Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

supra incalzire motor

zeteacalin
post 25 Nov 2013, 12:32
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 25 November 13




Salutare, am si eu o mica problema , detin un reno laguna 1 1,6 benzina 1998. Se incalzeste prea tare motorul (dupa indicatorul de apa de pe bord). Daca ma invart prin oras cu masina acu de la apa urca cu o linie peste limita de 90 de grade si doar atunci se porneste ventilatoru pentru putin timp. Atunci cand ma duc in afara localitati acu sta intre limita normala (90)si urmatoarea linie . In mod normal nu ar trebui sa fluctueze asa acu de la apa. Intr-o zi am facut o proba , am tinut turat motorul pana mi=o aratat indicatuorul peste 110 grade , apa in vasu nu fierbea puteam tine mana pe furtunele de la radiator. Intrebarea mea ii urmatoarea??? Pe blocu motor ii pus senzoru de temperatura care imi indica la bord???? sau pe radiato. La termocupla cine ii da comanda ???
Ce poate sa imi fie defect??? senzorul, termostatul...
Astept opiniile voastre

This post has been edited by zeteacalin: 26 Nov 2013, 10:03


--------------------
reno laguna 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eudin77
post 9 Dec 2013, 15:07
Post #2


Membru incepator


Group: Members
Posts: 7
Joined: 16 January 09




Senzorul de temperatura este pozitionat undeva pe chiulasa sau pe carcasa termostatului.Ventilatorul trebuie sa porneasca undeva pe la 98 de grade.S-ar putea sa fi ramas termostatul blocat pe inchis si numai da drumul lichidului sa circule prin radiator.


--------------------
nu nu nu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fanez
post 6 Jun 2016, 08:21
Post #3


Membru


Group: Members
Posts: 132
Joined: 10 December 09




O problema asemanatoare am avut eu la Logan.
QUOTE
Am schimbat senzor temperatura, rezistor ventilator, antigel, termostatul e schimbat prin februarie (parca, nu-mi amintesc exact acum). Pe bord apar 6 linii, dupa ceva timp scad la patru. GMV porneste cateodata, dar scurt timp (20 secunde) apoi cand mai vrea el. Cu AC pornit, porneste si merge. Am tras masa suplimentara, am curatat masa de la caroserie, tot asa face. Am dus-o la tester, nu apare nimic defect, apare ca porneste la 94 de grade. De mers merge insuficient, cum am avut la Fiat de mi-a fiert motorul. Nu mai porneste cand masina e cu motorul oprit. Motorul pare incins dar nu exagerat, nu fierbe apa in borcan.
QUOTE
Am zis sa scot termostatul, sa-l verific in oala cu apa. Surpriza! A deschis cand apa a inceput sa fiarba, adica la peste cele 89 de grade cum scrie pe el. Era negru. De la mizeria din instalatie (radiator jegos pe dinauntru). L-am fiert si l-am bagat in apa rece de cateva ori, ca sa-l misc, l-am mai miscat fortat cu o surubelnita, l-am curatat cat s-a putut, l-am pus la loc. La proba merge bine, gmv porneste, nu mai apar 6 linii la bord, gmv porneste si cu motorul oprit. In consecinta termostatul avea buba. Relativ nou, pus anul asta (nu mai stiu exact cand), Facet made in Italy. Nu cred ca el in sine a fost problema ci mizeria din instalatie care s-a depus pe el.

In concluzie este posibil cum a zis si colegul mai sus sa fie termostatul "bolnav", ori blocat inchis, ori nu mai deschide cum trebuie.

This post has been edited by Fanez: 6 Jun 2016, 08:22


--------------------
Dacia Logan 1.2 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th October 2020 - 00:30
Dacia Server hosting