odata cu distributia?? Oricum am fost la un service pt constatate si ideea de baza e pompa de apa care trebuie schimbata odata cu distributia. asa k am facut o programare pt schimbarea celor mentionate. sa speram ca totul o sa fie OK.


--------------------
renault laguna 2 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd September 2017 - 04:37
Dacia Server hosting